Ako zvládať požiadavky manžela na varenie počas tehotenstva?
Ahojte zeny mam taky problem. Som momentalne tehotna v prvom trimestri cize som strasne unavena, prespim aj cely den. A potom idem este aj na noc spat. Je mi dost zle, zvraciam, napina ma, ale zaroven som strasne hladna a vzdy nieco pojedam nejake snacky a somariny. Som doma na PN. Moj muz ked pride domov z roboty, sa uz ako prvu otazku s nasratostou pyta ci som aspon uvarila nieco ( pocas dna som taka dodrbana ze nevladzem ani varit ani prat ani upratovat proste nic iba lezat). Muz je nasraty ze nie je navarene ale ja jednoducho nevladzem. Mame kvoli tomu tichu domacnost nebavi sa so mnou ze ked som cely den doma nech aspon ma navarene. Nezaujima ho ze mi je zle a ze nevladzem.. Neviem co robit.. Mam tu objednavat hotove jedla z restiky a tvarit sa ze som to ja navarila? Nedavam to uz.
@3petka ano nic nerobim doma - hnackujem a tikujem. Nic ine nerobim ano.
Uz si v nemocnici?
@michaelam2 presne tak, mne to pride ze sa chvali ze isla s placom chora nakupit? Ci akoze je hrdnika ze to takto zvladla? Ved presne o to ide ze toto nema byt normalne. Preco jej muz nepomohol. Presne tak.
@3petka prosim ta co uz na tom pozemku tak strasne musi robit ze to nemoze nechat tak a namiesto toho pomoct tehotnej zene?
@3petka a nemysli si ze my mame nejaky gazdovsky pozemok kde treba zemiaky kopat. Mame maly travnik a zopar posadenych paradajok , paprik a cibule. Na malickej kocke.
@michaelam2 Chápeš toto napise ina zena zene. Co praveze od zeny by si cakala pochopenie. Nie, radsej nech sa zasije na cely den do zahrady kde sedi na terase a na lavicke a fajci cely den a kuka spravy cez mobil. To je fakt super robota na dome ! Och aky pracovity a ja som vlastne leniva voš
Autorka: ak by si 3 dni nič nejedla a len zvracala a hnačkovala, tak už neudržíš ani telefón v ruke .... takže stačí tých výmyslov....
autorka ja neviem, nechapem to predbiehanie sa zien, ktora toho zvlada doma viac a este aj na rizikovom ...pre mna je normalne to, ze ked mi je fakt zle tak mi chlap pomoze a postara sa o mna, tak ako sa ja staram o neho ked je zle jemu
To je už diagnóza na psychiatria. Depresia ako z učebnice
@zltalienka Telefon zvladam drzat lebo len lezim. A psychipcky sa mi ulavi ked to dam zo seba takto von.
Podľa mna jasný troll.. Neverím, ze niekto taky skutočne existuje... A s takym chovaním.. Svoje dosiahla, 13 strán diskusie za pár hodín 🙂
Kedy ideš na tú pohotovosť? Možno ti škodí samotný duphaston, aj tak píšeš že ti nepomohol v tom špinení. Ale zvracanie, nevoľnosť a depresie môžu byť vedľ.účinok duphastonu. Evidentne si predtým bola schopná ísť do obchodu a poliať záhradu a odkedy berieš ten duphaston tak nie si schopná už ničoho. Rieš svoj zdravotný problém.
Autorka, ak by ti bolo tak zle ako píšeš, už si dávno v nemocnici. Tak tu nezvelicuj. Lekár je blbé, muz je blbé, my sme tu blbé, len ty si lietadlo.
Inak za 2 dní vypijes 1,5l vody (píšeš ze fľašu si na poschodie nejako "vytrepes"), tak potom sa ani nečudujem ze ti je zle keď nepijes. A tiež keď nič nezjes. Ja som pri druhom tehu tiež nič nemohla jest, aj celý deň som nejedla, ale večer proste keď ma chytila "slina" tak muz svihal do mekaca po hranolky. A tiež to špinenie co stále spomínaš. To tiež lekar neriesi? A ty si s tým ok? Ja to jednoducho neverím. Ano, moze ti byt zle, ale prečo nezvelicit a nič nerobiť, keď sa to dá, vsak? A ako som napisala, muža mas asi chuja, ale nedivím sa mu...
Autorka, v ktorom si tyzdni?
@lienka.7 Mne sa zda tiez divne, ze lekar by neriesil vobec. Este grcanie ok, ale hnackovanie ako znak gravidity? Nema autorka skor nejaky infekt? Salmonelu alebo co?
A myslíš, že by ti nebolo.lepsie keby si miesto somarin predsa len navarila a jedla poriadne jedlo? Alebo sa s ním dohodla ze navarite obaja spolu a budeš mat aj riadne jedlo? Vsak nemas mat z coho ziviny a silu ked jes same prepac za vyraz ale chujoviny. Ako ja som fakt pregrcala cele tehotenstvo, ráno som bola ko kým som sa pozbierala, kolkokrat mi na obed hkava do taniera padala aka som bola unavená, ale aby som cely deň spala? Bolo by mi ešte horšie.
Sk nič nedokážeš, ani jest ani piť = treba ti ísť rovno k.lekarovi, pripadne na urgent. Lebo ty budeš dehydratovana, podvyzivena z tohto...
Niektoré ženy naozaj sa nevedia vcítiť do tej druhej..Ja ta úplne chápem tak isto som bola na tom ako ty v prvom trimestri teraz som 22tt a stále mi je zle točí sa mi v hlave a pod. ale už zvládam o mnoho viac ako predtým, prevracala som celé dni,chladničku som nemohla ani len otvoriť a cítiť jedlo ,o varení ani nevravím nevarila som 3mes. došiel môj priateľ s prace a musel variť keď chcel teplé jedlo ale on chcel aj keď pindoval nenehal ani mňa hladnu postaral sa aj môjho syna ktorý není jeho ,upratal ,opral,vyvesil lebo videl ze keď sa postavím s postele hneď točenie hlavy ,závraty koľko krát som sa rozplakala aka som neschopná, ale vedela som ze to bolo len obdobie ktoré musí prejsť, teraz už navarím upracem a on keď ma cez víkend voľno navarí aj on,ešte aj teraz keď varím ma napne aj 10x ale predychavam, skus si vypýtať liek Xonvea je na predpis nachvilu pomôže, len vysadit je horšie potom ,nebudem sa vyjadrovať k tvojmu chlapovi sama vieš koho si si vybrala a nemôže ti stým nik pomôcť bohužiaľ..neboj sa všetko prejde len musíš vydržať
Rozviedla by som sa s debilom ešte pred porodom!
A to si zober, ze budeš unavena pri dietati nebodaj s kolikami. Ho slak trafil, lebo to sa pomaly ani sama k tým snehom pre seba nedostaneš.
Žiaľ vadny kus, ale radšej sama s 1 ozajstným dietatom ako s prerastenej neschopných batoľatá.
Je mlandravy ci chomy aby neuvaril on sám?
@simca06022011 akože úplne vážne radiš žene, ktorej je zle z varenia, aby sa premohla a navarila? Podľa mňa nemáš ani potuchy o čom hovoríš. Niekomu je v tehotenstve len zle, lebo mu dieťa tlačí na žalúdok,páli ho zaha..mala som aj také. A niekomu je zle už len z vône variacej sa vody v kanvici. Mala som aj také. Odchádzala som z miestnosti von na vzduch,keď sa len cestoviny varili. Taká slabosť a zvracanie má pri tom chytali. To sa nedá ani porovnávať s obyc.tehotenskou nevoľnosťou.
@drahomirrra
@lienka.7 ak by čo i len 24 hodín zvracala komplet všetko a k tomu hnačkovala, tak nie je schopná udržať telefón v ruke, nie to ešte písať zmysluplné vety. Nebola by schopná poupratovať za sebou....
Jednoducho si vymýšľa.... preháňa.....
@zltalienka Ano. Nieco tu nehra. Normalna zena by problem riesila. Zavolala lekarovi, pytala lieky, co tu baby pisu, ved poradnu ma kazdu chvilu. Nepise v ktorom tyzdni je. Pripadne skocila na gyn pohotovost, ze spini a neudrzi v sebe ani vodu. Dali by ju dokopy. Toto by urobila zena, co proste chce normalne fungovat a robi pre to vsetko. Vobec nejde o varenie, ani upratovanie, ale o zdravie a bezpecnost.
Len mne to pride take… ze ju to bavi. Bavi ju lezat, lutovat sa a teda s dorazom na to, aby muz videl, aka je hotova. Akoby sa rochnila vo vlastnom nestasti, volala po pozornosti muza. Ten evidentne vidi, ze mozno viac filmuje, nez je pravda, tak je nasraty, lebo teda ani peniaze sa same nezarabaju a on vidi len leziacu zenu, co nevie ani poliat zeleninu, lebo nevladze. On robi, doma robi, na dovazok aj hladny, a kole mu oci, ze ona v jeho ponimani vlastne len vala rit na posteli a doraba sa, ako je jej zle. Komunikacny problem maju obaja.
Na akekolvek rozumme rady neodpoveda, len arogantne a agresivne odsekava. Uz len pre svoje zdravie a zdravie dietata mohla natukat Tesco potraviny a dovoz domov. A zjest nieco zdrave, muzovi aspon dve jaternice slahnut do truby, necj sa same pecu a znova si lahnut.
No pozri...keď sa mu nepáči domáca pohoda a to že občas by mal niečo ukuchtiť aby ste sa obaja najedli domácej stravy, pozvi k vám domov svoju mamičku, jeho svokra sa určite postará o jeho žalúdok.....
Smutne mi pride, ze autorka ani raz nespomenula babatko...keby jej fakt na nom zalezalo, tak uz davno to riesi v nemocnici, aj spinenie berie na lahku vahu, to, ze babo nema ziadnu vyzivu, lebo ona tlaci len croisanty a 1 flasa vody na 2 dni...
@bubuzu zažila som pálenie záhy, napínalo ma z mäsa a nakupovala som so žalúdkom na vode, čo sa mi hnusilo v obchode snáď všetko. Ale svoj stav som riešila, skúšala som, čo pomôže a na to varenie som sa vždy premohla... lebo muž bol v zahraničí a deti potrebovali doma jesť..... Dotyčná má zdravotný problém, lekár jej dá liek ktorý jej nepomáha, stav sa jej zhoršil, tvrdí že neni schopná si natrieť ani rožok a svoj zdravotný stav nerieši....... každá rieši tieto stavy... lebo žiadna v nich nechce zotrvávať a každá sa túži stať schopnou aspoň navariť........
@drahomirrra je to cele divne. Určite tu nepíše celú pravdu.
Raz píše, že ani nevie vstať z postele, potom ze ked polieva záhradu ci co, tak potom spini cize to robiť nemoze. Je jej zle, ale lekara nerieši... ani tuk o dieťati, alebo v ktorom je týždni. Nedozvedeli sme sa, čo vlastne ma jej muz rad (nejaké maso a zemiaky nie je pre mňa odpoved), jednoduché jedla ale nezje. Podla mna jej zle byt môže, ale hraje to, aby ho vytratila... a muz to vie.
@sisa_s srandujes 😂 ona ešte ani dr nevolala na lieky, ani nerieši nemocnicu. Tu sa ohovára manžel.
Viaceré sme jej písali, čo robit a to ignoruje..
@blonde_bella no ved vidim, ze najvacsia starost je hladny manzel a poldna vypisovania na koni namiesto toho, aby isla za tou "super kamaratkou doktorkou" a riesila aj seba a dieta...
@bubuzu je v prvom trimestri.. na co jej to dieta tlaci? ano moze jej byt zle, ale pri tej zivotosprave, fungovani, jej lepsie len tak nebude... ak je za tym zdravotny problem, tak z umeleho croasanta, ktory nedam ani tinedzerke na desiatu, nie to aby som to ako tehotna mala ako vyzivne jedlo, jej urcite lepsie nebude... iba horsie. ledva pije vodu... ledva je... ako je moze byt ako lepsie? Rovno by mala byt v takomto stave u lekara alebo na urgente a mali by tieto nevolnosti a problemy riesit (a aj tam jej nakoniec k liekom, nakazu dodziavat ako tak zivotostpravu)... a teda, ano som presvedcena o tom, co som napisala. A nie nemala som obycajnu tehotensku nevolnost, v krcoch som pregracala cele noci aj rano, schudla som 15kil, koliky som mala cele tehu az do porodu, kedze ako as potom ukazalo, som mala problem so zlcnikom.. a napriek tomu som o 10tej odchadzala z domu a riadny obed som mala, aj ostatne jedlo... a aktivitou som skor ozila. Lezat a nariekat a neriesit, to je naj cesta k depresii a bolestiam. A ona ma pred sebou este dlhe mesiace tehotenstva...