Ako zakázať rodinnému príslušníkovi vstup do vášho domu?
Prosím vás,ako postupovať,keď chcem zakázať rodinnému príslušníkovi vstup do domu ktorým som ja vlastník.V tom doma nežijem,no darovali mi ho rodicia pred niekoľkými rokmi.Ziju tam rodicia.Surodenec je alkoholik a psychopat.Robi hanbu celej rodine.Nezije tam,má tam len trvalý pobyt.Spolu s priateľkou pijú.Rodicom vyvolávajú,nadávajú na každého atď.Proste typický alkoholické spravanie-psychopaticke.Kto zažil alkoholika,chápe.
Vyvoláva mne,sestre...nadáva,vyhráža sa,rodičom tiež ubližuje a to hlavne psychicky no tiež porozbijal nejaké veci v dome atď. K mame sa správa ako k handre.😔Sam nič bedokazal za celý svoj život,každému všetko závidí a skratke ide o psychopata.
Ako postupovať,keď ako majiteľ domu to môžem celé zastaviť a ukončiť tie jeho otrasne výstupy a pod.Zakazat mu vstup do domu.
Ďakujem za každú radu.
@mariska1989 Je to fakt super, že sa viete takto dohodnúť, väčšinou to robí zlobu v rodinách.
@matullienka áno máš pravdu ale taký nedá pokoj . Určitú dobu by bol pokoj ... Ale možno aj lepšie že to darovali rodičia práve autorovi . Snáď poznajú svojom syna a vedeli aký je . Ja len z určitého hľadisko to vidím aj ináč
@gribka1 no ešte sa uvidí čo bude z manželovej strany tam sme sa o tom nerozprávali tiež je dom . Dal by sa urobiť zvlášť vchod takže tam chce napr manžel navrhnúť zas že polovica chalupy na druhú dcéru a jej to opraviť , prerobiť čo treba ale to už musí manžel porozprávať zo švagrinu . Vždy to je o dohode no ale nie každý ma to šťastie a súrodenci sa hádajú
@mariska1989 a po určitej dobe čo? Znova dávať ďalšie peniaze? Myslím, že rodičia vedeli prečo to urobili. Možno za toho alkoholika zaplatili x krát dlžoby to nikto nevie
@mariska1989 Držím palce, je to pekné ak to ide.
@matullienka potom by ten alkoholik mohol vykrikovať čo chce . Však všetko by muselo byť aj na papieri . Jasné dobíjať sa potom bude a aj vyvolávať teda pokým sa z tých peňazí neuchlasta až na smrť ( to už by mali kľud úplný ) . Niekedy alkoholik robí veci kvôli určitým veciam . To že vyvoláva a chodí k rodičom robiť peklo a chovasa ako hovado robí len preto že je nasratý že on nemá nič . A je tam pravdepodobnosť veľká že niečo museli platiť . Ale s alkoholikom je dlhá cesta neskončí len tak lusknutim palca
@gribka1 ďakujem . Vždy ide o komunikáciu a dohodnutie . Áno sny človek má aj sa zapotí no viem že deti budú zabespečene
@mariska1989 máš veľmi popletené pojmy a dojmy.
Tu vôbec nejde o vydedenie, ale dar. So svojím majetkom si mohli majitelia robiť čo chceli, hoc aj darovať domorodcov v Ugande. Čo a ako riešiš ty, je v tomto príbehu úplne nepodstatné, zbytočne tu prudis od veci, lebo otázka autora bola celkom o inom.
@mariska1989
..." dotyčný chce čo mu patrí je to dedičstvo za živá určite s doživotným právom.."
Aké dedičstvo? Rodičia žijú.nie je to dedičstvo.
Nechápem,prečo tam má ten alkoholik trvalé bydlisko.Už dávno malo byť zrušené.
v prvom rade ho rodica nebudu moct pustat dnu, zbytocne budes robit akekolvek opatrenia, ak mu zrusis tp, vymenis zamky ale rodicia ho pustia... treba sa dohodnut s rodicmi
@rorino nech to bol aj jeho rodičovský dom, majiteľom je už jeho brat a pokiaľ mu povie, že si neželá aby tam chodil a pri vstupe bude volať políciu tak je v práve. Keby som predali cudzím ľuďom tiež by nemal žiadne právo tam chodiť aj keď je to rodičovský dom
@matullienka áno,veď práve to,aj ja si to tak myslím.To,že tam žijú jeho rodičia,ku ktorým sa nevie slušne a pekne chovať nie je dôvod na vstup do domu .
@mariska1989 nie, nie je to dedičstvo a nemá nárok vyžadovať podiel ( po smrti rodičov pri dedičskom konaní môže požiadať o započítanie daru - ak bude čo dediť čiže o hodnotu domu by eventuálne dostal menej brat, ktorý už má dom )
Pije niekoľko rokov aj so svojou súčasnou partnerkou.K rodičom chodia s fľašami alkoholu.Piju celé dni.Ona posledný večer menej,keďže na ďalší deň šoféruje.Pomoct rodičom nepomôže s ničím.Je čím ďalej tým agresívnejší,drzý,protivny.Vonku dokáže celý večer vykrikovať na celú dedinu.Nadava na každého a každý je zlý,len on je hviezda.Kazdy mu ublížil a ubližuje.Pritom nikto s nim už pár rokov nie je v žiadnom kontakte,lebo sa jedna o alkoholika a psychopata.Jedine rodicia sú s ním v kontakte,čo je tak trošku pochopiteľné,lebo je to ich syn.Aj keď ubližuje,nadáva...proste rodicia.Zjavne žijú v tom,že keď zase príde už bude normálny,ale on normálny už nie je niekoľko rokov a ani nikdy nebude.
Prežili sme si s ním všetci peklo a kto si myslí,že alkoholik-najmensi problem-je na omyle.Rodicia majú po 70-tke.Cize vek nepusti....rôzne zdr.problemy atď q k tomu psychopat syn.Nepodarok,ktorý sa vkuse vyhráža,ako jemu nikto nič nemôže.
Dom mi bol darovaný presne z toho dôvodu,že už vtedy pil o ligu a mal samé dlhy.
Vyplatený nebol mnou vôbec a ani nebude.Na rodičov nabral niekoľko poziciek/nikto nevie koľko presne/ a do dnešného dňa nič nevlastní.Dokonca aj auto je písané na otca,lebo tvrdil v tom čase,že kvôli rozvodu....v tom čase sa rozvadzal.No po pár rokoch sme zistili,že aj to auto mu platili rodicia.Cize logicky ani to auto nie je jeho.Je to veľký manipulátor a samozrejme už pár tokov bez vodičského opravnenia-kedze samozrejme nafukal.Este aj to nadava na rodičov,že kvôli nim ho zastavili policajti a pod.
Policajti boli privolaní niekoľko krát,keď robil bordel.No nikdy ho nevzali,keďže nakoniec pred políciou to vždy dokazal uhrať a mama to stiahla.
Ano,problémom su práve rodicia,keďže mu zakaždým dovolia vstúpiť do domu a potom to príde...
Potom sa týždeň z toho spamätávaju.
Som človek,čo ma city atď no toto už je cez čiaru.Este mi starosta tvrdí do telefónu,že len tak zrušiť trvalý pobyt sa nedá.Viem že sa dá.No starosta nechce prísť a "pocty" obyvateľov atď.
Podanie návrhu k zrušeniu trvalého pobytu
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
Veď nech mu dá starosta trvalý pobyt na obecnom úrade ako človeku bez domova
Úplne ťa chápem, poznám podobne typy, po okoli.
Musíš dohovoriť rodičom, že synovi nijako nepomáhajú, keď mu dovolia takto využívať dom.
Že si nezaslúžia takúto tyraniu vo svojom obydlí .
Výmena kľučku a zámok na bráne za guľu a nech bratovi nepasuje kľúč .
Starosta nemá čo mudrovat, donesieš list vlastníctva a do 10 minúť vybavené. A keby mal poznámky , spýtaj sa ho či máš pozvať médiá alebo dať podnet na prokuratúru.
Popros susedov, aby ti pomohli - ak bude brat vyblakovat, trieskať na bránu, vyhrážať sa, nech okamžite volajú políciu. Seniori sú chránené osoby. Možno práve takéto jeho konanie naplní skutkovú podstatu trestného činu a buď ho zavrú do basy alebo súd nariadi liečbu.
@anouschka5 stačí čítať písala som to ..viem čo je darovanie za živá a čo dedičstvo nemám 5 rokov . Pýtala som sa v prvom či mu bolo čo dane . Lebo koľko x taký ľudia robia ešte viac pekla lebo chcú niečo dosiahnuť . Alkoholik má iný rozum . Ten uvažuje nad tým ako si zájde kúpiť fľašu alebo či na tú fľašu bude mať
@rozculena písala som to 🙈🙈🙈🙈 stačí čítať aj iné .
@cacianka tak tiež . Neviem bolo čítame prvé čo som písala či aj zvyšok .
Viem čo je dar čo je dedičstvo .. . Čítať , poprípade čítať medzi riadkami
autor@ trvali pobyt sa dá zrušiť bude ho mať na obecnom úrade . Pán starosta môže do toho asi tak akurát ho..no . Evidentne chcú mať na úrade čo najmenej pobytov ináč nechápem prečo sa tak vyjadril . Čím skôr zrušiť a už nahlásiť no . Poprípade kameru . Zamikať aj bránu . Rodičom už len dohovárať . Alkoholici sú proste taký . Odrbavať kde sa dá cigániť a naj keď tým klamstvám aj veria oni sami a potom sú ukrivdení že im je ubližovane . Nikto im neverí všetci im ubližujú a naj nepomáhajú . A snáď nezdbihol sami nezdvihne na rodičov ruku ( dôchodkový vek už je chránená osoba ) . Držím palce

@gribka1 áno ide presne o to aby sme dali chalupu do kopy postupne kým dcéra bude dospelá . A prečo popredu aj ? Jednoducho nejde do dedičstva a neplatiť vysoké poplatky dedičské. Všetko ide o dohodu samozrejme . Ja som vyrastala v chalupe so súrodencami každý máme na svoj diel právo proste ja to beriem aj ľudsky .