Ako zladiť rodinné povinnosti s osobným časom?
Mám manžela a 2 deti vo veku 6 a 8 rokov. Všetko okolo nich riešim len ja, zaniesť ráno deti do školy a poobede vyzdvihnúť, úlohy tašky pomôcky skontrolovať či sú naučený, desiatu chystať. Večer okúpať umyť si zuby rozprávku prečítať uspať deti. Plus k tomu varím pečiem upratujem všetko sama. Doktorov riešim len ja, manžel ani nevie k akým dr chodíme, nevie ako sa volá ich triedna učiteľka proste nič nevie. A poslednú dobu aj na výlety chodím sama s deťmi, sama šoférujem aj na dlhé diaľky. Manžel ostal domased vadia mu ľudia vadí mu všetko tak chce ostať doma. Doma sa pomota na dvore a okolo domu a oddychuje. Minule som mu už vykricala že prečo nezoberie deti aj on niekam von prečo stále len ja. On na to že nemusím nikam chodiť môžme ostať aj doma že veď to ja všetko vymýšľam. Lenže keď sme doma tak deti sa nudia alebo pozerajú telku sú na mobile. A to nechcem tak idem s nimi von. Všade. Na výlety, do zoo, na výstavu, na ihrisko, na bicykel, do lesa zbierať hríby a gaštany, na akcie čo máme v dedine všade len ja s deťmi. Ako na jednej strane mne to nevadí ja si to s nimi užívam spolu tráveny čas. No na druhej strane aj ja chcem byť občas doma a nič nerobiť oddýchnuť si prečítať si knihu v kľude alebo len pozerať sa do blba. No ako to vysvetliť manželovi aby pochopil že aj ja chcem čas na seba.? Ja mám 38 rokov a manžel 40
Ked nepomaha dohovor, tak ist na neho tvrdo. Zabalit desiatu, poobliekat deti a poslat ho s nimi von. Co a kde budu robit, je uz jeho starost.
@anonym_autor je len do počtu.Nevenuje sa deťom ani tebe.Co robí okrem chodenia do práce?
Ja by som toto mužovi nedovolila.Tak oddychuj doma a jeho pošli na ihrisko, alebo nech s deťmi číta, hra hry.Je vám zbytočný.Moj muž niekedy nejde s nami, ale poupratyje, navarí, pokosi.Maju si tvoje deti s ním čo povedať?
Nemusí s nimi chodiť von ale prečo všetko okolo detí riešiš ty? On je len darca spermií?
To sú tie neodchytené začiatky, prečo všetko robíš ty? Teraz to bude ťažké napraviť. Začni ho používať aj na ostatné veci, učenie, lekárov, nech z neho aspoň niečo máš. Lebo toto je ani neviem čo za manžel a otec.
Asi si ho od začiatku nezapojila do ničoho, tak si zvykol, však to je pohodlné.
@anonym_autor preco nechodi manzel s vami?
@anonym_a712e8 Chodil aj on s nami no časom sa mu začalo všetko vadiť, že všade je veľa ľudí že deti vymýšľajú a tak, tak začal ostávať doma.
Ked nepomaha dohovor, tak ist na neho tvrdo. Zabalit desiatu, poobliekat deti a poslat ho s nimi von. Co a kde budu robit, je uz jeho starost.
@viestta Skúšala som nezoberie ich von.
Nuz takto to zvycajne dopadne, ked sa zena tvari, ze je super hrdinka vsetko zvladne a staci jej len pan stvoritel a darca spermii - takze jednoducho, tak to skratka nerob 🤷♀️ kazdu druhu sobotu oznam, ze odchadzas a sprav si program a to iste xkrat do tyzdna, ked by som sama na lavicke s knihou sedela aj tak by som sla. Oznam mu, ze vtedy a vtedy ide k lekarovi so Zuzkou, vtedy a vtedy vezie on. Vybavene a nediskutujem. Akoze na co ti je taky chlap? Lebo travu pokosi?
@anonym_autor je len do počtu.Nevenuje sa deťom ani tebe.Co robí okrem chodenia do práce?
Ja by som toto mužovi nedovolila.Tak oddychuj doma a jeho pošli na ihrisko, alebo nech s deťmi číta, hra hry.Je vám zbytočný.Moj muž niekedy nejde s nami, ale poupratyje, navarí, pokosi.Maju si tvoje deti s ním čo povedať?
@anonym_69c15e Zahrá sa s nimi doma to vie lepšie než ja. Okrem toho nič.
Nemusí s nimi chodiť von ale prečo všetko okolo detí riešiš ty? On je len darca spermií?
@januska12323 Neviem lebo do ničoho ho neviem zapriahnut.
To sú tie neodchytené začiatky, prečo všetko robíš ty? Teraz to bude ťažké napraviť. Začni ho používať aj na ostatné veci, učenie, lekárov, nech z neho aspoň niečo máš. Lebo toto je ani neviem čo za manžel a otec.
@gribka1 Z lekárov má fóbiu tak tam nepôjde.
@anonym_a712e8 Chodil aj on s nami no časom sa mu začalo všetko vadiť, že všade je veľa ľudí že deti vymýšľajú a tak, tak začal ostávať doma.
@anonym_autor nemala si to akceptovat, takto stratil vztah s detmi. Ze deti vymyslaju...a co maju robit? Sediet ako pena na lavicke? Povedz frflosovi, ze ked nebude s vami chodit von, tak zacne chodit k lekarom s detmi ci sa mu to paci ci nie. Jeho nezaujimas ty, teba nebudu zaujimat jeho fobie
Asi si ho od začiatku nezapojila do ničoho, tak si zvykol, však to je pohodlné.
@ibrunova Práveže zapojila od babetka pomáhal mi pri kúpaní pri uspavani no potom nastal zlom a už nechce nič pomôcť.
No chudak mali este aj z lekarov ma fobiu 😅 zo sporaku a vysavaca nema? Zeby aspon varil a vysaval
No chudak mali este aj z lekarov ma fobiu 😅 zo sporaku a vysavaca nema? Zeby aspon varil a vysaval
@petamich to je super napad, prichystat robotu ako popolusi, navarit, povysavat, oddelit sosovicu od kukurice, oprat a nabuduce panka prejdu vsetky fobie
Veď mu nechaj doma deti a ty choď sama niekam..barz aj von s knihou
Boze vsak sa zober z domu a chod
Na nakupy, kozmetiku, s kamoskou, hoc kam. To ze je domased hadam neznamena ze sa o deti nepostara kym ty budes prec. Robis zo seba otroka.
My chodime von spolu vsetci skoro denne ale aj samostatne bud ja alebo muz. On cvicit, ja cvicit alebo s kamoskou.
Ty uz tiez nemas doma mimina. Tiez robim to iste co ty a casu na seba mam teda dost lebo chcem
@ibrunova Práveže zapojila od babetka pomáhal mi pri kúpaní pri uspavani no potom nastal zlom a už nechce nič pomôcť.
@anonym_autor no môj muž tiež vnímal, že máme deti do veku za kedy odložili plienky a dudel. Potom škola, puberta 0 bodov. Až, keď už sú dospelé, tak s nimi znova trávi čas. Našťastie ten môj aspoň na tie výlety chce chodiť, ale všetko musím vymyslieť, naplánovať atď. Niektorí chlapi sú divný. A to tvoj má ešte len 40 rokov, môže začať kríza stredného veku a po 50-tke adrenopauza, to bude ešte len "veselo"
@anonym_autor ja som na deti sama, a v tomto veku som im už animátorku nerobila. Hrali sa sami, spolu, mali záujmy, áno, išli sme aj na výlet, ale v týždni som mala aj čas pre seba.
@anonym_autor ja som na deti sama, a v tomto veku som im už animátorku nerobila. Hrali sa sami, spolu, mali záujmy, áno, išli sme aj na výlet, ale v týždni som mala aj čas pre seba.
@ivik4 Nemôžem len tak ísť von, starší c
@anonym_700183 Nerobím im stále animátora hrajú sa aj sami spolu, no aj tak sú ešte malí a potrebujú dozor dospelého.
Ale čoby si nemohla, keď zvládne sedieť na gauči zvládne sedieť a pozerať na deti. Natrieť chlieb tiež vie a ak vie čítať zvládne aj manuál k práčke.
Toto sa teraz vola vydatá slobodna matka
Preco nemozes co nepreziju bez Teba? Nerozumiem
Alebo si na retazi ?
No a potom sme ženy ktoré toto zažívajú niekoľko rokov úplne samé 😃 muža nemáme tak nemá kto "pomôcť"
@anonym_autor Veď deti v tom veku už netreba uspávať a vedia si urobiť program a zahrať sa predsa aj samé. Nie sú už také malé, aby ti neostal čas aj pre seba občas.
Tak ako si si naučila máš. Prepáč, ale je to tak.Netreba deťom v kuse vymýšľať výlety,programy a občas ten čas strávite aj sami s mužom. Detí už samostatnosti a rozdeľ úlohy a zapájať treba aj mužíka.Nech vie,že má ženu, rodinu a nebude sa spoliehať, že má doma slúžtičku aj pestúnku.
Ale čo by si nemohla?si sa prikovala doma?už su veľkí a budú doma s mužom.Vsade je veľa ľudí?tak ho zober do lesa🙂má len výhovorky, vy odídete a on ma kľud Má nejakú sociálnu fóbiu či je introvert?Koľko žien je unavených, nechce sa im s idú kvôli deťom.Je lenivý a pohodlný to je všetko a ty tahas za neho.On nechce s deťmi zážitky?
Ty máš nejakú kamarátku?Kúpal deti to je pekné, aké už majú 6 a 8 r.tak nech si s nimi kope loptu, ide na bicykel, ihrisko, do kina, kútika, prechádzku a zmrzlinu.Bavi ho vôbec niečo?nikdy nič nevymysli?ísť na futbal, hokej deti rastú a budú chcieť niečo zažiť, vyskusat
Dozor dospelého predsa budú mať otca, keď nezadrieme na gauči.Hod na neho trocha zodpovednosti nech sa stará, zohreje jesť, spraví program.Alebo si typ čo musí mať všetko pod kontrolou😉a myslí si, že rodina bez nej neprezije.
Za pár rokov budú deti s kamarátmi a čo vy dvaja?
Budeš s ním sedieť na gauči?Trocha ho preber k životu veď to je mladý človek a bez chuti zit
Ved do záhrady snáď môžu ísť sami? A kedy pracuješ? Keď sú deti v škole?
Ja mam deti vo veku tvojich, voľný cas mam vtedy ked idem poobede do práce a deti sú v škole. Tak vtedy si robím, aj čo trebárs, aj čo chcem
Ale manžel je o niečo menšie nemohlo ako tvoj

@anonym_autor preco nechodi manzel s vami?