icon

Ako zvládať konkurenčných svokrovcov?

kiikaa
26. feb 2025

Ahojte, prestahovali sme sa s priatelom do zahranicia, tzn.ze moji rodicia byvaju daleko a stretavame sa tak kazdy treti mesiac by som povedala. Mame babätko v skratke.
Svokrovci alebo teda priatelovi rodicia byvaju od nas teraz az nesmiernych 15 minut, podla jeho mamy je to strasne daleko...kupili sme si novy dom a odkedy sme sa tu zacali stahovat tak samozrejme zariadujeme atd.a ona si zmyslela ze ide toez vsetko prerabat lebo vsak nemoze byt horsia. Ok, ale keby si nekupovala rovnake veci s komentarom ze v obchodoch teraz nie su ine stoly a pod. Podotykam ze nemaju nic Stare, nemoderne, proste asi nechce zaostavat. Uz mi s tym lezie na nervy...ja sa proste nepotrebujem superit. My sme si kupili Dom na to, aby sme Mali nieco svoje a nie aby sim tu superila kto co ma a to nam uz min.10 krat povedala ze mame väcsi dom ako oni. Ako keby to bol zamer :D kupili sme to co bolo v ponuke a v cenovej kategorii. Strasne mi Toto uz zacina liest na nervy a ja uz neviem ani ako mam na to reagovat. Prideme ku nim a zase nieco podobne ma co mame aj my...ved to je strasne co nema vlastnu hlavu a este jej moj pristelnpovedsö ze ked mame novu kuchynu a gauc ze chces to mat zrazu aj ty a ons na to len: ano, chcem. Potom sa stazuje ze nas vidi raz za tyzden, ze jej vnucku ale mna to nebavi sa s nou ani bavit ked vidim aka je. Pozvu sa ku nam sami akoze to je uz vrchol...a to tu nebyvame ani mesiac. Ja som vzdy na nich mila, snazim sa ale uz mi dochadza naozaj trpezlivost. Oni su velmi dobri, pomozu nam ked by sme potrebovali az pokal mi neorganizuju vikendy a podobne.

Pomoze

Strana
z2
ukgirls
26. feb 2025

tak ked nepotrebujes superit a mas ju rada nabuduce ju vezmi na nakup so sebou s tym,ze aspon nemusi hladat kde si to kupila a rovno si to moze aj ona kupit,kedze ma rovnaky vkus ako ty

ivuska027
26. feb 2025

@kiikaa presne ako píše @ukgirls , ak ju máš rada, tak s ňou nekupuj spolu. Očividne sa jej páči Tvoj vkus. Mne by to lichotilo. Skús s ňou pokecať, že či nechce poradiť, veď nemusí kopírovať, môže mať niečo pekné, oku lahodiace a nádychom tvojho vkusu. Nahnevala by som sa na ňu 🙂 Nehladaj zbytočne problém, kde nie je. 🙂

dskjhfdlkdjhl
26. feb 2025

@kiikaa Preco Ti vadi, ze sa svokra inspiruje vasim zariadenim?

angeli121212
26. feb 2025

@kiikaa noo ja mám s mamou dosť podobný štýl a kým svokra žila tiež sa jej páčili veci čo sme mali doma tak vždy keď som objednavala napr posteľné prádlo tak som kúpila rovno aj mame a svokre podobné nech sa potešia.. podľa mňa je aj fajn mať s niekým rovnaký štýl aspoň ho máš s kým zdieľať

culienka
26. feb 2025

My máme tiež súperivú svokru a teda je to dosť náročné. Tiež nám pomôže aj je dobrá, ale táto súťaživosť voči nám je veľmi nepríjemná. Naša súťaží v inej oblasti, ale teda niekedy jej ani nestačí, že skoro vždy vyhráva. 😀

hipuska
26. feb 2025

Ja som to mala. Už je to ex svokra. U nás bolo.o to horšie, že ťahala do toho muža. Prid mi vyrátat dlažbu, choď ju kúpiť, zozen majstrov. Od nás išli rovno k nim. Tym pádom nás muž zanedbával, lebo riešil dve nehnuteľnosti. Aj vďaka nej, sa mi moje manželstvo rozpadlo. Nikdy som jej nechcela zle, ale po rokoch ju dobehla karma

kiikaa
autor
26. feb 2025

@ivuska027 ano mam ju rada v ramci moznosti :D ako to povedat odtial potial :D uz sme boli raz tak nakupovat, len obzerala a nic nekupila :D neviem ci bola zvedava :D mozno to riesim az privelmi, ale niekedy je to naozaj nehorazne...strasne mi tu isla organizovat ako si mame dat veci, ale na jej nazor som sa nepytala. Predtym sme byvali v jej Byte...tam to mala vsetko pod kontrolou...teraz sa to vsak uz musi zmenit a nemoze si mysliet ze je stale ,,u seba doma,, Aj ked sme boli prec na dlhsi cas tam kvet bol inde presunuty, tam bolo zase nieco inde presunute a to sa mi nepaci pretoze to uz je troska Nase sukromie a ja tiez si nedovolim ist ku nej do domu a neprehadzujem jej veci inak ako mala. Ja viem su to drobnosti, ale tych drobnosti sa niekedy uz nazbera tolko...
@ukgirls

kiikaa
autor
26. feb 2025

@angeli121212 ano Toto je super napad 🙂 to by ma aj potesilo! A presne s maminou to tiez tak robim, ale v tomto pripade by to u nej takto nefungovalo. Ona musi mat lepsie, kvalitnejsie :D na take jej kvalitne veci ja nemam Budget :D

kiikaa
autor
26. feb 2025

@ukgirls radsej jej to odfotim nech si to ide kupit sama 😀 ano vkus sa jej zmenil odkedy spoznaöa ten moj 😀 ja viem ze su to mozno blbosti ale pokazde pocuvat ze mame este väcsi dom Jak ona ma...akoze nie som v skolke...mna to len udivuje ako zrazu chce mat vsetko tak ako aj my a je mi to nejake neprijemne...pretoze to tak citim z tej jej strany...mozno su to len nejake moje pocity neviem...ale dakujem za radu

liusa82
26. feb 2025

mne sa to práveže nepáči ak je niekto ako opakovací papagáj.Ja mám rada originalitu.A práveže na just sa odlíšiť.Takýchto ludí som nikdy nechápala.Kopírky.A stará baba čo by už mala mať rozum.No mňa by ako nevestu asi velmi nezbožňovala lebo ja by som sa jej opýtala narovinu a priamo prečo toto robí a či ju to vôbec baví

kiikaa
autor
26. feb 2025

@hipuska och to mi je luto :( ...tak to ja mozem byt rada ze to riesi ona takto ,,nenapadne,, 😀😀

kiikaa
autor
26. feb 2025

@dskjhfdlkdjhl pretoze si myslim ze Inspirovat sa je super, ale pride mi cez ciaru ked maju peknu kuchynu, peknu obyvacku a zrazu chce vsetko meint a povie este s takou drzostou ano, chcem. Mala by nas mozno podporit, a nech si kupi nove veci mne to je jedno, ked ma peniaze...ale moze si kupit nieco ine...a nie proste take iste veci ze ked ku nej pridem tak sa citim ako u nas doma...a to nehovorim ze si kupila rovnake tenisky, bundu kabelku a pod. 😀 a potom si tu kamerovala nenapadne nas dom, ze akoze si kameruje moju dceru a potom sa spyta syna ze ci moze prist jej kamaratka sa pozriet na nas dom, ako keby sme byvali v palaci 😀😀 obycajny dom nic extra....ale vlastne väcsi ako ten ich treba vzdy poznamenat 😀

kiikaa
autor
26. feb 2025

@culienka asi nemaju tie svokry co na robote ked tak radi superia 😀

kiikaa
autor
26. feb 2025

@liusa82 presne ani mne sa to nepaci aby proste mala to iste...ved nech si kupi ale nieco ine preboha ved je milion inych veci...ale Kommentar ku stolu bol taky ze v obchodoch ine nemaju a tieto su teraz trendy a to chcela predtym uplne iny typ Stola....takze teraz uz neviem ci ja som debil alebo si to beriem prilis k srdcu.. pretoze poviem nieco ine a nakoniec robim nieco ine

dskjhfdlkdjhl
26. feb 2025

@kiikaa No, ved predpokladam, ze si to kupuje za svoje, tak si snad moze kupit co ona chce.

culienka
26. feb 2025

@kiikaa mne sa zdá niekedy, že naša nám vôbec nedopraje žiadnu zábavu, vždy musí mať viac a lepšiu dovolenku, viac kamarátov, viac zážitkov. Neviem ako to berie tvoj priateľ , ale mne sa zdá že my radšej ani nikde nejdeme, aby zase nebolo, že kde sme boli a kam ideme. A aj sa mi zdá, že je taká spokojnejšia odkedy nikde nechodíme. Ale stále sa mi zdá v strehu, či sa náhodou niekde nechystáme 😀.

liusa82
26. feb 2025

@kiikaa no a tipujem že aj keby si jej povedala, že prečo to robí narovinu,tak odpovie že ona nevie o ničom že by nejako kopírovala 🙂 to takéto osoby mať vedla seba to je čisté potešenie😀 to len ignorovať a nejako prehryznúť .Niekomu to docvakne a zahanbí sa ak im povieš priamo ale niekto má z toho až potešenie a ešte pridá a toto bude asi ten druhý prípad

angeli121212
26. feb 2025

@kiikaa takto organizovať moju domácnosť nedovolím ani vlastnej mame...aj tú sprdnem keď mi chce niečo meniť čiže toto je za mňa no go

angeli121212
26. feb 2025

@kiikaa ja sa ti divím že má svokra kľúče od vášho domu keď je takáto ...

angeli121212
26. feb 2025

@kiikaa ahaa ona chce lepšie kvalitnejšie no tak nech má... Tak to je už iná káva toto

negymama
26. feb 2025

vsak nech si kopiruje a preraba...ked ma na to peniaze a chce sa jej.
Mozno ju skor taha ako keby byt opat mlada a zariadovat si, rozhybat veci v dome.
ja by som ju nechala, cim viac ta to zerie, tym viac to plni jej umysel...ak ma nozaj umysel sa predbiehat a sutazit.
Sustred sa na svoj dom a rodinu, bud rada ze ludia sa nedaju zatial kopirovat, lebo by bola schopna aj skopirovat teba 😵
Jedine co jej nedovol aby ti organizovala a presuvala veci v dome. Ak to robi vo vasej nepritomnosti, tak ju nenechavajte v dome, ked odidete, radsej si niekoho ineho zaobstarajte na vetranie a polievanie kvetov.

kiikaa
autor
26. feb 2025

@angeli121212 no ja som tiez nechapala...Este mi tu okna umyvala ako keby som bola nemotorna a to teda upratujem...ale to mi pride moc a povie ze aj tvoja Mama by upratovala keby je v tvojom Dome...potom tam hladala v skrini zehlicku ze si potrebovala ozehlit veci skoro som aj zabudla :D

kiikaa
autor
26. feb 2025

@angeli121212 nemame inu moznost, kedze ja tu nemam ziadnu rodinu

angeli121212
26. feb 2025

@kiikaa veď ale nemusíte jej dávať kľúče iba keď budete niečo potrebovať . Ja tomu i tak nerozumiem tiež bývame samy ďaleko od celej rodiny a nedavali sme nikomu kľúče nemal ku nám kto a prečo chodiť pravidelne.. načo sú tvojej svokre kľúče? Na čo tam chodí? Moja mama tiež furt riadi keď ku nám príde ja to už neriešim ešte ju zaúkolujem.nech má radosť ☺️

nin12345
26. feb 2025

@kiikaa velmi zla volba kupit v ich blizkosti nehnutelnost.. predpokladam ze este pride vela veci z ktorych budes na prasky. Moja uz chvalabohu ex svokra potrebovala do vsetkeho pchat nos a este sa pritom tvarila akoze nenapadne no bolo to hrozne nevedela som ju zniest uz po par mesiacoch a moj ex z nej tiez bol furt nervozny

kiikaa
autor
26. feb 2025

@negymama dakujem ti, taky nazor som asi potrebovala pocut...❤️

kiikaa
autor
26. feb 2025

@nin12345 :/ uz s tym nespravime nic...a to sme byvali 5 minut od nich 😀

kiikaa
autor
26. feb 2025

@angeli121212 ako ked sme 2-3 tyzdne prec co je dost dlho tak potrebujeme aby skontrolovali ci je vsetko ok, kvety, vyvetrat to tu a postu vyzdvihnut ak nam pride :/

nin12345
26. feb 2025

@negymama presne toto robila moja ex svokra haha ona vyslovene pockala kym sme odisli z bytu a prisla nam tam reorganizovat veci a kvety. Niekedy skusala aj ked sme boli doma.. preco toto robila? Ja neviem dokazovala si sama sebe ze moze stale svojmu synovi organizovat zivot a domacnost? Dodnes nechapem

kiikaa
autor
26. feb 2025

@negymama dnes ma ale zase nastvali, prisli ku nam na navstevu na ktoru sa sami pozvali a mali sme otvorenu garaz cez ktoru sa nam da vojst dnu a my sme boli na poschodi vyssie a oni uz boli dnu, proste ani nezaklopali iba si vosli ako keby nic...ja som uz bola taka rozculena uz som im musela povedat ze ved ani som nepocula ze by ste klopali na vchodove dvere a tak pozreli a ze no oni du zlodeji haha no mne zo vtipne neprislo teda, ja ku nim len tak nevojdem bez zaklopania a musela som ist este rychlo vybehnut na postu a prisla som a krici a kto prisiel a ja ze uz som doma a ona ze a zvonila si a ja ze nie ja som doma. Akoze ked ma zacne uz nieco vytacat tak naraz asi vsetko 😀

Strana
z2