Ahojte baby, prosím Vás sko často chodíte na návštevy ku svokrovcom?
Tak my každý druhý víkend aj s prešívaním od parťáka do nedele. Mame 10mesacne bábätko. A poviem vám už mi to pekne lezie na nervy. S to akože nerátam denný podotýkam denný kontakt cez fb. Denne sto fotiek správ a podobne. K rodicom mojich chodíme tiež raz za dva tyzdne aj na víkend. Ale ja neviem baby Sle proste radšej chodím k mame sko k svokrovcom. Nemáme zlý vzťah. Ale skratka ma to už nebaví príde mi že keď sme tam svokra sa chce zmeniť na matku a ja som na vedľajších koľaji a keď sa ozvem tak ja som najhoršia lebo však oni chcú len pomôcť a stále dookola. Často sa kvôli tomu hádame. Najradšej by som chodila len k našim, mám tam aj sestry pomerne mladé ktoré mi pomáhajú a hlavne psychiky, keďže som stále s malým sama na byte zavretá, vez kamošiek a podobne. Keď poviem že by som chcela ísť napríklad dva tyzdne posebe u nasich na víkend tak je oheň na streche že sme u našich boli a že aj druha strana chce vidieť a podobne. Naši nemajú fb ani nič také takže sa vidíme len “naživo”. Proste teraz aj tak si svokrou nevychádzajú noc dobre, odkedy mame babo.. skratka všetko sa zmení .. ma niekto podobne ? Čo robiť ?
uvedomiť si, že vy ste samostatná jednotka, nová rodina, nie je vašou povinnosťou chodiť ani k jedným ani k druhým a už vôbec nie každý týždeň, ani im posielať 100 správ či fotiek, nikdy som to nerobila, nastav si to tak ako to vyhovuje tebe - ak chceš ísť 2x k svojej mamke tak choď a druhá strana sa s tým bude musieť zmieriť
Každý celý víkend u jedných alebo druhých rodičov? A kedy ste spolu vy traja ako rodina? Prečo ste si to takto nastavili? Bývajú ďaleko keď sa tam trepete od piatka do nedele? Prečo svokrovcom odpovedáš na stovky správ? Nemáš lepšiu robotu? Nastav pravidlá aké vyhovujú tebe a tvojej novej rodine. A tvojej rodine sprav skupinu na whatsape alebo kde a nauč ich s tým robiť.
Nemôžeš chcieť od muža, aby ste k vašim chodili častejšie. On sa zase lepšie cíti pri svojich rodičoch. Ak sa ti zdá navštevovanie svokrovcov časté (čo teda je), musíš ubrať aj z návštev svojej rodiny.
Mňa by kleplo, byť každý víkend u rodičov alebo svokrovcov, je to často na obidve strany. Čo tak ostať jeden víkend aj doma a užiť si to spolu sami ako rodina? Prečo máte neustálu potrebu chodiť k rodičom?
@lucka_ke to oni nechápu s potom mame tichu domácnosť.. nechápem že aj ja potrebujem kontakt s mamou a sestrami a nie len sedieť u svokry v altanku kde fajčí a popíja proseko
Neviem ako ti pomôže ako to robím.ja?
Kým žila svokra desať rokov som neprekročila prah toho domu manžel je s tým ok. Ona tiež nechcela k nám . Deti boli dokopy asi trikrát iba na dvore s dedkom. Je dva roky po smrti a tále tam nechodím ale svokor chodí pravidelne, máme.obaja takú prácu že nie každý víkend máme voľný.
@januska12323 keď neodpovedám tak manžel na mňa tlači že preco im neopisujem a podobne a keď hovorím že ne to na mňa tlak a že ja nebudem celý deň sedieť nad mobilom a fotiť tak to nechápu
urcite sme nechodili takto casto k rodicom a ani svokre. dajte si aj vikendy doma, nie stale sa presuvat. a manzel b ude mat s tym problem, aby ty, pokial si na materskej bola u svojich rodicov bez neho? takto to je bezne, ze ty ides napr na tyzden (ved nebudes chodit bez neho k svokrovcom na tyzden, to by mal chapat) a on potom pride na vikend a Vas zoberie domov... ked chces byt dlhsie a on pracuje. rozumiem, ze chce mat rovnomerne navstevy u jednotlivých rodicov - my sme tak nemali. K nasim sme chodili na 1-2 tyzdne a k jeho mame na 1-2 hodiny, ale to bolo pre manzela ok, kedze tam sme ani nemali kde prespat a jem,u to stacilo
@glade22 asi preto že žijeme na byte a oni všetci na domoch, majú záhrady môžeme byt vín a nie len sa ísť chvíľku prejsť pi meste
K našim chodíme väčšinou každý víkend (iba zo soboty na nedelu ) aj si denne volame ( so svokrovcami si vola vacsinou muz max 1x tyzdenne)... uvidím keď začnem chodiť do práce deti do školy ako to bude
Dieťa tam ma rovesnikov na hranie aj sa pyta pocas tyzdna kedy znova pojdeme, muž vlastnú izbu kde si v kľude porobi veci do roboty keďže mu tam dieťa nechodí každých 5 min ako doma...
Mame to ako víkendový pobyt na chalupe.
Svokor ma jednoizbak čiže keď tak iba na návštevu.
Svokra býva v dome ale tam tiež iba na návštevu, spat by som tam nešla, domácnosť zanedbaná trávnik veľmi často aj do pol lýtka vysoký, nepokoseny, plesen na stene, na lampe 1 cm vrstva prachu a do neochytaneho pohára som ešte vodu nedostala ( asi stačí pohár umyť iba zvnútra, zvonku netreba)
Muž je s tým ôk, dokonca keď na víkend ostaneme doma sa ani na tie návštevy nehrnie ani nenavrhne ze mame ísť pozrieť svokrovcov.
Nuž takéto silné väzby na rodičov nikdy nerobia dobrotu....
Žiaľ bývate kde bývate, musíte sa naučiť fungovať samostatne, alebo sa zmieriť so spravodlivým navstevovanim, ak na tom manžel trvá
@oriesocek kedy idem na týždeň k našim tak potom by som musela ísť k ním .. a tak som aj musela oni vodili do roboty a ja s babom čakala kým prísunu práce ..
Však nech chlap s deckom ide k svokre a ty k rodičom
ale to urcite by manzel nevyzadoval. preco by si mala stravit tyzden ty s dietatom u jeho rodicov, kym on je v práci. snad trosku rozmysla. ze sa tam necitis tak, ako doma pri rodicoch a ze kym on je v práci, tak ty si non-stop s dietatom. povedz mu to ako fakt. Potrebujes aj mentálnu podporu - nie iba pocitat dni, aby to vychádzalo 50:50 u kazdých...u mna by s tym nepresiel..
Uz ti niekto povedal, ze nie, nemusis robit vsetko tak aby boli vsetci okolo teba spokojni?
Mozes robit aj tak, aby si bola spokojna ty. Mne by na tvojom mieste chybali vikendy kedy by som bola doma s muzom a urobili si vlastny program. Nechodila by som k starym rodicom na cele vikendy, ale len na parhodinove navstevy. A fotky nech si posiela svojim rodicom tvoj chlap.
A tvoj muž by zase chodil radšej iba k svojej mame. Mama je mama. Obmedz oboje a maj pokoj
tak si dospelá a zároveň matka zodpovedná za svoje dieťa, už nemusíš počúvať svojich rodičov a už vôbec nie svokrovcov, toto si musíš uvedomiť a nech sa aj hádžu o zem
@oriesocek no verte či nie .. Zrovná minulý tyzdne sme tak mali .. bola som tam sama kým oni chodili z roboty
@0silvia0 keď robím to čo chcem ja .. mame tichu domácnosť alebo sa hádame .. je to hrozne
A ty si nesvojprávna ako ta prosim ta donútia toto robiť,však sa zober a chod k mame
Tu si problém jedine ty a tvoje myslenie
ale naozaj je to tvoj problem s komunikáciou s manzelom. U nas by to nepreslo a rovnako ako pise
@0silvia0 fotky a komunikacia so svokrou - manzel, fotky a komunikácia s mojimi rodicmi - ja. rovnako aj telefonaty , draceky a pod. kazdy si riesil vlastnu rodinua fungovalo to vzdy. sme spolu uz dlhe roky a naposledy sme sa kvoli tomu pochytli snad 18 rokov dozadu.
@blonde_bella lenže on je v robote stretáva sa s rodičmi aj v práci s je stále s ľuďmi … ja som len s maličkým a s ním keď príde večer domov
- to je strašne veľa, my len na sviatky. Jedni sú 250km a druhí 200km. Možno, kým deti nechodili do školy, chodili sme každé dva mesiace na pár dní. Alebo svokra došla. Ale vzťahy úplne v pohode.
Rozvediete sa časom tak či tak,tak ti už môžeš zacat riesit teraz a máš ušetrené pár rokov svojho života
Svokru máme ďaleko do 20km od domu, sme tam raz za mesiac.. mám tri deti, chodím do práce, pracujem aj každý druhý víkend a teda máme kopa iného programu.. sme aktívni ľudia, svokra len v rámci svojich možností - chodia tam často jej dcéry, často jej dávajú vnúčatá takze ona má programu dosť a mne vyhovuje tam ísť len raz do mesiaca.. uprimne na mňa by bol interval každý druhý týždeň veľmi veľa.. aj preto, že svokra je veľký extrovert a ja zase introvert ale najmä preto, že máme dosť veľa aktivít ktoré riešime keď je konečne voľno.. (a doplním, my tam chodíme na pár hodín)
koľko máte s mužom rokov? prečo trvá na tom, aby si bola u jeho rodičov? načo si zakladal rodinu keď chce byť u nich?
Máš aj iných priateľov, známych či si izolovaná? Výčitky a vyvolávanie pocitu viny v človeku sú znakom manipulácie - je jedno či kričia, alebo hrajú urazených, alebo sú ticho, alebo...muž, ktorý by ma tak ľúbil, že by ma chcel len pre seba, znie asi romanticky na začiatku, ale je to už prvý varovný signál. Hlavne, ak svojich rodičov má neustále za chrbtom. Ty si jeho rodina. Už nie mama a oco. Vy ste nová rodina.
@dahra stále sama len s malým .. nemám žiadnu kamarátku s nikým ísť na kávu či von
ach, tie automaticke korektury 😅 clovek aby si domyslal stale. ale k veci - myslim si, ze kazdy druhy vikend nie je zase az tak casto. a bud rada, ze nejakych svokrovcov mas, resp. ze mas takych, ktori sa zaujimaju. co by ine zeny za to dali. ach, jaj. mamine zriad facebook alebo si volajte cez viber ci whatsapp, to zase nie je az taky velky problem. 🙂