icon

Ako zvládať starobu a osobné výzvy?

25. dec 2024

Je po Vianociach a blíži sa Nový rok a mne je ťažko.Nikam som sa v živote neposunula.Aj keď si každý rok hovorím že zmením prácu a najdem si lepšie platenú, ostávam v starej.Starnem, čo vindo nielen na tvári a postave ale práve prechádzam menopauzou.Trpím nespavosťou a mávam silné návaly.Zistila som už dávnejšie že priateľ vyhladáva cez zoznamky ženy na sex.Ale rozhodla som sa to neriešiť a robím sa že o ničom neviem.Pretože sama by som nevyžila.Ale jedného dňa príde realita a viem že pôjdeme od seba.Lebo už dlhšie mi hovorí že som stará.A ako nastúpila menopauzu, má poznámky typu že budem stará, vyschnutá ženská.Ktoréj prechod udrie na hlavu a bude mi j...ť.Už sa mu nepáčim ako žena, plus on potrebuje veľa sexu a ja nevládzem.Ak sú tu ženy ktoré sú/boli v podobnéj situácii, budem rada ža každý názor.Ďakujem.

Strana
z7
zmrzlinka2021
25. dec 2024

Názor na čo? Lebo jediná osoba,ktorá pomôže riešiť si len ty. Nikto iný to za teba neporiesi. Píšeš čo ti vadi ale iba sa lutujes.

tiika
25. dec 2024

A on je teda od teba oveľa mladší? Asi máš obavy, lebo vo vzťahu chyba láska a respekt. Sama nevyžiješ ani keď sa uskromnis?

dskjhfdlkdjhl
25. dec 2024

No, ziadnen zazracny recept neexistuje. Netreba sa lutovat, treba nieco so svojim zivotom urobit. Ja mam 53 rokov a taketo myslienky nemam.

really8
25. dec 2024

Presne vies popisat co je zle a aj sama si sa priznala
Ze si sa rozhodla nehnut prostom. A rozhodne to neurobis nech ti tu napise hocikto hocico. Skoda drat prsty

autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
25. dec 2024

No tak si sa prisla postazovat, chapeme ta, ze sa ti nechce bojovat a riesit, tak zostan s tym co mas. Len jedneho dna si ten tvoj "priatel" moze priniest este nejaku stavnatejsiu vevericu a teba kopne do zadnice, hoci ste spolu tolko rokov, a budes to musiet riesit aj tak a este vo vyssom veku, menopauza-nemenopauza.

olimuc
25. dec 2024

Pises, ze mas iba priatela, ktory aj tak stoji za h… tak sa nelutuj. Urob si opatrovatelsky kurz a chod do AT alebo DE a postav sa na vlastne nohy. Co budes robit, ked budes stara, zalezi len na tebe … moznosti mas, ale musis zmenit svoje myslenie … len aby si mala chvost zobrala si cele prasa … prepac, ale si typicky priklad naivnej jednoduchej zeny, kt sa mlada nalepi na trula, lebo ma byt/ chalupu a po 20 rokoch zacne rozmyslat, co dalej ked chlap povie, co so starou babou … no nic.. baba musi zamakat, lebo skonci ako bezdomovec. Zacni zhanat socialny byt a rozmyslat… skor alebo neskor, ked nejaku ulovi budes sa musiet zbalit

katkaseiner
25. dec 2024

ale co si robila 20 az 30 rokov...ved minimalne jednoizbak by si pri vsetkej skromnosti uz splatila...minimalne ako prvotny napad investicny byt...neskor ako zadne dvierka...

pribinak
25. dec 2024

Toto vserko tolerujes? Aj 3 prace by som mala a bývala len v 1 izbe, ale bola by som preč od takéhoto idiota

salamistka
25. dec 2024

Nebudem ťa súdiť, ja sa tiež neviem dokopať k niektorým veľkým životným zmenám ( v kariére), ale inak to žiaľ nepôjde a nikto iný to za teba nespraví...takže nemysli na svoju starobu, ale radšej na svoju budúcnosť a konaj.

brrunetkaa
25. dec 2024

Och…neopúštaj sa prosím ta. Nájdi si lepšiu prácu a pošli fešáka kade ľahšie. Venuj sa sama sebe. Cvič, budeš sa cítiť fyzicky lepšie a aj lepšie vyzerať. Nájdi si nejaké koníčky. Na druhej strane, ja by som partnera, ktorý za 20-30 rokov nič so sebou neurobil a nikam sa neposunul, či už pracovne, osobnostne hocijako, nechcela. Takýto nezaujem o seba samého a stagnácia je totálny zabijak všetkého.

ibatanecnica
25. dec 2024

Nuz vo ti na to povedat. Roky si nic neriesila ziadne byvanie zadne vratka a tak toto su dosledky. Co chces pocut? Bud nieco spravis alebo sa nechas ponizovat aj dalej az ta nakoniec psychicky utyra a mozno aj vyhodi z bytu co budes robit potom? Najvyssi cas si to poriesit

balerina2025
25. dec 2024

tak sa trap. ked sa nevies sama postavit na nohy, nik iny ti nepomoze.

mondolina
25. dec 2024

koľko máš rokov?

luccija
25. dec 2024

A on nestarne?ty mu to nevieš vrátiť ako bumerang, že tiež nie je žiadny princ?
Správa sa k tebe hrozne klameš samu seba, že vieš, že chodí na sex zoznamky.Ved ty máš úplne iný problém ako zmenu práce.Vies veľa veci zmeniť tu to pôjde iba k horšiemu.Ste spolu dlho prečo si za ten čas nerozmýšľala kde budeš bývať?
Podnájom môžeš mať aj zdieľaný, aj si nájsť nového partnera...vôbec nie si na tom tak zle ako si myslíš iba sa nevieš rozhodnúť a rozhupst, ale chápem možno razis teóriu aspoň mám kde bývať, nie som sama, ale potom zase nebanuj za zmenami.Zacni malými krokmi tak zmeň prácu možno stupnes finančne aj sebe na sebahodnote, možno stretneš iného chlapa v každom prípade by som s ním nezostala veď ta ponižuje.menopauza nie je koniec života práve v tom veku veľa ľuďom odídu deti z domu, muž ide na nervy a ženy sa rozhodnú zmeniť zivot.Ked tvoj muž vie, že od neho neodídeš a môže si dovoliť urážať a robit čo chce tak to bude patrične využívať.Ty sa musíš zmeniť niekam chodit, ukázať mu, že vieš žiť aj svoj zivot
@0silvia0 tu ďalšiu veveričku nebude môcť slovne ponižovať😉a možno to nie je žiadny krásavec, podľa slovniku aj hulvát, ale verím, že kvôli novej by sa chvíľu zmenil pretvaroval

brendaa
25. dec 2024

Aké máš koníčky, čo kámošky, máš deti a rodičov?

jarnajar
25. dec 2024

Hneď teraz, dnes, otvor profesiu a posli 5 životopisov. Medzi sviatkami pozri, čo pribudlo a ďalších 5 pošli. A takto, kým nenájdeš novú prácu. To bude prvý krok a ostatné sa už rozbehne.

zuzanita1609
25. dec 2024

🙄 ty vieš,že "obracia iné sukne a hráš mŕtveho chrobáka?" lebo nemáš kam? .... žena,ty si to už sama vzdala,načo sa potom sťažuješ, keď svoju situáciu nechceš riešiť. Dám ti len radu, bacha na prenos pohlavných chorôb... ťažko radiť,keď sa nechceš sama pohnúť a zmeniť svoju situáciu.

lucka_ke
25. dec 2024

v akej oblasti pracuješ na akej pozícii? napíš viac, možno ti budeme vedieť poradiť
(a vy poniektoré čo ste si sem prišli len dvihnúť ego sa nad sebou zamyslite)

romiada
25. dec 2024

Tak sa posuň. Aspon tym ,že začneš rozmyslat o tom ako sa veci dajú a nie nedajú. Na počiatku všetkeho noveho je vždy myšlienka. Mysli na to, predstavuj si ako by si odišla, zmeniš pracu, pride niekto novy. A ono sa to stane. Aj menopauza bude možno znesiteľnejšia. Pretože to v čon stojiš je čiste bahno sebaľútosti a pocitu osobneho zlyhania. Lenže do toho Ťa namočil tvoj priateľ, lebo si mu to dovolila. Vykopne ta tak či tak. Chlapom nedostatok sexu udiera na mozog z ktoreho može "je..ť" ..nie ženam menopauza ako ti nakukal. Svoje prešlapy sa snaži zvaliť na teba. Nema vsebe lasku, uctu a rešpekt k Tebe. Lebo ho nemaš v sebe k samej ani Ty.

jaond19
25. dec 2024

Skus pohladat pracu aj s ubytovanim, nebude to ziadny luxus, ale vyjde to lacnejsie ako podnajom. A zacni setrit. Hned. A co najviac to pojde.

mikadooo
25. dec 2024

Fuj to máš akého hajzla vedľa seba :(. Ani ja neviem, čo budem na starobu robiť. Ale viem, že nechcem ísť do dôchodku, chcem robiť. Takže keď mi začne "jebať", tak aspoň nech je to v robote 😁. Pánko môže zatiaľ behať po sex zoznamkách. Ozaj si nájdi aspoň robotu, ktorá ťa bude baviť, potom ti henten dement doma môže byť ukradnutý... A len dúfať, že ťa od práce neodstavia zdravotné problémy. Ja mám v robote veľmi fajn kolektív, mať hentakého doma, asi beriem rovno 12stky v práci 🙈 a najlepšie na také zmeny, aby sme sa s chlapom doma ani nevideli... Skús si v praxi vytvoriť pohodu, keď už doma ju nemáš... A potom čo tak univerzita tretieho veku? Tak sa ja tiež chystám, podľa mňa tam sa dajú nájsť fajn ľudia na spoločný pokec a záujmy, len ešte som si nepremyslela, čo chcem vlastne študovať, ale teda neviem či budem stíhať popri práci 😁😁😁

katica06
25. dec 2024

Nuž s žiadnym chlapom, ktorý by bol iba priateľom by som nebola, a hlavne nie 20-30 rokov, ale želať mu ,,príjemnú,, andropauzu môžem

0silvia0
25. dec 2024

Inak ono sa lepsie radi druhemu, u druheho by sme hned odisli, kopli chlapa do zadnice, hento-toto. Ale namotivovat sameho seba je ovela tazsie. Ja ta chapem, ze aj by si chcela nieco zmenit, aj nevies ako.
Len ono to nikto za teba neurobi a nevyriesi. A mladsia uz nebudes. Ja by som sa bala zit s chlapom, ktory si hlada zeny na sex. Bala by som sa pohlavnych chorob a bala by som sa, ze mu prepne a dovlecie si domov nejaku ochotnicku. Aj zeny su rozne, aj madsia zufalkyna sa na neho moze nalepit, to nikdy nevies.

luccija
25. dec 2024

@katica06 inak toto milujem, že chlapi si myslia asi, že nestarnu.Zene odide cyklus a všetci to vedia😆chlapom podľa môjho okolia začnú rednut vlasy, rast pupky a začnú byť ešte horši ako ženy ufrflany atď...buď si nájdu mladú nech majú pocit, že ešte za niečo stoja, alebo doma drzkuju sediac na gaucu

luccija
25. dec 2024

Autorka aj ty si možno nájdeš mladšieho🙂alebo staršieho a lepšieho.

natalka13
25. dec 2024

Okamzite ries byvanie.
Uz zajtra ta moze vyhodit z bytu a kam pojdes?

lenkakravcova
25. dec 2024

Fuu. Blbá situácia, ktorú si si vlastne sama vybrala.
Ostala si zbytočne 20-30r s niekým, kto si ťa neváži (za celé to obdobie si ťa nevzal za manželku, nemali ste spoločný majetok). Mal tá vlastne na ten Full servis a sex a teraz keď už to nepôjde tak ako to šlo, si si začala uvedomovať v akej si situácii.
Podľa mňa len sa zbaliť a ak nemáš vzdelanie na lepšiu prácu, tak ísť opatrovať do zahraničia (práca s úbytkom kde aj niečo našetriš).
A nech je tento prípad odstrasujucim príkladom pre všetky tie ženy, ktoré chcú žiť na kôpke bez papierov a spoločného majetku..

katica06
25. dec 2024

Autorka načo si k nemu vrátila? Za ten čas si už mohla hoc aj hypo splácať na nejakú garzónku

lulamx
25. dec 2024

skus ist ku gynekologovi, substitucna liecba by ti pomohla na priznaky menopauzy. ked sa budes lepsie citit a lepsie spat, mozno lahsie spracujes a vyriesis ostatne zalezitosti.

Strana
z7