Ako zvládať úzkosť z míňania peňazí?
Caute ,trpi niektora vas takouto uzkostou, co vam pomaha potlacat tieto stavy?
@pieksamaki prekonala som rakovinu a ked nemas peniaze a kontakty tak take je aj staroslivost a cakacky na operacie
Tak mozno altruisticky venuj peniaze....ten pocit ze neockavas nic a niekomu darujes z tvojej námahy ta vylieči..... chápem....ze môžeš to zažívať.....a teraz mi napíšeš....ze pravidelne darujes.....🙂
@pieksamaki nie nedarujem😅
ja ťa úplne chápem. Čím viac mám na účte, tým viac som "lakomejšia" na blbosti
@gov nechapem
No ze je všetko drahšie......nie? A preto máš uzkost
@pieksamaki uzkoat som mala aj pred zvysenou dph
Určite chod psychologovi. Pomôže. Plus. 50k je total relatívnych. Pozri, aká je inflácia. Tiež, ak tie peniaze máš a vedieš život, že si nedoprajes, odopieras atd, akoby si ich ani nemala. Kup si, čo potrebuješ. Všetko ide hore. Čo dnes stojí 1000 môže stat o rok 1500 a tvoje ušetrené budú furt cca rovnako. Ja som vzdy mala haluze z míňania. Videla som to doma. A vieš čo? Rodičia majú našetrené a stále žijú akoby mali prd. Kupujú hnusne potraviny z lidla, tvária sa, že na nič nemajú a stále šetria na horšie časy… zozaciatku som ešte mala nutkanie im niečo kupovať, veď mi bolo ľúto ako stále šetria. Ale veď majú!!!! My mame tiež. S mužom sa narobime ako kone ale mame. A poviem ti, zbaviť sa hentoho nezmyselného šetrenia a kúpiť si čo chcem, to zo mna spravilo úplne iného človeka. Ak nie si úplne láva a lenivá, vzdy si nájdeš prácu.
@breeen dakujem ,velmi pekne si to napisala
To áno.

Možno stačí zážitok, ze si nevieš zobrat pohár vody, ale ze si odkázaná na pomoc pd druhych....je veľa veci, ktoré v živote determinuju naše vnímanie.........