icon

Ako zmierniť spory v partnerskom vzťahu?

8. feb 2026

Nerada sa porovnávam, no poslednú dobu manžel často mi vykričí, že on sa stará o rodinu viac než ja. A veru zabolí ma to a táto hádka nemá riešenie. Darmo mu poviem že mne sa to nezdá a že mali by sme sa starať rovnomerne, stále si ide svoje.
Máme dvoch chlapcov, vek 6 a 8 rokov. Rozpisem vám ako to u nás vyzerá. Obaja pracujeme na plný úväzok. Ja mám na starosti deti - ráno ich zobudiť vychystat do školy, poobede ich vyzdvihnúť, spraviť s nimi úlohy povenovať sa im. Domácnosť - ja varím, upratujem, umývam riad, perem, žehlim, utieram prach proste všetko čo padá pod domácnosť. Manžel má na starosti - venuje sa deťom zahrá sa s nimi, keďže sú to chlapci ja nemám fantáziu na hru s nimi. Ale ja ich bravam von na bicykel, zahrať si futbal, na ihrisko, na výlety. Manžel nie. Okrem toho sledovať edupage, riešiť školu ísť na rodičovské, riešiť dokrorov tiež mám ja na starosti. Byvame v dome teda manžel porobi okolo domu čo treba, ale záhrada sadenie pestovanie je na mne.
Na toto manžel tvrdí že on sa venuje viac no podľa mňa ja sa venujem o dosť viac. Ale nechcem sa s ním hádať, moje argumenty nechápe. Čo a ním ako mu to vysvetliť?

Strana
z2
anonym_ba3011
8. feb 2026

No ja by som mu na to iba s kludom odpovedala, ze ved sa starame obaja co je v nasich silach a uz by bolo po hadke 🙂

terezia74
8. feb 2026

@anonym_autor tvoj muž má úplne iný problém ako je výčitka , že sa stará viac

lukbe
8. feb 2026

Manžel ako male decko. Toto sa v manželstve nerobí, toto si hovoria fakt male deti.

letfenixa
8. feb 2026

Môžeš mu navrhnúť, že si na týždeň (mesiac) vymenite svoje povinnosti.

letfenixa
8. feb 2026

Môžeš mu navrhnúť, že si na týždeň (mesiac) vymenite svoje povinnosti.

anonym_c66e9d
8. feb 2026

A co teraz robi akoze okolo domu???v zime???Ani snshu uz neni tolko,ze by sa aspon narobil a odhrnul ho.A to rada robievam aj ja,mame lopatu na koleckach a pekne odhrna,ja to tlacim ako kocik.Mame normalny pozemok,syn ho ma pokoseny raz,dva.Drevom nekurime,mame pelety.U nas ich vsetcia spratavaju do sopy,5paliet do hod.aj menej v sope.Pomahaju vsetcia,to iste 10vriec do zasobnika,raz jeden,raz druhy a s kurenim nic nerobime aj vyse tyzdna.
Drevo sa da kupit uz na polienka.
Tak sa pytam,co robi teraz okolo domu a co okrem dreva robi v lete.A polievanie zahrady rano,tiez sa striedame aj sliepkam davame na striedavo.

anonym_67d127
8. feb 2026

@anonym_autor nedočítala som to do konca. U nás sa tiež muž stará viac, ja okrem domácich povinnosti a prace chodím do skoly, z celej rodiny som najviac vyťažená. Tiež mi zvykne povedat, že sa malo zapájam do chodu domácnosti. Vtedy mu odpoviem úplne v klude iba to, že v tomto dome nežijem sama🤷‍♀️ a ak ma muž čas,(čo aj ma, pretože 4dni v týždni je doma), tak môže on čo -to porobiť. Aspoň od varenia ma odbremeniť…. Ak sa mu hnusí upratovanie, nech sa páči, môže nakúpiť komplet smart vybavenie domácnosti a “upratovať” z gauča 🤣 aby si to chudáčik vyťažený uľahčil 🙈 vadiť sa s ním nebudem….ja viem, že mám minimum času, do skoly som išla s tým rizikom.

anonym_612b98
8. feb 2026

@anonym_autor vychadzam z toho, ze je inak "normalny". V klude si treba sadnut, a ze z coho prameni ten jeho pocit? Ze ci ta vidi sediet s vylozenymi nohami ked decka behaju okolo a kricia ze su hladne?
Ja mam tusaka, ze za tym bude, ze on sa stara "o vas", a onho sa chudacika nikto nestara, lebo ty nemas cas 🙂
Skuste sa dopatrat, z coho to prameni. Oni ti chlapi si niekedy ani sami nerozumeju, tak treba trochu lovit, ze co za tym je.

anonym_a7acd8
8. feb 2026

@anonym_autor ja len jednu otazku: Čo vlastne robí manžel?...veď doslova všetko je na vašich pleciach..nedajte sa..

tykat
8. feb 2026

@anonym_autor pozri kym.si to nevymenite tak nezistite kto ma pravdu.
Cize s kludom.by som.mu povedala, "ano, viem ze robis viac, od teraz si to vymenime nech je to vyvazene". Aspon na rok.

anonym_69037c
8. feb 2026

Ved nu povedz že ty si ich 9 mesiacov vyrábala teraz je to už na ňom

anonym_69037c
8. feb 2026

Neviem ženy kde na takýchto kktov chodíte..m

anonym_861254
8. feb 2026

tak si role vymente a nech mesiac robi to co ty ... a ty co on .. a uvidite kto je ako unaveny

anonym_996fec
8. feb 2026

ak nechápe argumenty tak fyzicky ukáž
napis na papier čo robiš ty a čo robí on
ale za mňa je to detinské
u nás doma neriešime čo kto robi hlavne že je to spravené

anonym_45f2eb
8. feb 2026

@anonym_autor Napíš mu na papier čo robíš ty a čo on, uvidí koho zoznam je dlhší. Kokegynin muž bol podobný, len raz Kolegyňa ochorela bola týždeň v nemocnici a dva mesiace doma na PN, kde viac ležala. Vtedy pochopil, a povedal jej, že bez jej pomoci to bolo ťažké. Deti už mali 14 a 12 rokov. A odvtedy už výčitky od neho nepočula.

autor
8. feb 2026

Teraz cez zimu nerobí nič také, dôjde z roboty naje sa a oddychuje pred tv. Drevo nechystá nič keďže kurime radiátormi. Zoznam napísať to som už napísala , môj bol oveľa dlhší a to sa z toho smial že ale ja som žena a žena sa má starať sa o domácnosť.
Rozmýšľam čo ešte robí doma, občas pomôže pri varení takto cez víkend keď sme doma. Ja perem vesam žehlim prádlo a on uvarí príklad ryžu. A potom týždeň vyprava aký je on skvelý že varí namiesto mňa.
Ale čo všetko robím ja to nejak nevidí alebo nedochádza mu to do hlavy neviem. Príklad vadí mu keď si na chvíľu sadnem a pozerám niečo na mobile alebo keď si zoberiem do ruky knihu. A už hovorí a zas nič nerobíš. Ale že predtým som sa venovala deťom pomohla som im s úlohami, navarila som umyla riad, vytriedila smeti to nič nevidí. Ani smeti nevyhodi z koša von do smetiaku aj to mu x krát musím hovoriť.

januska12323
8. feb 2026

Na takýchto zaberie len nerobiť to čo robíš. Dnes mu povedz, že keďže nerobíš toho dosť tak už nebudeš robiť nič. Zajtra budí deti on, odvezie ich do školy, pôjde po ne, zaobstará večeru, operie ak si to mala v pláne a večer od neho ešte aj pýtaj sex. A takto celý týždeň, nespraví nebude spravené. Ty si vylož nohy a jeho poznámky ignoruj. Keď deti budú niečo potrebovať pošli ich za ocinkom.

anonym_c66e9d
8. feb 2026
@anonym_autor

Teraz cez zimu nerobí nič také, dôjde z roboty naje sa a oddychuje pred tv. Drevo nechystá nič keďže kurime radiátormi. Zoznam napísať to som už napísala , môj bol oveľa dlhší a to sa z toho smial že ale ja som žena a žena sa má starať sa o domácnosť.
Rozmýšľam čo ešte robí doma, občas pomôže pri varení takto cez víkend keď sme doma. Ja perem vesam žehlim prádlo a on uvarí príklad ryžu. A potom týždeň vyprava aký je on skvelý že varí namiesto mňa.
Ale čo všetko robím ja to nejak nevidí alebo nedochádza mu to do hlavy neviem. Príklad vadí mu keď si na chvíľu sadnem a pozerám niečo na mobile alebo keď si zoberiem do ruky knihu. A už hovorí a zas nič nerobíš. Ale že predtým som sa venovala deťom pomohla som im s úlohami, navarila som umyla riad, vytriedila smeti to nič nevidí. Ani smeti nevyhodi z koša von do smetiaku aj to mu x krát musím hovoriť.

@anonym_autor hrozne,no treba ukazat na plno,co znamena nic nerobit.A teda radiatory mame aj my,kotol sa zapne sam,ked klesne teplota na termostate,mame aj akumulacku,takze kurenie,horuca voda do radiatorov ide aj z akumulacky.Ale ako drevo do kotla treba rucne nahadzat,tak pocitam,ze aj zakurujes a prihadzujes do kotla,on ma ruky lave,ze???

rozculena
8. feb 2026

@anonym_autor
tvoj problém je tu:"smial že ale ja som žena a žena sa má starať sa o domácnosť."

pikachu999
8. feb 2026

Veď mu povedz že buď sa zmení alebo rozvod a striedvka a bude musieť robiť to čo ty ;)

0silvia0
8. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a preco sa potrebuje pred tebou obhajovat rozsahom svojich cinnosti? A preco je vasou partnerskou hodnotou urobena robota? To ktory z vas si priniesol z povodnej rodiny, kedy hodnota cloveka sa merala odrobenou robotou bez oddychu?
Prestante s tym obaja, nehraj s nim tu jeho hru. Povedz mu, ze ok, tvoja praca v rodine je rovnako dolezita ako moja, nemusime sa tu dohadovat kto robi viac. Mali by sme sa radsej dohodnut, kam s detmi vybehneme na vylet, nech aj relaxujeme, nemusime stale len robit.

anonym_9259f6
8. feb 2026

tvoj manžel je obyčajný leňoch ktorého treba vymeniť. srandujem.
nepretrhne sa, treba mu dať viac povinností.

petamich
8. feb 2026

Inak toto uzasne porovnavanie typu, ja chodim s autom do servisu a prezuvat gumy...minule to manzel vytiahol ako argument, na zasluznu cinnost v domacnosti (a to teda on zastresuje kopec veci, neviem co mu to vobec napadlo), tak som mu na to povedala, ze mu teda aj ja 2x rocne operiem 😂

Chlapi casto nevnimaju, co vsetko zena vlastne robi - je nad rozlisovaciu schopnost mojho muza, ze napr. ja som ta co skolku riesi myslim teraz platby, prihlasovanie/odhlasovanie, cokolvek s tym spojene, ze cely rok darceky pre celu rodinu, obe strany riesim ja, pamatam si kto ma co kedy, vymyslam darceky....bezne cinnosti v domacnosti ako kupelna, zachod a pod. oni to proste nevnimaju.

My sa na tom obcas tiez vieme pohadat, hlavne vtedy, ked mi rupnu nervy, ze na 3x neurobil to o co som ho poprosila.

autor
8. feb 2026
@anonym_c66e9d

@anonym_autor hrozne,no treba ukazat na plno,co znamena nic nerobit.A teda radiatory mame aj my,kotol sa zapne sam,ked klesne teplota na termostate,mame aj akumulacku,takze kurenie,horuca voda do radiatorov ide aj z akumulacky.Ale ako drevo do kotla treba rucne nahadzat,tak pocitam,ze aj zakurujes a prihadzujes do kotla,on ma ruky lave,ze???

@anonym_c66e9d Nie, my máme plynový kotol, žiadne drevo doň nedávame.

anonym_c66e9d
8. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_c66e9d Nie, my máme plynový kotol, žiadne drevo doň nedávame.

@anonym_autor no tak,na co riesi drevo???Ved to nepotrebujete vôbec.Takze iba kosi,ved si kup kosacku,kos aj ty.A teda ziadna muzska,zenska praca.

autor
8. feb 2026
@petamich

Inak toto uzasne porovnavanie typu, ja chodim s autom do servisu a prezuvat gumy...minule to manzel vytiahol ako argument, na zasluznu cinnost v domacnosti (a to teda on zastresuje kopec veci, neviem co mu to vobec napadlo), tak som mu na to povedala, ze mu teda aj ja 2x rocne operiem 😂

Chlapi casto nevnimaju, co vsetko zena vlastne robi - je nad rozlisovaciu schopnost mojho muza, ze napr. ja som ta co skolku riesi myslim teraz platby, prihlasovanie/odhlasovanie, cokolvek s tym spojene, ze cely rok darceky pre celu rodinu, obe strany riesim ja, pamatam si kto ma co kedy, vymyslam darceky....bezne cinnosti v domacnosti ako kupelna, zachod a pod. oni to proste nevnimaju.

My sa na tom obcas tiez vieme pohadat, hlavne vtedy, ked mi rupnu nervy, ze na 3x neurobil to o co som ho poprosila.

@petamich Do servisu s autom tiež ja chodím. Aj to čo píšeš mať prehľad nad platbami, rozmýšľať nad darčekmi všetko riešim ja.

anonym_b36997
8. feb 2026
@anonym_9259f6

tvoj manžel je obyčajný leňoch ktorého treba vymeniť. srandujem.
nepretrhne sa, treba mu dať viac povinností.

@anonym_9259f6 leňoch? Leňoch je slabé slovo. Toto je vychcane lenivé práca, lebo nielen že hovno robí a bavká sa len s deťmi, ale ešte otvára papuľu na ženu, ktorá robí 90 percent doma a s deťmi. Vonku nepočítam. Ale vonku sa nerobí celý rok. Minimálne od zhrabania lístia do sadenie na záhrade môže vyvaľovať vajca. Zmätok je to. Manipulátor. Treba mu riadne na.rozum povedať, že keď sa mu nepáči, môžete sa striedať po 2 týždňoch a on bude každé ráno deti chystá, robiť, jedlo, desiate, nakupovať, zmyvat a starať sa a všetko. Pozor toto je manipulatorsky ťah.Popieranie reality. A ty sii na to skočila. Cieľom je ťa ešte viac zapriahnuť do roboty cez výčitky svedomia.

anonym_c66e9d
8. feb 2026
@petamich

@petamich mne muz zo synom,tento mesiac vymenili olej a filtre,vymenili zadne svetlo,a naraznik,druhe svetlo mi nesvietilo,vymenili ziarovku.Moje auto ide na stk,v aprili.A kedze som buchla auto do brany,ale svetlo islo bez problemov tak sme to riesili az po vyse roku,kvôli stk.Tak isto si menil olej,filtre na svojej dodavke.500eur islo len do aut,ale bolo by to viac,keby sa to robilo v servise.Nikdy si nevykrikujeme,ze toto by som sa mala naucit aj ja,lebo ved u nas zenska,muzska praca neexistuje.A neexistuje.Stara sa o auta muz.

majlo1234
8. feb 2026

Tak potom kde vidi, ze sa stara viac? Jak pocitam, tak pocitam, nijak raz to nevychadza

stefi_k
8. feb 2026

@anonym_autor vies co, ked to tak citam, jedine co potrebunes je vymenit manzela.

Strana
z2