Ako zistím, či mám pri sebe vhodného partnera?

29. máj 2020

Poraďte mi,ako zistím,či mám pri sebe vhodného partnera,keď absolútne neviem,ako ma vníma a čo ku mne cíti? Sme spolu viac než dva roky,no dodnes mi nevyznal city, nepovedal sám od seba,že má ma rád? Začínam citovo stradat a neviem, ako s tým naložiť. Vie o tom, no žiadna zmena v tomto smere sa nekoná. Nemôžem povedať,že by ma mal na salame,stará sa,trávime spolu veľa času aj sa mi v mnohom prispôsobuje,no z jeho úst nevyšlo ziadne slovo,veta,ktorá by ma uistila v tom našom vzťahu.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leuchtturm
29. máj 2020

tak sa ho na to spytaj.

asia83
29. máj 2020

@perdulka7 Pravda. No raz za čas by to povedať, naznačiť mohol.

777januska777
29. máj 2020

Nespi s ním pol roka a uvidíš 👍 chlap môže byť so ženou od ktorej má aký taký štandard (sex, navarené, upratané), avšak ak príde lepšia, tak tu čo mal hneď vymení. Ak si si není istá jeho postojom a on sa k tomu nijako nevyjadruje, tak s ním nespi a uvidíš. Ak ťa má rád a stojíš mu zato, tak vydrží, ak mu zato nestojíš a si len taká výplň, tak to nevydrží a nechá ťa.

autor
29. máj 2020

@777januska777 práveže ja ani neviem,či by ma vymenil či nie.ani len to neviem vycítiť lebo čo sa sexu týka,tak sme mali už aj kadejaké chvíle,keď sa dlhšie nedalo a on ani nemal potuchy,kedy to bolo naposledy a koľko je bez sexu,nejako to neriešil nikdy,ani nevyčítal,ani nič. (Ja som to mala presne na deň spočítané,koľko tá pauza trvala). Celkovo je voči mne dost neutrálny.

codal
29. máj 2020

Slova nic nestojí a věř tomu, že mně ještě den před rozchodem exmanžela tvrdil, jak mě miluje. Někdo ta slova vyslovit nedokáže, což neznamená, že to tak necítí, někteří lidé to říkají až příliš často a komukoliv. Zkus si najít knížku Pet jazyků lásky, možná vám pomůže. Každý lásku vyjadřuje jinak a každý potřebuje jiné vyjádření k tomu, aby měl pocit, že je milován. A někdy se příště potkají dva, kteří to mají jinak, což opravdu neznamená, že se nemají rádi, jem si to asi neumí správně vyjádřit. Podle mě hlavně záleží na tom, jak se k tobě chová, jestli se o tebe stará, jestli s tebou rád tráví čas a tak. Chápu, že ti ta slova chybí a je blbý, že ani když ví, že ti to chybí, že s tím nic nedělá, to samozřejmě taky o něčem svědčí.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
s_a
29. máj 2020

Ake mal detstvo? Mne nikto v detstve nehovoril ze ma ma rad, ani som si dlho nikoho nevedela nájsť, takže ani v puberte mi to žiadny frajer nehovoril.. Tak pre mna je to tiež dosť ťažké to mužovi povedať.. Ale nevymenila by som ho za nič na svete a sme spolu veľmi šťastní

autor
29. máj 2020

@s_a ja tiež nie som človek,ktorý by si na to nejako špeciálne potrpel,ale asi je potrebné mat jasno vo vzťahu a ja by som kľudne prijala aj to,že možno nie som pre neho osudová láska a nekypi citom voči mne,aspon by som vedela na čom som a či sa mám ja voči nemu nejako viac prejavovať alebo menej,podľa toho,čo on mi vie dať. Nebudem predsa plytvať citmi voči nemu,ak on to tak necíti a blbá situácia je napr. aj v posteli keď po sexe ostane vždy také trápne ticho,ani že to bolo fajn,ani že to bolo zle,ostane také blbé ticho a ja sama neviem už ako to ticho vyplniť. Ako dá sa komunikovať ďalej o hocičím,ale to pekné slovo tam moc chyba,mne je to už doslova trápne,že nepovie nič.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. máj 2020

@perdulka7 toto zase nedokážem ja, bohužiaľ. Ja to vnímam ako niečo za niečo.

777januska777
29. máj 2020

Možno, len nevie prejavovať city, aj takí ľudia sú. Keď sa s ním rozprávaš a tak ako sa s tebou baví? Chce rodinu? Chce si ťa vziať? Veľa takýchto veci ti môže napovedať, ako to s tebou myslí. Ak však nevie predstaviť city pamätaj, že to nebude robiť nikdy.

s_a
29. máj 2020

a koľko máte rokov? bavíte sa aj o budúcnosti? alebo len čakáte ako sa to vyvinie? ale tak určite by sa s ním mala o všetkom porozprávať 🙂

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. máj 2020

@s_a chceli by sme byť spolu aj naďalej,ale žiaľ nikto z nás,sa nechce zadlžovať a brat si hypo na niečo spoločné, tak nám to zatiaľ vyhovuje takto

s_a
29. máj 2020

Nehovorila som hneď o hypotéke.. Ale co takto napríklad rodina..

autor
29. máj 2020

@perdulka7 neviem,čo konkrétne myslíš? Začať od seba napr. že mu mám povedať,že ho ľúbim? To je síce možné,ale načo to mám hovoriť,keď viem,že on mi to nepovie na oplátku. Dosť trápne nie? Nemala by byť žena tá obletovana kvetinka a nie naopak?

lenuliatko84
29. máj 2020

@777januska777 fuha pol roka nemat sex,to mas doma asi veselo🤣

777januska777
29. máj 2020

@lenuliatko84 no sex sme nemali aj rok, keďže som mala rizikové tehotenstvá.

retatka
29. máj 2020

@perdulka7 Áno stále tá istá to tu rozoberá ,už som myslela,že ho kopla kade ľahšie ...

monikangel
29. máj 2020

Je vela chlapov, ktori nedokazu dat slovne najavo, co k zene citia. Dokazu svoju lasku prejavit len objatim, darcekom, bozkom, akokolvek inak, len nie slovne. Vyjadrenie citov ale prameni z vychovy. Mozes sa s nim skusit porozpravat, ale ked nevie prejavit city, asi sa bude bat prejavit aj nazor. Mohla by si vyskusat rozhovor cez sms. Vtedy sa mozno viac otvori, lebo sa nebude hanbit. Viem z vlastnej skusenosti. Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo.

zupka33
29. máj 2020

Poviem ti, ze je ovela podstatnejsie to ako sa sprava a nie co hovori. Sama som sa o tom presvedcila. Mala som jedneho priatela, ktory mi kazdu chvilu lasku vyznaval a kade chodil take ma podvadzal, takze som opatrna v tomto.

princeznasevera
29. máj 2020

Jaaaj boze dalsia co pozera romanticke zlataniny typu titanic,laska nebeska a spol a uz si predstavuje ako dojde jej romeo klakne si a vyzna jej nehynucu lasku az za hrob. Halooo dievca zobud sa! Zijes v 21 storoci nie v rozpravke. Musis byt strasne povrchna ked vsade vidim len JA JA JA JA. A co tak spravit prvy krok ty? Jaaaj ono to je trapnee, tak jemu moze byt trapne zas to hovorit, naco nie? Mate obaja usta tak sa rozpravajte!

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sidicek
29. máj 2020

To musíš cítiť, že k sebe patríte,ze ta ma rad, ak to nevieš tak je niekde chyba.

daganov
29. máj 2020

neuviedla si, koľko máte rokov. Bývate spolu? To, že ti slovne neprejavuje lásku, by som nevidela ako problém, muža robia činy a nie kecy. Samozrejme, že je krásne a príjemné, keď ti povie, že si pre neho jediná, že ťa miluje a chce s tebou mať deti a zostarnúť s tebou. Ale ak keď ti to nepovie, tak to predsa vycítiš z jeho správania - stará sa o teba, keď si chorá, ponáhľa sa za tebou, objíme alebo pobozká ťa iba tak, keď si ide zobrať pohár a ty tam stojíš, ste schopní sa hodiny rozprávať a stále máte o čom, kúpi ti darček, aj keď nič nemáš, plánuje s tebou dovolenku....varovným prstom by pre mňa ale bolo to, že keď ste nejakú dobu intímne spolu nežili, tak mu to nechýbalo, keď sa pomilujete, nastane trápne ticho, to hádam nie.

autor
29. máj 2020

@perdulka7 nemám problém vysloviť alebo dať zo seba milé slovo,ale keď si to teraz spätne spočítam,koľko som ich zo seba vydala za posledné týždne a späť nedostala ani jedno,tak mi to príde ako márna snaha,resp. zbytočne sa o niečo snažiť a "začínať od seba",keď je to vždy viacmenej jednostranný úkon.

autor
29. máj 2020

@daganov to správanie by bolo ako-tak ok,nemám nejaké extra výhrady,snaží sa,no už má sám spontánne neobijme ako kedysi, ani mi nedá pusu, keď okolo mňa prejde,kedysi to robil často,hocikde,aj v meste medzi ľuďmi,teraz môžem o tom iba snivat, ani nič podobné a áno,po sexe je totálne trápne ticho alebo debata o počasí,pláne na ďalší deň, nič lákavé,nič príjemné,bežná debata,ktorá mi v tej chvíli príde proste trápna

daganov
29. máj 2020

ja by som to s ním ukončila. Dva roky spolu! To by ste mali byť do seba zbláznení a nie takáto rutina ako po 36 rokoch manželstva ☹