icon

Ako zachrániť manželstvo po krutej hádke?

anton1986
26. nov 2024

Dobrý deň, idem si asi po radu, alebo ani sám neviem...
S manželkou sme spolu 8 rokov a máme spolu dieťa. Vzťah by som opísal asi taký standart, spoznali sme sa, odsťahovali sa spolu do iného mesta, zobrali sme sa, začali riešiť spoločný život, prácu, bývanie...
Manželku veľmi milujem, aj keď samozrejme že to už po tých rokoch, jemne zovsednelo. Ale nesťažujem sa, v domácnosti nám to klape, vieme sa porozprávať a dohodnúť, občas výlet, dovolenka, asi taká klasika.
Nehadame sa nejako často, ale včera sme mali hádku kvôli úplnej hlúposti samozrejme, chcel som ju viac krát ukončiť ale žena nie a nie a stále do mňa isla. Zacala má prirovnávať k mojím rodičom.
To čo som jej povedal som povedal vo veľkej zlosti a hneve, neuvedomujúc si ako ju to môže ranit.
Je mi to ťažko aj napísať ale stalo sa to. Keď bola malá jej nevlastný otec pravdepodobne spáchal samovraždu a mama sa z toho nikdy úplne nedostala.
Povedal som jej niečo v zmysle že sa mu nečudujem keď sa jej mama v hádkach správala ako ona že spravil čo spravil.
Veľmi to ľutujem, chcel by som vrátiť čas, aby sa to nestalo, bola to chyba, viem že som to prestrelil.
Asi som veľmi hlboko klesol v jej očiach, je veľmi citlivá a povedal som niečo tak zle. Zatiaľ to vyzerá tak že sa chce rozviesť. Neviem čo mám robiť. Som z toho zúfalý, nechcem takýmto spôsobom rozbiť našu rodinu. Neviem ako jej vysvetliť že som to povedal v absolútnom hneve a chcem to napraviť, je jej to úplne jedno. Prosím máte niekto podobnú skúsenosť, či z jednej alebo druhej strany konfliktu? Za každú radu ďakujem, viem že som chuj a že som to pokazil, dúfam dokážem to ešte zvrátiť.

Strana
z2
ema22270
26. nov 2024

@anton1986 vieš čo, aj nám sa to stalo s manželom, že mi takéto niečo povedal, on mi povedal pri hádke, dokonca v aute, že som ako môj otec (môj otec katastrofa, alkoholik, nasílník) tak to vtedy naozaj prestrelil, ja nepijem vôbec ,ale prirovnaval moje spravanie k nemu, musím povedať, že ma to naozaj vtedy zranilo a bola som veľmi z toho sklamaná, popritom vtedy on urobil veci čo nemal, strašne sa ponáhľal na oslavu, išli sme dokonca aj s deťmi v aute, bol celú dobu nervózny, pomaly ani prestávka na pumpe, nič lebo on sa na oslavu ponáhľa a žiadny ohľad na nás nebral... tak vtedy sme sa dosť pohádali.

googlinqa
26. nov 2024

@anton1986 keď sa chce rozviesť to nebude koly jednej hádke a čo si vtedy v nervoch povedal a čo chces zvrátiť? Keď sa bude chcieť rozviesť lebo ta už neľúbi tak s tým neurobíš nič treba len komunikovať čo jej vadí to je všetko úprimný rozhovor

natiblaskova
26. nov 2024

Išiel si dosť cez čiaru. Nechaj jej pár dní a líškaj sa jej a hlavne sa ospravedlň. Môžeš jej na ospravedlnenie kúpiť kvet

zuzitko74
26. nov 2024

Mňa ako tvoju manželku by asi dosť trápilo, že naša hádka v tebe spustila pocit, pri ktorom začneš rozmýšľať, že takéto rýpanie ženy môže u chlapa spustiť samovražedné myšlienky. Svojim spôsobom si sa asi jej správaním cítil byť zahnaný do kúta a preto si po nej vyštartoval takým spôsobom, pri ktorom si si bol istý, že ťa nechá na pokoji.
Chápem, že ťa mrzí, že si to prepískol a je len dobré, že si to uvedomuješ a mrzí ťa to, ale od tvojej ženy fakt nie je fér, keď teraz všetku vinu hádže na teba a tvári sa ublížene.

zanka777
26. nov 2024

@anton1986 ja ako človek ktorý si zažil samovraždu otca keby si mi niečo také povedal by si tak klesol v mojich očiach že už nikdy by som sa na teba nedokázala pozerať rovnako a ľúbiť ťa ako dovtedy..... Jednoducho by som to mala stále v ušiach aj keby som odpustila ale už by si nebol pre mňa ten istý dobrý človek..... Úprimne..... Toto si prestrelil tak že naozaj si ani nevieš predstaviť ako veľmi ...

gnotek
26. nov 2024

@anton1986 myslím, že to prekonáte ale pamätaj, že keď ublížiš je to ako s doskou do ktorej vbiješ klinec. Aj keď ho vyberieš, diera ostane. Pouč sa z toho, aby tých dier nebolo veľa.
A áno, mám skúsenosť. Ja mám v tej doske už toľko dier, že mi to zničilo manželstvo. Fungujeme, staráme. Jedného dňa pre mňa slovo prepáč už nemalo žiadny význam.

nelka93
26. nov 2024

@zanka777 ona v tom má žiaľ tiež veľký podiel viny. Zrejme je to človek, ktorý rád vyryva za každú cenu s tiež povedala veci, ktoré nemala

zanka777
26. nov 2024

@nelka93 chápem ale povedať niečo také je extrém.... Proste zle

nelka93
26. nov 2024

@zanka777 obaja pochybili. Už len na nich záleží ci to zvladnu

mantilka
26. nov 2024

No trošku to preháňa tvoja manželka. Ja tiež už nemám rodičov, ale je to rovnako ..či sú živí alebo nie.
To akože kým tvoji žijú môže si povedať čo chce a keď zomrú, tak ani náhodou. Toto je mimo.
Prestrelil si to poriadne, ale s tým či sú už nebohi to nemá nič a tiež nie je to na rozvod.
Kúp kvety a nejaký dar parfém, kabelku,šaty alebo šperk a udobrite sa.
Už ste niečo preskákali a ešte preskacete. Držím palce...a ešte veľa lásky a tolerancie ♥️♥️.

maryetta
26. nov 2024

Tak-geny neoklames ani minulost nezmenis.
Kazda minca ma dve strany.
A chybu ste spravili obaja.
Neviem ci sa chce rozvadzat kvoli tej jednej vete? Ci iny dovod kvoli ktoremu hadka zacala?
Problemy sa riesia. Daju sa aj rozumne.

Mna casto muz prirovnava aj k mojej mame. Ale vrchol ked povedal-uz si ako moja mama 😂 a co sa urazim ked ma pravdu?!

margotka17
26. nov 2024

Och, ľudia nesrandujte, to už vážne kvôli jednej hádke sú rozvody? Veď si ju nezbil, nepodviedol a už je to na rozvod? Som si myslela, že ľudia, aj keď si to poriadne prestrelil dokážu s ospravedlnením fungovať ďalej. Veď sa lubite, máte detičky, tak tu rodinu držte. Zbytočne si robíte problémy, naprieky...., vážte si jeden druhého. Pozvi ju na večeru a ospravedln sa jej 😍.

anton1986
autor
27. nov 2024

Tak ďakujem pekne za rady a povzbudzujúce slová, viac krát som sa úprimne ospravedlnil, aj sme si poplakali. Naozaj ma to veľmi mrzelo a v podstate stále mrzí, ale nevrátim tu situáciu už späť, bohuzial. A nejako sme si to medzi sebou vykomunikovali po 2 dňoch a ideme ďalej. Musím si dávať väčší pozor čo vypustim z úst pri hádke, ale ozaj sa mi to stalo prvý krát po 8 rokoch vzťahu.

demodun
27. nov 2024

@anton1986 len jedna nevyžiadana rada. 🫣😁
Keď bude výmena názorov zase prerastať do veľkej hádky, radšej odíď. Do inej izby, kľudne aj z domu. A vráť sa keď vychladnes, aj po 2 hodinách. Len prosím nechoď do baru 😁😉

anouschka5
27. nov 2024

@anton1986 je fakt dobré, že si to uvedomuješ a chceš to urovnať - každý kto sa chce hádať pláva vo vlnách egoizmu čo tak posunúť sa do vyššieho levelu pri začínajúcom konflikte objať svoju polovičku a spýtať sa : čo sa deje drahá ? Lebo žiadna prkotina nestojí za spôsobenie citovej traumy toho druhého najmä čo sa týka rodinných traum -

anouschka5
27. nov 2024

@demodun áno super rada - radšej sa ísť prejsť na vzduch ako grádovať hádku pri ktorej ani nejde o predmet hádky ako o to, čo najviac ponížiť toho druhého

mata90
27. nov 2024

@anton1986 viem sa vžiť do jej situácie. Mňa by sa to veľmi dotklo , keďže ako dieťa som to tiež zažila , a zato čo urobil otec moja mama vôbec nemohla. S tým rozdielom,že môj otec to prežil s doživotnými následkami a ona sa oňho celý život stará. Takže keby mi to muž vytkol ,tiež by mi to nebolo jedno.
Viem ,že v hneve človek vybuchne,keď ma toho dosť, ale treba sa ovládať.

romiada
27. nov 2024

@anton1986 zaujimave a na zamyslenie je ,že vas vytača oboch prirovnanie k vašim rodičom. Je uplne nepodstatne či žiju alebo nie. Podstata je, čo skryte Vas tak rozčuľuje jeden na druhom? Asi teda ani nebol dolezity predmet hadky, ale to ako k tomu pristupujete, kedze vas oboch ranilo to prirovnanie k rodičom. Z toho mi prameni potom skor problem,že obaja mate niečo nevyriešene z detstva a svojich detskych pocitov a prenašate si to do manželstva.

berinkaj
27. nov 2024

@anton1986 hmmm aj mne vie obcas muz v hneve povedat veci co ma zabolia…rozhodne by som na manzelku sla uprimnym rozhovorom, vysvetlenim a ospravedlnenim. Nuz veru stale plati ze najostrejsia zbran je jazyk…drzim palce

Strana
z2