Ako zvládnuť alkoholizmus a problémy v rodine?
Zdravím. Potrebovala by som od vás radu, lebo je to už neúnosné. Mám muža alkoholika, z ktorým nežijem 9 rokov. Nonstop ma ponižuje a nadáva mi. Bol u nás na návšteve za deťmi a nadával mi a hulákal po mne, tak som ho vyhodila. O dve hodiny na to som hrala s mladším synom karty a niekto klopal. Boli to policajti. Poslal ich za mnou muž. Neviem ani z akého dôvodu. Povedali mi, že prišli skontrolovať deti. Bývam s deťmi na ubytovni, kde som mu dala zákaz vstupu po tomto. Na druhý deň mi zas volali z kancelárie ubytovne, že muž je tam, že či môže ísť hore za deťmi. Ja, že nie. Potom tam bol v ten istý deň opäť. Volal mi vrátnik, či môže ísť syn dole. Nechcel. Na ďalší deň včera to už totálne prehnal. Bol na sociálke a sociálka prišla ku mne domov. Syn mu totiž poslal na mobil foto modriny na nohe. Teraz k synovi. Má adhd. Nerešpektuje ma. Večer nechce vypnúť mobil a ísť spať. Keď mu chcem odobrať mobil, dokope ma. Je mu jedno kam kope. Do nôh, do rúk, do hlavy, do chrbta, do prsníka. socimmmálky mi povedal,
Vyhladaj pomoc, urcite qj na slovensku existuje nejake centrum pomoci pre zeny v extremnej nudzi a tam ta budu orientovat a doprevadzat ak bude nieco treba robit
@cacianka mňa cirkev nezaujíma. Cirkev a viera v Boha sú dve odlišné veci.
Hej, tvoja viera v Boha sa prejavila v tom, ako reaguje Tvoj syn. Taký je šťastný, až ho musíš kopať a vyskočil na Teba nožom. Toto žiadny Boh nechcel!Nikdy!Máš to v hlave dopletené neskutočné a všetko si to odserú deti a vlastne nikdy si pre svojho blížneho nič neurobila!Kto serie na svoje deti a oháňa sa Bohom asi ťažko bude....škoda fakt drať klávesnicu!Chudák deti-doživotne poškodení ľudia a traumy!Hej, presne toto Boh chcel!
@enmery neviem, kde ste čítali, že ja ho kopem. 🤦 Máte to v hlave nejaké popletené.
Mal modriny-tak si sa bránila, že sa nenecháš od neho kopať, čiže mu niečo robíš. Grcám z takých ľudí, plné papule boha a vlastným deťom nevedia dať obyčajný pekný život.
"Pán zo sociálky povedal, že to nie je riešenie, že sa budeme navzájom byť/biť/." TO je prosím pekne z prvého komentára od Teba!Tak tu nerob blbú zo mňa Ty Boha trhajúca z kríža a blížnemu svojmu pľuješ na život.
@jakubrianka Áno, sú. Ale toto je už len vystupňovaný nezáujem matky chrániť syna a dať mu láskyplné prostredie!A kvôli čomu?Lebo Boh! Tak sa nenavážaj do mňa. Diky. O ADHD viem toho dosť, o to sa ty báť nemusíš. Deti trpia pri otcovi a aj matke a tento syn to dáva najavo, ako akútne zlé to je a ako má sám so sebou čo robiť, ale To si asi prehliadla. A to všetko-Lebo Boh.
@jakubrianka A prehliadla si aj vyjadrenia pána zo sociálky, že mlátiť sa navzájom nie je riešenie? Tak sa opýtaj autorky, prečo nechce riešiť túto totálne toxickú a zlú situáciu pre všetkÿch, ale hlavne pre deti. Mne je jedno, ako sa rozhodne žiť nejaká pomýlená žena. Ale bytostne mi vadí, keď v tom s ňou musia žiť deti a ona nič neurobí, lebo Boh. Maj pekný deň.
Vieš kto vymyslel pravidlá kresťanského manželstva? Ľudia. A kto schvaľuje anuláciu? Tiež ľudia. Toto s Bohom nemá nič spoločné. Okrem toho, že tie pravidla sa vymýšľali stovky rokov dozadu a boli prispôsobené vtedajšiemu spôsobu života a faktu, že v tej dobe aj keby to manželstvo nie je uzatvorené pred bohom tak niečo ako rozvod neexistovalo. Naozaj si myslíš, že ťa boh pochváli za to, že znášaš agresívneho alkoholika a nerobíš nič pre dobre tvojich detí, lebo nad tým všetkým je to, že si sa nerozviedla? Keď ti ten človek narobi dlhy (je úplne jedno či máš majetok alebo nie dlhy budeš musieť platiť aj tak) tak budeš spokojná. Inak teda opravte ma ak sa mýlim ale ak sa právne rozvediem, tak to neznamená, že sa to manželstvo automaticky anulovalo a pokiaľ žena nežije s iným mužom, tak sa v očiach kresťanstva stále pokladá to manželstvo za platne nie? Aspoň takto som si myslela ze to funguje. Tým padom fakt nechápem prečo by sa nemohla rozviesť
Autorka len na upresnenie veci - si v situácii kedy ti cirkev povoľuje štátny rozvod aj keď si zobrata v kostole. Tvoj muž ta týra a ty teda máš právo aj z cirkevného hľadiska na odluku od neho a z právneho hľadiska na normálny rozvod aby si napríklad bola chránená pred jeho dlhmi.
Oprava *PAS.
@enmery no, boli sme na sociálke a nakoniec nemusí ísť syn do DC, ale budeme musieť spolupracovať s nejakým CDR-Učiteľská.

Tak prepáč, potom beriem spät. Môj koment sa teda týka ľudí bez vážnych diagnóz. Želám ti, nech sa ti polepší