Ako zvládať konflikty s mamou počas maródky?
Ahojte,
budem mat 29 rokov a zacinam sa coraz zacnejsie hadat s mamou. Je teraz na marodke par mesiacov , inak chodi pracovat vonku. Som tak dlhe roky naucena. Tym ,ze sme spolu kazdy den, uz sa to zacina nabalovat. Stale nieco vytiahne na com sa vieme pochytit. Mam aj starsich bratov, ale oni ziju v zahranici a maju svoje rodiny. Stale mam pocit , ze vsetko co robim je malo. Upracem, ona po mne zacne upratovat po svojom a podobne situacie. Do domacnosti prispievam aj financne samozrejme. Mam pracu tu, preco si nenajdem nieco ine. Chodila som prec, potom mi zase vravela, preco tak malo chodim domov. Po najnovsom je tema, zeby som si uz mohla niekoho najst a svadba, deti , lebo bratia maju.Lenze chodia 2 krat do roka domov, ked vobec a tak problemy a niekedy pre mna fakt nepodstatne veci musim pocuvat ja. Oco je bud v robote alebo s kamaratmi v krcme, ine ho nezaujima. Ja mam svoje aktivity mimo roboty. Neviem ci jej mam nieco najst tiez, aby sa zabavila, alebo to nejako pretrpiet a pockat kym sa vrati do stareho rezimu do roboty ? Potrebovala som fakt uz vykecat. Kedze bratia maju svoje a oni su chlapi beru to inak nechcem ich zatazovat plus nikdy sme nemali nejaky extra vztah medzi sebou.
Dvaja bratia plus otec travia cas vsade inde, len nie s tvojou mamou. Porozmyslaj o tejto skutocnosti, a potom sa podla nej zariad.
@anonym_autor pracovat vonku znamena ze je obvykle pracuje v zahranici? Pockaj kym pojde po pn zasa von (nie vonku) alebo sa odstahuj.
Dvaja bratia plus otec travia cas vsade inde, len nie s tvojou mamou. Porozmyslaj o tejto skutocnosti, a potom sa podla nej zariad.
@reela oni chodili na vysku do zahranicia, nasli si tam zeny, nie slovenky a ostali tam zit.
@anonym_autor pracovat vonku znamena ze je obvykle pracuje v zahranici? Pockaj kym pojde po pn zasa von (nie vonku) alebo sa odstahuj.
@anonym_a38643 ano ona pracuje v zahranici uz 12 rokov
Tak sa odstahuj inam ved rokov mas dost
Vzťah sa zlepší keď sa začneš správať ako dospelá, nebudeš s ňou všetko rozoberať a ideálne sa odsťahuješ.
@anonym_autor najhorší rodič je ten ktorý nadáva na niečo keď si doma. A kes sa odsťahujes bude nadávať že doma nie si .poznám to..vypadni z domu ak sa ti dá ...
Vzťah sa zlepší keď sa začneš správať ako dospelá, nebudeš s ňou všetko rozoberať a ideálne sa odsťahuješ.
@januska12323 ja s nou s nou vsetko nerozoberam, ona sa vela veci vypytuje a casto poviem ze sa o niecom rozpravat nechcem. Ale da najavo ze sa jej to nepaci spravanim
@anonym_autor najhorší rodič je ten ktorý nadáva na niečo keď si doma. A kes sa odsťahujes bude nadávať že doma nie si .poznám to..vypadni z domu ak sa ti dá ...
@anonym_548849 a zlepsil sa ten vztah ked si odisla z domu alebo nie ?
@anonym_548849 a zlepsil sa ten vztah ked si odisla z domu alebo nie ?
@anonym_autor mne áno chodím k našim tak raz za mesiac ale aj tak vedia mať blbé reči .keď je toho moc idem domov do kľudu 😒 niektorý ľudia sa nemenia no
@anonym_autor
no prepac ale ty aj mas obciansky? Mas 29 a byvas s rodicmi v takych blbych podmienkach. Mama je aja je ale cakat, ze ona odide so SVOJHO domu do prace aby tebe na nervy neliezla je na na hlavu!
Vypadla som v 19tichv uz som sa nevratila byvat k rodicom.
Mala som hypo a ked prisla narocna situacia, financne mi pomohli. Minimalne, a to som pracovala. Ale bola to ken chvilka, kym som nenasla inu pracu. No ano, zamenila som pohodlie a luxus korporatu za manualnu pracu, velmi nepohodlne. Ale snad ma nebude dospelu mama zivit!
Ty ked si pohodlna, nechaj sa deptat matkou v menopauze a opitym otcom! Zazila som oboje a dik neprosim.
Rodicia sa snazia ako naj vefia tak necakaj zazrak a praš do vlastneho, i ked najmu. Ja man rodicov rada ale nebyvala by som s nimi. Kazdy ma svoje nalady maniere a nie proste!
Ty ked raz dospejes, pochoois. No zacni konat, lebo sa roky budes stazovat. A chovaj sa ako dospela, nie ako nesamostatna pubertacka.
@januska12323 ja s nou s nou vsetko nerozoberam, ona sa vela veci vypytuje a casto poviem ze sa o niecom rozpravat nechcem. Ale da najavo ze sa jej to nepaci spravanim
@anonym_autor jej sa nepáči ako sa správaš v jej dome, tebe sa nepáči ako sa ona správa v jej dome, hádaj kto by mal odísť.
@anonym_autor
no prepac ale ty aj mas obciansky? Mas 29 a byvas s rodicmi v takych blbych podmienkach. Mama je aja je ale cakat, ze ona odide so SVOJHO domu do prace aby tebe na nervy neliezla je na na hlavu!
Vypadla som v 19tichv uz som sa nevratila byvat k rodicom.
Mala som hypo a ked prisla narocna situacia, financne mi pomohli. Minimalne, a to som pracovala. Ale bola to ken chvilka, kym som nenasla inu pracu. No ano, zamenila som pohodlie a luxus korporatu za manualnu pracu, velmi nepohodlne. Ale snad ma nebude dospelu mama zivit!
Ty ked si pohodlna, nechaj sa deptat matkou v menopauze a opitym otcom! Zazila som oboje a dik neprosim.
Rodicia sa snazia ako naj vefia tak necakaj zazrak a praš do vlastneho, i ked najmu. Ja man rodicov rada ale nebyvala by som s nimi. Kazdy ma svoje nalady maniere a nie proste!
Ty ked raz dospejes, pochoois. No zacni konat, lebo sa roky budes stazovat. A chovaj sa ako dospela, nie ako nesamostatna pubertacka.
@svetlonos tak za prve dom je ocov , za druhe normalne sa podielam na chode domacnosti , aj okolo domu aj na zahradke a ako sa to so mnou bavis ze pras prosim ? Klud trosku dobre ;)
@svetlonos tak za prve dom je ocov , za druhe normalne sa podielam na chode domacnosti , aj okolo domu aj na zahradke a ako sa to so mnou bavis ze pras prosim ? Klud trosku dobre ;)
@anonym_autor Mať doma dospelú dcéru, skoro 30-ročnú v deckej izbe, slobodnú, bezdetnú, papuľnatú s nábehom na to, že zostane starou dievkou je smutné.
@anonym_autor Mať doma dospelú dcéru, skoro 30-ročnú v deckej izbe, slobodnú, bezdetnú, papuľnatú s nábehom na to, že zostane starou dievkou je smutné.
@anonym_39ea80 stara dievka ? To ze niekto zije v modernej dobe a nechce deti pripadne sa viazat svadbou nie je nic nenormalne . Kopec ludi nad detmi v 30 tke nerozmysla
Prečo sa teda nepostavíš na vlastné nohy konečne a nejdeš bývať sama a nezaložíš si vlastnú domácnosť, kde budeš upratovať a žiť ako sa tebe páči? Mimochodom, ja som tá žena, čo sa neplánovala vydať a mať vlastné deti. Ale z domu som odišla v 25tke, rok po skončení VŠ. Ihneď ako som mala stabilnú prácu, som si zobrala hypo a splácala vlastný byt. A to som s maminou aj s ocinom vychádzala veľmi dobre, ale jednoducho v určitom veku sa už treba osamostatiť. Tu si ty tá, ktorá sa musí prispôsobiť, ak to nevieš, choď a ži si svoj život samostatne.
@anonym_autor
prepac, vyznelo to asi zle ale ja aj na seba poviem v podobnych situaciach, ze prasim odtial. Nemyslela som to zle aj ked to blbo vyznelo.
A i ked sa podielas, nikdy dobre nebude. Ja by som nebyvala doma ani za zlate prasa. Vzdy budes takto za make dieta aj ked mas uz skoro 30.
Mama je nervna, nespokojna zo zivotom, premieta to na teba. Ty nemusis skoncit ako ona nespokojna a zatroknuta. Uvidis ako ti bude dobre samej, ten bozsjy klud je k nezaplateniu.
Preco sa neosamostatnis? Ani by mi nenapadlo chciet v 30rke sediet v detskej izbe. Kolko mesacne davas na domacnost? Konkretna suma.
Normalne som dostudovala, sla do zdielaneho najmu, setrila, kupila byt na hypo a splacala. S ideou mat/nemat deti to nesuvisi.
vo svojom veku by si už mala bývať sama a bolo by po probléme
Dospej.V tvojom veku,pracujúca, nemáš čo hľadať pri mame.Nie jej ešte diktovať čo môže a čo nie u seba doma.
@anonym_autor sa odstahuj. A to už si mala urobiť dávno, mať muža a deti ....
@autorka dávno si mala bývať sama, načo si stále tam? Na starú dievku v detskej izbe by mal každý nervy. A to je jedno ze si sama, aj single ľudia vedia bývať a existovať sami, a je to takto lepšie pre nich, a aj pre ich rodičov..
Zasa tieto hluposti miestnych uzivateliek - sa odstahuj a kup si byt na hypo. Akurát, ze era hypoték s 0eur Na začiatok uz dávno neexistuje. Pri cenách dnešných bytov je extrémne ťažké nasporit, aby si vôbec tu hypo ako sama dostala. Len tak mimochodom minulý rok vzrástli ceny bytov vo veľkých mestách v priemere o 20%. To znamená, se aj keď budeš sporiť na 10-20%, aby si dostal hypo tak sa ti to nepodarí ak nemáš nadpiermeny plat alebo neinvestujes tie penalize do nejakych rizikových aktív. Lebo to co za celý rok nasporis ti nestačí pokryť ani nárast ceny. Mladí ľudia, ktorým rodicia alebo niekto iný neoozica alebo nežijú v páre maju pri takýchto podmienkach už minimálnu šancu na hypotéku ak nezarabaju dost nadpriemerne. Jediná možnosť je odsit do nájmu, ale to by som radšej odporučil inú krajinu, pretože na Slovensku pomer medzi zárobkom a cenou nehnuteľnosti je extrémne biedny.
Zasa tieto hluposti miestnych uzivateliek - sa odstahuj a kup si byt na hypo. Akurát, ze era hypoték s 0eur Na začiatok uz dávno neexistuje. Pri cenách dnešných bytov je extrémne ťažké nasporit, aby si vôbec tu hypo ako sama dostala. Len tak mimochodom minulý rok vzrástli ceny bytov vo veľkých mestách v priemere o 20%. To znamená, se aj keď budeš sporiť na 10-20%, aby si dostal hypo tak sa ti to nepodarí ak nemáš nadpiermeny plat alebo neinvestujes tie penalize do nejakych rizikových aktív. Lebo to co za celý rok nasporis ti nestačí pokryť ani nárast ceny. Mladí ľudia, ktorým rodicia alebo niekto iný neoozica alebo nežijú v páre maju pri takýchto podmienkach už minimálnu šancu na hypotéku ak nezarabaju dost nadpriemerne. Jediná možnosť je odsit do nájmu, ale to by som radšej odporučil inú krajinu, pretože na Slovensku pomer medzi zárobkom a cenou nehnuteľnosti je extrémne biedny.
@kabyko ja viem , ale nechcela som tu rozputavat dalsiu vasnivu debatu, lebo niektore zeny si pojdu aj tak svoje, ci uz s vlastnym byvanim co sa tyka hypo alebo budu tvrdit, ze silou mocou ma byt zena v mojom veku vydata s detmi. Mam pocit, ze sa niektore zasekli asi v ich ere. Neviem sice kolko maju rokov, ale takto to vyzera. Ja viem, ze mi samej a s mojim platom hypo nedaju, a na svk ist do najmu za ten pomer cien a platu. Plus to som tu ani nespominala , ja mam v dome, v ktorom byvam, samostatny vchod, nebyvam v byte. Na poschodi mam vsetko samostatne. Ale to by asi tiez nepochopili.
Bud sa odstahovat alebo jednym uchom dnu druhym von
Sorry, ale v 30 mas mat uz svoju domacnost a nie cakat kedy matka laskavo vypadne zo svojho bytu, aby si ty mala pokoj. Ak sa ti nepaci, tak bud odid alebo ako sa vravi "drz hubu a krok" a v tvojom veku by si uz aj upratat poriadne mohla vediet.
Milujem to dnesne vyhovaranie na hypoteky a pod. Pred 15rokmi boli rovnake podmienky, vysoke uroky (vyssie ako dnes), splatka zozrala tiez jeden cely plat. Samej by mi tiez nedali hypo, tak som byvala na ubytovni a nesmrdela som doma rodicom, ale snazila sa zarobit,aby som mohla ten byt kupit.

buď sa odsťahuj alebo proste nerieš že za tebou upratuje.