icon

Ako zvládnuť dieťa s ochorením mandlí a aftami?

20. júl 2024

ahojte nezvládam svoje dieťa momentálne je choré, má zapálené mandle a aftu na jazyku nechce si to dať natrieť nechce jazyk vyplaziť len reve a reve udiera ma a ja to už nedávam. Bojím sa že sa mu to nevylieči, nechce jesť vodu vypije až keď mi nervy prasknú, beriem ho k rieke aby zjedol lyžičku obeda ! dávam mu sprchu do ruky aby som doňho natlačila aspoň vitamín B a D. A tie výstupy počas dňa kvôli blbostiam napríklad drží hranolku a olizuje z nej len kečup keď mu ju prelomím nech si ju dá celú do úst tak výstup taký ako by som ho rezala ! prídeme z nákupu otvorím kľúčom dvere ja a znova výstup lebo on chcel tie dvere otvoriť. a bije ma, nepomáha vysvetliť pekne povedať už aj na zadok dostal. Absolútne nespolupracuje keď je chorý a má horúčky nasilu dostane čipok lebo sirup nehrozí ! Keď plače naschvál si akoby zvracanie privoláva. Snažím sa vždy mu povedať v kľude čo sa deje prečo sa to deje a čo sa bude robiť skrátka s kludom vysvetlovať, len už to nedávam skončím raz na psychiatrii. Keby si ten jazyk dá ošetriť skúsala som už vsetko moja snaha vynde vzdy na zmar a ja za to mám len vresky a udieranie od neho, chápem že ho to bolí ale už neviem či sa mam obesiť alebo to nechať tak však snáď sa to zahojí ale má to už dlho a ja sa bojím aby sme neskončili na infúzkach. No a ked sa odhodlám mu dať na zadok alebo nakričim naň tak zas revem JA že nezvladam emocie. potom mi to je ľúto lebo však mala som sa udržať veď je chori a ma bolesti.

Strana
z2
misuliacik81
20. júl 2024

Naša jediné čo zjedla pri aftách bola plechovková kukurica, 2 týždne sa ňou kŕmila. Nechaj ho v obchode nech si sám vyberie čo ľúbi hádam to zaberie. Prajem rýchle uzdravenie. Skúšala si zo spánku vytierať pusinku?

svetlonos
20. júl 2024

Prosím ta nepreháňaj! Ty zješ hranolky s bolavou mandlou? Ja nie. Daj jogurty, výživy a kludne aj nutelu - malinko, na dobrú náladu. A trebars aj zmrzlinu jogurt s banánom ci iným ovocím zamrazilo a bude happy, ze môže zmrzku na obed.
A dávať čipky takému velkemu? Ja som to nenavidela a prvý mal tak max jednu, druhy do pol roka jedno balenie a hotovo.
Ak ľúbo nárazový koktail, urob taky redsi. A ze nepoje veka nevadí. Nevládzem ho po vonku zbytocne, aj bez teploty je hotový.
A super typ - daj mu nurofen, počkaj kým zaberie a potom až mu daj jesť! Bolest chvíľu prestane a zje. Overené pri chorobách jednorocnom synovi 😉.
Netráp ho a ani seba. Ja idem z koze vyskočiť, keď maly neje a to zdravy. V konečnom dôsledku je to jedno, dobehne to, lebo hlad cadom príde a naje sa aj tak. Už toľko netiesi. Ma aj tvoj obdobie vzdoru, do toho choroba a bolesti. No tuez vtedy nie som chrumkavá 😁.

sun_shine_2020
20. júl 2024

Ja viem, ze ta to mrzi. Kazdu maminu mrzi ked je dieta chore.

autor
20. júl 2024

@misuliacik81 neskušala ma to v zadu na jazyku musela by som mu nejak vybrat jazyk to by uz bol davno hore

autor
20. júl 2024

@svetlonos nutelu nemôže alergiu ma na vajíčko orechy mlieko strukoviny arašidy. Ja už niečo vymyslím

autor
20. júl 2024

@svetlonos a zmrzku ma zakazanu od doktora papaval sorbet.

bebotka
20. júl 2024

Ahoj, my sme zažívali niečo podobné pred týždňom. Malý mal sarlach a plne ústa bolavych pľuzgiere. Od piatku do pondelka nič nechcel jest. Vodu pil hlavne studensiu a v noci ako tak potiahol mlieko, ale inak tuhá strava nula bodov. Od pondelka konečne nabehol na riadnu stravu. Keď nechce nechaj ho tak, nech hlavne pije.

autor
20. júl 2024

@svetlonos my to mame strasne tazke jedine vlazne polievky a vyzivy a jogurty veganske ako si napisala

maryetta
20. júl 2024

Aj som si myslela ze to bude dieta cca vo veku 3 rokov.
Azda najhorsie obdobie celkovo. Pre vsetko vresti. Pisti. Place.

lucinka12356
20. júl 2024

Naša keď mala 2r mala hnisavu angínu... To je niečo podobné.. Ja som jej normálne dávala aj od bolesti lieky paralen a nurofen. Keď zabrali aspoň trochu sa najedla

autor
20. júl 2024

@maryetta ano a kvôli blbinám preto to niekedy nedávam a mám pocit že sa zrútim aj ked vydržím dosť toho.

misicka31
20. júl 2024

Aj môj mal také obdobie,že všetko len sám a ja ja ja,otvoriť,zatvoriť,vyjsť prvý ....robil presne to isté,až na to bitie,to nerobil ....už ho to prešlo,nemal problém hodiť sa trikrát o zem,cestou do škôlky, ktorá je od domu cca 50m 😃pevné nervy prajem,to prejde

autor
20. júl 2024

@svetlonos istú dobu mal aj alergiu na ryžu aj zemiak tá ho našťastie prešla

malicka1986
20. júl 2024

@autorka nic v zlom,ale mala si niekedy afty?ak nie tak je to strasne bolestive a stipe to,vtedy nejem ani ja a ak ano tak vies aka je to bolest+ bolave hrdlo :(
Skus zakupit zajtra Sorex sprej a striekat mu,vysvetli,ze sprej zabije bacily a bude moct znova papat ,,,je zly,lebo je chory,zial to robia skoro vsrtky deti+ krik mu nepomaha,ani na zadok
Skus nechat maleho s tatkom,alebo s babkou ,alebo s kym mozes a ty sa chod troska prejst a ukludnit sa ,drzim prsty a malemu prajem skore uzdravenie
+ zvys davku b komplexu na 2x10kv to pomoze,nakvapkuj mu hoc na lyzicku vody,aebo do striekacky

macinko321
20. júl 2024

Autorka, aj mu davas nieco na imunitu? Alebo probiotika? Ja viem, toto je taky blby vek, obdobie vzdoru, plus vsetky mozne choroby sa zacinaju v kolektive na dieta lepit. Skus pozriet probiotika OmniBiotic Panda. Nedam na ne dopustit. Syn mal ABKM, SIBO, HIT, alergiu na vajcia, jablko, znizena imunita. Trvalo to dlho, asi dva roky s prestavkami uzival, ale uz sme len na HIT. Alergie mu presli a aj imunita sa vyrazne zlepsila. S tou aftou, vzdorom Ti moc neviem poradit. Chce to cas. Hlavne Ty sa misis upokojit, lebo maly citi tu nervozitu. Ja viem, ze niekedy je to tazke byt v klude a emocie Ta prevalcuju. Vela sil prajem.

zuzuliatko18
20. júl 2024

Nas Mal teraz anginu a fical na lizatkach na hrdlo z lekarne a studenej uhorke, ked som donho dostala jogurt, bola som cela happy. A inak ked uz velmi plakal, ze boli, dostal nurofen od bolesti.

svetlonos
20. júl 2024

No ved urob tu zmrzku z ovocia a tých veganskych mliek ci jogurtov 🙂 alebo mi niekto rovno s vodou. To je tiež fajn alternatíva. Ja som veganske jogurty jedla a aj maly, keď bol zahlieneny chory. Sú tiež dobre.

katkati
20. júl 2024

Neudieraj dieťa nikdy a ani v myšlienkych vtedy, keď je chorý. Má málo bolesti? Ešte mu treba pridať?

lujza123
21. júl 2024

Ako mama uvrieskaneho dietata ti poradím

- sustred sa na svoje emocie. Nádych, výdych, rataj do 10. Je to LEN OBDOBIE, TO PREJDE. Áno je to pre teba tazke, frustrujúce, ide to na nervy. To sú normálne pocity ktoré ma každý človek ktorému vrieska dieťa pri uchu, príjmy ich. Príjmy to ze dieťa kričí.

- Nesnaz sa ho v amoku ukľudniť, nehovor mu “neplač” . Daj sa dole na jeho úroveň, kľudne ho pevne objím a nahlas pomenuj jeho pocity.
“hneváš sa lebo si chcel odomknúť dvere “
“ bolia ta ústa a nedá sa ti papať”
“si smutný lebo ideme z ihriska preč”
Bud pri ňom, nezakazuj mu vrieskat, on tu emóciu v tej sekunde musí dať von. Nerobí to naschval inak sa mu to skratka nedá

Niekedy pomáha pevne objatie, no niekedy ho proste nechaj ležať na zemi a kričať. Ukľudní seba, on sa ovela rýchlejšie ukľudní ked budeš kludna aj ty

Ked sa trosku skludni a už ta vníma skús odviesť pozornost

Predvídaj. Záchvaty prichádzajú ked je hladný, unavený, v nepohodli. Skús tomu predísť, napríklad neber unavene dieťa do obchodu, z ihriska odíď skôr než bude vyčerpaný z behania atd. Maj po ruke vzdy nejaký snack, vodu atd

Pokiaľ to okolnosti dovolia nehaj ho veci robit samého ked prejaví záujem. Ked sa chce sam obliecť, sam tlačiť vozík v obchode, sam jesť, niekam bez pomocí vyliezt. Áno trvá to, narobí bordel okolo seba, ale nejak sa to musí naučiť

ak sa pri plači dusí, vracia, nemôže sa nadýchnuť pomáha mu rúčky alebo aj tvar oplachnut studenou vodou. Nie on to vazne nerobí naschval, on to inak nevie

Strana
z2