icon

Ako zladiť rodinné povinnosti s osobným časom?

6. sep 2025

Mám manžela a 2 deti vo veku 6 a 8 rokov. Všetko okolo nich riešim len ja, zaniesť ráno deti do školy a poobede vyzdvihnúť, úlohy tašky pomôcky skontrolovať či sú naučený, desiatu chystať. Večer okúpať umyť si zuby rozprávku prečítať uspať deti. Plus k tomu varím pečiem upratujem všetko sama. Doktorov riešim len ja, manžel ani nevie k akým dr chodíme, nevie ako sa volá ich triedna učiteľka proste nič nevie. A poslednú dobu aj na výlety chodím sama s deťmi, sama šoférujem aj na dlhé diaľky. Manžel ostal domased vadia mu ľudia vadí mu všetko tak chce ostať doma. Doma sa pomota na dvore a okolo domu a oddychuje. Minule som mu už vykricala že prečo nezoberie deti aj on niekam von prečo stále len ja. On na to že nemusím nikam chodiť môžme ostať aj doma že veď to ja všetko vymýšľam. Lenže keď sme doma tak deti sa nudia alebo pozerajú telku sú na mobile. A to nechcem tak idem s nimi von. Všade. Na výlety, do zoo, na výstavu, na ihrisko, na bicykel, do lesa zbierať hríby a gaštany, na akcie čo máme v dedine všade len ja s deťmi. Ako na jednej strane mne to nevadí ja si to s nimi užívam spolu tráveny čas. No na druhej strane aj ja chcem byť občas doma a nič nerobiť oddýchnuť si prečítať si knihu v kľude alebo len pozerať sa do blba. No ako to vysvetliť manželovi aby pochopil že aj ja chcem čas na seba.? Ja mám 38 rokov a manžel 40

anonym_59ad69
6. sep 2025
@luccija

Dozor dospelého predsa budú mať otca, keď nezadrieme na gauči.Hod na neho trocha zodpovednosti nech sa stará, zohreje jesť, spraví program.Alebo si typ čo musí mať všetko pod kontrolou😉a myslí si, že rodina bez nej neprezije.
Za pár rokov budú deti s kamarátmi a čo vy dvaja?
Budeš s ním sedieť na gauči?Trocha ho preber k životu veď to je mladý človek a bez chuti zit

@luccija ja si myslim, ze toho robi dost. Sama sa stara o deti a podla mna aj sama taha domacnost. Este aby aj to bola jej uloha, stareho capa preberat k zivotu.. otazka je skor, naco je komu taky chlap. Toto vsetko co opisuje zadavatelka, robim aj ja, ale som s detmi sama, nemam partnera. A to ex s nimi ide k lekarovi, obcas odvezie, dovezie zo skoly, ide s nimi na nakupy, na vylet, na chatu, podla potreby nam robi aj sofera, kedze ja nesoferujem. A to je ex. Od manzela by som ocakavala viac ako okupat ich ako batolata a pohrat sa s nimi.

anonym_aa6dfb
6. sep 2025

Treba sa s ním porozprávať a ak nezaberie tak pritvrd že sa rozvediete a budeš chcieť striedavu

joannita
6. sep 2025

@anonym_autor napíšem ti to tak natvrdo,ale je to tvoja chyba. A to hovorím všetkým ktoré robia slúžky. Od začiatku treba chlapovi ukázať kde je vedro, metla, že deti sú aj jeho. Ja som oznámila že idem do sauny do fitka a išla som. Postaraj sa ty. Ani nemal čas a šancu protestovať.
Takže pekne mu oznam, ze ideš preč, nič mu NECHYSTAJ , nech sa postará sám. Neboj zvykne si.
A teda nedá mi....nemôže mať niekoho? Troška mi to tým zaváňa.

galadriel90
6. sep 2025

Prepáč ale to čo za gumeneho neschopaka si si zobrala?

anonym_59ad69
6. sep 2025

Ty si ty uz pisala pred rokom, ze? Dve deti, muz total hnila bzdocha, co len na gauci sedi, lebo je narobeny z roboty a ze deti vstavaju do skolky o 5:30, aby si stihla do prace, lebo muz si musi dobre podriemat aspon do 8? A ze spravna zena neoodychuje, ale vzdy si v domacnosti nejaku robotu najde. Si to ty vsak? Neverim, ze existuje viac takychto zien, co dobrovolne robia otrokyne a su s tym vcelku stotoznene.

anonym_aa6dfb
7. sep 2025
@anonym_59ad69

Ty si ty uz pisala pred rokom, ze? Dve deti, muz total hnila bzdocha, co len na gauci sedi, lebo je narobeny z roboty a ze deti vstavaju do skolky o 5:30, aby si stihla do prace, lebo muz si musi dobre podriemat aspon do 8? A ze spravna zena neoodychuje, ale vzdy si v domacnosti nejaku robotu najde. Si to ty vsak? Neverim, ze existuje viac takychto zien, co dobrovolne robia otrokyne a su s tym vcelku stotoznene.

@anonym_59ad69 by si sa čudovala je ich viac.. mňa k tomu že v dospelosti musím byť domáci spotrebič inak si nenájdem chlapa viedli rodičia aj babka

belllinka
7. sep 2025

Deti 6 a 8 treba vecer kupat a uspavat? Neprehanas trochu? 🤔 a pises, ze byvate v dome, vzdy sa tu pise, ako sa treba odstahovat do domu, aby deti malo vybeh, tak co nebehaju po dvore? A kamaratov nemaju ziadnych naokolo, zeby sa s nimi zabavali?

basska_b
7. sep 2025

V takomto pripade, este ked pises "on sa s nimi doma zahra lepsie nez ja" jedine pleštit dverami (alebo odist bosa s topankami v ruke) a ist von, hoc aj do kaviarne s knihou. Inak vam muz otravi cely vylet. Je to sice tolerovanie statusu quo, ale takto bude v tebe len narastat frustracia a potom ze preco je vysoka rozvodovost.
To, ze vsade je vela ludi, je nejaky post-covid-syndrom??
Nedokoncila si vetu:
"Nemozem ist len tak von, starsi c...."
Co tam ma byt? Starsi syn chce, aby som bola doma? Tak si poplace... ale ty si oddychnes

autor
7. sep 2025
@anonym_f1f161

@anonym_autor Veď deti v tom veku už netreba uspávať a vedia si urobiť program a zahrať sa predsa aj samé. Nie sú už také malé, aby ti neostal čas aj pre seba občas.
Tak ako si si naučila máš. Prepáč, ale je to tak.Netreba deťom v kuse vymýšľať výlety,programy a občas ten čas strávite aj sami s mužom. Detí už samostatnosti a rozdeľ úlohy a zapájať treba aj mužíka.Nech vie,že má ženu, rodinu a nebude sa spoliehať, že má doma slúžtičku aj pestúnku.

@anonym_f1f161 Chlapci sú podľa veku ako tak samostatný, ale menší ešte nevie čítať tak jemu čítam rozprávku pred spaním a my máme taký rituál pred spaním že mi porozprávajú čo prežili cez deň. Mne pri nich ostane čas aj na seba, príklad ja si robím svoje a ony sa hrajú v izbe ale keď niečo potrebujú tak dôjdu za mnou. Ja píšem o tom že aj ja by som raz za čas ostala sama doma sama s mojimi myšlienkami neviem či to chápeš že dajme tomu pár hodín nikto odo mňa nič nechce že by som sa úplne vypla od všetkého. S manželom tiež nikam nechodíme sami vo dvojici keď nemá kto nám postrážiť chlapcov.

autor
7. sep 2025
@luccija

Ale čo by si nemohla?si sa prikovala doma?už su veľkí a budú doma s mužom.Vsade je veľa ľudí?tak ho zober do lesa🙂má len výhovorky, vy odídete a on ma kľud Má nejakú sociálnu fóbiu či je introvert?Koľko žien je unavených, nechce sa im s idú kvôli deťom.Je lenivý a pohodlný to je všetko a ty tahas za neho.On nechce s deťmi zážitky?
Ty máš nejakú kamarátku?Kúpal deti to je pekné, aké už majú 6 a 8 r.tak nech si s nimi kope loptu, ide na bicykel, ihrisko, do kina, kútika, prechádzku a zmrzlinu.Bavi ho vôbec niečo?nikdy nič nevymysli?ísť na futbal, hokej deti rastú a budú chcieť niečo zažiť, vyskusat

@luccija Práve preto chodím s nimi všade aby mali zážitky aby nesedeli len doma. Manžel ja neviem či to má fóbiu z ľudí alebo čo, no on nepôjde ani na ihrisko s nimi zakopať loptu ani na zmrzlinu ich nezoberie nič.
Nemá žiadne koníčky nič nevymysli, keď je doma tak len motá sa okolo domu akože niečo robí alebo pozerá telku. Kamarátky ja mám len ony sú stále zaneprázdnene nejedna mi povedala že už majú deti muža rodinu není toľko času na kamarátky. Ale snáď keď deti vyrastú budeme sa aj stretávať.

autor
7. sep 2025
@anonym_f9655f

Ved do záhrady snáď môžu ísť sami? A kedy pracuješ? Keď sú deti v škole?
Ja mam deti vo veku tvojich, voľný cas mam vtedy ked idem poobede do práce a deti sú v škole. Tak vtedy si robím, aj čo trebárs, aj čo chcem
Ale manžel je o niečo menšie nemohlo ako tvoj

@anonym_f9655f Áno ja pracujem keď sú deti v škole a keď som doma tak všetci sme doma.

autor
7. sep 2025
@anonym_59ad69

@luccija ja si myslim, ze toho robi dost. Sama sa stara o deti a podla mna aj sama taha domacnost. Este aby aj to bola jej uloha, stareho capa preberat k zivotu.. otazka je skor, naco je komu taky chlap. Toto vsetko co opisuje zadavatelka, robim aj ja, ale som s detmi sama, nemam partnera. A to ex s nimi ide k lekarovi, obcas odvezie, dovezie zo skoly, ide s nimi na nakupy, na vylet, na chatu, podla potreby nam robi aj sofera, kedze ja nesoferujem. A to je ex. Od manzela by som ocakavala viac ako okupat ich ako batolata a pohrat sa s nimi.

@anonym_59ad69 Áno aj domácnosť ťahám sama všetko a už mi to pomaly ide na nervy, snažím sa mu to vysvetliť aby viac pomohol a preto sa hádame poslednú dobu.

autor
7. sep 2025
@joannita

@anonym_autor napíšem ti to tak natvrdo,ale je to tvoja chyba. A to hovorím všetkým ktoré robia slúžky. Od začiatku treba chlapovi ukázať kde je vedro, metla, že deti sú aj jeho. Ja som oznámila že idem do sauny do fitka a išla som. Postaraj sa ty. Ani nemal čas a šancu protestovať.
Takže pekne mu oznam, ze ideš preč, nič mu NECHYSTAJ , nech sa postará sám. Neboj zvykne si.
A teda nedá mi....nemôže mať niekoho? Troška mi to tým zaváňa.

@joannita Nemôže mať nikoho on je stále len doma, z roboty uteká domov za nami nikam nechodí.

autor
7. sep 2025
@anonym_59ad69

@anonym_59ad69 Nie ale ako vidím je náš takýchto žien viacej kde chlap nepomáha.

autor
7. sep 2025
@belllinka

Deti 6 a 8 treba vecer kupat a uspavat? Neprehanas trochu? 🤔 a pises, ze byvate v dome, vzdy sa tu pise, ako sa treba odstahovat do domu, aby deti malo vybeh, tak co nebehaju po dvore? A kamaratov nemaju ziadnych naokolo, zeby sa s nimi zabavali?

@belllinka Behajú na dvore aj kamaráti detí ku nám chodia sa zahrať ale treba mať nad nimi dozor. Niektorý deti sú ako strela a zle sa môže stať behom sekundy. A kúpať uspavat to robím len dozor a umyť zuby ešte docistujem aby neodflachli to.

anonym_0d9cb0
7. sep 2025
@viestta

Ked nepomaha dohovor, tak ist na neho tvrdo. Zabalit desiatu, poobliekat deti a poslat ho s nimi von. Co a kde budu robit, je uz jeho starost.

@viestta A ako dospelú osobu donúti? Určite nie tým, že oblečie deti a zbalí im desiatu. Ak sa mu nechce a je to osoba, ktorá si za svojím stojí a dostatočne tvrdohlavá, tak nepôjde.

0silvia0
7. sep 2025
@anonym_autor

@belllinka Behajú na dvore aj kamaráti detí ku nám chodia sa zahrať ale treba mať nad nimi dozor. Niektorý deti sú ako strela a zle sa môže stať behom sekundy. A kúpať uspavat to robím len dozor a umyť zuby ešte docistujem aby neodflachli to.

@anonym_autor a preco nenechas deti muzovi doma a nejdes sama niekde vypnut? Aspon raz do tyzdna, kedze s chlapom nevies pohnut?

autor
7. sep 2025
@basska_b

V takomto pripade, este ked pises "on sa s nimi doma zahra lepsie nez ja" jedine pleštit dverami (alebo odist bosa s topankami v ruke) a ist von, hoc aj do kaviarne s knihou. Inak vam muz otravi cely vylet. Je to sice tolerovanie statusu quo, ale takto bude v tebe len narastat frustracia a potom ze preco je vysoka rozvodovost.
To, ze vsade je vela ludi, je nejaky post-covid-syndrom??
Nedokoncila si vetu:
"Nemozem ist len tak von, starsi c...."
Co tam ma byt? Starsi syn chce, aby som bola doma? Tak si poplace... ale ty si oddychnes

@basska_b Mi to tam nedopisalo, starší chce aby som bola doma ony sú obaja na mňa zvyknutý že stále všetko robíme spolu aby som neodišla nikam.
Manžel sa s nimi vie zahrať lepšie ako ja to som začala robiť že keď chcú niečo postaviť z Lega tak ich pošlem za tatom akože ja to neviem postaviť, nech aj on s nimi trávi nejaký čas, na to má dobrú hlavu vie im postaviť všeličo možné.
A ostal takýto od korony že stále len doma lebo všade sú vonku ľudia a je to čoraz horšie s ním.

belllinka
7. sep 2025

Uzivaj si tie spolocne chvile s detmi, este kym na tie vylety chcu s tebou chodit

vilma7
7. sep 2025

Ja mam doma podobný exemplár, ale tým že pracujeme obaja na smeny, tak s deťmi musi byť aj on sám doma.
Bolo obdobie kedy boli len na byte a tiez som bola z toho na nervy, čo nejde s nimi aj von...ale ako tvoj. Samotár, čo na ihrisko nepôjde.
Teraz sme sa našťastie presťahovali k lesu, tak idú uz spolu aj do lesa, aj na bicykel a tak....ale na akcie, indoor ihrisko atď nepôjde, ale to je moja parketa.
A večerný rituál mame ako vy, prečítame knihu a počkáme kým zaspia. Starší 8.5 r.je veľmi kontaktný, ten vyžaduje pri zaspavani kontakt...
A môžu mi tu mamky písať že majú zaspávať sami atď...ja poznám xy rodin, kde deti spia s rodičmi aj do 10 rokov.
Len tu na MK vedia pomaly všetky deti čítať od 4 rokov ;) a každá matka všetko stiha ;) ;)

Môj je tým pádom donútený aj variť, deti okúpať atď...ale poriadnu doma tiez veľmi neublíži.
Ale ako poradiť, ako ho donútiť, ťažko povedať ked nechce.

viestta
7. sep 2025
@anonym_0d9cb0

@viestta A ako dospelú osobu donúti? Určite nie tým, že oblečie deti a zbalí im desiatu. Ak sa mu nechce a je to osoba, ktorá si za svojím stojí a dostatočne tvrdohlavá, tak nepôjde.

@anonym_0d9cb0 tak budu sediet doma, ako sa o nich postara je uz jeho zodpovednost ako rodica. Deti nie su len "zenska" zalezitost, tak isto ani domacnost. Ze to nebude podla predstav matky? No a?

basska_b
7. sep 2025

Och, uplne ta chapem. Myslela som si presne, ze od korony... odvykol od ludi :( ano, ony tie deti ta chcu doma, lebo su na teba zvyknute. Ono, pretlacat tento progresivny model, ze Rodic 1 a Rodic 2... ze su rovnocenni... nie su... dieta si vyberie, s kym chce byt. Ono je to vsetko do casu, v puberte nas poslu do kelu.

Teraz je otazka na teba, aky stav ti vyhovuje.
Chapem, ze si rada s detmi a vsetko to rada robis, ale sem-tam ta dozerie, ze "chcem aj cas pre seba". Hlavne ked je toho na teba moc. Deti su vsak uz dost velke, aby respektovali napr. ze si pol hodinku citas knihu. Nevravim, ze im pustit telku, ale nejaku spolocensku hru nech sa zahraju. Hoc aj s tym tatom. A ved oni uz budu len vacsi. A vylety s nimi budu pohodovejsie (?). Nie su miesta napr. v prirrode, kde je menej ludi?

anonym_0d9cb0
7. sep 2025
@viestta

@anonym_0d9cb0 tak budu sediet doma, ako sa o nich postara je uz jeho zodpovednost ako rodica. Deti nie su len "zenska" zalezitost, tak isto ani domacnost. Ze to nebude podla predstav matky? No a?

@viestta Ale ona nedocieli nič, žiadnu zmenu, kým on nebude chcieť. Ostane s deťmi doma, telka, mobil,hotovo. Tam bude nejaká hlbšia príčina.

anonym_1da710
7. sep 2025

To čo je za výhovorka, že má fóbiu z lekárov? Lenivec jeden prehnitý! Nechce sa mu! A ty mu to tolerujes. Ako si to mohla nechať zájsť tak ďaleko? Je to feminizovaný chlap, toto individuum sa ani chlapom nazvať nedá. Chlapa robí pravým chlapom tá obeta, a ako sa on obetuje pre rodinu? To, že si odkrúti osmičku v práci a zvyšok dňa trávi na gauči? Jednoducho mu oznám: dieťa má vtedy kontrolu, ideš tam, ja nemôžem. Večer mu delegovať čítanie knižky. Prečo nečíta on? Nechce sa mu? No ruka mu odpadne pri tom či čo? To je taká strašná práca? Ako si vytvára s deťmi vzťah? Aký príklad im dáva? No ja by som takého "chlapa" ani zadarmo nechcela.

viestta
7. sep 2025
@anonym_0d9cb0

@viestta Ale ona nedocieli nič, žiadnu zmenu, kým on nebude chcieť. Ostane s deťmi doma, telka, mobil,hotovo. Tam bude nejaká hlbšia príčina.

@anonym_0d9cb0 niektore veci zmenit mozes, niektore nie. Treba sa naucit zit aj s tym, ze niektore veci sa zmenit nedaju. Nezmenis ineho cloveka kym sam nechce. Takze sa treba naucit spracovat aj to, ze niektore veci sa nedeju tak ako my chceme, pretoze na nich nemame dosah. Ano, uznam, ze detom by sa mohol aj povenovat, ale ked nechce, nech ich aspon strazi kym je mama niekde inde. Jej ide o to aby mala cas pre seba, ten si vytvori tak, ze deti a domacnost necha na starost otcovi. Ako bude, tak bude, nemusi to byt presne podla jej predstav. O chvilu budu deti samostatne, nebude im bude treba opatrovatelku a ani animatorku. Dovtedy treba presunut zodpovednost aj na otca. Preziju aj ked im miesto oblozeneho taniera so zeleninou strci do ruky jogurt. Preziju aj ked nebude s nimi podnikat poznavacie vypravy do okolia. Iste ten tanier zeleniny by bol lepsia alternativa, aj poznavacia vyprava do okolia, ale aj bez nich to ide.

anonym_59ad69
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_59ad69 Nie ale ako vidím je náš takýchto žien viacej kde chlap nepomáha.

@anonym_autor boli to presne tie iste slova ako pises teraz, ze muz sa mota okolo domu, ze ma FOBIU Z LEKAROV, preto s nimi chodis k dr. len ty. Ze nemoze byt s detmi, lebo len VYMYSLAJU. Vcera som nahodou presla celu temu a hned na to tento tvoj prispevok. Zacala si presne ako tu a skocilo to tvojou nenormalnou obhajobou tvojho muza. Nema zmysel ti radit, si zaseknuta myslenim v 19.storoci. Ak to nie si ty, ospravedlnujem sa, ale pre istotu sa opytam, kto nosi deti do skoly? V tej debate si dookola vysvetlovala ze je normalne ze su v tam kazdy den uz o 6:30,vstavaju 5:30 lebo musis ist do prace a na to predsa sluzi ranna druzina. Pre pracujucich rodicov. A ze muz spi doma po poobednej a nemoze ich odniest, lebo on je strasny stresmen a nezvadol by to. Fobiu z lekarov, stres z deti, hnilost v krvi.

joannita
7. sep 2025
@anonym_autor

@joannita Nemôže mať nikoho on je stále len doma, z roboty uteká domov za nami nikam nechodí.

@anonym_autor ok veď možno nemá. Ale môj bol tiež "v robote" a "vo fitku" a pritom bol u milenky.

luccija
7. sep 2025
@anonym_autor

@basska_b Mi to tam nedopisalo, starší chce aby som bola doma ony sú obaja na mňa zvyknutý že stále všetko robíme spolu aby som neodišla nikam.
Manžel sa s nimi vie zahrať lepšie ako ja to som začala robiť že keď chcú niečo postaviť z Lega tak ich pošlem za tatom akože ja to neviem postaviť, nech aj on s nimi trávi nejaký čas, na to má dobrú hlavu vie im postaviť všeličo možné.
A ostal takýto od korony že stále len doma lebo všade sú vonku ľudia a je to čoraz horšie s ním.

@anonym_59ad69 ale veď ja nepíšem, že autorka toho nerobí dosť.Robi všetko aj za otca.
@anonym_autor dobre tak, keď na všetko máš svoju výhovorku čo vlastne chces od diskusie?deň nepredĺžis a povinnosti máš dosť.Co robí tvoj muž, keď príde z práce?
Aj ja som bola večer doma, čítali sme knihu netulala som sa s kamoškami po vonku, ale aspoň v sobotu doobeda, alebo niekedy som chcela ísť v kľude popozerať obchody trocha robiť iba to, čo chcem ja bez muža a dcéry.Oni išli niekam a ja pár hodín sama, alebo som sa stretla s kamarátkou, išla cvičiť.Tiez prišiel čas, kedy som mala pocit, že nič nevedia bezomna, čo povedala mama?kde je mama?ako to treba spraviť?všetci si ľahko zvyknú, že mama je po ruke.Moj muž spraví všetko aj dnes, keď je dcéra už 18 r ide s ňou na bicykel, teraz išli kúpiť veci do školy a ja navarim, lebo obidvaja majú tendenciu všetko spolu so mnou.Ja mám svoju robotu a tiež chcem nemať naplánovaný každý deň pomaly na hodiny.Ale víkendy trávi muž s nami a tiež je skôr introvert a má rád svoj kľud cez víkend je ohucany z práce telefóny, má toho dosť.Ja robím prevažne z domu, takže od veľa veci ich obidvoch odbremením, ale vikendy chcem mať zaujimave a nesediet doma
Poobede chce pozerať formulu ok, tak teraz choď vybaviť veci.Jednoducho tých veci doma je veľa a treba to rozdeliť.Aj ty jedného dňa budeš unavená, prestimulovana.Ako budú deti väčšie už nebudú sedieť v izbe a hrať sa budú chcieť niekam chodiť.
Ty naňho nemáš žiadne nároky.Staci, že príde domov a je tam a to je veľmi málo.Ja, keď vidím mužov ovesanych 2 deťmi v obchodoch, vonku to su otcovia, ktorí vedia čo ich deti jedia, čo im treba kúpiť majú spoločnú reč.

autor
7. sep 2025
@anonym_59ad69

@anonym_autor boli to presne tie iste slova ako pises teraz, ze muz sa mota okolo domu, ze ma FOBIU Z LEKAROV, preto s nimi chodis k dr. len ty. Ze nemoze byt s detmi, lebo len VYMYSLAJU. Vcera som nahodou presla celu temu a hned na to tento tvoj prispevok. Zacala si presne ako tu a skocilo to tvojou nenormalnou obhajobou tvojho muza. Nema zmysel ti radit, si zaseknuta myslenim v 19.storoci. Ak to nie si ty, ospravedlnujem sa, ale pre istotu sa opytam, kto nosi deti do skoly? V tej debate si dookola vysvetlovala ze je normalne ze su v tam kazdy den uz o 6:30,vstavaju 5:30 lebo musis ist do prace a na to predsa sluzi ranna druzina. Pre pracujucich rodicov. A ze muz spi doma po poobednej a nemoze ich odniest, lebo on je strasny stresmen a nezvadol by to. Fobiu z lekarov, stres z deti, hnilost v krvi.

@anonym_59ad69 Nosím ja deti do školy, manžel odchádza ráno o 5tej do práce a chodí domov o 16,30 každý deň.