Ako zladiť domácnosť a prácu?
Keď som bola doma s deťmi v kuse,tak problém nebol lebo však bolo postarané takmer o všetko hej?
Idem do práce od budúceho týždňa. A teraz máme hádky na dennom poriadku.
Prečo píšem. Tak ja celá natešená že však budem pracovať a muž doma na mňa otrávene noooo huraaaa a úplne z toho nervózny.
Je to práca na krátky dlhý týždeň. A muž je sám sebe pánom avšak podotknem že doteraz sa všetko točilo len okolo chlapa a jeho práce lebo však potrebuje zarobiť a žena nasrac. Akým tónom sa ma vypytoval kto bude s deťmi, hovorím však ty,ja som bola doteraz, aký mám pracovný čas.
Bude to trochu náročnejšie čo sa kontaktu s deťmi týka ale to mi hovoriť muž nemusí že s nimi budem málo
Hovoril to ako keby neviem čo sa malo stať....čo si tí chlapi myslia že ženská do kedy bude lapieť doma
To su chlapi. Im nedochadzaju taketo veci... keby si to aspon vazili, ale vela z nich ani to... najhorsie je, ze aj keby si ti vysvetlila a omielala dookola, tak by ajntak nechapal o com kecas a ked by k tomu doslo, tak by sa tvaril, ze v zivote si mi nic take nepovedala
Preco si si s nim zakladala rodinu? Nic pozitivne o nom nepises,nechapem vas vztah
toto nie sú chlapi, ako mnohé píšu. To je len to, že na full servis bol naučený. S mojím sme od začiatku robili všetko dvaja a tak to funguje. Nikdy nemám problém napríklad ísť aj na niekoľko dní na služobku a nechať mu domácnosť, psa, 3 deti na starosti. Ešte prídem domov a mám navarené, nakúpené, upratané. Lebo je to zvyknutý robiť od začiatku. U nás prvotný level domácich prác robil ten, kto bol doma, kto mal voľno. Po 20 rokoch sme prešli do levelu, že on rýchlo uprace pred víkendom, aby som ja nemusela cez víkend (keď pracuje cez víkend) a ja zasa opačne. Upracem, aby on mal na ďalší deň, keď bude mať voľno, nech má menej roboty. Takže ťažko budeš niekoho niečo učiť na niečo, na čo nebol zvyknutý.
Tak môj bol tiež takýto, keď som šla do práce, tiež na zmeny. Závidel mi, že idem na OCR, že zase budem doma, tak sme si OCR striedali, ale nezvládal to s chorým dietatom. Deň pred tym som mu nadiktovala, že čo všetko musí urobiť, lebo on by si to ani nezapamatal.. doteraz to robím, predtým navarim, aby mali čo jesť a poviem co treba doma, napr. povysávať, urobit domáce úlohy, zobrať dieťa zo školy atď.. je rodič, musí byť zodpovedný tiež a podieľať sa na všetkom. Ale trvalo to cca 2 roky, kým prestal protestovať a uvedomil si, že je rodič 😅
Autorka - nechce robit domacnost? A papat a obliekat si ciste oblecenie chce? On toto nikdy nerobil???? Nechapem, kto a ako takychto chlapov vychoval.
@simsalabim Ja este menej chapem, kto si ich berie. Uz davno pred svadbou musi byt jasne, ze su taki a mali by ostavat na ocot.
Takže on to robiť nechce 🤔 Samé sa uvarí, uprace a deti sa postarajú o seba tiež samé, nie ? To si, kde našla takého exota ? Ved ty nie si jeho slúžka. A okrem toho, on je tiež rodič. Zdieľate spolu domácnosť. Takže by sa mal na všetkom podieľať. Či čaká, že žena bude doživotne doma a bude sa o všetko starať sama ?
No toto budes mat tazke. Ale hlavne pre teba ak nieco nezmenis. Lebo prides z prace a mas domacnost, deti, varenie. Ked muz nic v domacnosti nerobi a ani nevari. Nejako ho musis zapojiť a nerobiť vsetko ty. Teraz to myslim vazne. Hned od prveho dna v praci. Zakladne jedla hadam vie spravit na veceru, spagety, vajcovy chleba, zapekacky, upiecť kuracie stehna, kridielka, fašírky. Z tych domácich prac aspon povysavat, upratat kuchynu a nakupit. Ci vazne vobec ti nevie takto pomoct?
@simsalabim Ja este menej chapem, kto si ich berie. Uz davno pred svadbou musi byt jasne, ze su taki a mali by ostavat na ocot.
@marianarem ak spolu nebyvali, mozno to zena nemusi zistit… zalezi od situacie.
Tak ďalšia so super výberom partnera do života. Hele, čo si si vzala, to máš. Normálny by sa tak nechoval.
Nástup do prace a zladenie s domacnostou je zahul aj pre zeny,ktore nemaju doma chlapov ako dalsie dieta.Fungovat to bude len ak si povinnosti rozdelite a aj nervozita po par tyzdnoch prejde. To co si stihala na materskej v pohode za cely den, budes musiet po nastupe do prace za par hodin poobede. Neber si toho ma seba vela, lebo sa zblaznis, budes lietat hore dole upachtena, nervózna, frustrovana. Zvolni, proste mu ukaz ze ak neprilozi ruku k dielu nebude navarene, oprate,ani upratane.Ak budes pisat ulohy s detmi, pradlo sa neozehli, ani večera nenachysta. Bud to spravi on alebo sa vymenite a bude sa ucit s detmi on. Nerob mu nadalej sluzku. Bude to tazke,kedze si si ho naučila na full servis (co osobne nepochopim preco zeny robia), ale budete sa musieť dohodnut na dalsom fungovani inak sa zblaznis
@marianarem A ešte k tomu pridám...maminky chlapcov už teraz myslite na to, čo z nich bude v dospelosti. Treba ich vychovať...nie žena vychováva.
@marianarem A ešte k tomu pridám...maminky chlapcov už teraz myslite na to, čo z nich bude v dospelosti. Treba ich vychovať...nie žena vychováva.
@mantilka Presne na toto myslim, ked maleho cepujem za kazdu ocikanu zachodovu dosku a bundu vyzlecenu a rovno hodenu na zem 🙂
No nechcem byť vtipná, ale pracovať krátky dlhý týždeň pri malých deťoch je masaker aj pre ženu, ktorá má doma "funkčného" manžela. U vás to bude katastrofa, lebo on doteraz nerobil nič. Chudence deti, snáď prežijú jeho starostlivosť.
No nechcem byť vtipná, ale pracovať krátky dlhý týždeň pri malých deťoch je masaker aj pre ženu, ktorá má doma "funkčného" manžela. U vás to bude katastrofa, lebo on doteraz nerobil nič. Chudence deti, snáď prežijú jeho starostlivosť.
@janickacrazy u nás by bol masaker pri akejkoľvek mojej práci. Neviem čo si on myslí, aby som bola doma full servis a zároveň mi chodilo na účet 1000eur.
Začni ho zapriahat do domácich prác

@kristinka92 ale to najhoršie ešte len príde myslím si. Keď budú choré,tak ja hneď nemôžem si dovoliť zostať očr atď. Nebudem riskovať, že ma vyhodia. Môj chlap niečo tvrdí a zároveň si protirečí.
Takéto osoby by si nemali zakladať rodiny. Do teraz žil asi na inej planéte