Ako zvládnuť bývanie so svokrovcami a udržať súkromie?
Dobrý večer... neviem, či si idem po radu alebo sa len vyžalovať, ale už to nedávam..bývame s priateľom u jeho rodičov aj s 1.5 ročným synom..není sú to zlí ľudia...ale ako viete, súkromie, návštevy...nula bodov...jedna kuchyňa, prispôsobovanie sa čo kto nemá rád pri varení....proste celé zle..ja normálne už z toho chytam na nervy..neviem asi som možno v tomto labilnejsia ....čakáme na stavebné....ja chcem zatiaľ ísť na byt..on nejak nadšený nie je z toho ...ale on je 2/3 dna v robote a príde sa vyspať ja som tu s nimi celé dni ..proste ponorka...nechápe to ten môj či ja som precitlivena..ja neviem proste čo robiť ale strašne to to obija celé.. ďakujem za prečítanie..
@h2 bydlisko nemusi byt spravne, ale nemusis mat strach !
oslavuj, nie som tvoj manzel 🙂
@fantaghiro21 nechcem nikomu ublížiť,ale vo väčšine takýchto prípadov sa docitas,že svokrovci ťahajú všetko a mladí urobia sem tam nákup.Ja nerozumiem,čo žena,ktorá má dieťa s muzom,ktorysi ju ani len nezobral za zenu,hlada problem u svokrovcov,ktori im dali cast svojho.Pobaliť ,podakovat a sami skusit
@dariaaa nepriznala som to,nechala sama pre seba aby som nahodou niekoho poctiveho neurazila(aj ked viem pravdu),ale je to tak.
Mam v okoli vela parov,ktore vykoristovali rodicov/svokrovcov,a teraz maju hlavy zdvihnute dohora,nakolko si vilu postavili a chodia na drahe dovolenky....
Nejaka pomoc je fajn.Aj to,ak niekto dostane nehnutelnost,pozemok...
V dnesnej dobe je to velka pomoc,( my sme taku pomoc nemali )
Ale mal by sa k tomu clovek spravat prinerane, a nie ze sa sprava ako arogantny debil,povysenecny,ako si vsetko zariadil svojou sikovnostou,ako su iní chudaci z lazov,lebo on ma viac ..Lebo aj tak ,keby nemal rodicov,tak ma chalupu akurat tak z kartonu pod mostom....
Plati to aj o potrebnej financnej pomoci ci manualnej....
A toto plati aj o autorke.
Kedze aj jej muz/partner,ktory ked pride z roboty sa ide len vyspat,neviem,ako manualne pomahaju .a ako chcu vobec postavit chalupu,o ktoru sa bude treba aj starat....
Tak ako ty nechceš byvat so svokrou, tak tipujem, že svokra nechce bývať s tebou. Pre ňu si tiež obmedzenie. Okrem toho, ty si u nej, treba sa podriadiť. Keď sa ti nepáči, zariaďte sa sami.
Mladí majú byť sami. Hotovo.
Bývate v byte či v dome s nimi. Ak v dome a má poschodie tak môžeš byť hore aj s malým . Ideálne keby máte zvlášť kúpeľňu aspoň malú obývačku a ak sa dá kuchynský kútik.
@30katrusa40 chválabohu ano,máme hore sami kúpeľňu aj obuvou...ale svokra si aj tak chodí 😆
Tak to už jej len skúsiť vysvetliť že by si chcela kľud. Aj keď to ide určite ťažko
aj ked budete mat vsetko kuchynu aj vlastny vchod vzdy to bude zle. velmi zalezi aku ma povahu svokra . ak je " zlata" ale opakom tak rychle co najdalej. nic vam nepomoze a amen s vami. ziadne dohovaranie ani vysvetlovacky nepomozu. a ked nebodaj este budete stavat dom na ich zahradne, tak uz len zazrak pomoze, alebo ak mas zaludok a pevne nervy , tak riesit razante. ale postves proti sebe cely svet
@januska12323 obycajne najskôr začínajú svadbou....
Bývanie s priatelovymi rodičmi
No hej lebo aj tak to berie že je to jej dom. A popravde je to jej dom. Čím skôr odísť.
presrahuj sa na cas k svojim rodicom ... su to jeho rodicia on to nevnima ako ty a ak idete stavat dom tak najomne platit nie je najstastnejsi napad ked ty ai na materskej

Ak tomu dobre rozumiem
"Riesili sme vsetko zajazdy tehotenstvo,stavebne,..."
To znamena,ze byvate minimalne 2r so "svokrovcami"so stavbou ste z 1,5 sice nevybavili nic
Ak ste mali odvahu riesit ,planovat dieta,co tiez cloveku" nabura rozpocet"(nie je to len o obleceny,ktore kupis ci dostanes,ale to dieta bude chodit do skolky,skoly,pnky,ocr,vypadnutie platy)
ale zaroven riesit aj stavbu domu,tak musite byt" pri peniazoch" a cudujem sa naozaj,preco nebyvate sami....
Ak je to odpoved o korone,my sme cez koromu kupili dom a prerabali....a to absolutne nie sme pri peniazoch.....
Alebo co vas drzalo byvat s niekym,ked ste riesili naraz dieta aj stavbu?