icon

Ako zvládať bordel po deťoch?

8. júl 2025

Dusím sa. Nevládzem tu dýchať. Nepotrebujem všade vyleštené a utretý prach ale to, čo dokážu naši doma je …. plačem naozaj. Majú prázdniny, najmenší ma 3r a rýchlejšie vysypáva veci ako ja upratujem 😭 vyberie plastelínu, vsade ju rozmrví, o 3 min už nie je pri nej a je všade všetko, ide ďalej… pomedzi to sa bijú a hádajú, zatiaľ čo im urobím jesť prevrátia dom hore nohami. Odchádzali sme, upratovala som kuchyňu s obývačkou do 3 rana, včera sme prišli a dnes hľadám miesto na gauči kde si sadnem a napíšem tento urevaný príspevok 😭 skúšala som im všetko rozhádzané zobrať a zbaliť, chodili za mnou každých 30 sekúnd a chceli odo mňa animačný program nech sa venujem. Manžel chodí z práce neskoro a sám neupratuje. Končím baby, mám chuť utiecť, bojujem tu boj ktorý nemám šancu vyhrať…

Strana
z6
viestta
8. júl 2025

Tak im ten program sprav, nebudu rozhadzovat, ked budu mat iny zmysluplny program.

unicornlady
8. júl 2025

Plastelíny som povyhadzovala. Strašne to hneď tvrdne a mrví sa všade.
My sme v detstve mávali lepšie plastelíny.

Pri malých deťoch je toho upratovania viac.
Na zjednodušene, ja som podávala veci do takých plastových nádob (v TEDi obchode majú toho veľa) a tam sa to ľahko nahádže. Nie je to poukladané na poličkách a nepadá na to prach.

januska12323
8. júl 2025

Treba ich ráno vyhnať na dvor alebo ísť na výlet. Keď sú vonku nemá kto rozhadzovať vnútri. A každého člena naučiť za sebou upratať vrámci svojich možností, aj toho pána čo s vami býva.

autor
8. júl 2025
@viestta

Tak im ten program sprav, nebudu rozhadzovat, ked budu mat iny zmysluplny program.

@viestta Naozaj robíš deťom cez deň animátorku? Včera sme sa vrátili z predĺženého víkendu, nemáme opraté, povykladané, nemáme žiadne jedlo, ako to mám urobiť keď som sama?

thereisabear
8. júl 2025

Polovicu hračiek im odlož mimo dosahu keď to nevidia, nie pred nimi. A čo robí najväčší bordel daj mimo ich dosahu a dostanú to, až keď zvyšok upracú.

autor
8. júl 2025
@unicornlady

Plastelíny som povyhadzovala. Strašne to hneď tvrdne a mrví sa všade.
My sme v detstve mávali lepšie plastelíny.

Pri malých deťoch je toho upratovania viac.
Na zjednodušene, ja som podávala veci do takých plastových nádob (v TEDi obchode majú toho veľa) a tam sa to ľahko nahádže. Nie je to poukladané na poličkách a nepadá na to prach.

@unicornlady Keby sa zavreli do izby, nech sa tam stavajú na hlavu. Ale sú na celom spodnom poschodí a pritom majú herňu. Nerozumiem…. Iné deti majú max svoje izby a nie ešte takýto priestor navyše. Mala som dojem, že urobím dobre, že sa budú mať kde zavrieť. Som naozaj naivná a blbá

viestta
8. júl 2025
@anonym_autor

@viestta Naozaj robíš deťom cez deň animátorku? Včera sme sa vrátili z predĺženého víkendu, nemáme opraté, povykladané, nemáme žiadne jedlo, ako to mám urobiť keď som sama?

@anonym_autor nakrmit pracku je zalezitost piatich minut, vyvesat dalsich desiatich. Kym zbehne dvojhodinovy program mas dve hodiny na to aby si deti zabavila. Alebo budes upratovat a o "zabavu" sa postaraju oni tebe. Mozes si vybrat.
A kym sa budu v detskych zatvarat, to sa este nacakas. Male deti potrebuju byt vsade. Upne najlepsie je motat sa mame popod nohy. Ale aj z toho vyrastu.

autor
8. júl 2025
@januska12323

Treba ich ráno vyhnať na dvor alebo ísť na výlet. Keď sú vonku nemá kto rozhadzovať vnútri. A každého člena naučiť za sebou upratať vrámci svojich možností, aj toho pána čo s vami býva.

@januska12323 Akonáhle ich vyzeniem na dvor, chodia klopať každých 30 sekúnd. Otvoriť si nevedia kľúčom a kľučka nie je zvonku. Robím vrátnika a počúvam sťažnosti, každú minútu niekto reve. Pýtam sa či to tak majú aj iné mamy??? Či len ja som prehliata alebo čo zle som spravila, že sa nemôžem ani vycikat bez toho, aby tam niekto neprišiel a nepostavil sa predo mňa?

sisska96
8. júl 2025

To fakt nevieš vybudovať rešpekt?

januska12323
8. júl 2025

Áno aj iné mami toho majú veľa, nie si jediná. Musíš naučiť seba aj ich kto je za čo zodpovedný. Prečo im každých 30 sekúnd otváraš? Ak nikto nekrváca alebo nehorí nie si prítomná.

autor
8. júl 2025
@viestta

@anonym_autor nakrmit pracku je zalezitost piatich minut, vyvesat dalsich desiatich. Kym zbehne dvojhodinovy program mas dve hodiny na to aby si deti zabavila. Alebo budes upratovat a o "zabavu" sa postaraju oni tebe. Mozes si vybrat.
A kym sa budu v detskych zatvarat, to sa este nacakas. Male deti potrebuju byt vsade. Upne najlepsie je motat sa mame popod nohy. Ale aj z toho vyrastu.

@viestta Kým som dala práčku, už si robili program, kým sa dokončilo, musela som zložiť predchádzajúce prádlo. Do toho som vešala, opäť bordel. Pišťali že sú hladní, išla som variť. Neviem, mne to fakt nevychádza, mám sa roztrhať? Neviem koľkokrát jedia iné deti, ale naše neustále kvičia, dojedia raňajky a za 10min sú zas pri mojej nohe. Asi som na prd mama, už mi to lezie na nervy, najradšej by som za sebou zatvorila dvere nech si robia čo chcú

autor
8. júl 2025
@sisska96

To fakt nevieš vybudovať rešpekt?

@sisska96 Asi nie. Mami pozeraj, mami aha, mami pod sem nech ti ukážem. NONSTOP za mnou niekto chodí ako chvost. Normálne mám úzkosť vo svojom vlastnom dome

3petka
8. júl 2025

@anonym_autor Mám to iste, možno nie až tak ako ty ale naučili sme sa s mužom do istej miery tento bordel ignorovať. Už sa len smejeme že ako krásne sme sa naučili tie míny onchadzat 😂
Aj ja mám stavy že by som najradšej dom podpálila ale to prejde potom trosku upracem, za mnou do 5 min to iste ako pred tým ale mam aspoň srdce na pravom mieste že som mala nejakú snahu o zlepšenie situácie.

doriiis
8. júl 2025

No je načase začať vychovávať a dvihnúť hlas.Vek deti?

autor
8. júl 2025
@januska12323

Áno aj iné mami toho majú veľa, nie si jediná. Musíš naučiť seba aj ich kto je za čo zodpovedný. Prečo im každých 30 sekúnd otváraš? Ak nikto nekrváca alebo nehorí nie si prítomná.

@januska12323 neda sa to počúvať ani ignorovať. Kričia, búchajú, trieskajú, po chodníku vedľa hlavnej idú ľudia a pozerajú na nás …. preboha nevedia byt ani chvíľu bez toho, aby prišli obťažovať, sťažovať sa alebo si žiadať pozornosť a aby ma do niekde nezapojili

viestta
8. júl 2025

A uz si aj nieco skusila aby to tak nebolo? Napriklad Jest dostanes az ked dovesiam pradlo, dovtedy si tam sadni a cakaj. A ked cakat nebude, tak posadit spat a Povedala som, ze budes cakat, tak cakaj. Vsak tvoje deti nemaju hranice, ale to, ze ich nemaju nie je ich chyba, to si uvedomujes?

lenka2710
8. júl 2025

@anonym_autor a teraz si zober, že moji dostali kiahne 🙈 chcelo sa mi plakať, kričať a neviem co, keď som zbadala ten pľuzgier plus teplota! Ale jedno pozitívum je aspoň to, že to dostali kvázi naraz s jednodňovým oneskorením mladší!
Nič iné nerobím, len chystám jedlo a zjapem každých 5 minút, lebo teploty už pominuli, začínajú sa robiť chrasty a ešte k tomu vonku prší a deťom niet rady! Ale berieme dáždniky a ideme aspoň na krátku prechadzku, bo ma tu klepne! A okrem toho, nejdem ti písať kde všade tu mam plastelínu, piesok a už som úplne rezignovala! Včera som myslela, že jediná cesta je z balkóna dole 😂🤦‍♀️

autor
8. júl 2025
@doriiis

No je načase začať vychovávať a dvihnúť hlas.Vek deti?

@doriiis 7 a 3r, inak v MŠ a ZŠ sú to vychválené poslušné deti ale doma sú čerti prisaham

sisska96
8. júl 2025
@anonym_autor

@sisska96 Asi nie. Mami pozeraj, mami aha, mami pod sem nech ti ukážem. NONSTOP za mnou niekto chodí ako chvost. Normálne mám úzkosť vo svojom vlastnom dome

@anonym_autor Tak neskákaj ako pískajú

mdse
8. júl 2025

Ja cez deň až tak neriešim hračky kade tade, večer sa vždy pozbierajú do plastového koša. Ročný mi teraz vykladá šuflíky v kuchyni, ale beriem to tak, že sa nejako zabaviť musí. Takže tiež priebežne zbieram a tak. Už 3 ročný si ale musí hračky upratovať po sebe, to deti vždy robili.
7 a 3 roční si hračky už upratať vedia, buď si upracú, alebo demonštratívne raz vezmi a akože to ideš vyhodiť.

doriiis
8. júl 2025

No tak.Kde začať? Keď skončia hranie s jednou vecou,nezačnú sa hrať,kým neodpracu tu prvú.Pri oslovení mama povedz: teraz musím urobiť toto a toto,hneď prídemAlebo teraz varím,nemôžem.Skua si poradiť sám.Upracte gauč,nemáme si kde sadnúť.A takto pekne postupne ďalej ich naučiť základné veci

autor
8. júl 2025
@lenka2710

@anonym_autor a teraz si zober, že moji dostali kiahne 🙈 chcelo sa mi plakať, kričať a neviem co, keď som zbadala ten pľuzgier plus teplota! Ale jedno pozitívum je aspoň to, že to dostali kvázi naraz s jednodňovým oneskorením mladší!
Nič iné nerobím, len chystám jedlo a zjapem každých 5 minút, lebo teploty už pominuli, začínajú sa robiť chrasty a ešte k tomu vonku prší a deťom niet rady! Ale berieme dáždniky a ideme aspoň na krátku prechadzku, bo ma tu klepne! A okrem toho, nejdem ti písať kde všade tu mam plastelínu, piesok a už som úplne rezignovala! Včera som myslela, že jediná cesta je z balkóna dole 😂🤦‍♀️

@lenka2710 živo si to viem predstaviť, pol roka dozadu som mala to iste + manžel kiahne!!! nechápem že ešte nie som na psychiatrii 😭 je to strašne demotivujúce a extrémne ma to vyčerpáva, opakujem sa ako papagáj a už aj kričím, ale každý doslova úplne ignoruje čo poviem a staršia je ešte ako hluchá, aj ked ma počuje pýta sa ČOOOO? Už nemám síl vysvetľovať a opakovať, môžem sa tu aj zodrať, nám by trebalo ešte aspoň 2 sluzky

lenka2710
8. júl 2025
@anonym_autor

@doriiis 7 a 3r, inak v MŠ a ZŠ sú to vychválené poslušné deti ale doma sú čerti prisaham

@anonym_autor inak ja mam deti 10 ročnú a 5 ročného a taktiež sú to v škole a školke deti vychvalene do nebies, no co už! Naposledy na rodičku som myslela, že si ma učiteľka pomýlila a hovorí mi o úplne inom dieťati 😂😂🙈

maryetta
8. júl 2025

Ojoj. Iba 2deti? Ja ze pises aspon o 4.
Tak si potom predstav toto x2. A bud spokojna 😉 vitaj v realite materstva. Aspon ano. Aj u nas je to tak. Vzdy niekto ma problem. Vzdy sa niekto hada. Niekto stazuje. Niekto chce pofukat. Pomojkat. Najest. Napit....

autor
8. júl 2025
@doriiis

No tak.Kde začať? Keď skončia hranie s jednou vecou,nezačnú sa hrať,kým neodpracu tu prvú.Pri oslovení mama povedz: teraz musím urobiť toto a toto,hneď prídemAlebo teraz varím,nemôžem.Skua si poradiť sám.Upracte gauč,nemáme si kde sadnúť.A takto pekne postupne ďalej ich naučiť základné veci

@doriiis Snažím sa 365 dni v roku. Vôbec nezaberá. Staršia si už chce priviesť kamarátky. Skúšali sme všetko. Aj motivačné, že keď bude mať upratanú izbu dostane 1€ a keď nie dá ona nám 1€…. Že nebude mať nič… že tu nikto nemôže prísť (a reálne nepríde aj keď jej to je ľúto, nedovolím)… Upracte prosím, nemám si kam sadnúť. Neupracu, nechám tak… počká ich to… ani na druhy den neupracu a radšej to hodia na zem, kopnú do toho… už som nie raz vybuchla, hodila do kosa, skúšala rôzne formy dohody, nič nič nič nič nič nezaberá. A 3r ma fakt na háku, ten najnovšie skúša hranice svojim fingovaným revom, skúša kopnúť, buchnúť a do toho klame že to nespravil…

lucka_ke
8. júl 2025

denný tábor pre staršieho? opatrovateľka? dievča od susedov čo ti ich zabaví na 2 hodinky? 7-ročná už musí pomáhať to inak nejde, to je už celkom rozumný človiečik, čiže nakreslite si plán na chladničku hoci ako kartičky z pexesa a každý ide podľa plánu, žiadne revanie, klopanie na dvere každých 30 sekúnd, proste sa musia naučiť, že nie si ich slúžka... ja som 5-ročná musela pomáhať s novorodencom, aj kočíkovať, aj vešať prádlo (vonku na dvore na šnúry), dokonca som žehlila plienky... a manžela zapriahnuť tiež

anna777115
8. júl 2025

Autorka, kým sú deti malé a nedokážu samé odložiť za sebou veci, musíš im vyhradiť priestor a hračky, z ktorými sa budú smieť hrať. Plastelína bez prítomnosti dospelého je horor. Takéto kreatívne aktivity len v tvojej prítomnosti. A treba upustiť aj od upratovania. Jednak sú deti malé a jednak sú prázdniny, teraz zlé počasie, proste na vylešteny barák, nejaký ten čas, zabudni

autor
8. júl 2025
@maryetta

Ojoj. Iba 2deti? Ja ze pises aspon o 4.
Tak si potom predstav toto x2. A bud spokojna 😉 vitaj v realite materstva. Aspon ano. Aj u nas je to tak. Vzdy niekto ma problem. Vzdy sa niekto hada. Niekto stazuje. Niekto chce pofukat. Pomojkat. Najest. Napit....

@maryetta poznám rodinu kde je 5 deti a keď tam prideme, moje deti narobia väčší vietor ako ti 5 súrodenci… preto nechápem prečo to u nás takto musí vyzerať, ved už by mali mať aj trošku rozum! Práve ako bábätka som ich niekde dala, dohliadla na nich, boli pomalší a nejak sme to zvládali…. Ale teraz sú nezastaviteľné tornáda ktoré lietajú a vrieskajú od rana do večera

doriiis
8. júl 2025

Tak,čo neupracu,vyhodiť.Ale naozaj a natrvalo

viestta
8. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale tak sedemrocna uz moze pockat kym vyvesias pradlo aby si jej dala jest. Alebo otvorit chladnicku a vybrat jogurt sebe a surodencovi. A sedemrocna uz ma vediet po sebe upratat, nielen hracky. Trojrocne uz ma byt tiez v procese ucenia sa odkladat hracky, V skolke to robia denne niekolkorat, preco to nerobi aj doma? Trojrocne uz vie posediet a pockat kym mu daju jest. Ale ty mas asi nejaku naivnu predstavu, ze sa zavru v herni a postaraju sa same o seba. No nepostaraju.
A to, ze ked neupracu, tak to nechas tak? No na co by upratovali ak je to v poriadku? Preco by upratovali, ked vedie, ze to ze neupracu nebude mat ziadne nasledky? Vsak to by si ani ty nerobila, tak preco to maju robit deti. Neupracete hracky do 10 minut, upracem ja a pojdu z domu. A po desiatich minutach hracky do vreca a odniest do pivnice. Nahadzat do vreca pred nimi a pred nimi vymiest vrece z domu. Nech vidia, ze kazda akcia ma aj reakciu. Aj neprijemnu reakciu. Neupratali stem nemate, nebudete sa mat s cim hrat. Nie su hracky a vy sa nemate s cim hrat? No a? Mali ste si ich upratat. Teraz budete miesto hrania pomahat vesat pradlo. Bodka. Ked bude pradlo povesane, ta sa zahrame spolocne.
Este raz napsem, tvoje deti nemaju (DOMA!!!) hranice, ale to nie je ich chyba. V skole a v skolke im hranice nastavit vedia a tam ich aj dodrzuju, pretoze vedia ake su pravidla aj ze ich nedodrziavanie ma dosledky.

Strana
z6