Ako žiť v napätom domácom prostredí?
Obraciam sa na vas pre nejake rady lebo som uz zufala. Mam 25 rokov a byvam este s rodicmi a surodencami. Doma je to neustale peklo. Krik a hadky na dennom poriadku. Ja som uz z toho na nervy a mam pocit ze sa nervovo zrutim ak tu zostanem co i len mesiac. Tak to na mna zaposobilo ze posledne 2 roky som viac naladova a lahsie sa rozculim. Nechcem aby sa to zhorsilo. Problem je v tom ze si nemozem dovolit prenajat byt a prestahovat sa. Pracu nemam ktovieako dobre platenu (robim predavacku). Lepsiu pracu si podla mna nenajdem, mam len vyucny list. Nemam partnera ani ziadnych kamaratov s ktorymi by som isla do podnajmu. Sama to neutiahnem. Mam nejake uspory ale potrebujem to nejak premysliet. Frustruje ma to lebo nevidim cestu von a moja psychika sa kazdym dnom co tu som zhorsuje.
Co by ste robili na mojom mieste?
Prenajala si izbu v zdieľanom byte a dorobila si maturitu
Ziskala lepsie vzdelanie ak nemas podnikatelskeho ducha na ktory nepotrebujes vyssie vzdelanie aby si zacala podnikat, staci ti len uspesny napad a prenajala si izbu v zdielanom byte
Evidentne ťa tu nič nedrží, zahraničie si nezvažovala? Hotely, reštaurácie atď.. Bývajú aj s možnosťou ubytovania.
Veľmi dobre viem, aké to je žiť v takomto prostredí. Ja som sa zbalila a odišla trošku skôr než ty. Našla som si zdieľaný byt.
Neviem odkiaľ si, či z východného, stredného alebo západného Slovenska, ale na tvojom mieste by som si hľadala zdieľané bývanie, prácu v BA a dorobiť si tam maturitu. Znie to trochu šialene, hlavne ak nie si zo západu, ale šialenejšie by bolo ostať tam, kde si a zničiť si psychiku. V BA je veľ izieb na prenájom a ako predavačka sa zamestnáš. Nebudeš si síce žiť ako v rozprávke ale aspoň budeš mať kľud.
Možnosti sú, treba ich začať hľadať… poznám to, tiež som tak žila a došla som do stavu, že som vedela: musím ísť preč… môžeš urobiť akúkoľvek zmenu, si mladučká, cesta je otvorená - utiecť do zahraničia (zamestnávateľ poskytuje ubytovanie, stravu), môžeš sa presťahovať do cudzieho mesta študovať (to som urobila ja) a žiť na internáte, myslím si, že vek 25 nie je prekážka, na vysokoškolskom ešte natrafíš na rovesníkov
Osobne to ale hodnotím, že ešte si nedospela do toho bodu, že by si zmenu skutočne podstúpila, ale ono to určite príde, okolie človeka k tomu donúti
Za ca 300 € mozes ist do zdielaneho bytu a dokoncit maturitu, pripadne nejake studium k tomu. Mozes odist aj niekam do zahranicia. Si mlada … moznosti mas dost. Nepotrebujes hned byt pre seba. Potrebujes dospiet a osamostatnit sa.
Kto chce hľadá spôsoby, kto nechce chladná dôvody.
Za sedem rokov si už mohla dva krát dorobiť maturitu aj začať vš , .odiisť do Ba,ČR alebo hocikde do zahraničia, ak by si chcela veď tá doma nič nedrží
Možnosti sú, treba ich začať hľadať… poznám to, tiež som tak žila a došla som do stavu, že som vedela: musím ísť preč… môžeš urobiť akúkoľvek zmenu, si mladučká, cesta je otvorená - utiecť do zahraničia (zamestnávateľ poskytuje ubytovanie, stravu), môžeš sa presťahovať do cudzieho mesta študovať (to som urobila ja) a žiť na internáte, myslím si, že vek 25 nie je prekážka, na vysokoškolskom ešte natrafíš na rovesníkov
Osobne to ale hodnotím, že ešte si nedospela do toho bodu, že by si zmenu skutočne podstúpila, ale ono to určite príde, okolie človeka k tomu donúti
@anonym_b8dc87 Štúdium na vysokej škole zadarmo je len do 26 rokov. Potom už sa platí
@anonym_b8dc87 no ona hlavne nema este ani maturitu, takze najprv by si musela tu spravit, aby mohla skusat VS...

Hľadaj zdieľané bývanie. Viacerí vo väčšom byte. Tam býva menší najom