icon

Ako zvládať úzkosť z míňania peňazí?

22. feb 2025

Caute ,trpi niektora vas takouto uzkostou, co vam pomaha potlacat tieto stavy?

Strana
z2
pieksamaki
23. feb 2025

Možno stačí zážitok, ze si nevieš zobrat pohár vody, ale ze si odkázaná na pomoc pd druhych....je veľa veci, ktoré v živote determinuju naše vnímanie.........

autor
23. feb 2025

@pieksamaki prekonala som rakovinu a ked nemas peniaze a kontakty tak take je aj staroslivost a cakacky na operacie

pieksamaki
23. feb 2025

Tak mozno altruisticky venuj peniaze....ten pocit ze neockavas nic a niekomu darujes z tvojej námahy ta vylieči..... chápem....ze môžeš to zažívať.....a teraz mi napíšeš....ze pravidelne darujes.....🙂

autor
23. feb 2025

@pieksamaki nie nedarujem😅

sasa1310
23. feb 2025

ja ťa úplne chápem. Čím viac mám na účte, tým viac som "lakomejšia" na blbosti

gov
Odpoveď bola odstránená
autor
23. feb 2025

@gov nechapem

pieksamaki
23. feb 2025

No ze je všetko drahšie......nie? A preto máš uzkost

autor
23. feb 2025

@pieksamaki uzkoat som mala aj pred zvysenou dph

breeen
23. feb 2025

Určite chod psychologovi. Pomôže. Plus. 50k je total relatívnych. Pozri, aká je inflácia. Tiež, ak tie peniaze máš a vedieš život, že si nedoprajes, odopieras atd, akoby si ich ani nemala. Kup si, čo potrebuješ. Všetko ide hore. Čo dnes stojí 1000 môže stat o rok 1500 a tvoje ušetrené budú furt cca rovnako. Ja som vzdy mala haluze z míňania. Videla som to doma. A vieš čo? Rodičia majú našetrené a stále žijú akoby mali prd. Kupujú hnusne potraviny z lidla, tvária sa, že na nič nemajú a stále šetria na horšie časy… zozaciatku som ešte mala nutkanie im niečo kupovať, veď mi bolo ľúto ako stále šetria. Ale veď majú!!!! My mame tiež. S mužom sa narobime ako kone ale mame. A poviem ti, zbaviť sa hentoho nezmyselného šetrenia a kúpiť si čo chcem, to zo mna spravilo úplne iného človeka. Ak nie si úplne láva a lenivá, vzdy si nájdeš prácu.

autor
23. feb 2025

@breeen dakujem ,velmi pekne si to napisala

pieksamaki
23. feb 2025

To áno.

Strana
z2