icon

Ako zvládnuť manipuláciu a emočné vydieranie otcom?

12. nov 2023

Ahojte, prisla som si po radu. Moj otec ma 71 rokov, pocas puberty a celkovo detstva ma tyral, párkrát fyzicky napadol.. ale ten psychicky teror bol horsi, mala som kvôli nemu problémy od základnej až po strednu školu. Vravel mi aké som hovno a že som mala skapat, že som ku*** atd atd.. videl ma po teraz pol roku smial sa mi aka som pribrata..
Ale to je jedno.. ide o to, že teraz keď je starý mi kazdy deň vola niekoľkokrát za deň (kľudne 20x) od 5:30 je schopný mi volať. S tým aby som za ním prisla, že ho boli ruka, chrbat, grca atd.. hocikedy mi zavola s plačom ako ma chce naspäť a že mu je luto ako sa choval atd.. začne otvárať staré rany, vydiera ma ako je sam a že ma len mna.. atd atd.. mna to depta vnútri, nechcem s ním byt ani s ním travit cas je mi lepsie bez neho ale vkuse mi hovorí ako veľmi to budem ľutovať keď zomrie .. prosím vás ako sa od tohto oslobodit, na jednu stranu mi je luto že je uplne sam, ale na druhu ja som tiež sama keď ma niečo boli, je mi zle alebo nemam peniaze. Nechcem sa o neho starat, berie mi to energiu ..

Strana
z2
autor
13. nov 2023

@oli18 nezdedim nic, ma pôžičky a býva v obecnom byte kde si platí najom. A mám 24 rokov, to je pravda že som dost stara aby som to mala cele za sebou

karolinakr
13. nov 2023

Na jednej strane si tatko vyžerie, čo zasial, na druhej strane, ak sa zmenil, mrzi ho to, chce si dat vztah s tebou do poriadku - niekoho pred smrťou tlači svedomie, dala by som tomu šancu.
Ty vidiš, či len hrá komediu, aby mal zdarma opatrovatelku, alebo ho ozaj zaujíma, ako sa maš, je laskavy, dobry, pribalí ti na cestu..
Ak to nedávaš, dobry nápad je najat opatrovatelku, akú si može/te dovoliť

daniela2202
13. nov 2023

Zrušiť číslo

Strana
z2