icon

Ako zvládať, keď manžel veľa pracuje?

6. feb 2025

Ako zvládate to, ak váš manžel trávi veľa hodín v práci? Hlavne ak máte aj deti. Myslím tým ozaj že veľa (môj týždenne robí okolo 80 hodín)

doriiis
6. feb 2025

Prečo toľko pracuje? Nemáte peniaze?

martinmmartin
6. feb 2025

To je na rozhovor. Musis si ujasnit ze vela chlapov byt doma neznasa . Je tam vrieskajuce decko ktore ti sefuje ale netusis co od teba chce, frustrovana nezaujimava zenska, bordel, krik, smrad , chaos a furt nejaky nepredvidatelny problem.
V praci naopak presne vie co robi, presne vie co je ciel a ked ho dosiahne tak aka odmena bude, presna jasna hierarchia v ktorej vies plavat, jasne pravidla , uznanie, status zabava ak je dobry kolektiv.
Preco by mal travit viac ako absolutne nutny cas doma???

ivkav5
6. feb 2025

Ja sa priznám, že veľmi ťažko. Má takú prácu, že je jeden mesiac v robote od rana do noci a ráno ide zas a druhý mesiac zasa v pohode robí každý pracovný deň 8h. Keď prídu tie náročné mesiace tak mi je veľmi ťažko a nezvládam to miestami.

andrejka1974
6. feb 2025

To kde prosím tá toľko pracuje naozaj je len v tej práci však nikto toľko nerobí

thirstymonk
6. feb 2025

@martinmmartin Napríklad preto, že miluje ženu a deti? Ale možno som len spiatočnícki tmár.

thirstymonk
6. feb 2025

Ja trávim v práci 80 hodín tiež, ale mesačne. :D Pritom prácu mám z domu hehe. :D

martinmmartin
6. feb 2025

@thirstymonk Suhlasim uplne , taky nebude v praci 80 hod ale si to vybavi resp si upravi zivot alebo svoje ocakavania aby tolko makat nemusel.

zuzanita1609
6. feb 2025

Vedela som do čoho idem už na začiatku. Niekedy je to ťažšie,niekedy pohoda,ale snažím sa využiť s ním každú voľnú chvíľu, zbytočne ho nebombardujem zbytočnosťami, ktoré dokážem vyriešiť aj sama. Snažím sa ho trošku "merkovať",keď už cítim,že je to naňho veľa (dá si povedať😊) a hlavne sa vieme úprimne porozprávať,nie v zmysle výčitiek,ale formou dobrého úmyslu. Je to dobrý chlap, mala som šťastie,za ktoré ďakujem🙏,práca ho zároveň baví,nevyčítam pracovný čas,ale keď je už toho veľa,ako sa povie "idem-riešim"😁.

marca12
6. feb 2025

Beriem to tak,ze to robi pre nas. Mozme si skraslit byvanie,ist na dovolenku,spoznat svet. Moj podnika,ma fyzicky namahavu prácu,takze ma obdobia kedy je od rana do vecera mimo domu,ale potom ma zase obdobia,kedy moze zvolnit. On si napr. cez letne prazdniny neberie vela roboty,aby sme si vedeli uzit leto a potom v zime tiez si dava toho menej,aby sme si zase doma uzili v zime. Mame to vyvazene. Ja to tiez tak mam. V zime mam menej roboty a sme vela spolu.

petamich
6. feb 2025

Chyba mi informacia ci tolko pracuje, lebo musi (inak by ste to financne nedali) alebo je workoholik alebo unika z domu 🤷‍♀️ lebo to su potom uplne rozne sposoby ako sa k tomu postavit

zuzka1117
6. feb 2025

Nie je umenie veľa pracovat, ale malo a veľa zarobiť. Musíš dať bližšie info. Keď je toľko hodín v praci, je k tomu aj adekvátna mzda? Podľa mňa to nie je reálne toľko robiť.

tetapetra
6. feb 2025

Keď bol syn malý,tak ťažšie,hlavne keď bol na sluzobke. Teraz už je to ok. 80hodin za.tyzden je akosi priveľa

vilma7
7. feb 2025

Podnikáte? No tak to.by mal pan manžel ubrzdit, lebo to neprežije.
A kedy spí, je,? To akože fakt robí 14 hodín denne 6 dní v týždni???

dvanastka
7. feb 2025

To má dve roboty? Lebo v jednej tolko ťahať je protizákonné. Ja by som bola len rada, že mám doma kľud a pokoj a že máme dosť peňazí, ale 80 hodín je veľmi veľa. Aby neskolaboval a potom už bude neskoro. Možno uniká pred domácnosťou.

lujza123
7. feb 2025

Nezvládala by som to a robila všetko preto aby to tak nebolo …

Ako dieťa rodiča workoholika to vnímam tak, ze takýto človek nemá mieru a jediny kto ho vie trochu vrátiť do reality je práve jeho rodina. My keby sa všetci vytrvalo nesnažíme, nedohovarame tak tu dnes už nieje. 16 hodín denne v práci si rýchlo vyberie svoju daň, ved to človek nema ani čas sa poriadne vyspať s takym tempom.
Predpokladám ze podniká, robí sam na seba, zamestnancovi by toto dlhodobo nedovolili, o to ťažšie sa takému vysvetľuje ze v živote musí mať miesto aj oddych, dovolenka, výlet s rodinou, ist deťom na besietku, poklabosit so ženou, mať priateľov… Hodnotový rebríček takéhoto človeka je práca, práca, práca, peniaze, práca a kdesi na 50 tom mieste začína všetko ostatne

minenkaa
8. feb 2025

je blbosť pracovať 80hodin týždenne ako buď mu malo platia alebo sa trpíte v peniazoch,v tom prípade by som to kompenzovala dovolenkami a ak rozbieha firmu tak len počkať kým sa to ustali Fakt je ale strašná blbosť že pracuje toľko hodín to asi skôr niečo iné

katulienkax
8. feb 2025

@marca12 no len aby to nerobil pre frajerku o pár rokov 😉 to sú tie chlapské výhovorky že robí pre vás

marca12
8. feb 2025

@katulienkax Tak ja vidim kam idu zarobene peniaze. Tak isto ja mozem o par rokov mat frajera,ked uz teda takto uvazujes 🤭

ronie338
8. feb 2025

Záleží od toho xi stále alebo narazovo. Priateľ keď sme sa dali dokopy robil veľa. Cim sme boli spolu dlhšie tým menej, keď sa narodil syn chodí už skoro ak v čase keď by mal. Ale narazovo sa stava ze ma toho veľa a ho nevidíme. Teraz je to už druhý týždeň a ešte jeden nás čaká. Cela roboty a on je puntickar. Chodí aj cez víkend do prace. Dnes sme sa po vyše týždni rozprávali asi hodinu. To sme sa za cely minulý týždeň toľko nevideli. Iba v noci keď malý jedol. Dá sa to, najmä keď ma kto pomôcť aspoň raz za týždeň s dieťaťom aspoň na hodinu. Ja mám svokrovcov blízko a pomáhajú xo je super lebo mávam migrény a teraz som mala akurát 3dni xize aspoň jeden mi postrazili oni keď bolo najhoršie. Inak si robím program cez den, záleží aj od toho aké staré dieťa. Chodíme cvičiť, na plávanie, na vnútorné ihrisko, prejsť sa niekam mimo. Mam auto čiže môžeme ísť hocikde