Ako zvládať svokrin zvedavý prístup?
Je to normalne ze mi nieje prijemne ako stale vyzveda ? Ked pridem na navstevu tak same otazky co nove v robote ako s mojimi rodicmi ( nemame dobre vztahy ) kedy pojdem tam a tam alebo otazky na jej syna ze ci.nebral dalsiu pozicku ze jej mam povedat pravdu. Pritom ak on jej to nechcel povedat tak ja ho mam akoze bonznut ? Toto nechapem od nej.
Tak sa začni pýtať prvá a nedaj jej priestor na otázky 😅🤷🏼♀️. Možno nechce len trápne ticho.
co nechapes, skratka stara skola mas sa prikrývať perinou na aku mas, asi vie co je to za kvietko a ma obavu aby ste nepadli na hubu a neprisli k nej byvat...
A ako co sa ta ma pytat ? vsak zakladne otazky v ramci tvojho zivota. ak nechces sa s nou bavit nechod tam, a mas pokoj.
Asi si pozna syna lepsie ako ty ked ma o neho take obavy. A o bezny zaujem o tvoju osobu zrejme niesi zvyknuta.
bezna konverzacia, a muzove dlhy su aj tvoje, takze by si sa o toto mala sama poriadne zaujimat
Ked Ti prekazaju normalne konverzacie ktore sa v blizkych rodinach vedu (a manzelova matka Ti JE jeden z blizkych ludi), tak jej povedz na rovinu, ze sa s nou chces rozpravat len o pocasi. Jak s clovekom na autobusovej zastavke 😃
A o pozickach Tvojho manzela pomlcim, ze za najvacsi problem povazujes to, ze sa na to pyta jeho matka.
moja svokra sa ma zas nic neopyta len rozprava o svagrininych vnucatach alebo o sebe alebo o roznych random ludoch co ma nezaujimaju. ak by sa spytala ako sa mam v praci na mieste by som odpadla. mozno si zvyknuta na tento styl komunikacie
otazky ohladom financii by mi vadili, to je cez vyzvedat u teba ci ma jej syn pozicku (???)
@anonym_autor tak preco sa s nou nebavis normalne aby sa nemusela vypytovat? Ved nadhod temu a konverzujte. Ci naco tam chodis?
A ze sa zaujima o to, ci jej syn nenabral pozicky - blikali by mi kontrolky ale nie kvoli svokre, ale kvoli muzovi. Lebo moze mat nabrat xy spotrebakov bez tvojho vedomia a zrazu mate ako manzelia exekutora na krku. A svokra si syna ocividne pozna…
moja svokra sa ma zas nic neopyta len rozprava o svagrininych vnucatach alebo o sebe alebo o roznych random ludoch co ma nezaujimaju. ak by sa spytala ako sa mam v praci na mieste by som odpadla. mozno si zvyknuta na tento styl komunikacie
otazky ohladom financii by mi vadili, to je cez vyzvedat u teba ci ma jej syn pozicku (???)
@bg92 preco jej nepovies ze ta to nezaujima ? a preco sa neopyta na teba atd ? ono pokial ludom nepoviete na rovinu tak nemaju odkial vediet co vy chcete
Matka asi vie preco hodila do plena ,,otazky na jej syna ze ci.nebral dalsiu pozicku "
mozno ju ziadal opat o prachy na hovadiny...
treba jej normalne povedat, ze ti to prekaza, nech sa tolko nevypytuje. a uvidis, ako zareaguje.
@anonym_bfa8bf ja som tuto diskusiu nezalozila s prosbou o radou tak neviem preco mi ich davas? rad autorke a nie mne, ja som sa nic nepytala iba som autorke dala priklad opaku, ktorym je moja svokra
@anonym_bfa8bf ja som tuto diskusiu nezalozila s prosbou o radou tak neviem preco mi ich davas? rad autorke a nie mne, ja som sa nic nepytala iba som autorke dala priklad opaku, ktorym je moja svokra
@bg92 jasne chapem ale preco aj ty si nechas dupat po sebe ? si na tom rovnako ako ona
@anonym_bfa8bf ty nemas nic na praci :D ?? ako vies, ze jej na to nic nepoviem a ze si "nechavam po sebe dupat"? :D ja som sa tu nato nestazovala ani som nehovorila ze si s tym neviem rady omg
@anonym_bfa8bf ty nemas nic na praci :D ?? ako vies, ze jej na to nic nepoviem a ze si "nechavam po sebe dupat"? :D ja som sa tu nato nestazovala ani som nehovorila ze si s tym neviem rady omg
@bg92 to mas pravdu, ale keby to bolo inak tak to napises ako si svokru poriesila, a od vtedy mas klud.
vyvstava tu hned niekolko otazok:
1. tvoja mama sa ta na zivot a pracu nepyta?
2. kolko dlhov ma ze sa matka tak boji dalsieho?
@amonet Kedze sa pyta na "dalsiu", tak asi ma nervy, ci to bude vediet splacat a ci nebude pytat peniaze aj od nej. Ja by som sa tiez opytala, ak by som mala syna s xy pozickami😃
Ja ťa úplne chápem. Pri svokre som sa niekedy cítila ako na policajnom výsluchu. 😝
@anonym_autor akoze co nove v robote.. je podla mna normalna otazka .. ak sa zaujima o tvojoch rodicov tak staci povedat ze je to pre teba citliva tema a o rodicoch sa bavit nechceš... co sa tyka muža a pyta sa ci si nevzal dalsiu pozicku, tak asi vie o niečom.. pozna svojho syna, inak by sa nepytala... cize podla mna normalne otazky zo zaujimavosti, lenze podaktore nevesty si vzdu najdu nieco na svokru ;) ... mám v zivote 2 svokry .. kazda uplne iná.. z toho ta prvá je už ex svokra .. ale vzdy som ju mala rada, aj ked sa stretneme reč nestojí a moze sa nacokolvek opytat.. este mi aj pomahala ako porodnicka s otazkami o mojom dietati ktore uz nie je jej vnuca .. terajsia svokra je tiez super a tiez ju mam rada .. ale ma uz svoj vek .. coze pomaham jej ako sa dá
@anonym_autor keď ťa otravuje, tak nechodievaj za ňou.
@anonym_autor mne skor u chlapa s pozickami blika kontrolka ako u vsetecnej svokry 😀
Ja ked prídem k svokre vydatá som 30rokov vždy rovnaké otázky ako sa mam ako v robote ved normálna vec co sa ma má pýtať ako svieti slnko🫣aj na ocka sa pýta ako sa ma mamku nemám ale chvalabohu sa nikdy v živote nestarala do našich financií do zariaďovania domu a vôbec do nášho života a tak to ma byt a budem to praktizovať aj keď ja raz budem svokra🤣
@anonym_autor svokra chce len komunikovať, co je zle natom? Asi nechce len tak trápne potichu sedieť, tak hovorí co ju napadne. A čo sa ti nepáči to jej povedz. 🫣
Moja kolegyna je zase pre svokru Vzduch a uz je z nej na nervy... Ked sa k nim hlasi na navstevu, tak pise synovi, idem k Tebe🤣hovori len na neho, na nevestu nema ani t. c.. Zaujem 0,nic😅
Za mňa úplne v pohode takéto otázky. Akurát možno po 2 rokoch by som jej povedala že pôžičky sú medzi nami, sme dospelí ľudia a vieme si zvážiť keď potrebujeme a keď nie. Ja som 20 rokov dozadu nabrala pôžičky, nikomu som nehovorila lebo som si myslela že si to rýchlo splatím, nakoniec to zaplatil muž (vtedy priateľ) a ja som to splácala jemu (dobrovoľne) a som sa poučila sama na svojich chybách. A vtedy by som aj ocenila keby ma taká mama trochu kontrolovala.
Ale aj čo sa týka vzťahov, mňa sa svokra tiež spýta ale poviem jej len toľko koľko mi je príjemné. A keď napríklad muž začne hovoriť niečo naviac, normálne ho stopnem že stačí, že do toho nechcem zachádzať. Nechcem sa o tom baviť. A každý to rešpektuje. Nie si povinná sa baviť o veciach na ktoré sa necítiš, vraví sa tomu hranice.
@anonym_autor Začni vyzvedat ako prvá,aby svokra nestihla

vyvstava tu hned niekolko otazok:
1. tvoja mama sa ta na zivot a pracu nepyta?
2. kolko dlhov ma ze sa matka tak boji dalsieho?