icon

Ako zvládať požiadavky manžela na varenie počas tehotenstva?

4. jún 2024

Ahojte zeny mam taky problem. Som momentalne tehotna v prvom trimestri cize som strasne unavena, prespim aj cely den. A potom idem este aj na noc spat. Je mi dost zle, zvraciam, napina ma, ale zaroven som strasne hladna a vzdy nieco pojedam nejake snacky a somariny. Som doma na PN. Moj muz ked pride domov z roboty, sa uz ako prvu otazku s nasratostou pyta ci som aspon uvarila nieco ( pocas dna som taka dodrbana ze nevladzem ani varit ani prat ani upratovat proste nic iba lezat). Muz je nasraty ze nie je navarene ale ja jednoducho nevladzem. Mame kvoli tomu tichu domacnost nebavi sa so mnou ze ked som cely den doma nech aspon ma navarene. Nezaujima ho ze mi je zle a ze nevladzem.. Neviem co robit.. Mam tu objednavat hotove jedla z restiky a tvarit sa ze som to ja navarila? Nedavam to uz.

lienka.7
4. jún 2024

@culienka myslím, že tu staci si prejst fórum a prečítaš si, ako sú niektoré "opravnene" na PNke, lebo sa im proste nechce chodiť do prace, chcú si užívať tehotenstvo a pod. Este len ocikajú test a už dopredu vedia, že to.proste bude rizikové 👌Len tie obmedzené vychádzky im potom zrazu akosi vadia 🙈

culienka
4. jún 2024

@lienka.7 áno sú také viem o tom aj poznám také co boli PN a dokopy im nič nebolo. Ale vychadzam z toho coje tu napísané. Ak by som pochybovala o tom, nemá zmysel potom tu diskutovať. Takže vychádzam z faktov co a to ze jej je zle vracia ma hnačky a dokonca aj spini a bere lieky. Takže pohodové tehotensvo určite nemá. O vychádzkach nepíše, píše ze najlepšie jej je keď leží. Co by asi aj mala. Nevidím v tom žiadny problém ze leží a snaží sa toto obdobie prežiť ako sa najlepšie dá. A keď je v kľude určite je to lepšie pre ňu aj pre dieťa.

duppka13
4. jún 2024

Necitala som vsetky komentare.
Aj mne bolo zle prve tri mesiace, som jedla iba dru tycinky, zo vsetkeho ostatneho ma napinalo. Toto chlap nepochopi ze ti moze byt tak zle. Aj moj muz lubi jest a tiez ma rad ked je navarene a je plna chladnicka. Ale extra situacie si vyzaduju extra riesenia. Co by som robila v tvojom pripade - on chodi do prace tak nech tam ide na obed, stravne mu zamestnavatel preplaca zo zakona. Veceru nech si da suchu, nemusi jest váru dva krat za den. Pripadne nech si kupi cez den v kantine dalsie jedlo co bude jest vecer doma. Ak nie nech si natre chleba. Sam. Cez vikend si objednajte. Potraviny objednaj online, ale ked nebudes varit moc toho netreba. Ked ti prestane byt zle zacnes znovu varit. Ked by sa so mnou vobec nebavil ako pises mate tichu domacnost tak by som jeho prazdny zaludok vobec neriesila.

lienka.7
4. jún 2024

@culienka pokial je pravda to, čo tu píše, tak už by som na jej mieste bola dávno zbalena a zvonila na prvé gyn.odd. neje, nepije, tak potom z čoho chce mať silu? ale o tom tu nie ani ťuk. Len o nadávani na chlapa. Ktorého si mimochodom nezastavam.

cherrystone
4. jún 2024

len jedna rada - hlavne si neber k srdcu tu pritomne komentare od miestnych paniciek, ktore to nezazili a presvedcia ta aj o tom, ze "pol priznakov simulujes a druhu polku vyriesi lekar, ci nemocnica lebo ved tehotenstvo nie je choroba!!! tak ti predsa nemoze byt zle. a ak ti zle je, tak si za to urcite mozes sama!" a odporucam oddychovat a vykaslat sa na varenie, bud trosku asertivna a posli vsetkych do..

30katrusa40
4. jún 2024

Začni do seba. Jasné že si unavená ješ len samé blbosti odkiaľ má telo brat živiny pre teba aj bábo. Potom nemáš energiu. Chceš poradie s receptami tak aspoň napíš čo také má rád tvoj muž

culienka
4. jún 2024

@lienka.7 vychadzam z toho ze je to pravda. A možno ani nemusí ísť do nemocnice ,možno by stačilo doma v kľude ležať. Nie vždy treba ísť do nemocnice, snad jej doktor vie co treba. A ked sa jej to nezda moze ist na pohotovosť len to by ju tam dakto mohol aj odviesť 😃. Však ona niečo je aj pije ale on od nej chce, aby stala pri sporáku a pol dna mu vyvarala. Co ona nezvláda tak sa urazil a ignoruje ju. No neviem na takéhoto miláčika by som nadávala aj ja alebo depresiu by som z neho dostala ze co za hnupa som si to vzala 🤣🤣🤣

anett63
4. jún 2024

Ako prvá vec čo mi napadla bola,že si podcenila výber partnera a otca dieťaťa. Ale toto ti nepomôže. Ja som prevracala do zač 7 mesiaca obe tehotenstva, obe boli rizikove, prvé i 5 týždňov prelezane v nemocnici. Zo všetkého sa mi točila hlava,od rána ako som vstala až do 14-15 doobeda som bola ko a vracala ,ale teda mala som po vracali cca pol hodku pokoj aj keď mi bolo zle snažila som sa vždy niečo spraviť, dat prať, utriet prach a popritom som varila zdravšie varianty jedál na co manžel síce nebol naučený ale teraz po rokoch si na ranajky pýta obsennu kasu s ovocim a kokosom,miluje ryžové rezance s tofu a zeleninou atd ,nepoviem nepohrdne a teší sa občas na segedin, pecenu kačicu ale je to o ochote prispôsobiť sa danému stavu a s tým ti podľa mňa nepomôžeme. Ak fakt si trvá na svojom tak možno i objednat jedlo z reštiky a nasetvirovat mu to.Ked sa narodilondruhe dieťa tak to bolo este len zaujímavé, kedze priebeh tehotenstva sa na 80 % podobal tomu predošlému ale ja som sa zaťala, poobjednavala vsetko mozne ,co mi malo pomoct s tehu nevolnostou lebo som sa potrebovala postarat o 2 ročne dieta vcetne varenia. Príde ešte veľa skúšok po narodení dieťaťa a toto je fakt maličkosť co sa týka prispôsobenia sa z jeho strany. Je mi smutno aj za teba. Ale ako rýchle jedla ma napadá napr. kurací grilovaný steak, na woku zelenina certva alebo mrazena,na ryžu si kúpiť ryzovar,/varené zemiaky , cestoviny smotanové, prosuto/sunka/kuracie prsia,olivy atd,pomazanky rôzne na večeru (domáca tuniakova,zo sušených rajcin,syrovo-cesnakova atd) ,pripadne všetko čo sa dá len ochutíme a hodiť do trúby pecene kura/kačka, krkovička atd ,možnosti je veľa, skus pohľadať na nete.

sisaka
4. jún 2024

Celkom zábavné čítanie, prečítala som všetko a potom som sa vrátila k pôvodnému príspevku a teda graduje to klasicky, ako vymyslené príbehy, alebo príbehy, kde sa napíše kritika na samotnú autorku.
V úvodnom príspevku píše ešte asi pravdu, býva jej zle, aj vracia, stále musí niečo pojedať a nevládze za cely deň uvariť obed, aj keď je doma na PN, čo sa nepáči mužovi a pýta sa, či mu má objednať donašku a tváriť sa, že navarila. Čo je zaujímavé, vzhľadom na to, že ďalej píše, že jediné, čo môže objednať je Pizza, v podstate nemá z čoho variť, lebo nemá kto nakúpiť a vlastne muž je len jedlá, ktoré su časovo náročné na prípravu a vlastne je len zemiaky a mäso na pár spôsobov…
V priebehu dňa sa to vygraduje, autorka už nevládze chodiť po schodoch, okrem prípadu, keď si ide zobrať umelinove croissants do kuchyne (keď dôjdu, asi zomrie od hladu, lebo natretie rožka maslom je priliš náročné a vlastne už ani nemá čo natierať a ani čím…) a 1! fľašu vody na 2 dni. Po tom, čo jej tu niektoré napísali, že sa má vschopiť a premôcť sa pridáva krvácanie a hnačku. To už samozrejme prestrelí, lebo žiadna tehotná a tobož prvorodička nezapotí len tak medzi rečou Jaaaj a ešte aj krvácam a mám hnačku. Normálna žena, by mala dávno predpísané antiemetiká a keby za dva dni nevypila ani liter vody, nič nejedla, nevládala vstať z postele, k tomu krvácala a mala hnačku by už dávno bola na pohotovosti, ale nie, tu autorku najviac sere, ako vytrestať muža.
Keď sa ale vrátime k prvému príspevku autorka žiadnu takúto drámu nespomína, takže tu pravdepodobne nejde o žiaden život ohrozujúci stav. Jednoducho autorka je tehotná, necíti sa dobre a vyhovuje jej ležať cely deň v posteli. Muž vidí (a ako sama píše nielen on, ale aj jej matka) že na tom nie je až tak zle, žeby nemohla zmaknut jeden obed, tak neskáče od nadšenia, že žena doma prstom nehla. Teraz trucujú obaja a bojujú, kto z koho.
Ešte že im to doteraz tak super klapalo… otázne je, kto sa bude starať o dieťa, keď porodí, lebo novorodenec určite nebude chápať , že mama je unavená, chce sa jej spať a teraz nevládze ani dieťa prebaliť, nie to mu ešte mlieko zarobiť 🤦‍♀️

3petka
5. jún 2024

@lienka.7 ja som jej to písala ale už som moc premúdrela, a hneď mi posiela svojho chlapa. V takom vzťahu si robiť dieťa, škoda jej niečo radiť.

3petka
5. jún 2024

@sisaka krásne napísané. Presne si to vystihla a mám rovnaký názor. A teraz ti mila autorka napíše že si až moc múdra a bude ti chcieť poslať muža.

matullienka
5. jún 2024

@michaelam2 keby jej bolo skutočne tak zle ako píše tak dávno to rieši. Už by bola na pohotovosti alebo urgentne lebo pri príjme tekutín 1,5 litra za 2 dni a neustálom zvracani a hnackovani už by musela by neskutočne dehydrovaná a nie schopná vypisovať na nete. Ak je to pravda tak je viac nezodpovedná ona ako jej muž

michaelam2
5. jún 2024

@matullienka aj keby bola pravda len to co je napisane v uvodnom prispevku tak mi povedz preco by sa ten chlap o nu nemohol docasne postarat. Preco ma obskakovat ona jeho ked je to zdravy dospely muz?

zuzanapjat
5. jún 2024

@lienka.7 dobrý postreh, ona spí vkuse, cez deň aj v noci s výnimkou toho že je celý deň do noci na telefóne. 🙂)

777januska777
5. jún 2024

@nela82 nie muž nemusí navariť ani upratať, žijú sami dvaja, vážne nepotrebujú mat tip top stav domácnosti. Muž by kľudne z práce mohol vziať donášku z obchodu a z reštaurácie a všetko by bolo fajn a nemuseli by sa vôbec hádať. A ci sme ženy v dnešnej dobe neschopné? No áno sme, podla meritok našich starých mám sme, ale som za to práveže rada, naše mamy, behali okolo chlapa, domácnosti a aj roboty, lebo co by bez nej robili, som rada, že dnes ženy majú svoju hrdosť a uvedomujú si, ze nemusia. Že majú aj vlastné potreby.

777januska777
5. jún 2024

A k tebe autorka. Nádych, výdych. Ty riešiš blbosti, ženy tu riešia blbosti a dookola je to o tom istom. Pritom máš stav na hospitalizáciu a fakt riešiť chlapa je to najmenej. Obleč sa, zavolaj si taxi alebo neviem koho a chod na pohotovosť. Potrebuješ reálnu pomoc a nie teraz riešiť hlúposti okolo. Aj psychika robi veci horšie, takže fakt to najhoršie co môžeš riešiť teraz je tvoj muž. Chod na pohotovosť a už viac nerieš nikoho, či baby tu ci muža. Ked budeš ok, potom môžeš riešiť.

lienka.7
5. jún 2024

@zuzanapjat ono je tu ťažko niekedy písať, lebo nevidíme do "obyvacky" a nepoznáme aj pohľad druhej strany.
Ano, autorke môže byť pokojne zle, ale nie až tak, aby zase musela prelezat v posteli 24/7. Muž to asi vidí, preto ten jeho postoj. Osobne som až takéto extrémne stavy nezažila, ale keby aj, riešim to okamžite s lekarom, nacyse pokial teda stále spini. Tiez vypiť 1 fľašu vody za 2 dní je extrem, vsak musí mat hustú krv a pod. A zjesť nejaké hlúposti tiez. Ako potom môže mat nejaku energiu? Tiez ten chlap nie je žiadna "vyhra", autorka si možno predstavovala, ze teraz ju ako tehotnú bude proste obskakovať, ale holt, prepocitala sa. A robí teraz proste naschval. Inak mne až tak zle nebolo a chlap navaril aj tak, resp.ked som dostala svoje chute šiel do mekaca aj o 22. vecer🙈

drahomirrra
5. jún 2024

@lienka.7 Je aj faktom, že muži toto nikdy nepochopia, oni proste to dieťa v bruchu nemajú, oni si nevedia ani predstaviť, že žena nechce ísť "ani blbý trávnik poliať" lebo len čo sa postaví, špiní a bojí sa o bábo. Proste on to na vlastnej koži nikdy nezažije, neuverí jej. Pre neho je hysterka, čo preháňa. Toho chlapa sa tu ale takmer žiadna nezastala, ani ja. Správa sa ako chuj. Aby si jeden dospelý chlap nevedel zohnať jedlo, ako nejaký mentálny zaostalec, to je tiež teda terno. A nakoľko autorka odpovedá len selektívne, komu chce a ako chce, tak sa už veľa nedozvieme.

lienka.7
5. jún 2024

@drahomirrra súhlasím s tebou, u takých exemplanych debilov je to proste ťažké. Ale takého si vybrala, pred svadbou nemohol byť iný, resp.vsak to musela vidieť u nich doma ako to majú. Keď robí služku jeho matka, tak je veľmi pravdepodobné, že bude to vyžadovať aj mladý pán od nej. Druha vec je, ci ho aj ona nechce "trestat" a robit napriek lebo to nie je podla jej predstav

3petka
5. jún 2024

Fakt je ze sa naozaj pravdy nedopátrame, bolo by dobre počuť aj druhu stranu.
Ale priviesť dieťa do nefungujúceho vzťahu je sebecké. A s ním ten vztah zázrakom nebude ako z rozprávky skôr si myslím že žiadny už nebude.

culienka
5. jún 2024

@sisaka takže keď jej je teraz zle tak to znamená ze keď jej to prejde a porodí tak keď bude unavená uz ani mlieko nezarobi a dieťa neprebali. Však ale vtedy ju zastupi ten jej co si ani navariť nevie ten to určite zvládne aj keď bude hladný 🤣🤣🤣

aurora33
5. jún 2024

Autorka, mne je ľúto najmä toho dieťaťa. Manžel je absolútny neschopný nechutný idiot a ty…. mne tiež bolo neskutočne zle. Pregrcala som cele tehotenstvo, ešte aj v deň pôrodu som vrcala, ale v živote som sa takto neopustala. Chuda dieťa ak sa ma narodiť do takého nevzťahu.

cookie29
5. jún 2024

@zuzanapjat no ja mam take dieta, nezje skoro nic, ale teda dufam, ze z toho vyrastie....

cookie29
5. jún 2024

@lucitta9 ale ved presne toto sme jej tu pisali viacere, ze existuje vela moznosti, akurat ona stale dokolecka toci PRECO TO NEJDE... a ani chvilku sa nezamysli nad tym, AKO BY TO SLO

@culienka prepac, ale keby jej nieco naozaj bolo, tak by to riesila. Realne. Nielen perhuba. Ked som spinila, bola som u lekara ako na klaviri. Ked som tyckovala, a nevladala, bola som u lekara. Pretoze ak za 2 dni vypijem 1.5L vody a zvracias a hnackujes = dehydratacia +++ a co to chuda babatko? Ak by som realne zvracala, ako pise autorka, tak by som nahanala lekara, na nejake lieky, minimalne elektrolyty a pod... a toto vsetko by som robila kvoli sebe a dietatu. Respektive uz davno volala tej super kamoske doktorke, nech mi nieco vybavi. Nie nutne hospitalizaciu, ale aspon nech ma pride pozriet ak moze a donesie nejake lieky..... A nehladala sposob, ako vytrestat chlapa... :(

matullienka
5. jún 2024

@michaelam2 samozrejme, že by sa postarať mal, len výber muža bola jej voľba. Bohužiaľ vzala si sebca tak nemohla nič iné čakať

nela82
5. jún 2024

@777januska777 Ano,preto každý druhý vzťah konci rozchodom.Zeny si uvedomuju svoju "hodnotu".Tak su same q čakajú na dokonalého princa "psika",ktorý im znesie aj modré z neba a ony budú doma oddychovať,chodiť na nechty,mihalnice,pichnúť botox tu a tam...len škoda,že do tej hlavy sa pichnúť nič neda🤷‍♀️

nela82
5. jún 2024

@sisaka úplne súhlasím a samozrejme,na vine je manžel.Ako si len dovolí pýtať si obed po návrate domov z práce?Nemožné predsa.A to ešte nenarodené dieťa.....ach jaj.

drahomirrra
5. jún 2024

No ako sa mas dnes, autorka?

dankanka
5. jún 2024

Inak sa stavim s vami vsetkymi, ze keby to dieta nosil muz a cele dni len lezal, nebavil by sa s nou, ze pred pracou a po pracu mu ani nepripravi jest :D

0kristina0
5. jún 2024

Viacere ste zabudli na taky maly detail, ze jej muz robi 24 hodinove sluzby. Nespomina ake ma zamestnanie ale lahke asi nebude (tipujem to na hasica). Popravde si to neviem predstavit ake je to robit 24-ky. Uplne mi staci 8 hodinova sichta a som rada, ze som rada. Viem si predstavit aky unaveny a hladny pride z prace. Chcela by som vidiet vas ako pridete po 24 hodinach domov a zacnete kmitat, kazda jedna z vas by padla do postele. Takze ja aj chapem jej muza. Bolo by velmi zaujimave vypocuj si aj druhu verziu, pretoze, ak sa s nim bavi tak arogantne ako tu, tak to sa uz vobec tomu chlapovi necudujem, ze ju ignoruje.
Autorka nieco pre teba: ak ti je tak strasne na umretie ako to tu prezentujes, tak to ries. Ved je to v tvojom zaujme. Ci radsej budes kydat na svojho muza a robit z neho netvora? Uz len to, ze svokra, tvoja mama a tvoj muz ti nedavaju za pravdu je velmi divne. Ako som pisala, velmi rada by som si precitala manzelovu verziu.
A este by som strasne chcela vediet, ze ked manzel pride domov, vyspi sa a na druhy den ma volno, kto mu vari alebo sa prestravuje, kedze ty kaput.