icon

Ako zvládnuť bývalého manžela v spoločnej domácnosti?

3. nov 2024

Som v rozvodovom konani s mojim manzelom a zatial zijeme v spolocnej domacnosti. Zacalo mu riadne sibat. Zneprijemnuje mi kazdy bozi den sprostymi recami a cely dom vyzera ako po vybuchu, ked je doma. Nasledujuci den nerobim nic len upratujem. Den co den to tu cele necha ako v chlieve. Vsade su kopy riadu, zvysy obalov a jedla, omrvinky, rozhadzane veci, porozlievane kadejake tekutiny,.. vsetko mozne. Nepohne ani prstom a vytvori tu hotovu spust. Kazde rano sa budem nasrata a na pokraji nervoveho zrutenia. To upratovanie po nom mi trva aj 4-6 hodin. Ked mu poviem, aby si upratal, tak zacne po mne hučať, že mu nebudem rozkazovat. Ale fakt ludia… ja som na pokraji sil, najma psychicky ma depta. Mame male dieta, ktoremu sa potrebujem pocas dna venovat, ale na to aby sme mali kde fungovat, tak musim kazde rano absolvovat toto vyssie spomenute. Ja uz neviem co mam robit a ako to tu vydrzat s nim. Zatial nemame moznost sa oddelit, musime pockat.

Strana
z2
earlgrey
3. nov 2024

k rodičom nemôžeš?

pribinak
3. nov 2024

Odišla by som. A samozrjeme este predtým by som urobila pár “pekných “ foto
Tie sa ti ešte raz zídu

deti95060810
3. nov 2024

východisko nemáš žiadne... so somárom sa zbytočne budeš naťahovať.
jedine čakať kedy sa odsťahuje...

benimnadir
3. nov 2024

Ja by som sa zbalila a išla k rodičom. A predtým by som v tom byte alebo dome urobila taký bordel, že by to v živote nepochopil.

ukgirls
3. nov 2024

nemozete si dom rozdelit na casti ..ty s malym v izbe a on v druhej? co sa tyka riadu mat svoje a to si davat ciste zvlast a jeho na kopu .. prat len tvoje a dietata a jeho odsunut? viem ze sa lahko povie..ale jemu ide len o to ta vytocit a vystvat ..zial doplaca na to aj dieta ..ale iste by som okolo neho a po nom nepratala .. radsej by som zila len v tej jednej izbe ..

katkaseiner
3. nov 2024

nepomozem, ale rob si fotky aj s datumami...nikdy nevies kedy sa zidu

lienka.7
3. nov 2024

@autorka dúfam , že to mas aspoň nafotene...
Neupratovala by som po ňom. Pokial sa inak nedá, max.zhrnut do nejakého vreca a dovi dopo.

hugoboss1923
3. nov 2024

Tvoja situácia značí, že zrejme nemáš na výber ísť napr. k rodičom, než prebehne súd. Z pohľadu chlapa sa mi to ťažko posudzuje, keďže nepíšeš, čo bolo dôvodom toho, že ste v rozvodovom konaní. Každopádne, hádky a nervačenie za každú vec ničomu nepomôžu. Akurát to zvyšuje už aj tak napätú atmosféru a to je presne to, čo teraz nepotrebuješ ani ty, ani on. Ak má tendenciu ti robiť naprieky, nechaj ho v tom. Nehádaj sa s ním, pretože to je presne to, k čomu ťa chce vyprovokovať. Máte malé dieťa. Z mojej strany som zásadne proti tomu, aby hádky prebiehali pred očami detí. Či už malých, alebo väčších. Keď sa k tomu schyľovalo, išiel som radšej umyť riad, alebo si našiel nejakú činnosť. Treba si zachovať chladnú hlavu a nič si nebrať zbytočne k srdcu, pokiaľ je to možné.

luccija
3. nov 2024

Mala by si odísť k rodičom, do podnájmu, keď sa dá ..toto môže trvať a stupňovať sa ešte mesiace.Uz máte aspoň termín pojednávania?potom majetkové to môže byť aj rok

kvetka404
3. nov 2024

Však uprac si po sebe a po dieťati a adios, keď chce mladý pán ležať v sra*kach, nech si leží, aký problém. Zober si dva taniere a príbory, čo si po sebe umyješ a nerieš demenca, nech sa stará o seba sám.

jaond19
3. nov 2024

Neupratat po nom absolutne nic, ale pozvat do toho svinčinca necakane nejakych svedkov na skodu nemusí byt.

kristinka92
3. nov 2024

Prečo po ňom upratujes? Nemáš nejakú zmysluplnejsiu činnosť?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
marca12
3. nov 2024

Toto robil kamoske ex manzel. Tiez zili spolu,kym si nerozdelia majetok. Lenze to nezvladla. Robil bordel,doma chodil obuty,rozhadzoval vsetko jednoducho psychopat. Musela ist do podnajmu. Len mala tu vyhodu,ze pracovala uz nebola na rodicovskej dovolenke. Ty mas dve moznosti. Bud odist k rodine alebo ostat a nejako si to nevsimat. Urobit zakladny poriadok s vedomim,ze toto uz nepotrva dlho a coskoro odides.

biba_18
3. nov 2024

také hovadá z duše neznášam. viem že to nie je odpoveď na tvoju otázku - ale držím ti palce aby si to zvládla 💪

hugoboss1923
3. nov 2024

@lonely66 Ide o to, či bola dôvodom rozvodu jeho neporiadnosť, alebo niečo iné. Ak niečo iné a predtým býval pedant na poriadok, potom ten chliev po sebe robí zámerne a len to značí, že ju chce len vyprovokovať k reakcií.

ivik4
3. nov 2024

Rob si videa celeho bytu aj s komentarom
Jezis, Tito ohrdnuty chlapi su najhorsi. Grcam

lonely66
Odpoveď bola odstránená
danielahamar
3. nov 2024

@jaond19 jeho rodinu, nie svedkov

sevrin
3. nov 2024

@ivik4 to hej, to aby sa človek hanbil že je s takým rovnakého druhu.

cacianka
3. nov 2024

@danielahamar jeho kolegov, kamarátov, ako že potrebuje niečo ťažké preložiť, nech on vopred nevie

autor
4. nov 2024

Rozvod bol viac-menej dohoda oboch stran, ale na stol to dal on. Prestali sme si rozumiet. Nebola v tom nevera, aspon nie z mojej strany. Ale odvtedy ako to realne riesime, tak si mysli, ze vsetko je jeho a moze si robit co mu pride na um a ja som na materskej, tak ze nemam nic cely den na robote len ten svincik po nom riadit. Ze len na to som udajne dobra. Zatvarat sa do jednej izby by bol trest pre dieta, je velmi zive a v tej malej izbe by som mu odstrihla kridla.

lienka.7
4. nov 2024

@autorka tak pozvi na návštevu rodičov, mech realbe vidus, co robí.. plus budeš mat aj prípadných svedkov na sud do budúcna, keby si potrebovala. Ďalej nejaké kamosky, vsak nech prídu a vidia aký je chuj. Lebo toto sa ešte potom bude hrať na tatinka "roka", tomu ver. Tie fotky predlozi on, aká si neschopná a nevieš sa ani o decko postarat. Daj si na to pozor

mamutka
4. nov 2024

Dobrý napad, pozvať rodičov, nech máš svedka, máš na to právo.
Urob fotky, ako vyzerá dom keď upraces a ako keď on niečo robí.
Zapni kameru keď upratujes a tých 4-6 hodín roboty a upratovania chlievu si dokumentuj. Jeho filmovať nemozes, ale svoju robotu áno. Zapni si nejaký krokomer, nech vidno, koľko sa nalietas ori upratovaní. Sú to šialene nápady, ale pri ňom sa treba pripraviť na všetko.
Nafot kde čo necháva, čo by teoreticky ohrozilo malé dieťa.

misicka31
4. nov 2024

Tu pomôže len odísť a čakať na rozvodové konanie.Fotiť síce môžeš,ale to je tvrdenie proti tvrdeniu,no dokáž,že si to neurobila ty,aj keď verím,že si to nebola.Odísť,dieťa dať zveriť do svojej opatery a čakať.

autor
4. nov 2024

Obranuje sa tym, ze ked ja nieco hned neupracem, tak je vsetko v poriadku. Ale ja ani zdaleka nenechavam za sebou spust, ked sa niekam ponahlame, tak nejdem upratovat, logicky. Niekedy riad necham do druheho dna lebo vecer padam na hubu od unavy. On si zamiena unavu s lenivostou. A ten moj maly neporiadok nie je umysleny, je bezny v domacnosti. Jeho rodina tu moc nechodieva a moja rodina je v tomto bezpredmetna lebo vraj samozrejme bude drzat so mnou. Ale ja nehovorim o beznom neporiadku, ale o cielonom umyslenom nakopenom hnoji, ktory tu vytvara z trucu. Este k tomu je aj majster v prekrucani a otocil by to, ze to sme urobili my a nie on. Toto sa neda nejako dokazat pokym by to niekto nezazival v priamom prenose.

lujza123
4. nov 2024

Bože to je ale cocot

Musí to byt hrozne, ale nedaj sa vyprovokovať. Neupratuj po ňom, zhŕňaj jeho veci na jednu kopu, jeho riady, obaly do nejakého boxu v kuchyni. Sebe aj dieťaťu daj prezúvky, v USA bezne chodia obutí aj doma, prežijete aj vy.
Ak sa ti dá skús ist k rodičom, kamoske. Nemusíš sa sťahovať, stačí aj pár dni si trochu psychicky oddychnut.

V nejakej normálnej chvilke sa ho spýtaj či je toto naozaj nutne, rozchádzať sa takto. S kludnym hlasom, bez výčitiek.

Hlavne vydrž. Niesi sama, viacmenej peklo počas rozvodového konania zaživa skoro každý, hlavne ked sú donútení byvat spolu. Kamoskin ex si všetko nahrával, fotil, každý jeden špinavý hrnček v drese alebo plný kôš na prádlo a vyhrážal sa jej ze to ukáže na súde ako sa stará. Čisté psycho

bielasovicka
4. nov 2024

Neupratuj po ňom. Robí ti to naschvál. Nech je bordel, len to musíš vydržať. Ale v žiadnom prípade to nepoupratuj. Dobre nervy ti prajem.

kristinapetronela
7. nov 2024

@pribinak a v čom sa zídu ? Kamoška tak pofotila a že kým sú manželia tak je to spoločný neporiadok

pribinak
7. nov 2024

@kristinapetronela mize ukázať kuratorke

Strana
z2