icon

Ako zvládnuť konflikty so svokrou počas tehotenstva?

25. mar 2025

ahojte, cítim sa už hrozne vyčerpaná a popravde aj nasratá :D Ale skúste aj vy povedať svoj názor, lebo možno som už zaujatá :D moja svokra nie je zlý človek, ona si len neuvedomuje ako sa cítia ľudia okolo nej keď ich vôbec ale že vooooobec nerešpektuje. rozumiem si s ňou, rada sa s ňou rozprávam, chodím k ním aj keď je manžel v práci a to niekoľkokrát za týždeň. lenže, chodím k nim aj so psom, ten má po pár návštevách u nej pankreas v prdeli lebo mi ho kŕmi kadečím. už dvakrát som ostala doma z práce a musela utekať k doktorovi, lebo mal silné bolesti a haldu krvi v stolici. Vysvetľujem, prosím aby mu nedávala jesť údene a mastné, vydrží 5 dni a zase to isté. Teraz mu začala vyvárať mäso, čo je podstatne lepšie ako údene ale kvôli tomu mi prestal jesť doma granule a kapsičky :D lebo však on chce masko :D tak opäť ju prosím, nech mu to nedáva stále, lebo mi potom doma celý týždeň nechce nič zjesť a trucuje... samozrejme, jedným uchom dnu druhým von, snažím sa ho tam teraz brávať minimálne nech si to prizriem ale nemôžem jej ho zase zakázať lebo ona ho má veľmi rada a ja naozaj konflikty kvôli psovi nechcem :D.
Okrem toho... Do všetkého sa montuje, dáva nevyžiadané rady, ktoré ona myslí asi aj dobre ale žerie mi to už nervy lebo si ani byt nemôžeme poriadne zariadiť podľa seba :D Chcem si s manželom robiť veci a poriadky v byte sama, budeme sa čoskoro sťahovať, je to pre nás veľký krok a rada by som aby sme si to budovali všetko my dvaja, ale zatiaľ je to tak, že ja sedím doma a ona chodí umývať podlahy, maľovať, upratovať... mne nič nepovie alebo sa tam rovno nanominuje a ja sa to dozviem samozrejme až potom keď je všetko spravené. Už párkrát sme boli dohodnuté, že tam pôjdeme spolu a ona tam radšej išla sama o deň skôr :D .... Manžel si to uvedomuje, tiež mu to žerie nervy, vysvetľuje jej to samozrejme milo, ja nechcem aby bol na ňu zlý, je to predsa len jeho mama... ale ona nič čo povie on nerešpektuje a už dupľom čo poviem ja :D čoskoro sa nám narodí dieťa a ja už mám teraz strach čo s nim ona bude robiť a čím mi ho bude kŕmiť keď len jedným okom žmurknem, kvôli tomu aká je si neviem ani len predstaviť, že by som tam dcéru niekedy nechala bezo mňa. Moja dôvera voči nej je na bode mrazu a dochádzajú mi sily. Obávam sa, že čoskoro strelím a ak sa nepohádam s ňou tak s manželom :D možno sú to aj tehotenské hormóny, aj preto sa snažím ešte filtrovať čo sa dá, ale už to ide ťažko.... čo si o tom myslíte? hrabe mne ? :D

Strana
z2
evcagabi
25. mar 2025

Nehrabe. Obmedz kontakt

martul
25. mar 2025

A to je problém nechať psíka za ten čas, čo si na návšteve doma? A keď mu ide dať žrať, tak prečo nezasiahneš, veď keď ide so žrádlom k nemu, tak povedz nie - nedávajte mu to?!
Ako sa dostane k vám do bytu a upratuje? Čo má kľúče? Veď jej ich nedajte. Veď si vy stanovte hranice, ja mám pocit, že vy ju všetko necháte a potom lamentujete.

pribinak
25. mar 2025

Nechápem načo tam ťaháš psa? A keď tá tak vytáča tak nechápem načo sa tam aj ty stále ťaháš?

katica06
25. mar 2025

Tiež si myslím že obmedzi tie návštevy, neťahaj so sebou psa. Keď dá psovi mäso , tak ty už jedáš nebol keď bude pes hladný zje aj granule . Naschvál sa nevyhladuje.
Kto jej dal vlastne kľúče že chodí uoratovať a malovať?

luccija
25. mar 2025

Načo chodíš toľko x týždenne ku svokre?Áno, toto bude typ, že vás bude všetkých dirigovať syn je zvyknutý a ty vyzeráš byť dobrá duša, ktorá sa neozve.A ako pises to, čo robí psovi bude robiť raz vnucatu.Nie je dobre byť príliš kamarátska so svokrou čo rada diriguje.Byt ti asi chce pomôcť upratať, keď si tehotná možno to myslí dobre, ale pozor, aby si mame a synovi neporodila "ich dieťa"
A psa krm zdravo, keď nechceš raz dať stovky eur za veterinára.Svokra žije sama?je super, že je nápomocná, ale veľký pozor je niečo iné pomôcť a riadiť celý život a upnut sa na vás, že keď príde dieťa bude sedieť u vás každý deň.Vsetkeho velá škodí ty sa nemusíš bát sa ozvať určité hranice...nemáš kamarátky, kolegyne?Tým pádom všetko riešite so svokrou a ona má pocit, že môže to všetkého rozprávať.

dskjhfdlkdjhl
25. mar 2025

Nemusis k svokre stale chodit, radsej si chod zveladovat byt, aby ta ona nepredbehla. Kluce od bytu si vypytaj naspat a na psa si davaj lepsi pozor.

autor
25. mar 2025

viete, keď ja ju svojim spôsobom mám aj rada.:D A môj a ich psíky sa zbožňujú, tak nechcem byť tá marha čo všetko zakazuje :D ale asi budem musieť no, nechala som to zájsť ďaleko, lebo som nechcela vyvolávať konflikty a popravde som nejak očakávala, že keď ju slušne poprosím a vysvetlím, prečo a ako tak to bude rešpektovať. Tak som zvyknutá z domu a aj s ostatnými blízkymi to tak mám :D je to pre mňa úplne nová situácia, sme spolu len rok a pol. Predtým bola moja potencionálna svokra anjel, dodnes sme v kontakte skoro každý deň, vždy som si rozumela so staršími ženami, mám samozrejme kamarátky aj v mojom veku (do 30 :DD) a nikdy som sa s týmto nestretla .... kľúče má ani neviem odkiaľ, asi ich manžel nechal u nich, to budem musieť poriešiť ako prvé veru :D a @luccija , toho sa bojím, že začne byť ešte horšia keď bude dieťa na svete. Svokra má práveže manžela, veľmi milého ale tiež si už asi zvykol na ňu a nič nepovie. No, budem si musieť nastaviť hranice, nemám s tým problém pri nikom, ale k nej som asi chcela byť strašne zlatučká milučká nech dobre vychádzame, ale asi to takto nepôjde no... diky baby za váš pohľad 🙂

glorikarebeka
25. mar 2025

Obávam sa,že keď sa narodí dieťa tak pes pôjde bokom a zameria sa na dieťa...ale vtedy už nebudeš mať toľko času chodiť k svokre a áno nastav hranice od úplného začiatku lebo inak sa budete hádať s mužom

dskjhfdlkdjhl
25. mar 2025

Tak mas ponaucenie, ze sa netreba pretvarovat, ale staci, ak sa clovek chova normalne, slusne, zato ma nastavene hranice a vie si povedat svoj nazor. Netreba byt navonok milucka zlatucka a pritom vo svojom vnutri zurit.

autor
25. mar 2025

@dskjhfdlkdjhl ale veď nepretvarovala som sa, jednoducho na začiatku viac veci "prehliadneš" , ustúpiš :D ono sa to len nakopilo, preto to teraz vo mne vrie :D

domkakvet
25. mar 2025

Na co chodis ku svokre tak casto, nemas ine zaluby? Ked si jej povedala viac krat zacala psovi varit, tak mozno jej treba len viac krat zopakovat.

januska12323
25. mar 2025

Prepáč ale si hlúpa, necháš psa trpieť len preto, že ho nevieš ochrániť? Má ho rada? Preto ho kŕmi sprostosťami až tak aby krvácal? Mesačnému dieťaťu dá guláš a tiež sa budeš len pozerať a nadávať na koni?
Psa nechaj doma, nauč ho nebrať jedlo od nikoho a svokre vysvetli hranice.

autor
25. mar 2025

@januska12323 jediný kto tu nadáva na koni si ty :D

veselo_neveselo
25. mar 2025

To nezmenis, nevysvetlis. Ked si svokra nemysli, ze davat udene psovi skodi, tak to bude robit nadalej. To nevysvetlis. Respektovat ta nebude, lebo stari si myslia ze mladi nic nevedia a len ai vymyslaju, prehanaju....neda sa s tym nic, dokknca ani konflikt ti nepomoze - len obmedzit navstevy, vopred ocakavat situacie a vyvarovat sa im. Psa tam nebrat, nenechavat bez dozoru, detto potom s detmi.

autor
25. mar 2025

@veselo_neveselo hej už mi doplo, že takto to nepôjde... obmedzím návštevy a možno keď uvidí, že tam nechodím už ani so psíkom a nenechám jej ani vnúča tak si vstúpi do svedomia, snáď

minenkaa
25. mar 2025

Musim ta opraviť
,ona nie je dobrý človek,toto je presne ten tip sebeckeho dobráka ,ale ja chcem len dobre,už si vysvetlila nepomohli ,už musíš byt len tvrdá a dať hranice

angeli121212
25. mar 2025

V prvom rade jej vezmi kľúče od bytu.. neexistuje aby mne niekto bez môjho vedomia vymaloval a riadil byt toto ani mame nedovolím a aj nakričím ak treba

tiezjedna
25. mar 2025

@autorka ona si do svedomia nevstúpi, ani jej to nedopne. Ty začni jednať asertívne a začni tým, že jej vezmeš kľúče od bytu.

veselo_neveselo
25. mar 2025

Pozri, podla mna naocakavaj ze si vstupi do svedomia. Musis vychadzat z toho, ze ona to nepochopi.

Na priklade udeneho pre psa, proste ked na tom nevidi nic zle, tak sa jej to tazko bude pamatat nabuduce, ze toto nema robit, pretoze pre nu je to normalne a pripustne spravanie. Preto je to tazke. Nie, ze by nechcela, ale ked je to pre nu normalne, tak pamatat si co ma robit a co nie bude naozaj tazke (a tych pravidiel bude pri dietati vela).

autor
25. mar 2025

@veselo_neveselo máš pravdu, aj preto sa snažím k nej nebyť nejaká protivná, lebo ja viem, že ona si to neuvedomuje, ale to ju pravdaže neospravedlnuje no, lebo však stačí počúvať a keby chcela mať ona so mnou dobré vzťahy tak by ma rešpektovala...

daniellasv
25. mar 2025

Este uvidis, ked bude dieta, ako bude donho "pchat jest".

jennky13
25. mar 2025

netreba sa konfliktov bat, ved aj tie musia vo vztahoch byt. Proste chce to rozhovor o tom, ako to citis a chces ty a aj o tom, ze by si chcela, aby ste mali dobry vztah a vedeli spolupracovat. Vzdy sa treba ohradit, ked nieco nie je akoby si ty chcela, ale zaroven aj pocuvaj a respektuj aj ty ju . Proste sa to naucite, ved inac mate super vztah a rodina za to stoji.

autor
25. mar 2025

@jennky13 ďakujem za milé povzbudenie 🙂 určite za to rodina stojí, musím nájsť cestu ako to vyriešiť tak aby sa ani jedná z nás necítila zle

lauruska_sumienka
25. mar 2025

porozpravaj sa o tom s manzelom a ked tak, tak na taky rozhovor so svokrou posli manzela ;) jeho bude mozno skor pocuvat ako teba-predsa len ty si cudzia

janickacrazy
25. mar 2025

Po pôrode to bude horšie, nezávidím ti.

terezkaarthuramax
26. mar 2025

So psíkom pozor. Su potraviny ktore sú pre ne smrteľne nebezpečné... A. Aj pre male deti môžu dostať silnú alergickú reakciu...Smutne toto . Je nerešpektovanie a nerešpektovanie. Moze to byt napriklad prosím.nevolaj ma michaela... A ten koho poprosis o to ta ta aj naďalej takto vola.. take proste neubližuje.. no v tvojom pripade to . nie je len nerešpektovanie.. ved ona vedome ničí zdravie nevinného tvora.
. Ale psík nie je jej rodina . Rodinou bude babatko tvoje.. snad bude pri svojej krvi rozumnejšie. Drzim ti palce

autor
26. mar 2025

@terezkaarthuramax musím priznať, že ťažko sa mi takto nastavovala hlava, stále som akosi dúfala, že však si dá povedať a že veď nerobí to úmyselne...ale už mi doplo, asi som aj potrebovala prečítať si tieto názory, že ani vám sa to nezdá normálne a som v "práve"...lebo však som si chvíľami myslela skôr o sebe, že som hysterka a veď radšej ustúpim ja pre pokoj... odkedy som tehotná tak sa to vo mne viac láme a viac si uvedomujem, že pri dieťati toto určite nedovolím a je čas s tým niečo robiť. Takže diky baby za dodanie sebavedomia a povzbudenia 🙂

sova7
29. mar 2025

Tvoja svokra je zlý človek a s dietatom to bude ešte horšie. Vzťah s chlapom co ma za matku takéhoto psychopata by som si ani nezačala zarobené
na celoživotné problémy. Jediná cesta je úplne ju odstrihnúť. Alebo si nechať nicit zivot. Je to síce autorka ale nie matka skôr generál. Nuž budeš to mať zaujímavé

sova7
29. mar 2025

A autorka. Ona to robí vedome a úmyselne. Náročky robí všetko čo jej povieš že ti vadí. Zrejme ťa berie ako niekoho kto jej kradne syna a nie si pre ňu dosť dobrá. Normálne to co robí nie je. A neustále ustupovanie zlu aby bol pokoj ma od zdravého vzťahu ďaleko a končí psychickými problémami. Tvoj partner by ju mal upratať ale asi ma pred nou rešpekt a strach ale teraz by sa mal postaviť za teba

sova7
29. mar 2025

@minenkaa každý chce tvoje dobro. Nenechaj si ho zobrať. Toto je manipulácia a kontrola schovaná za dobro. Žiadne dobro a pomoc. Pasívna agresivita

Strana
z2