icon

Ako zvládať dieťa, keď často plače?

27. okt 2024

Dobrý deň,dnes som piekla lievance,lebo už som nevedela,čo...vymyslieť podvečer program,časté plače u nás(7 r)Ako inak...keď sa napapal a potrebovala som dokončiť,zase plače a náreky.Mna to už tak vyčerpalo,že som kričala a nahlas,s krikom mu hovorila,že sa nič nedá pri ňom stihnúť,proste kričala som...Je mi to ľúto...Proste ja neviem naozaj nič urobiť ,lebo ten plač nárek,vystieranie sa po zemi a pod.Ale nechcem kričať,moc ma to mrzí...takto to nechcem.Terapie atd.mame.Ani neviem,čo chcem za radu vlastne,len sa zdôveriť niekomu♥️

autor
27. okt 2024

Písala som to do nadpisu,ale som to poplietla,jedná sa o dieťa s dg autizmus

really8
27. okt 2024

Kricala si a co? Si len clovek. Nie je na svete mama ktora nikdy nekricala. Naco toto sebatryznenie teraz?

pribinak
27. okt 2024

Tak ti rupli nervy. Zas keď to nie je každý deň tak proste máš aj ty právo vypustiť paru
Najmä ak vieš že dieťa má dgn, že je náročnejšie ako iné deti

autor
27. okt 2024

Áno,ďakujem Vám.Len jasné,mrzí ma to veľmi

colsami
27. okt 2024

Terapie mas Ty ci on?
Cele je to trochu chaoticky napisane.
7r mi zas nepride taky maly, ze (ak je to opravnene) nemozes aj pokricat, svet sa fakt nezruti. Alebo ze by si mu nonstop musela vymyslat program... Ale nevieme nic viac, takze Ti tazko poradit.

zuzana9393
27. okt 2024

Presne tá chápem, tiež to tak mám 😏 syn má hrozne problémy s učením, plus do toho príde niečo iné a je to ho celé ľúto... Ale veď aj zajtra je deň, sme len ľudia.

janickacrazy
27. okt 2024

Chodí do školy? Ak áno, tak si skús za ten čas oddýchnuť.

autor
28. okt 2024

@colsami áno,chaoticky.Myslela som terapie preňho kvôli diagnoze

autor
28. okt 2024

@zuzana9393 áno...no je to náročné

autor
28. okt 2024

@janickacrazy áno,chodí,na pár hodín.Snazim sa oddychnut

rejka7
29. okt 2024

Ja ťa úplne chápem, keď človek niekoľko rokov len ťahá a stále počuje krik, keď si dovolí niečo iné, než sa venovať dieťaťu, máme úplne to isté. Som z toho na nervy a tiež zo zúfalstva kričím. Poradiť neviem, skrátka sa to nedá obísť. Viac delegovať na druhého rodiča, zapnúť mu telku, hry na telefóne, vyjsť s ním von na ihriská, medzi ludí, ak sa dá, keď je už amok, rev, skúsiť byť kľudný, nenechať sa vytočiť...

rejka7
29. okt 2024

@rejka7 len by ma zaujímalo, aké máte terapie na to, je hovoriaci? V auti centrách. Máme nastúpiť na INPP, a bilaterálnu integráciu, ale je to na dlhé lakte, kto vie kedy dôjdeme na rad😭

adrianap83
29. okt 2024

Ja Ti len napíšem, že si mama, áno, ale tiež len človek. Pre mňa si hrdinka a pre neho tá najlepšia mamka, akú si môže priať!
No nervy máš tiež len jedny. Nič si nevycitaj, snažíš sa najviac ako vieš. Rady nebudem dávať, určite ich tu dostaneš veľa. A to, že sa musíš, pri takomto dieťati starať aj o vlastnú psychiku určite vieš a robíš to. Možno niečo pridaj, zmeň a bude lepšie. Syn určite bude robiť pokroky, len ta každodenná realita ubíja, chápem. No určite bude lepšie! Drz sa❤️

autor
29. okt 2024

@rejka7 ahojky,som z Bratislavy a na terapie som čakala dlho dlho,mala som nejaké online konzultácie,dostali sme sa akurát do Ráta centra cvičiť Tsmt a doma som skúšala sonrise,len taký základ.Pocas toho čakania na terapie som našla spec.pedagogicku,ktorá s ním išla terapiu podľa jeho potrieb na princípe aba terapie.U tej sme stále a potom sa mi po roku ,dvoch ozývali z centier,no už som nechala,ako je.Boli sme zvyknutí už tam u tej pani na terapie.Cakanie rok,dva na terapie v tých známych centrách.

autor
29. okt 2024

@adrianap83 ďakujem.

autor
29. okt 2024

@rejka7 nerozpráva,skôr echoálie,s významom slovko kde tu...skôr tá niekam dovedie a tvojou rukou sa snaží niečo podať,než by sa snažil o reč častokrát,hoci stane sa,že pomenuje nejaké ovocie,keď chce

autor
29. okt 2024