Ako zvládnuť bývanie s rodinou pod jednou strechou?
Ahojte idem sa troška posťažovať. A chcela by som pocut vas nazor ci ja som uz na hlavu a moc zo prezivam a lutujem sa alebo to proste tak ma byt.
Byvame u mojich rodicov uz 3 roky. Mame 2 rocneho syna.
A dolahla na mna ponorla alebo neviem co neviem sa tesit som taka psychicky vycerpana ziadny elan do zivota.
V dome byvame mam oco brat ja manzel a nas syn. Manzel je na tyzdnovkach.
Som na MD cize som doma cely den mama oco brat chodia do prace. A vzdy ked pridu tak maju navarene upratane.
Len je toho uz na mna moc uz som z toho kolobehu unavena varit pre 5 ludi to clovek musi varit skoro kazdy den.
To varenie mi tak moc nevadilo nikdy rada varim ale moja mama to betie uz ako samozrejmost neviem ani si nepamatam kedy naposeldy navarila ona. A ked jej poviem ci navarim sa urazi a uz mi vykrikuje ze som leniva hento tamto. Je mi zbtoho zle lebo sa snazim a pobie mi ze po mne aj tak nic nevidno zeby som robila.
Neviem ci niekto ma taku situaciu a pochopi to ale moj den v skratke
Rano ranajky v kuchyni neporiadok lebo si nespracu po sebe riad takzeho umyt upratat a potom spravim ranajky nam navarit obed upracem si pridu sa najest zas umyt vsetko po nich povenujem sa malemu poperiem typicke domace veci ale upratovat po druhych v dome ma uz naozaj nebavi a ked im to poviem tak mi nato povedia preco by som nemohla po nich upratat co mam za problem. Mama by pomaly chcela aby som im aj postel postielala pradlo skladala prat im dala vsetko. Lebo som na materskej.
Ja neviem ci ja som lemra ale mna toto vycerapava a mam pocit ze nemam svoj zivot. Ked sa ohlasim ze sa mi nieco nepaci tak som nevdačna aj s manželom a aj tak sme lenivy a nic nerobime. Pritom aj chlap vkuse nieco pomahal a je pravda ze teraz ked pride domov na vikend uz nema moc zaujem. Hadame sa a aj jemu bolo vykricane ze nic nerobi ale prestal skrz toho ze ked aj nieco robil nik si to nevažil a ostali sme najhorsi aj tak. Jednu sobotu lezime a uz je ohen na strehe ze treba nieco robit a ak neurobime uz sme najhorsi najlenivejsi a zabudne sa na vsetko.
S manzelom sme rozhodnuty postavit si dom ale to sa im tiez nepaci, chceli by aby sme byvali tu hlavne ocino a mne to je zas luto. Ale zas chcem mat klud a mat svoje vlastne lebo toto je uz na psychiatriu.
Rodicia mi hustia do hlavy ze moj chlap je taky a taky ja viem ze ma chyby kazdy ich mame ale pokym si rozumieme my dvaja tak preco toto robia davaju mi take mylsienky do hlavy a ked pride cez vikend tak sa zaciname hadat uz aj my medzi sebou ani niekedy neviem prečo. Ale som si vedoma toho ze nervozita a utocenie ide z mojej strany.
@natalinka855
Preco ste si nekupili s manzelom vlastny byt? Na zaciatok 2 izbak. Na čo prosím ťa čakáte?
Určite sa nehrnte do domu, hlavne ak muz je odkazany na pracu v zahranici a uz teraz je "vikendovy manzel a rodic".
@zmrzlinka2021 mozno preto lebo maju byvanie zadarmo, naoplatku dcera robi sluzku
@0kristina0 Ale za aku cenu?
@zmrzlinka2021 asi jej to zato stoji
@natalinka855 treba odist cim skor a nie cakat kym sa postavi dom, lebo to bude este na dlho.
@gabu_lienka to bola bleskovka.... čo mam robit?...jaaj no toto nechcem počuť...pápá 🤦
@tiana080 autorka ma jedine riesenie situacie - odstahovat sa. Nic ine sa poradit neda a nikto jej nic ine ani nenapisal. jediny kto tu ocakava hned dom je samotna autorka, rovno s dietatom na rodicaku a muzom na tyzdnovke.
99% diskusii s tymto nazvom ma rovnaky scenar: mlady par sa nastahuje do izby k rodicom, zadovazia si dieta a potom zakladaju temy na konovi a stazuju sa, ake je to s rodicmi neznesitelne. V tomto pripade evidentne nejde o nezamestnane socky, prijem maju, treba ist za svojim zivotom a sukromim.
@natalinka855 tiez som na RD s rok a pol starym dietatom a ked mam obcas navarit (niekedy len pre nas dvoch, cez vikendy aj pre manzela), oprat a nieco v byte popratat, mam obcas dost. A to mame umyvacku riadu, ktoru pustam minimalne 2x do tyzdna, aby som nemusela priebezne umyvat vsetky riady (obcas rozmyslam, co budem varit a ktore hrnce mam este ciste, ci si mozem nieco dovolit hodit do umyvacky alebo ci mi to bude na druhy den treba a musim to umyt).
O tom, ze manzel je kazdy den doma a vacsinu pravidelneho "velkeho" upratovania urobi on, ani nehovorim. Je fakt, ze popri RD pracujem (vacsinou po veceroch), ale aj tam nezvladam ani polku tych domacich prac, co ty (a nemrzi ma to - nemyslim, ze som leniva).
Ak ti to vztahy v rodine dovoluju, dupni si a stanov pravidla (napr. ze varis max. 3x do tyzdna a neodpratavas riad po jedle po druhych - ked nechaju zaspinene rano, nech si to svoje umyju na obed alebo nech jedia ako prasiatka zo spinaveho). A v pohode by som im obuchala o hlavu, ze tvojou pracou je aktualne starostlivost o dieta a nie robit zvysku rodiny sluzku a poskoka.
A samozrejme - odstahujte sa co najskor prec.... Drzim palce!

Dospej zena, ber chlapa a decko a hybaj do vlastneho alebo do podnjamu a hlavne co najdalej od matky. V opacnom pripade si znicis zivot, chlap ta opusti a zostanes u rodicov natrvalo, potom si uz len hodit maslu.