Ako zladiť domácnosť a prácu?
Keď som bola doma s deťmi v kuse,tak problém nebol lebo však bolo postarané takmer o všetko hej?
Idem do práce od budúceho týždňa. A teraz máme hádky na dennom poriadku.
Prečo píšem. Tak ja celá natešená že však budem pracovať a muž doma na mňa otrávene noooo huraaaa a úplne z toho nervózny.
Je to práca na krátky dlhý týždeň. A muž je sám sebe pánom avšak podotknem že doteraz sa všetko točilo len okolo chlapa a jeho práce lebo však potrebuje zarobiť a žena nasrac. Akým tónom sa ma vypytoval kto bude s deťmi, hovorím však ty,ja som bola doteraz, aký mám pracovný čas.
Bude to trochu náročnejšie čo sa kontaktu s deťmi týka ale to mi hovoriť muž nemusí že s nimi budem málo
Hovoril to ako keby neviem čo sa malo stať....čo si tí chlapi myslia že ženská do kedy bude lapieť doma
Typicky chlap. A pockaj este ked budu deti chore. To bude hadok kto s nimi bude.
A vy sa doma nerozpravate? To si ho postavila pred hotovu vec? Predtym ste sa nerozpravali,ze si hladas pracu a ako si zorganizujete cas potom?
Bohuzial, vela chlapov zisti co je to starostlivost o deti az ked zena nastupi do prace po rodicovskej. A pre vela z nich je to riadny sok 🤭
Tak nech ti vytvori podmienky aby si bola doma a nech ti:
- plati odvody do ZP
- plati dobrovolne poistenie v SP z VZ minimalne takeho ako by ti vysiel tam kde pracujes
- da pristup k uctu kvoli "vreckovemu" a vsetkym inym vydavkom
Alebo nech plati upratovacku a opatrovatelku pre deti kym budes v praci.
Alebooo... pozor toto bude sok... by sa mohol zapojit do starostlivosti o deti a domacnost... napriklad ako...hmm... rodic?!
Preboha ženy čo to máte za chlapov?🙈🤮
To je tak, ked si chlapa naucite na fullservis, doma nemusia prstom pohnut a potom pride realita a chlap zacne kopat nozickami. Co si cakala? Ja by som tiez nebola z toho nadsena, ked doteraz vsetko ficalo bezo mna, ja som sa iba zviezla a zrazu budem mat na krku deti aj domacnost.
Za tie roky nezistil, že je rodič?
A vy sa doma nerozpravate? To si ho postavila pred hotovu vec? Predtym ste sa nerozpravali,ze si hladas pracu a ako si zorganizujete cas potom?
@marca12 jasne rozprávali a vedel, že hľadám
Ale v prvom rade vedel že mi skončil rodičovský
- plati odvody do ZP
- plati dobrovolne poistenie v SP z VZ minimalne takeho ako by ti vysiel tam kde pracujes
Alebooo... pozor toto bude sok... by sa mohol zapojit do starostlivosti o deti a domacnost... napriklad ako...hmm... rodic?!
@nafka0483 moreee on chodí do práce a to je viac než dosť,viac robiť nemusí. Aká domácnosť on je predsa chlap a to robia ženy
- plati odvody do ZP
@nafka0483 to je more je preklep 😆 tam malo byť nieee
Aha takze ty si úplne bez príjmu. Tak to nie je o com. Keď sa mu nepáči, iba nadhod rečnícku otázku, že nech ti teda dáva na ruku toľko koľko bol rodicak, že bez príjmu by nechcel byt asi on vsakze…Predpokladám že spoločný účet nemáte.
No a keďže on chodil do práve a domácnosť si ťahala ty, nastavila ny som zmeny hneď od prvého dňa. Keďže do prace začínaš aj ty chodit, domácnosť sa musí rozdeliť!
Aha takze ty si úplne bez príjmu. Tak to nie je o com. Keď sa mu nepáči, iba nadhod rečnícku otázku, že nech ti teda dáva na ruku toľko koľko bol rodicak, že bez príjmu by nechcel byt asi on vsakze…Predpokladám že spoločný účet nemáte.
No a keďže on chodil do práve a domácnosť si ťahala ty, nastavila ny som zmeny hneď od prvého dňa. Keďže do prace začínaš aj ty chodit, domácnosť sa musí rozdeliť!
@kristinka92 v starom zamestnaní som dostala výpoveď a dostala som preplatenú starú dovolenku, takže na fungovanie pár mesiacov to stačí. Ale rozhodne nebudem čakať ďalšieho pol roka a potom mi prídu len prídavky. Ja neviem čo si ten môj chlap myslel
@kristinka92 domácnosť je druhý problém. On to robiť nechce
- plati odvody do ZP
@nafka0483 pridala by som prispevky do 3.piliera…
Autorka - nechce robit domacnost? A papat a obliekat si ciste oblecenie chce? On toto nikdy nerobil???? Nechapem, kto a ako takychto chlapov vychoval.
No keď nechce nebude mať spravené.
Zrovna v piatok bol u mna jeden novy klient prvykrat a dosiel aj s detmi (tusim 8 a 4). Ze vzdy robil poobedne a prakticky boli dni, kedy deti ani nevidel. Teraz je vyse pol roka doma a zena robi a ze az teraz pochopil, kolko toho ta zena doma mala. Ze uz ju uplne chape, ked sa mu stazovala, ze ju boli hlava a ruky. Ze vkuse tie decka nieco od neho chcu a on to nedava🤣🤣 som sa na nom celkom bavila...
Autorka - nechce robit domacnost? A papat a obliekat si ciste oblecenie chce? On toto nikdy nerobil???? Nechapem, kto a ako takychto chlapov vychoval.
@simsalabim nie nerobil. Napríklad pri upratovaní relaxujem, ale nie, nikdy to nerobil.
A napríklad čo sa práce týka,tak mi hovoril také veci že budem málo s deťmi, že kto s nimi bude robiť D.Ú.? Že budem stále v práci:D
Nechce? No ale ty budeš teraz v rovnakej situácii ako bol on, že chodil do prace. A niekto sa postarat musí, to je fér chodiť do roboty a robiť všetko okolo deti a domácnosť? A druhý chodí len do roboty? Nechaj ho tyzden samého s detmi a možno mu zapne. A hneď poobede po robote môže ist na nákup potravín, zakial budeš variť, on s dietatom na ihrisko.
Zrovna v piatok bol u mna jeden novy klient prvykrat a dosiel aj s detmi (tusim 8 a 4). Ze vzdy robil poobedne a prakticky boli dni, kedy deti ani nevidel. Teraz je vyse pol roka doma a zena robi a ze az teraz pochopil, kolko toho ta zena doma mala. Ze uz ju uplne chape, ked sa mu stazovala, ze ju boli hlava a ruky. Ze vkuse tie decka nieco od neho chcu a on to nedava🤣🤣 som sa na nom celkom bavila...
@guiseppinka hah presne
A preco ste si domace prace hned na zaciatku spolubyvania nepodelili? Toto je zasadna chyba. Samozrejme, ze teraz nechce, ked doteraz mal sluzku.
A preco ste si domace prace hned na zaciatku spolubyvania nepodelili? Toto je zasadna chyba. Samozrejme, ze teraz nechce, ked doteraz mal sluzku.
@simsalabim variť nevedel a nevie a ani nemá záujem. Presne slúžka sem slúžka tam a teraz uvidí aké to je ,keď slúžka neurobí,nezariadi.
Tak ani ja som varit nevedela, ale musela som sa naucit. A varenie ma doteraz nebavi. My sme s muzom varili vacsinou spolu - on supal zemiaky, ja mrkvu… a podobne. Chlapa treba hned do vsetkeho zapajat. Jeho casom varenie zacalo velmi bavit a teraz s radostou vyvara vselijake speciality. Ja varim, lebo musim 🙈 Detto zehlenie a podobne.
Myslim, ze vacsina z nas nema potesenie z pucovania zachodov atd.
@simsalabim on išiel na živnosť a predtým pracoval na zmeny. Vraví mi, a to ako by bolo ak by som nešiel na živnosť a stále pracoval na zmeny? Neviem akú odpoveď čakal, že snáď si nájdem prácu od 8 do 15 tej aby som aj deti stíhala 😆
Ja neviem, toto vsetko ste uz mali mat odkomunikovane. Teraz sadnut, spisat domace prace a ine povinnosti a nech si vyberie. Obaja tam zijete, obaja ste rodicia, obaja sa musite podielat. A ty musis mysliet aj na dochodok a podobne.
V kuchyni. Otec sa pýta syna, " kde je škrabka na zemiaky? ....išla do obchodu".... presne.
@kristinka92 keď budem mať dlhý týždeň,tak ich nebudem môcť vybrať zo zariadení

no nepáči sa mu to, lebo zrazu sa bude musieť angazovat so starostlivosťou o deti aj on…to že ty si to robila v podstate zadarmo roky, to nikoho netrápi..