Ako zvládať samotu a neúspešné vzťahy?
Ahojte idem sa tu vyrevať, od puberty som túžila po vzťahu deťoch rodinnom živote partnerskom zväzku. No asi som sa nenarodila pod šťastnou hviezdou. Vydala som sa ex svokrovci nám to rozbili a ex manžel to dovolil. Utiekol odo mňa a nechal ma s dvoma deťmi o ktoré sa nezaujíma. Skúšala som sa samozrejme časom zoznamovať spoznávať sa.. (deti som to toho neťahala) no či už osobne alebo na internete bolo to na 💩. Jeden bol narcis a chcel sa ku mne nasťahovať už po týždni a vystrajal lebo som nechcela s deťmi sa nepoznal nevedel co to obnasa. Ďalší o deti nejavil záujem ze niekedy ich vziať von a nemal vôbec v plane žiť s priateľkou a niečo budovať. Ďalší bol so mnou vo vzťahu ale intimitu odmietal. Neboli to vyslovene vzťahy keďže to nikam neviedlo. Láska neprišla. Ukončila som to v podstate v začiatku spoznávania. Nemám záujem stracat čas s niekym kto sa nechce v živote posúvať a stretávať sa ako pubertiaci to tiež nie.
Mám 2 deti chodím do práce som samostatná idem študovať myslím ze nevyzerám najhoršie a mam aj v hlave no akosi nemám šťastie v láske a ani som nikdy nemala. Neprežila som detské lásky neprežila som vzťah kde som bola zamilovaná. Nemyslím ze som niekedy skutočne ľúbila ale ani nebola lubena,. Už sa s tým nejak snažím naučiť žiť holt je to proste tak. Záujmy mam venujem sa deťom aj sebe no večer keď si ľahnem tie objatia a večerné rozhovory mi chýbajú, nemám ani kamarátky proste to so vzťahmi neviem v žiadnej rovine. Ako ste si žili svoj život keď sa vás láska netýka? Kam ste zamerali pozornosť? Keď deti odleteli z hniezda čomu ste sa venovali? Ako zvládate samotu hlavne večer?
Ja viem asi citlivá a blba otázka, ale keď si nebola zalubena, prečo hneď dve deti?
Vies pisem to preto, lebo väčšina hlada naozaj najprv vzťah, lásku až za hrob, a s dvoma detmi je to proste už ťažké. Tam už je aj vyber partnera dost obmedzený.
@kristinka92 ja som myslela ze ho ľúbim. Doma som nevidela ako ma vyzerať dobrý a pevný vzťah. Mala som za to ze toto je lepšie než to co majú medzi sebou moji rodičia tak tým pádom ze je to dobre tak ako to je
@gribka1 mala som od detstva depresie až do svojich 26r. Otec alkoholik doma bitky násilie hádky, vlastný pocit šťastia som ani nevedela čo znamená
Kolko máš rokov?
@cafelatte 31
Áno, mnoho z nás si ten dospelácky život predstavovalo jednoduchšie. Či už čo sa týka zakladania rodiny, vzťahov alebo kariéra, financie, čokoľvek.
To ako tá scéna z Priateľov kedy Rachel hovorí "nemysleli sme si na strednej, že sa zaľúbime a bude to? Kedy sa to tak skomplikovalo?" 🤔🙂
Možno (a pravdepodobne áno) ťa tá láska ešte len čaká.
Rozumiem, že po tom všetkom čo si zažila je ťažké necítiť sa ako obeť okolností. Ale niekedy pomôže aj uvedomenie, že nie si obeťou, ale tvorcom svojho života. Z tvojich slov cítim túžbu po láske, ale zároveň ako keby si sama neverila, že je niečo také pre teba ešte možné. Aj to môže, nevedome, blokovať po čom túžiš. Pôsobíš ako inteligentná žena, možno by stálo za to skúsiť ísť na to trochu inak... Zamerať sa viac na seba, možno aj s pomocou dobrého psychoterapeuta - píšem z vlastnej skúsenosti (nie v rovnakej situácii), a môžem povedať, že terapia vie byť naozaj život meniaca. K lepšiemu 🙂
A co tak chvíľku ostať sama ? Užiť si deti mat čas len pre seba ?
@slavka1988 som sama v podstate cely život, nemám s kým vyjsť von s kým sa porozprávať 🙂 mam len deti takže im sa venujem
@wolf_ no to je pravda ze už v to neverím. Myslím si ze ak by to pre mňa bolo súdené už by to prišlo. Nevládzem už veriť, bol to môj dievčenský sen nikdy som nikoho neuhanala na nič netlačila nič si nevydupavala nepchala sa.. Snažila sa maximálne robiť len to co by som chcela aby druhí robili mne. Byt maximálne sama sebou ako to len šlo. Začala som na sebe pracovať neprešla som toho malo dostala som sa von z dlhoročných depresií vyriešila vzťah s otcom prežila niekoľko úmrtí v rodine vysporiadala sa s tým ze nikdy som nebola milované dieťa ale bola ním sestra., ešte stále je veľa predo mnou to viem,, len sa nejak cyklim a neviem kde pokračovať
Ja som tiež nebola milované dieťa, človek tak urobí veľa chýb, preto ti vravím nájdi samu seba, aká chceš byť, taká buď. Nehladaj nikoho, buď šťastná tak ako si. Ak nájdeš svoju hodnotu, nájdeš minimálne takého, s ktorým to pôjde.
Veď život ešte nekončí. Teda, ja som +- tvoja rovesníčka, a staro sa necítim a verím, že ma toho ešte veeeľa čaká. A tak určite aj teba 🙂
Prežila a zvládla si toho už veľa. Podľa mňa je to "cyklenie" úplne normálne a prirodzené. Možno niekedy netreba tlačiť na pílu, ale skôr zvoľniť a dôverovať procesu. Možno práve teraz nie je čas na obrovské zmeny, ale len na také "tiché" pomalšie vedomejšie žitie.
"je pravda ze už v to neverím. Myslím si ze ak by to pre mňa bolo súdené už by to prišlo" prosim Ta, mas 31 rokov, prilis mlada aby si takto rezignovala
Ale ty rodinu ma, mas deti. Sice nekompletna ale ste rodina. Ano, mas potrebu byt milovana a milovat, to je prirodzene, ale myslim si, ze nehladaj, nechaj veciam volny priebeh, sustred sa na seba a na deti. Ono nieco na tom bude, ze treba si dat cas a najprv vysporiadat samu seba, potom sa aj to ostatne stane.
Toto je komplikovanejsie.. do 26 si mala depresie, mas 31 a 2 deti a si na ne sama...po rozchode si uz mala viacero
"vztahov" Detstvo a predchádzajúca rodina "uzasna"
Si velmi mlada, ale prežila si toho uz vela, velmi vela a ponahlas sa . Asi chapem, ze vzhladom na minulost mas veľkú potrebu byt konecne spokojna a šťastná, ale moc to tlačis.. do tych vztahov davas svoj cas, energiu, samu seba a aj tak su to sami nešťastníci, ktori zjavne tiez nevedia co so sebou a nesu si nejake traumy ci nevysporiadané vztahy
Zacni sebou, mas novu rodinu, svoje deti, nie si sama, je to laska, je opatovana, ale inak nez asi chces, ale je to tam. Su to bytosti, ktore su na tebe zavisle. Utried si myslienky, postoje, venuj sa sebe. Nemas sa kam ponahlat. Ja uprimne obdivujem, ze kde si stihla stretnut tych chlapov a najst si na nich cas. Nechytaj sa kazdeho stebla, chod na to rozvaznejsie. Nie si v zufalej situacii
Tuto odpoved asi nechces pocut, ale po 7 rokoch samoty, hladania, skusania, frustracie z neuspesnych pokusov o vztah som si na samotu konecne zvykla a teraz uz to ani nechcem menit. Vecer zvladam tak, ze idem skoro spat a dobre sa vyspim 🙂
Osud človeka sa dotvára rozhodnutiami a pocitmi, akým smerom Ťa potláča mysel. Pozri, máš 2 deti, prácu a pod. To ostatné príde ak budeš na sebe pracovať. Vzdy sa porovnávaj s ludmi, ktorí sú na tom horšie ako ty. Zároveň si pestuj svoju výnimočnosť, svoju silu a odvahu aká si ty sama. Čo dokážeš ty. Je pekné ležať vedla niekoho a tráviť čas ako rodina, ale je dobré že sama cítiš čo, a kto je iba strata času. No zároveň aj skúška.
@strawberry0797 človeķ sa tolko sústredí na niečo až si zvykne na to že mu celkom vyhovuje to čo má.😊
A co tak chvíľku ostať sama ? Užiť si deti mat čas len pre seba ?
@slavka1988 tak toto sú skvelé rady, je sama stále 🤦♂️ tiež som sám už niekoľko rokov, a úplne si to "užívam" 🙏 ale je pravda, že som si už celkom zvykol a beriem to tak, že inak to už nebude, možno to tak už berie aj autorka
normálne ja nemám ani deti ale to dobrovolne a velmi velmi dlho som bola sama ale mne tak bolo dobre.Ja skôr nechápem ludí čo nevydržia len tak byť sami a vkuse dakoho zhladúvajú a idú z blata do kaluže.Radšej nič nečakať a ak príde niekto normálny tak príde.Mne ten rodinný život vôbec nechýba.Mňa by to skôr zabilo.Nemohla by som si robiť čo by som chcela.Ale tak každý je iný.Ja napr ani s chlapom nepotrebujem bývať.Stačí kamoška alebo sesternica len aby som v dome sama nebola ak už na pokec😀 ale vyslovene vzťahy mať nemusím
@slavka1988 tak toto sú skvelé rady, je sama stále 🤦♂️ tiež som sám už niekoľko rokov, a úplne si to "užívam" 🙏 ale je pravda, že som si už celkom zvykol a beriem to tak, že inak to už nebude, možno to tak už berie aj autorka
@milos81 no vidíš ty sám ona sama navrhni kávu turistiku,výlet na hrad do zoo
Ahoj, autorka napis mi sukromnu spravu, mozeme to rozobrat, tiez mam podobny problem.

No vidíš, keby si sa od puberty sústredila na seba a vlastný pocit šťastia, bola by si niekde inde. Všetko by prišlo v správny čas. A nepoučila si sa a chodia ti do života ďalší čudáci.