icon

Ako zvládnuť detinské správanie dospelého partnera?

2. okt 2024

Ahojte, priateľ má pre mňa osobne zvláštne prejavy keď niekam ideme. Do obchodu pešo, na prechádzku, so psom atď. V praxi to vyzerá tak, že na ceste do obchodu začne najprv vzlikať ako ešte dlhooo, že je hladný, smädný atď - reálne je obchod možno 15 minút cesty. To by som ešte brala - nato sa dá pripraviť. Čo je horšie sú tie sprievodné prejavy … konkrétne … ideme spolu niekam a on zrazu začne rukou “strieľať” (rozumej nastaví dva prsty a palec) a “strieľa” po veciach naokolo a robí pritom aj tie zvuky alebo začne skákať ako opica a tak chodí, nedávno celú cestu do obchodu “beatoval” (robil akoby beatbox). Napr. keď vidí blikať nejaké svetlo (pokazené svetlo/neón na bráne) začne tancovať akože je to diskotéka a tak ďalej. A toto všetko na ulici … pri tom poslednom mi už aj párkrát vytkol, že nespolupracujem a nerobím to s ním (netancujem len tak vonku na blikajuce svetlo), že teda niesom spontánna a uvoľnená. Akože zo začiatku som to fakt brala ako srandu, veď ma to aj dokázalo pobaviť … ale nedávno som si uvedomila, že ma to normálne tak vyčerpáva , že nemám chuť niekde s ním chodit. Mám pocit akoby som mala pri sebe 5 ročne dieťa. Už som sa ho pýtala, či to robí aj pri iných ľuďoch a povedal, že pri mne sa cíti uvoľnene. Nechcela som sa s ním otom najpr bavit, pretože som vedela, že ak mu naznačím, že mi to vadí povie, že toto je on a pri mne nemôže byt sám sebou, ale už mi to nedalo. Povedala som mu, že ma to proste vyčerpáva a on, že teda nemám s ním nikam chodiť. Pýtala som sa ho, prečo to robí a či sa nudí … a on že áno potrebuje si nejak zamestnať myseľ, že take veci robí aj ked je sám, že sú to jeho prejavy. No ja neviem, predstavte si že idete po meste za ruku s 30 ročným človekom a robí tieto veci. Ja tu predsa niesom nato, aby som sa mu starala o neustálu “zábavu”. Samozrejme ma už reči že on keď nemôže byť sám sebou, že tak si to nevie vo vzťahu predstaviť adť. Ja zase ak mám toto znášať tiež nie … no ako by ste reagovali Vy? Robia toto aj vaši muži ..

Strana
z4
annamarin
5. okt 2024

Vidis to teda na rozchod s nim alebo sa prisposobis?

autor
5. okt 2024

@annamarin neviem, niesme spolu chvíľu. Nieje to ľahké. Ale posledné dni mi trochu otvorili oči. Jeho hnevá, že sa neviem prispôsobiť ja, veď je to banalita a ľudia robia oveľa horšie veci …obviňuje mna že som ja ta chybná, že niečo take je vôbec problem. Mne zase vadí že nechce pripustiť jednak, ze to nieje v poriadku na 30tnika a jednak že proste mne to prekáža a kvôli tomu s ním ani nechcem tráviť čas. Zložité. Ale prejodnocujem veľmi, či proste chceš byt s človekom ktorý sa kvôli mne nevie vzdať “zbierania paličiek” …

konikmodry111
5. okt 2024

@stanka_k ja poznam vela ludi co fajcia travu ale urcite sa nwspravaju na ulici ako opice v Zoo 🙈

Toto uz bude asi vazne nejaka diagnoza, prenechaj ho inej ktora s nim bude zdielat jeho spravanie 3rocneho 🤦🏼‍♀️

vikiki29
5. okt 2024

Mne to jeho správanie lezie na nervy len čo o ňom čítam 🤣. A že ty si vadná, lebo je to pre teba problém? No by som mu povedala nech si teda nájde takú, ktorú to nebude iritovať - chcela by som vidieť takú osobu a ty budeš spokojnejšia s niekým priemerným.

vierkainka
5. okt 2024

Vieš si predstaviť, že s nim budeš mať dieťa? Napríklad pôjdete s kočíkom po ulici, bábo ti bude plakať,budes sa ho snažiť utíšiť a do toho presne toto správanie tvojho partnera, aké opisujes.....Alebo s nim pôjdete k lekárovi na poradňu a tam v čakárni bude robiť takéto infantilne prejavy?Neviem..... pôsobis ako rozumna šikovná baba,raz si budeš chcieť asi založiť rodinu, bývanie atd.....S týmto človekom to bude,ako mať 2 deti naraz a to je fakticky a doslovne.Dospely so správaním ako 5 ročný a malé dieťa,na ktoré budeš sama.... Rozmýšľaj, uvažuj, život máš len jeden.🤷

vikiki29
5. okt 2024

Inak napadlo ma, robí to iba s tebou, alebo aj keď je s niekym iným? Zdá sa, že že ma prehnane vysoké sebavedomie, myslí si aký je super výnimočný a neodolateľný. Možno ak by mu niekto iný vysvetlil, že je len jednoducho trápny tak by to pochopil. Tebou si je príliš istý.

grof_monte_christo
5. okt 2024

Tak určite je jednoduchšie zmeniť alebo obmedziť správanie, ktoré druhému vadí ako sa naucit tolerovať správanie, ktoré nám spôsobuje ten druhy. Zvlášť keď ide o nejakú banalitu.

karmen118
5. okt 2024

Takto sa vonku nespráva ani môj malý syn a to bude mať ešte len 6 rokov na budúci rok a uňho by také správanie bolo ešte ok, však je malé dieťa. Mne to príde, že buď má znížený intelekt alebo nejaká psychická diagnóza - prípadne aj oboje sa navzájom nevylučuje, nemohla by som byť s takým človekom, ešte keď si to ani neuvedomuje/nechce pripustiť ako infantilne to pôsobí na ostatných dospelých, a tí jeho kamaráti a rodina budú asi podobnej mentálnej úrovne, že ich to baví a ešte ho v tom podporujú 🙈

mira0611
5. okt 2024

Fu autorka, moj exmanzel bol presne toto. Nebude sa ti to pacit, ale bral drogy, ale aj ked mal dlhsie obdobie cca.2-3roky ked nedrogoval, tak aj vtedy sa spraval takto. Ano, ja som bola ta prilis vazna, ktora sa nevie odreagovat...podla neho. Ale aj mna jeho spravanie unanovalo.
Tolerovat toto spravanie vies, ale ked budete mat dieta bude este horsie, lebo sa bude predvadzat pred dietatom.
Ty po čase budeš mat pocit, že mas 2 deti a nebudeš v nom vidiet muža, a to budet mat velky vplyv na Vas vztah, po sexualnej aj vselijakej stranke. My ženy proste potrebujeme citit, že sme zeny a to sa pri dospelom dietati nedá.

autor
5. okt 2024

@vikiki29 ja by som si strašne priala, ale kto by mu to vysvetlil vieš … kamosi na sa ňom bavia a o rodine som už pisala. Jedina ja som sa “vzbúrila”

stanka_k
5. okt 2024

@konikmodry111 áno. No poznám aj takých, čo keď fajčia a sú v "uvoľnenej" spoločnosti, sa tak správajú. No nevylučujem, že by sa u nich nenašla tiež aj nejaká diagnóza 🤷😉

stanka_k
5. okt 2024

@stanka_k rehocú sa tým pripečeným smiechom, väčšinou si spievajú, tancujú cestou na wecko napr, sadnú si do smetného koša, že idem kakať (ale nie naozaj, že by mali gate dole) skáču do krabíc s materiálom..... Všimla som si, že nie pri každom sa tak správajú. Ja moc takých nepoznám, iba tých čo musím... No správanie 4ročných hyperaktívnych detí.. všetko sú to chlapi 35-50rokov, žiadne deti.. podľa mňa už majú mozog z toho poškodený. A teda tá porucha nejaká tam zrejme tiež bude 🙈🤣

wolf_
Autor odpoveď zmazal
xsuzannex
6. okt 2024

Necitala som komentare, tak sa ospravedlnujem ak to tu uz bolo spomenute.. nech skusi (co asi neskusi, skor sa hrozne urazi), vyhladat psychologa. Videla by som bud na adhd, autizmus alebo ocd..

gerber58
7. okt 2024

Ak je toto pravdivé, tak je on vadný. Mámeat nejakú úroveň. Podľa teba ti robí hanbu, nežerieš mu to a jemu to bude tak či tak časom vadiť. S deckom by som nebola. To mal u mamičky robiť.

7miriam77
10. okt 2024

Prepáč, ale ja som sa parádne nasmiala, až slzy mi tečú, keď som si predstavila dospelého človeka toto robiť 🤣🤣🤣🤣. Ako píšeš, zo začiatku sa to možno môže brať ako sranda, no už jeho takýto druhý výstrelok by mi vadil. Ale dik za pobavenie 🤣👍. Možno potrebuje ešte pár rôčkov na dozretie osobnosti

klaridka
10. okt 2024

@7miriam77 Pozor, aby si slečnu neurazila, nevníma, že pán je chorý.... 😇

Strana
z4