icon

Ako zlepšiť vzťahy so svokrou?

Včera o 20:41

Myslíte, že by som mala spraviť nejaký krok ?
Najskôr to začalo tým, že sme čakali chlapčeka, svokra si ale vysnívala dievčatko. Ako sa teda dozvedela, že bude chlapec, prestala sa zaujímať, prestala sa naňho tešiť. Keď sa narodil, potajomky šla s mojím mužom kočíkovať malého, ja som šla som autom do obchodu a vynadala som im ako ma oklamali a vykričala som jej, že sa o malého nezaujímala a že nám nijako nepomohla. Skratka po pôrode som bola k nejaký čas mimo, necítila som sa psychicky vôbec dobre, nezvládala som starostlivosť o malého, kojenie a aj o domácnosť. Manžel mi chcel veľmi pomôcť ale nevedel ako.. Uvedomujem si, že ma hnevalo viac to, že šli kočíkovať bez toho aby som o tom vedela, chcela som mať malého čo najviac pre seba nie prevetrávať ho s ňou keďže sme si cudzie aby si ho fotila a vešala po internete a kamarátkami a tak som jej vykričala hlúposti ktoré som tak ani nemyslela. Chcela som aspoň šestonedelie prežiť v kludne aby som sa dala psychicky dokopy a aby sa otriasla starostlivosť. Po tomto incidente sme u nej boli len nejakých 3x, kedy som sa viacmenej nezapájala ani do debaty, bola som tam len aby videla dieťa ktoré viac-menej ignorovala. Potom bola na našej svadbe keď sme čakali druhého syna a nato nám povedala, že "nevie čo na má na to povedať" keď jej to muž oznamil, že čakáme. Ja som vedela, že vzťahy sú už pokazené. Boli sme u nej aj keď sme čakali tretiu dcéru, myslela som si že možno sa niečo zmení a nejakou náhodou by sme sa mohli porozprávať a udobriť lebo ja som prvý krok nevedela spraviť - ospravedlniť sa jej pretože ma trápilo čo som jej vtedy povedala, asi som sa bála aby mi nechcela brávať malého. Svokra chodí za mužom čo mi ale muž hovoril tak sa o našich deťoch ani nerozprávajú čiže nejaký záujem tam asi nie je. 7x do roka oslavujeme sviatky a nevidím žeby im niečo poslala čo i len pozdrav. Napríklad prababka z mužovej strany nám poslala na Vianoce pohľadnicu tak som jej poslala tiež z nášho vianočného fotenia s poďakovaním a s prianím pekných sviatkov. Svokra si na každej návšteve čo sme u nej boli básnila len o svojej vytúženej vnučke ktorú má a o druhom vnúčati. Na naše dieťa sa spýtala kam chodiť do škôlky či ráno neplače ale to bolo všetko. Čo má rád, aký je - toto sa vôbec nepýtala. Potom to už bolo vždy len moja toto môj tamto, rečnila už šla inam ako na naše dieťa. Ja som ísť k nej ani nechcela lebo som sa hanbila ale môj muž ísť nechcel sám, chcel, že sme rodina tak preto som ísť mala s ním.

Mala by som spraviť nejaký krok aby si naše deti začala všímať ? Či radšej to už nechať tak ? Uvedomujem si že za prakticky vôbec nepoznáme, svokra o mne vie len ako sa volám, čím sa živím a že so mnou má jej syn 3 deti ktoré nevidí ako rastú. Naše 3. videla len raz na foto čo jej muž poslal. No ja od môjho 1. tehotenstva nevidím žiaden záujem z jej strany spoznať ich.

Ďakujem za akýchkoľvek názor, pokojne mi naložte. Uvedomujem si svoju vinu

anonym_0fee37
Včera o 20:44

Ja pevne verim, ze je to vymyslene. Naozaj.

domkakvet
Včera o 20:50

@anonym_autor tvoj muz ma na to aky nazor?

anonym_a0aedb
Včera o 20:59

Skoda ze ste zacali takto zle, obe. Pravdepodobne na to doplatia vase deti.

Skor sa cudujem, ze Tvoj manzel nema snahu to nejakym sposobom urovnat a (uprimne), ze vam obom nepovedal, nech sa spravate normalne.

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_9090bd
Včera o 21:04

Najskôr pocurana postel, teraz toto. Nejaký nový admin má službu?

autor
Včera o 21:05
@anonym_9090bd

Najskôr pocurana postel, teraz toto. Nejaký nový admin má službu?

@anonym_9090bd ako si vedela ? 😂😂

anonym_8b54e9
Včera o 21:07

už by som sa nesnažila o nápravu. Nechala by som to bežať .

anonym_726854
Dnes o 05:08

Ako si ma svokra vsimat vase deti, ked jej bolo pri kocikovani prveho vykricane tebou ktovie co.. Ja sa jej ani necudujem. Sama uznavas, ze si to pokazila, tak co cakas? Ze ona sa ospravedlni tebe?

777januska777
Dnes o 06:09

Jasné, žeby som sa snažila o nápravu. Život je krátky aby ste mali také vzťahy ďalšie roky. Pekne by som išla za ňou a ospravedlnila sa za to prvé čo si jej povedala a že ta mrzí ako sa to vďaka tomu ťaha ďalej.

anonym_799db5
Dnes o 06:30

No samo od seba sa to už asi nezmení. Tak ak máš ty záujem, hlavne kvôli deťom aby mali babku, tak jedine jej zavolat s tým že sa chceš porozpravat. Možno keby si sadnete na kavu sami dve, a povieš jej presne to, čo si tu napisala- že ta mrzela jej reakcia na chlapca, ale že si uvedomuješ že vďaka hormónom si povedala veci, ktoré ta mrzia a nemyslela si to vtedy tak a je ti to úprimne ľúto. S tým že veľmi by si chcela aby sa vás vzťah zmenil, predsa život je krátky a aby ste neľutovali obe časom. Keď je dospela rozumná žena, mohli by sa lady pohnúť 🙂

anonym_7c6b23
Dnes o 07:29

To že tebe nesedí nie je dôvod aby nemohla byť dobrá stará mama. Aké vzťahy čakáš že budú mať keď sa nestretávate?
Ak vieš že si spravila chybu tak je na mieste sa ospravedlnit. Tu si chybu zjavne spravila ty. Čo muž potrebuje povolenie aby dieťa mohol ísť kočíkovať s starou mamou? Takže by som prišla na návštevu, uznala chybu a snažila sa vzťahy zlepšiť. Janka mrzí ma že sme nezačali dobre, prehnala som to, nemala som vám hovoriť také veci. Budem rada keď sa s deťmi budete stretávať, prídete v nedeľu na obed?

aurelia2000
Dnes o 07:52

Ja sa svokre nečudujem, že sa ti vyhýba aj tvojim deťom, nič nekomentuje a neposiela. Po takom zážitku, ako musela s tebou absolvovať, ti poviem, od teba je lepšie byť na míle ďaleko. Ty si príšerný človek, vôbec sa nevieš správať. Od teba budú aj tvoje budúce nevesty utekať.

danica2711
Dnes o 08:42

Boh ma chráň pred takouto nevestou, si absolútna drama-queen a ešte aj hlúpa. Čo ti uriekla toho prvého syna, keď ho bola - navyše s mužom - kočíkovať? Možno chcela mužovi poradiť, čo má robiť, keď jeho žena bola mimo... a od toho sa odvíja celý "problém"... napadlo ti niekedy, že nemá kontakt so svojimi vnúčatami kvôli tebe a strachu, že deti zdedili niečo z tvojho genetického fondu?

januska12323
Dnes o 09:04

Pevne verím, že sa takto divne nikto reálne nespráva a nevychovava tri deti.

anonym_5db1fb
Dnes o 09:18

@anonym_autor povedz jej, že ty si si vysnívala normálnu a dobru svokru🤣načo sa chces udobrovat?trpis nejakým masochizmom nemá ťa rada ani tvoje deti a básni o druhej vnučke.Obmedzit styk a nechať tak.Muz nech tam chodí sám.Kazda normálna pricetna svokra ma rada všetky svoje vnúčatá.Nevnucuj sa jej robí to naschvál.

anonym_2e0058
Dnes o 09:49
@anonym_5db1fb

@anonym_autor povedz jej, že ty si si vysnívala normálnu a dobru svokru🤣načo sa chces udobrovat?trpis nejakým masochizmom nemá ťa rada ani tvoje deti a básni o druhej vnučke.Obmedzit styk a nechať tak.Muz nech tam chodí sám.Kazda normálna pricetna svokra ma rada všetky svoje vnúčatá.Nevnucuj sa jej robí to naschvál.

@anonym_5db1fb Napríklad moja babka mala rada iba deti jej dvoch dcér a mňa nie, pri tom s mamou nemala konflikt, mama sa snažila s ňou vychádzať. Dodnes si pamätám, že mne na sviatky dávala iba maličkosť a keď som mala cca 13 rokov, tak mi oznámila, že mi už nič nebude dávať na sviatky, lebo som veľká. 🤔 Takže nie každá babka má rada svoje vnúčatá. Pamätám si, že sme boli na oslave a tam každému predstavovala vnúčatá a keď sa jej niekto spýtal na mňa, tak iba povedala, že to je dcéra ... (meno môjho otca) a ani po smrti otca, jej jediného syna, si nenašla ku mne cestu. Ja som jej zo slušnosti chodila blahoželať na sviatky, ale to bolo všetko. Žiaden vzťah tam nebol a to da mamina snažila, ako mohla. Dokonca otec mal radšej maminu mamu, ako jeho vlastnú matku 🤔

autor
Dnes o 10:25
@danica2711

Boh ma chráň pred takouto nevestou, si absolútna drama-queen a ešte aj hlúpa. Čo ti uriekla toho prvého syna, keď ho bola - navyše s mužom - kočíkovať? Možno chcela mužovi poradiť, čo má robiť, keď jeho žena bola mimo... a od toho sa odvíja celý "problém"... napadlo ti niekedy, že nemá kontakt so svojimi vnúčatami kvôli tebe a strachu, že deti zdedili niečo z tvojho genetického fondu?

@danica2711 také niečo ako popôrodná depresia ti niečo hovorí ? A ako matka mám snáď právo na čas so svojim synom a o rešpekt nie o klamstvá a zatajovanie. Tebe kto veľa asi nehovorí tak čo sa vyjadruješ

autor
Dnes o 10:32
@anonym_2e0058

@anonym_5db1fb Napríklad moja babka mala rada iba deti jej dvoch dcér a mňa nie, pri tom s mamou nemala konflikt, mama sa snažila s ňou vychádzať. Dodnes si pamätám, že mne na sviatky dávala iba maličkosť a keď som mala cca 13 rokov, tak mi oznámila, že mi už nič nebude dávať na sviatky, lebo som veľká. 🤔 Takže nie každá babka má rada svoje vnúčatá. Pamätám si, že sme boli na oslave a tam každému predstavovala vnúčatá a keď sa jej niekto spýtal na mňa, tak iba povedala, že to je dcéra ... (meno môjho otca) a ani po smrti otca, jej jediného syna, si nenašla ku mne cestu. Ja som jej zo slušnosti chodila blahoželať na sviatky, ale to bolo všetko. Žiaden vzťah tam nebol a to da mamina snažila, ako mohla. Dokonca otec mal radšej maminu mamu, ako jeho vlastnú matku 🤔

@anonym_2e0058 veď aj ja som mala byť chlapec, inak naši žili chvíľu u starkej z otcovej strany a keď šla mama z pôrodnice, povedala mojej mame nech ma zahodí do kontajnera lebo pán vnučku nechce.. také ako sladkosti keď sme k nej a ocinom chodili od nej nepoznám. Vnučka mala tak dávala tomu a mne sa už neušlo. Ale tak každý sme iný.
Moja svokra vyzerala, že sa teší keď som otehotnela ale ako sa dozvedela, že bude chlapec tak to opadlo. Čo sme boli počas tehotenstva u nej zo 5x, na malého sa už nespýtala ako rastie, či je vôbec zdravý a kedy mám termín.. pokazila som to až po pôrode lebo som chcela kus rešpektu keď som v tom bola nová a zvykali sme si so synom na seba

autor
Dnes o 10:36
@aurelia2000

Ja sa svokre nečudujem, že sa ti vyhýba aj tvojim deťom, nič nekomentuje a neposiela. Po takom zážitku, ako musela s tebou absolvovať, ti poviem, od teba je lepšie byť na míle ďaleko. Ty si príšerný človek, vôbec sa nevieš správať. Od teba budú aj tvoje budúce nevesty utekať.

@aurelia2000 no jedno viem určite, nebudem sa nikam pchať kde ma nepozvali a robiť niekomu poza chrbát a aj keby nevesty porodili dinosaura je mi to jedno, bude to dieťa a budem ho ľúbiť aj keby bol neviem aké. Zjavne aj ty robíš rozdiely tak snáď ťa zniekto nebude písať príspevok o tebe

autor
Dnes o 10:39
@danica2711

@danica2711 hlúpa, že som chcela kus rešpektu ? Ty budeš asi tiež taká čo sa všade pchá a potom sú tu príspevky ako vysvetliť svokre nech ide domov a nech sa do všetkého nestará, že nevesta je ako 5 koleso na voze a chlap pod mamičkynou sukňou 😅😅 Ak nevieš rešpektovať inú ženu, čo zjavne nevieš keďže máš názor aký máš tak sa nečuduj ak si tu raz prečítaš článok aj o sebe 🤪

cacianka
Dnes o 10:46
@anonym_autor

@anonym_2e0058 veď aj ja som mala byť chlapec, inak naši žili chvíľu u starkej z otcovej strany a keď šla mama z pôrodnice, povedala mojej mame nech ma zahodí do kontajnera lebo pán vnučku nechce.. také ako sladkosti keď sme k nej a ocinom chodili od nej nepoznám. Vnučka mala tak dávala tomu a mne sa už neušlo. Ale tak každý sme iný.
Moja svokra vyzerala, že sa teší keď som otehotnela ale ako sa dozvedela, že bude chlapec tak to opadlo. Čo sme boli počas tehotenstva u nej zo 5x, na malého sa už nespýtala ako rastie, či je vôbec zdravý a kedy mám termín.. pokazila som to až po pôrode lebo som chcela kus rešpektu keď som v tom bola nová a zvykali sme si so synom na seba

@anonym_autor chápem ako to zabolelo, že keď sa dozvedela pohlavie, tak úplne prestala mať záujem. Akoby iné pohlavie bolo diabol, či čo, veď je to jedno len aby boli zdravé. Neprejavila ani štipku, o teba, o dieťa a potom odrazu poza chrbát kočíkovat ?! To už pohlavie nevadilo ? Vybuchla si cez čiaru, ale chápem že ubolena duša sa ozvala, tak ako to cítila. Lebo hormóny , depky a jej úbohosť sa nazbierali ako posledná kvapka.
Ak cítiš že chceš napraviť svoje chyby, vysvetli jej to , daj šancu a už len na nej bude ako sa postaví k tomuto uzlu.
Len sa čudujem, že muž za tie roky čušal a neurobil poriadok. Nie preto aby sa ťa zastal, za každú cenu, ale postavil sa na stranu pravdy. Tebe aby dohovoril za výbušnosť, ale hlavne mame že kde má charakter a lásku starkej, keď odmieta vlastné vnúčatá, lebo chlapec nie je dievča, lebo iba vnúčatá od druhého syna/ dcéry sú top, vaše odmieta , že jej teda dobre hrka na hlavu . A keby ani to nepomohlo, tak sa mohol on sám zastať svojich detí a matku eleminovat alebo aj odstrihnúť.
Hmm, nevieme čo bolo a ako sa zachoval

anonym_5db1fb
Dnes o 11:16
@anonym_2e0058

@anonym_autor načo chces rešpekt od niekoho kto vzťah s tebou nechce.Stiahni sa a vypusti ti z hlavy.
@anonym_2e0058 moja svokra to povedala vnukovi v 8 r, že na Lego je už veľký🤣vždy ho iba zastrašovala, spravila prednášku, že sme kúpili drahu bundu platili sme ju my všetko vždy znechutiť, lebo ju vo vnútri zlý a zákerný človek a neznesie radosť niekoho iného.To sú choré prázdne osoby

anonym_2e0058
Dnes o 15:10
@anonym_5db1fb

@anonym_autor načo chces rešpekt od niekoho kto vzťah s tebou nechce.Stiahni sa a vypusti ti z hlavy.
@anonym_2e0058 moja svokra to povedala vnukovi v 8 r, že na Lego je už veľký🤣vždy ho iba zastrašovala, spravila prednášku, že sme kúpili drahu bundu platili sme ju my všetko vždy znechutiť, lebo ju vo vnútri zlý a zákerný človek a neznesie radosť niekoho iného.To sú choré prázdne osoby

@anonym_5db1fb Teraz už sa smejem nad tým, ale dosť dlho ma to štvalo, že proste neublížila som jej a nemala ma rada. Aj po jej pohrebe vnúčata spomínali, ako im hovorila, že nemajú si s papučami ľahnúť na gauč. Ja som za svojich 34 rokov čo žila nesedela u nej na gauči, nebola v obývačke. Vždy iba v kuchyni, nikdy som nejedla jej koláč, alebo nejaké jedlo. Proste bola to babka, ale zároveň bola cudzia. Naopak babka - mamina mama, žila iba do mojich 12 rokov, ale mám na ňu toľko spomienok, zážitkov. Pamätám si, že prvý koláč som s ňou piekla, mala som asi 11 rokov a nechala ma ho upiecť samú. Proste na druhú babku mám 0 celých 0 spomienok 🤔

anonym_2e0058
Dnes o 15:13
@anonym_5db1fb

@anonym_5db1fb Jój, mne tá moja nechcela dať 5 korún na Macka Pusíka, na čo sú mi zbytočnosti. O 2 minúty som jej mávala s 20 korunačkou od druhej babky a hovorila, že babička mi dala, keď ty si mi nechcela dať. Mama dodnes spomína, že až hanbila, ako som jej to povedala. Ale proste mala som 6 rokov 🤣🤣 A ocino vždy nechaj ju, veď má pravdu 🤣