Ako zvládať úzkosť z míňania peňazí?
Caute ,trpi niektora vas takouto uzkostou, co vam pomaha potlacat tieto stavy?
@lenka7477 mam nasetrenych vyse 50k
@lenka7477 tu praveze ide o to ,ze je uplne jedno kolko penazi mam ,uzkost je tam stale
Ak mas vlastnu nehnutelnost bez uveru a k tomu uvedene uspory, odporucam psychoterapiu. Take uzkosti nie su na mieste…
@guudy ano mam , sama si uvedomujej ze to nieje ok
Rozumiem, odporucam toho psychologa. Peniazom zjavne pripisujes vacsi vyznam, ako by bolo vhodne. Drzim palce.
Peniaze s tebou do hrobu nepojdu, ci?
Posli mi všetky eurače čo mas,ja ta hneď zbavím úzkosti
@guudy no praveze bolo obdobie ked som doslova nemala co jest
Autorka, dobry psycholog ti pomoze spracovat aj tuto traumu.
@kitycat to ma mrzi
@guudy dakujem
@guudy prosim a ako to ten clen rodiny riesi ?pomohol psycholog?
Ano, chodi stale na psychoterapiu. Povodny dovod bol sice iny, ale tieto veci su prepojene…takze ano, odporucam riesit to❤️
Vieš čo mne celkom pomohlo keď sme stavali dom 😂 o tých faktúrach sa mi aj snívalo. Po desiatej faktúre čo sa ti dvihne tlak na 200 ti to už bude u riti 😂
Prečo máš kvôli tomu úzkosti? Máš pocit ze potrebuješ usetrit ešte viac? Je ti ľúto ze tie peniaze minies a nepribudne ti na účte?
Možno si len jednoducho ešte neuznala nič za vhodne, načo by sa oplatilo tie peniaze minút.
Máš deti? Ak nie, tak neboj..... to sa potom ešte len začnú kotúľať
autorka - segranka, to si ty?
V tomto ti pomôže fakt len psychológ. Ja som podobná povaha. Dom sme postavili bez úveru. Prikupili ešte ďalší pozemok. Na účte síce len cca 40 tisíc ale mala som zo začiatku pocit úzkosti pre každé euro zbytočne vyhodené. Ale zistila som,že chcem žiť a nie len prežívať. I keď pri každej platbe rozmýšľam či mi to treba... Ale začala som si užívať každú kávičku s dcérou. Každý výlet čo deti poteší. Zistila som že nemám problém míňať peniaze pre svoju rodinu iba pre samu seba
Chod. NA all inklusive dovolenku......
@pieksamaki chodim min..ŕaz rocne
@kaktusik007 nie
@simona20201309 mam deti ,samozrejme miname da vylety ,dovolenky, kino... ale bojim sa ich nezabezpecim dostatocnedo buducna
Mala by si sa skôr báť toho, že si deti všimnú, že si žgrlavec. To ich určite bude srať viac než to, že si im nahanobila len xy tisíc na " budúcnosť".
Užívaj si s deťmi prítomnosť a používaj peniaze na prítomnosť.
@procrastique deti chodia min raz rocne na drahu dovolenku,na vylety, na pizzu ,prosto hocikam , maju vsetko dost
Autorka,urcite riesit s terapeutom. Jeden takyto clovek v nasej rodine je pricinou velkych nezhod. V podstate je to forma neurozy a pre tvoje okolie to moze byt neprekonatelny problem v komunikacii a fungovani s tebou.ja som tuto osobu musela odstrihnut,lebo by som sa zblaznila aj ja.
@zuzinabila dakujem za nazor ,ja sama to vnimam ako problem,uvedomujem si to
@procrastique skor by som ako priklad uviedla ze sme dali za dovolenku + 1vylet do zahranicia cca 6000 ,ale potom mam vycitky

nemíňaj zbytočne - nebudú úzkosti