icon

Ako zvládnuť konflikt s najedovaným manželom?

15. okt 2024

Poraďte, prosím, lebo som zúfalá. Manžel bol doma, všade upratané, navarené, víno, sviečky – romantika. Prišla som domov z práce a chcel si urobiť pekný večer. Dcérku dal k svokre, lenže ja som o tom nevedela a doviedla som si kamarátku. Iba som sa chcela prezliecť, a mali sme ísť na víno. Bolo to také narýchlo, neplánovane, nemala som čas oznámiť to manželovi. Dnes je od rána naštvaný. Nejaká rada? Nechce sa so mnou baviť.

Strana
z5
h2
21. okt 2024

@isis234
@ysseba Autorka písala, že kamoška ju čakala dole, nešla hore do bytu. Takže to nevidela a zrejme o tom ani nevie.

derdia
21. okt 2024

Nuz rozhodla si sa tak, ze si uprednostnila cudziu ženu pred vlastným mužom..
Ale dala si mu presne najavo, co pre teba znamená....

yosi
21. okt 2024

Tak manžel by mal byť na prvom mieste. Kamarátka keď videla, sama mala cúvnuť. Keď nepochopila, mala si ju buď slušne odmietnuť alebo pozvať do trojky

h2
21. okt 2024

@andreatytler Autorka nemá len muža, ale aj dieťa. V rodine (hovorím, ako je to u nás, možno to má niekto ináč, neviem) je normálne, že predtým, ako sa dohodnem s kamoškou, tak o tom dám vedieť mužovi. Prípadne aspoň po tom, aby o tom vedel. Ale dohodnúť sa len tak s kamoškou, keď mám malé dieťa? Ty píšeš, že ak je manžel, má to pochopiť a ty by si sľub kamoške nerušila. A čo, ak by dal rovnaký sľub tvoj manžel kamošovi a len by čakal, kým prídeš domov, aby ti nechal dieťa na starosti a išiel preč s kamošom?
Ďalej píšeš, že no a, že upratal a navaril, že tvoj muž to robí bežne. Aj môj to robí bežne, možno aj autorkin muž to robí bežne. Ale teraz nejde o to, že on upratal a navaril a ona sa má z toho poskladať. On pre ňu nachystal romantický večer. Čiže nie, že len navaril a upratal. Nachystal slávnostnú večeru, sviečky... A hlavne: odviedol dcérku k starým rodičom. Čiže čakal ju, aby strávili večer spolu. A ona mu ani nedá vedieť, že sa s niekým dohodla, priletí domov, bleskurýchle sa prezlečie, lebo veď kamoška už čaká dole a čau! Tebe sa toto zdá byť normálne?

kamatopo
21. okt 2024

@andreatytler tak potom u vás bežná vec. Už chápem tvoj postoj k danej teme🤷.

lienka.7
21. okt 2024

@andreatytler neviem ako ty, ale my s mužom bezne komunikujeme dopredu, kto "chce" kam ísť a aký má program. Keďže mame malé deti, bez dohody proste nikto nikam nejde. A to nie sme nesvojpravny, ale proste sa musíme dohodnúť, kto bude s deťmi. Tak ako mi oznamuje, že ide na futbal ci hokej, alebo si von posedieť, mu ja oznamujem, že idem von, do kina, alebo keď ideme spolu, volám mamu alebo deda na stráženie. Cize ked by som mu aj robila nejaké prekvapko, tak mu proste volám, ze dnes potrebujem, aby prišiel domov, lebo.... (nieco uplne bezne si vymyslim) To je všetko.

andreatytler
21. okt 2024

@h2, @lienka.7 Autorka to vysvetlila ze ak by muz nehol byt s dietatom, tak by s kamoskou nesla na vino ale ostali by oni dve doma a tam pokecali, takze chapem ze mu to dopredu neoznamila a ona sama vravi ze si normalne veci dopredu oznamuju ale proste teraz sa nestalo. Proste blba zhoda nahod.

grof_monte_christo
21. okt 2024

@andreatytler Aj keby sa táto situácia neskončila hadkou alebo tichou domácnosťou, bolo by mi neskutočne ľúto, ze som v manželovi zabila romantickú dušu a takéto prekvapko by možno už nikdy nebolo. Keby tej kamoške neslo o život, zostala by som doma a užila si romanticky vecer.

andreatytler
21. okt 2024

@grof_monte_christo No ano, toto je velmi dobry postreh. Chlapov velmi demotivuje ak sa ich snaha neoceni.
Podla mna klucove je ako prebiehala ta debata v momente ked autorka prisla domov a nasla cakajuceho muza. Ak mu oznamila ze ide von a sorry nemam na teba cas, tak to ho chapem ze sa s nou nebavi, ale mozno sa mu snazila navrhnut alternativu a on uz bol urazeny lebo mu hned nepadla okolo krku... nic o tom nepise ze ako to prebehlo.
Ako som vravela ja som tuto temu precitala mojmu muzovi a pytam sa ho co by spravil ak by bol v roli toho muza a on mi vravi ze nadseny by nebol ale chape ze som dala slub a jemu nevyslo prekvapko a ak by som sa ponahlala spat, tak by nemal problem pockat.

isis234
21. okt 2024

@h2 ... autorka písala: .. a doviedla som si kamarátku. ..... takže doviedla ju do bytu.
... ktovie ako to v skutočnosti bolo? Raz píše tak, potom inak.
Ak videla, že jej manžel upratal, navaril, pripravil romantickú večeru, mala zostať doma a kamarátke sa ospravedlniť, že to preloží na iný deň. Muž je prvoradý. potom je kamarátka.

h2
21. okt 2024

@andreatytler No neviem, písala, že dieťa má 3 a pol roka, čiže neviem si to veľmi predstaviť, jedine, že by kamoška počkala, kým dieťa zaspí. Ale myslím, že autorka to napísala len tak. Nerátala s tým, že by manžel nebol doma.

h2
21. okt 2024

@isis234 Doviedla si ju takmer domov, kamoška nechcela ísť do bytu, počkala ju dole.

andreatytler
22. okt 2024

@h2 Tak ja si to tiez neviem predstavit mat akukolvek zmysluplejsiu debatu pri 3-4 rocnom, ale su aj take deti co ich posadis pred puzzle a oni pol hodinu v tichosti skladaju.
Mne z toho vsetkeho vychadza ze autorka nepotrebovala riesit dceru ten vecer, kedze muzovi dopredu nezavola o svojich planoch s kamskou. Akoby vedela ze o dceru bude urcite postrane. Vychadza mi z toho ze muz mal byt doma s dcerou.
Ale musim povedat ze asi prehodnocujem svoj postoj a ostala by som radsej doma s muzom. Koli tomu ze moj muz by sa sice nenahneval ak by som dala prednost kamoske, ale myslim ze uz nikdy by mi nepripravil take romanticke prekvapenie a to by bola skoda. Aj ked poviem vam ze po prichode z prace v mojom veku a pri malom dietati najviac tuzim po tom aby som si mohla vyzliect podprdu a obliect pohodlne vygajdane pizamo a to k tym svieckam velmi nejde.

h2
22. okt 2024

@andreatytler 😁👍

isis234
22. okt 2024

@h2 a prečítaj si, čo písala v úvode. Ona píše raz tak, a raz inak. Ktovie , čo je pravda. lebo jej komentovali a ona napísala o inom.
Ja sa k tejto téme už nevyjadrujem.

h2
22. okt 2024

@isis234 Nie, nepíše raz tak, raz inak. Doviedla si kamarátku, tá nechcela ísť hore do bytu, tak ju počkala dole. Autorka sa išla do bytu prezliecť a išla za ňou. Doviedla si ju neznamená, že až do bytu.

Strana
z5