Ako zvládnuť kričiaceho manžela a zlepšiť vzťah?
Ahojte..musím sa vyrozprávať aspoň takto..
Som s manželom už skoro 13 rokov.Od začiatku nášho vzťahu bol výbušný ..lenže rokmi sa to začalo stupňovať až sme skončili v štádiu kedy mi nadáva že som je*nuta ,prije*aná,pi*a.
Bojim sa čokoľvek pred ním povedať..pre priklad keď sa doma niečo stane, ze sa niečo rozbije alebo pokazí trpnem celý čas..lebo viem aký bude scenár..nadávky krik že som zase niečo doje*ala.
Zo všetkého obviňuje mňa.On si nikdy neprizná chybu..ja som mu nikdy nič nezakazovala.
Ja fajčím (salt) také tie co nesmrdia lebo obycajne mu vadili ..tieto salty fajčím tajne lebo mi to zakazal.ale našiel mi to ..komentár od neho bol ze mi uz je*e na tu sprostu hlavu a ze mi zlomi ruky, ked mi to uvidí znova.
Ďalšie veci sú majetok..každý máme svoj účet ..financie každý rieši svoje ..kúpil ako tvrdi on ,dom pre nás (z dedictsva) samozrejme ze viem ze to jeho majetok a dom si napísal iba na seba..
A tu je koreň problému, že keď sa teraz všetko prerába a doraba dávam peniaze do toho domu..všetky úspory som vždy dala do bývania s nim ,a všetko si dal vždy iba na seba ..namna nič..chcela som to mat spoločné ale samozrejme ostalo to iba pri sľuboch
Mame dve deti a nepomáha mi s ničím..domácnosť je cela namne ..ešte čaká ze mu budem chystať veci oblecenie do prace . Co aj robím..aby bol pokoj.dalsia vec je ze všade mame kamery na dome..dokonca ma začal aj cez mobil sledovať..dal mi takú aplikáciu..prosto cítim sa jak vo vezeni.
Nemôžem mať pri nom vlastný názor..a pritom by som sa sním rada rozprávala o všetkom čo cítim ale nejde to ..on je taky ze s nim sa to nedá ani po veľa pokusoch.
Netvrdím ze som svätá ja mam tiež svoje muchy ale vadí mi jeho správanie, nadávky ..nechápe ma vôbec..všetko mi zakazuje ..moje názory neakceptuje..nepočúva ma.Vzdy iba on musi mat pravdu ..ja sa cítim ako malé decko ktoré musí poslúchať na slovo..ja som normálne rada keď je preč v robote a mam doma kľud..keď viem ze bude doma ,mam zlu náladu, som nervózna ze aby sa zase doma niečo nestalo a nezačal kričať..poraďte mi co mam robiť??lebo už fakt niekedy nevládzem
Hovoris, ze rodina sa s Tebou velmi nebavi - kvoli nemu. Mozno ak by si konecne nasla odvahu odist (neviem co ine akoze chces robit??) bola by si prekvapena ze by sa niektore veci dali do poriadku. A s mamou komunikujes - aj to je nieco. Aj nejake peniaze na zaciatok mas - aj to je nieco.
Mas viac ako ine zeny v horsich situaciach, tak uz sa iba pozbierat. V inom pripade neverim ze si sem prisla pre rady ked si tak zaslepena a nepaci sa Ti co pisu,... fakt sa ucicikas iba tym ze sa "vyrozpravas"?
Nie zw by som to zazila, ale tato tema ma uz roky zaujima. Takyto muz si nevyberie ako partnerku “silnu” zenu, on hlada poddajnu, ktoru postupne spracuje tak, ze ta zena ma sama pocit, ze nie je lepsia od hovna. A k odchodu niekedy potrebuje mesiace, ak nie roky, odhodlavania a priprav.
Pre mna je takyto muz len kus sracky, vytrela by som s nim v mihu podlahu. Ale to som ja.
@zuzana2442 vyhladaj poradnu pre tyrane zeny, pomozu ti so vsetkym, samozrejme gratis. Mas vyhodu v tom, ze muz je v zahranici a teda mas stale urcitu volnost. Najdi v sebe silu, a sorav to pre seba a decka, lwbo toto nie je zivot
@stanislavicenka tiez som dieta co zilo v takom prostredí. Ja tomu nerozumiem, tie zeny hladaju len vyhovorky preco to neurobit.... roky. Ani kvoli detom sa mnohé nepreberú lebo vsak "rozbiju rodinu".... co na tom ze tú uz chlap tyran davno rozbil. Ach.
@h2 nestretavam sa smamou..pracuje v zahraničí ..pošlem mi obcas peniaze. Volám snou tajne ..s ocom sa nebavim lebo mi to muž zakázal.Chcel totiž aby otec prepísal jeho pozemky nanas a môj otec nechcel..tak môj muž mi zakázal akúkoľvek kontakt.Tak isto s mamou..manzel chcel pomôcť finančne moji rodia nikdy nemali veľa peňazí ako jeho..nechápe situáciu že moji nikdy nemohli dat peňazí co jeho rodicia
@majlo1234 kde vidite, ze muz je v zahranici? Akoze by ju tyral na dialku a ona by poslusne cakala kym
pride aj osobne?
V zahranici zije jej mama.
@zuzana2442 toto nemyslis vazne...on ma na seba dom do ktoreho ty inevstujes a este chce pozemky od tvojho otcca? Preco sa aj s otcom nebavis tajne, ked je to mozne s mamou?
Mala by si si z rodicov urobit spojencov,vsetko im povedat ako to je, prestat kryt psychopata a snazit sa odstrihnut.
@zuzana2442 v prvom rade ta objimam, drzim palce a prosim ta skus sa vymanit z tohto pekla. Urcite najdes silu kvoli svojim detom. ❤️ Velmi ti drzim palce a verim, ze sa ti podari krocik po krociku vymanit a odist od tyrana. Nezasluzis si taky zivot.
Otázka mate deti odišla by som už len s dôvodu si zachovať zdravie. Zdravie mame len jedno. Ine sami začínali aj s deťmi malými a tu sú. On je chorý normálny človek muž nikdy nezakazuje sa stretávať s vlastnými rodičmi. TY s mamou tajne komunikuješ aby nevedel už by to bolo posledné. Raz by mi zakázal sa stretnúť s rodičmi mala by som veci zbalene a TY si pristúpila pre jebnutého magora na to že budeš komunikovať tajné s mamou neblázni. Skonči to psychické týranie vydieranie toto je už veľa. Ja za rozvod nie som ale v prípade ako máš TY tak áno. Ak je chlap neverný bije a týra ženu a deti tak vtedy som za rozvod. Aby si nebola chorá s psychického stresu nebola chorá zdravie mame jedno ak sa tam niečo pokazí návratu už niet. Podľa teba toto je normálna komunikácia že TI zlomí ruky. Ten by tak čušal keby bol môj že by sa bál.
@jana_eyre_2 tlieskam ti za tvoju ludskost a pochopenie autorky. Som rada, ze i taketo zeny prispievaju a pomahaju laskavym slovom.❤️ O tom to je, o pochopeni a pomoci.
Tiez neviem, ci by som bola silna, zrejme by som tiez tapala, bola znicena a nevedela sa vymanit. Je to ludske a nie vsetky zeny su riaditelky zemegule.
Vyhľadaj hocijakú pomoc, akú nájdeš. Právnu, psychologickú, od žien, azylový dom, skus aj povedať otcovi, že už vieš, že je to debil a chceš od neho odísť (ak mu môžeš veriť, že mu to nepovie kým si prec). Ber vážne hocičo, kľudne aj charitu na začiatok… keď budeš od neho, uvidíš, ako ti dá ten pokoj silu sa postaviť na nohy. Urobíš aj nové úspory aj všetko neskôr. Na ničom nezáleží, len na tom, aby si sa vymanila z tohto pekla a samozrejme tvoje deti si zaslúžia tiež niečo lepšie. Tohto nechaj nech sa vypcha svojimi majetkami
@zuzana2442 úplne ukážkový príklad domáceho násilia. Urýchlene treba vyhľadať pomoc (právnu aj psychologickú). Skús si prečítať knihu týraná od Dianne Schwartz, autorka tam popisuje ako sa ocitla v podobnom vzťahu, svoje vnútorne pochody aj čo jej v skutočnosti bránilo odísť.
A uvedom si, že ak tvoje deti v tomto vyrastajú budú to považovať za normálny vzor rodiny a neskôr to budú samé vyhľadávať.
@zuzana2442 tiez ma mrzi ako sa do teba baby pustili,musi to byť tazke ked ti znicil sebavedomie,nemam skúsenosť , ale snad sa ti podari zobrať sily a odísť aby ste v klude mohli zit s detmi🙏vela sil!
@babulkomale zle som pochopila tu vetu s mamou, teraz som to znova citala. To meni situaciu, v kazdom pripade moje odporucanie ostava-kontaktovat poradnu pre tyrane zeny.
@zuzana2442 žiješ v tak neuveriteľne otrasnom a krutom vzťahu ze to tu ženám dvihlo tlak preto tie nepríjemne príspevky zozaciatku diskusie.
Nie si hlúpa, ani *ebnuta, nieje to tvoja vina, si obeťou domáceho násilia, si žena ktorú muž psychicky aj ekonomicky týra, žena ktorá je na tyranovy zavisla
Zavolaj prosím na linku pre obete násilia, potrebuješ odbornú pomoc, nie ďalšie nadávky na fóre. Len s odbornou pomocou, krôčik po krôčiku sa z toho pekla budeš vedieť raz dostať. Držím palce
@zuzana2442 bože dievča, čo najskôr preč od neho, veľmi toxický, zlý človek, ktorý ťa neľúbi. Bude to stále horšie, obávam sa aby ti ozaj časom nezačal aj fyzicky ubližovať. To nie je normálne že ti takto hnusne nadáva. Môj otec takto nadával keď bol ožratý ale triezvy človek keď sa takto chová tak to je otras. A ešte čo s tým domom spravil. Normálny pár má byt, dom v bezpodielovom spoluvlastníctve, lenže tvoj ma zadné vrátka,keď nebudeš poslúchať tak povie že môžeš ísť. Fuj, zle mi je z neho a to ho ani nepoznám. A to máte spolu dve deti. No na tvojom mieste hľadám cestu ako z toho vzťahu rýchlo preč, aj keď jednoduché to iste nebude. Držím palce a želám veľa vnútornej sily poriešiť to. Myslím že by si sa mala poradiť v nejakom krízovom centre. To čo on robí je psychické týranie.
Máš syna? Ak áno, za pár rokov budeš pre neho tiež asi len onuca a bude sa k tebe spravať ako jeho otec...nič iné v živote nevidel, len utlačenú poddajnú matku, čo posluhuje a ktorej treba nadávať. Takže v takomto vztahu vyrastá možno ďalšín tyran. Už tu raz písala jedna baba, ktorá má rovnakého mažela a syn jej už v malom veku začal nadávať. Prebuď sa a vypadni od neho.
@zuzana2442 preboha, to fakt žiješ s týmto H..O..VA..DOM.. ty nie si asi v poriadku, keď to 13 rokov trpíš...a ešte sa pýtaš, čo robiť ?, Aby si fakt neskončila na psychiatriii...surový tyran, diabol a H..O.VA..DO..v jednej osobe..ak máš rada seba a deti..odchod a rozvod...
@zuzana2442 dal mi taku appku.....
To vazne?
Preco ju nezrusis?
Nechavas sa sledovat mobilom?
Ruky by som dolamala ja jemu....
Ked je dom iba na neho,nevrazaj do neho svoje peniaze!
Jezkovi voci,snad nie si tak hlupa...
Vrazas peniaze do niecoho,v com ti nic nepatri...preto ta aj buzeruje,ponizuje...lebo vie ze nemas nic.
Si zavisla na nom,nemas kam ist,s dvoma detmi...ked sa rozhodne vyrazit ta koli rozbitej salke,si na ulici...a on si spokojne preraba domcek....ach.
Keby mne takto moj muz nadaval ....
Tiez sa viem nastvat,aj za rizbitu salku....ale to su 10sekundove nepremyslene vybuchy a urcite nenadavam na cely svet...
Takto ponizovat svojho partnera..to je hrozne.
A cigarety-ze ti dolame ruky...to ako fakt????
Kolko mas rokov?
A kamery v celom dome su vam naco?
Pocuj,toto je este horsie ako vo väzeni.
Tvoj muz je chory.vazne.
Rada-ak mozes odist k rodicom alebo inde,urob to hned po vianociach-nepokazila by som ich detom.
Hoci....ake budu,v takomto prostredi???
A zacni si financie davat bokom-je super,ze tvoj muz akceptuje,ze mate kazdy vlastny ucet.dufam ze on k tvojmu pristup nema...
Tym mas vyhrate.
Nemusis mu uz davat nic.
Odteraz si odkladaj blocky z obchodov,aby si mala dokazy o platbach,kt isli z tvojjo uctu.
Aj na veci pre deti, do domacnosti,jedlo.....
Pretoze ked budes chciet odist,on bude robit peklo...musis sa pripravit.
@zuzana2442 možno ako prvý krok by si mala zavolať otcovi a dať si vzťahy s rodinou doporiadku.
Tvoj muž ta oklamal, rodičia niesu povinný prepisovať pozemky ani dávať majetky svojom deťom, 99% rodičov by to nespravilo. Nemôžeš sa za to hnevať na otca, podľa mňa aj vedel čo je tvoj muž zač a preto nechcel. Buď rada, prišla by si o ne, ver tomu že tvoj chlap by ta tak zmanipuloval že by si mu prepísala svoj podiel
Ten pán s ktorým žiješ nieje psychicky v poriadku, isto ma nejaku poruchu osobnosti alebo priamo diagnózu. Som si istá že to čo si tu popisala je len špička ľadovca, veľa z toho podľa mňa aj ty vytesnujes z hlavy ináč by si sa zbláznila.
Moc tu neprispievas na fóra ale čo som pochopila máš staršiu 14 ročnú a teraz malé bábätko? V takejto situácii sa veru ťažko odchádza, ale budeš to musiet skôr či neskôr spraviť.
@osky on tvrdí že dom dal na seba kvôli tomu aby moja prvá dcera nič nedostala lebo nieje jeho..penaize dostal dedičstvom cize ja nemam nato narok..ja som vždy do každého bývania dávala penaize všetky. Aj tak bolo malo,aj je ..ako teraz..on vždy vie ako namna aby dostal odomna peniaze.Mne je hlúpe nedať keď tam bývam.ja platím výdavky na auto na ktorom chodím už roky ale je naneho platím poistku,benzín opravy..v podstate nemám nič iba deti ..žiadny úver n4mqm chvalabohu.. ale teraz vymýšľa ze vezme na dom lebo ho chce dokončiť..už teraz viem ze to bude chcet urobiť tak aby som to platila ja ..ma est3 jeden byt ktorý kúpil tesne pred svadbou aj ten je ina naneho ..aj dotoho som dala penaize ..nie málo.. ten je v prenájme. Keď som tlačila nato aby aspoň ten byt dal polku namnq vyvadzal a povedal ze sa to nedá keď je na hypotéku.
@osky keď som aj riešila ze nech dá niečo namna ,vykrikoval mi ,ze mi ide iba o penaize
@zuzana2442 to. s tými financiami znamená, že tvoje peniaze do jeho nehnuteľností máš investovať, a Tvoja dcéra , ktorá nie je jeho dcérou na tie TVoje peniaze nárok nemá??? kedže to sypeš do jeho krku??? Haló, veď ty ochudobňuješ týmto sposobom vlastné dieťa.. a ideš mu poskytnúť ďalšie peniaze na dorábku jeho domu? si od neho finančne nezávislá? pracuješ? lebo tvoj život a život tvojich detí speje s týmto toxickým človekom ku katastrofe, toho si si vedomá že? potrebuješ odbornú pomoc, aby si sa dokázala odpútať a osamostatniť, a preliečiť svoju dušu, hlavu aj telo.. a tým pádom zachrániť svoje deti..
A tvoje prvé dieťa nemá pravo dostať po tebe majetok, keď si tam dala peniaze ? Keby aj sa ti niečo stalo a si 1/2 vlastníčkou, dcéra by mala koľko 1/8 z domu?
A predpokladám, že svoje deti vychováš aj teraz skromne, lebo “on vždy od teba nejako peniaze dostane”
Aký dávaš tej dcere príklad? Aby si aj ona našla psychopata, ktorý ju odreže od rodiny.

@zuzana2442 veľmi zlé podmienky pre život. Musíš odijst. Keď si jeho manželka hádam s právnikom niečo vysudiš. Choď preč odneho. Je tu jeden článok o žene kt, sa úplne že pripravila a jedného dňa odišla z deťmi. Treba sa pripraviť, dať si deti do svojej starostlivosti. Musíš odijst, tvoj muž je zlý.