icon

Ako zvládnuť mamine zdravotné problémy a domáce povinnosti?

stelly652
17. júl 2025

Ahojte ľudia chcel bi som vedieť aké ste mali zážitky pekne aj zle spomienky s rodičmi starými rodičmi už cítim,že s mamu niečo neje v poriadku uzatvára sa do seba s nikým nekomunikuje iba so mnou trochu pri káve ☹ som dosť všimavi a viem ju pochopiť kedy ma zlý deň a kedy ne vidno to na nej a neustále beha po dome a prace,vari a nestíha a je nervózna tak ja za ňu musím dokončiť to čo nedokončila a ľahne si a leží už to je mesiac ako trpí a nedá mi najavo,že jej je niečo už druhy krát ide do nemocnice ležať a zase mi nechce povedať prečo ide do tej nemocnice ležať ako sa jej mam spýtať?..aby mi konečne odpovedala prečo ide do nemocnice ☹ .... na rok ma 70 rokov...ako sa mam pripraviť na to najhoršie?....mala ste tiež také zážitky?,že boli dobre časí a potom to prišlo náhle a nečakane?....mala ste niektorá skúsenosti so svojimi starými rodičmi???...Na čo sa mam pripraviť a ak vie niekto poradiť???😔 😢

gabriellka
17. júl 2025

@stelly652 asi by som sa spýtala ošetrujúceho lekára. Si priamy príbuzný, myslím že máš narok aspoň na základne info. A mame by som to “vysvetlila” asi tiež. Akože za koho ma ma ak mi nechce povedať o svojich zdravotných problémoch. Môže potrebovať časom viac tvoju opateru, častejšie návštevy u lekára. Myslím že by ti mala povedať čo sa deje, nech sa aj ty vieš nejak zariadiť

janinah
17. júl 2025

Na chorobu a starobu rodicov sa neda pripravit. Jednoducho vidis ako ti vitalny clovek pred ocami slabne a upadá.Je ti to ľuto,lebo ho miluješ,ale plne si uvedomuješ,ze s tym neurobis vobec nič.Mozes mu venovat tolko casu a starostlivosti kolko sa da vzhladom na tvojunpracu a rodinu. Ako dospele dieta mas pravo isf za jej os.lekarom v nemocnici a pytat sa na zdrav.stav a prognozu.Tak to urob.

stelly652
autor
17. júl 2025
@gabriellka

@stelly652 asi by som sa spýtala ošetrujúceho lekára. Si priamy príbuzný, myslím že máš narok aspoň na základne info. A mame by som to “vysvetlila” asi tiež. Akože za koho ma ma ak mi nechce povedať o svojich zdravotných problémoch. Môže potrebovať časom viac tvoju opateru, častejšie návštevy u lekára. Myslím že by ti mala povedať čo sa deje, nech sa aj ty vieš nejak zariadiť

@gabriellka ja som sa jej pýtal,prečo ide ležať zase do nemocnice a nechce mi povedať dôvod asi viem prečo mi nechce povedať svoj zdravotný stav,lebo stále mi hovori,že ja si všetko beriem k srdcu a ťaží ma to chce mi na dobre asi... asi bude lepšie keď sa ja pôjdem osobne spýtať lekára čo jej zistili na vyšetrení

stelly652
autor
17. júl 2025
@janinah

Na chorobu a starobu rodicov sa neda pripravit. Jednoducho vidis ako ti vitalny clovek pred ocami slabne a upadá.Je ti to ľuto,lebo ho miluješ,ale plne si uvedomuješ,ze s tym neurobis vobec nič.Mozes mu venovat tolko casu a starostlivosti kolko sa da vzhladom na tvojunpracu a rodinu. Ako dospele dieta mas pravo isf za jej os.lekarom v nemocnici a pytat sa na zdrav.stav a prognozu.Tak to urob.

@janinah zajtra skúsim zavolať neurologičke a možno mi vysvetli jej zdravotný stav

anonym_899743
17. júl 2025
@stelly652

@janinah zajtra skúsim zavolať neurologičke a možno mi vysvetli jej zdravotný stav

@stelly652 neviem aký vzťah máš s mamou, rodičov iba o rok mladších ako tvoja mama, ale, poznám ich diagnózy, lieky ktoré užívajú, lekárov ktorých navštevujú, aj dôvod každej jednej hospitalizácie

stelly652
autor
17. júl 2025
@anonym_899743

@stelly652 neviem aký vzťah máš s mamou, rodičov iba o rok mladších ako tvoja mama, ale, poznám ich diagnózy, lieky ktoré užívajú, lekárov ktorých navštevujú, aj dôvod každej jednej hospitalizácie

@anonym_899743 mamku mame veľmi blízky vzťah zato sa chcem o ňu postarať nechcem ju dať do starobinca starala sa o nás keď sme boli mali tak teraz sa budem musieť ja o ňu starať....ja zistím na neurológii aké lieky užíva na hospitalizácii mi povedia

rozculena
18. júl 2025