Ako žiť prítomný okamih bez telefónu?
Ahojte, práve mám dlhšiu dobu obdobie kedy nezijem pritomny okamih, ale bud som na telefone, alebo pri pracami a s blizkymi iba premyslam a myslienkami som uplne inde, ma niekto s tym skusenost? Preco sa to deje?
Skús ten telefón používať čo najmenej. Veľa ľudí dospelých je úplne závislých na virtuálnom svete. Aspoň skús obmedziť tel.sprav si dni+ týždeň že úplne si off a uvidíš či sa niečo zmení. Podľa mňa niečo určite.
Soc.siete oberajú ľudí o realitu a ich vlastný čas.
@alexis617 áno, je to tak, je to roztpýlenie, ako keby idem do druhého sveta, a s blízkymi aj ked sa rozpravam lietam niekde v oblakoch a premyslam nad vsetkym
Vieš niekedy s blískimi sme si najviac vzdialený nechápeme čo od nás chcú mame len pocit ,že sme vo vákuu a všetko ide mimo nás však
Vola sa to maladaptivne snivanie. Pomene bezna vec, hlavne pre ludi s traumou, stresom, ADHD a podobne srandy.
Ja to mam tak skoro cely zivot. Obcas si uniknem do vlastneho sveta. Teraz pri dietati na to uz nemam cas. Jedine pred spanim 🙈 ale ja som to pripisovala tomu, ze som introvert a mam velmi velku predstavivost. aj pri muzovi sa mi sem tam stane, ze ked mi nieco rozprava tak obcas "uletim" a netusim co v tej chvili povedal 😁
@lonsdaleka88 🙈🙉🙊ja pri mojom pravidelne vypnem zvuk po prvej vete vie viesť dlhé monológi

Podľa mňa niečo ťa dlkšie trápi a nevieš sa ďalej posunúť z miesta ,možno si frustrovaná, vyčerpaňa ,bez záujmu jedine mobil ťa aspoň na chvíľu dokáže rozptýliť ale tiež nie na dlho s blízkimi si po pravde ani nevieš čo máš povedať však