icon

Ako zlepšiť vzťah medzi matkou a dcérou?

Včera o 17:31

Mam 40r, s maminou sa mame radi, ale iba ked sme daleko. Ked sme spolu, ona tvrdi, ze ja som drza, ze ju nepustim k slovu-v spolocnosti. Ked si piseme, sme k sebe ok, zle nazivo-cele zle. Ja neviem, ci je teda chyba vo mne, bo ja s kazdym vychadzam, som slusna, mila, pokojna, trpezliva, ale s nou sa mi to nedari. Stale chce mat pravdu a len jej nazor je spravny. Je vztahovacna, vkuse sa uraza. Chcela by som s nou mat pekny vztah, naozaj ju mam rada, ale dako nam to nejde, co ma trapi. Ona nikdy chybu neprizna, vsetku spinu hadze na mna.

glorikarebeka
Včera o 17:38

Ale akú špinu, to sú dosť drsné slová
Maš 40 rokov tak už máš čo to za sebou, musíš vedieť aká je mama....bývaš s ňou? ak áno tak potom to je celé zle

autor
Včera o 17:41
@glorikarebeka

Ale akú špinu, to sú dosť drsné slová
Maš 40 rokov tak už máš čo to za sebou, musíš vedieť aká je mama....bývaš s ňou? ak áno tak potom to je celé zle

@glorikarebeka nebyvam s nou, ale trva na tom, aby sme sa casto stretavali. A potom je ku mne neprijemna. Vsetko co poviem, si mysli, ze mierim proti nej. Neviem, co sa s nou porobilo, nebolo to az taketo zle.

anonym_987f6e
Včera o 17:44
@anonym_autor

@glorikarebeka nebyvam s nou, ale trva na tom, aby sme sa casto stretavali. A potom je ku mne neprijemna. Vsetko co poviem, si mysli, ze mierim proti nej. Neviem, co sa s nou porobilo, nebolo to az taketo zle.

@anonym_autor moze byt nejaká porucha osobnosti. Verím ti. A stretávať často sa nemusíš. Ako ťa donúti?

anonym_646073
Včera o 17:46

A nie ste vzťahovačne obe? Ak máš problém práve s ňou, môže to byť podobnou/rovnakou povahou a potom platí, že padla "kosa na kameň" a vznikajú takéto žabomyšie vojny.. lebo to, čo si napísala ty o nej (v zmysle jej správania), možno ona presne hovorí o tebe..

autor
Včera o 17:55
@anonym_987f6e

@anonym_autor moze byt nejaká porucha osobnosti. Verím ti. A stretávať často sa nemusíš. Ako ťa donúti?

@anonym_987f6e lebo ju mam rada? Snazi sa mi. Navari. Napecie. Kupi. Da. Citim sa dlzna?!🤔🫤❤️

autor
Včera o 17:55
@anonym_646073

A nie ste vzťahovačne obe? Ak máš problém práve s ňou, môže to byť podobnou/rovnakou povahou a potom platí, že padla "kosa na kameň" a vznikajú takéto žabomyšie vojny.. lebo to, čo si napísala ty o nej (v zmysle jej správania), možno ona presne hovorí o tebe..

@anonym_646073 moze byt. Sme rovnake znamenie.

lentak1223
Včera o 18:02

@anonym_autor Mám mamu, vždy ma super podporovala, je fajn človek, ale naše vnímanie a názory sú vo veľa veciach dosť odlišné. Je skvelá babka - deti ju zbožňujú. A presne má tú tendenciu stále rozprávať na všetko svoj názor, lebo je strašia a má odžité. Nehovorí to s krikom, myslím, že to ani nemysli zle, ale tak udiera to na citlivé strunu a na nervy. Boli aj u nás napäté situácie. Keď som to riešila, tak mi manžel povedal, že načo sa námaham, ona si aj tak vysvetliť nedá😀A už to tak beriem. Keď začne o niečom, tak jedným uchom dnu a druhým von alebo jej poviem, že o tomto sa rozprávať nechcem. Ona si povie svoje, ja si pomyslim svoje a koniec. Prejdeme na témy, kde nenarazí kosa na kameň. Tak je aká je, zlý človek nie je, zmeniť sa nedá. Niekedy ma stále dokáže rozchodiť, vylejeme srdce mužovi alebo sestre. A neriešim.

anonym_987f6e
Včera o 18:14
@anonym_autor

@anonym_987f6e lebo ju mam rada? Snazi sa mi. Navari. Napecie. Kupi. Da. Citim sa dlzna?!🤔🫤❤️

@anonym_autor ak sa správa, ako píšes, nestalo by mi to zato. A ano, popritom asi chce, aby si bola vďačná, neodvrávala, nemala svoj názor. No, je to tvoja vec, potom sa nestažuj.

lauriik
Včera o 18:45

Mne sa paci ako si vymenovala vsetky svoje skvele vlastnosti - mila, slusna, pokojna, trpezliva a vsetky mamine zle...
Uz to o tebe dost vypoveda.

autor
Včera o 18:50
@lauriik

Mne sa paci ako si vymenovala vsetky svoje skvele vlastnosti - mila, slusna, pokojna, trpezliva a vsetky mamine zle...
Uz to o tebe dost vypoveda.

@lauriik dakujem za nazor.ja som ozaj neko fliktna.s ludmi vychadzam.som oblubena.a nikym problem nemam.. 🙂

reanda
Včera o 18:56

tak ju maj rada na dialku.. to staci

autor
Včera o 19:07
@anonym_987f6e

@anonym_autor ak sa správa, ako píšes, nestalo by mi to zato. A ano, popritom asi chce, aby si bola vďačná, neodvrávala, nemala svoj názor. No, je to tvoja vec, potom sa nestažuj.

@anonym_987f6e ano.neustale mi opakuje, co vsetko pre mna urobila/robi.ako doopatrovala svojich rodicov. Ako sa to patri...

katkazatka
Včera o 19:14

Úplne ťa chápem. To je tá staršia generácia, ktorá to už od socializmu má vžité a považuje to za normálne vzorce správania. Do všetkého kecat, do všetkého mudrovať. Dieťa nemá čo odvrávať a nebodaj mať vlastný názor. A je jedno, ci ma 12, alebo 49 rokov. Nebyvas u nej, nezivi ta. Myslím, že ta nemôže nútiť často sa stretávať. Stanov si pravidlá- raz za mesiac a nemusíš mať kvôli tomu zlé svedomie. Si dospela žena a maj sa rada,nenechaj sa vydierať a manipulovať.

1mysicka1
Včera o 19:31

@anonym_autor ja mám podobný problém . Bývame vedľa seba ale radšej jej zavolám ako sa má atď lebo keď sa stretneme tak len počúvam aká som zlá ,ako je to moja chýba..ona je tvrdohlavá a typ človeka čo má vždy pravdu a aj keď ju nemá tak sa bude hádať ,že ju má .veľakrát sme sa pohádali kvôli tomu alebo vždy všetko musí byť podľa nej a keď k nej prídem na návštevu tak si pripadam jak slúžka - daj mi ten pohár ,zdvihni mi tasku,vynes mi smetie,žiadne prosím nič. Ale pochopila som že ju nezmením ale môžem zmeniť svoj pohľad nato a postoj k tomu. Nestretávam sa s ňou a nehovorím jej ani osobné veci lebo aj tak by to bolo vždy o Tom istom napríklad teraz som si našla prácu a jej odpoveď by bola - to si nevieš nájsť nič lepšie

autor
Včera o 20:25
@katkazatka

Úplne ťa chápem. To je tá staršia generácia, ktorá to už od socializmu má vžité a považuje to za normálne vzorce správania. Do všetkého kecat, do všetkého mudrovať. Dieťa nemá čo odvrávať a nebodaj mať vlastný názor. A je jedno, ci ma 12, alebo 49 rokov. Nebyvas u nej, nezivi ta. Myslím, že ta nemôže nútiť často sa stretávať. Stanov si pravidlá- raz za mesiac a nemusíš mať kvôli tomu zlé svedomie. Si dospela žena a maj sa rada,nenechaj sa vydierať a manipulovať.

@katkazatka neviem, preco ma hryzie svedomie.asi preto, ze cely zivot robila pre nas tak vela.ozaj bola skvela mama.neviem, co sa s nou porobilo.akoby mala potrebu sa nadomna vyvysovat.. dokazovat, ze je lepsia..

autor
Včera o 20:26
@1mysicka1

@anonym_autor ja mám podobný problém . Bývame vedľa seba ale radšej jej zavolám ako sa má atď lebo keď sa stretneme tak len počúvam aká som zlá ,ako je to moja chýba..ona je tvrdohlavá a typ človeka čo má vždy pravdu a aj keď ju nemá tak sa bude hádať ,že ju má .veľakrát sme sa pohádali kvôli tomu alebo vždy všetko musí byť podľa nej a keď k nej prídem na návštevu tak si pripadam jak slúžka - daj mi ten pohár ,zdvihni mi tasku,vynes mi smetie,žiadne prosím nič. Ale pochopila som že ju nezmením ale môžem zmeniť svoj pohľad nato a postoj k tomu. Nestretávam sa s ňou a nehovorím jej ani osobné veci lebo aj tak by to bolo vždy o Tom istom napríklad teraz som si našla prácu a jej odpoveď by bola - to si nevieš nájsť nič lepšie

@1mysicka1 je to smutne😞mna to trapi😞mam ju rada.vazim si, co pre mna vsetko robila/robi..

anonym_c0e1f2
Včera o 20:27

Úplne ťa chápem, lebo moja mama je taká istá. Bohužiaľ sa dostala do fázy, keď ju už treba opatrovať a je to horor. Je vzťahovačná, vyvoláva absolútne nezmyselné konflikty, vulgárne mi nadáva...strašné niečo. Neviem, ako dlho toto vydržím.

11beautygirl11
Včera o 20:33

Ja mám niečo podobné, ako tu píšu dievčata. Moja mama ma len 53 rokov (ja 33) ale vlastní patent na rozum. Všetko všetci robíme nesprávne, len ona robí veci správne. Konflikt nie je vtedy, keď si zakusnem do jazyka a som ticho. Všetkych ohovara…zato, že nemame dobrý vzťah môžem ja. Hlavne, že ona ako matka si ten vzťah so mnou nevytvorila. Teraz som tehotna, otec zomrel a tie veci, ktoré ona dokáže povedať sú príliš…Odporúčam sa nestretavať tak často, povedať, že sa o určitych veciach baviť nechceš a keď sa stretnete, tak cca 1,5 hod podľa stačí. Riešila som to aj so psychologom a bolo mi povedané, že sa nezmení.

anonym_987f6e
Včera o 20:43
@katkazatka

@katkazatka nie je to generáciou, je to povahou s istými črtami.

anonym_3acce6
Včera o 22:32

@anonym_autor Najlepšie, čo môžeš urobiť je zrejme naďalej sa s ňou nestýkať. Nasilu vynucovať veci, ktoré škodia nie je zrovna skvostná voľba.