Ako zvládnuť manipuláciu partnera cez deti?
Prechádzam si manipuláciou deti proti mne, označovanie ma psychiatrickou diagnózou. Ako z toho vyst von? Už keď ja nejavím záujem, tak ovplyvňujú mienku okolia proti mne. Dnes mi škôlkar povedal, že on má rád iba otca a mňa nie (po jednom dni s nimi). Robia mi zo života peklo, podkopávajú nohy, robía prieky, zťažujú zámerne situáciu.
máš kam ísť
@anonym_autor a spytala si sa ho,preco ma rad len ocka?
Ked bude od teba najblizsie nieco potrebovat,posli ho s tym za ockom....
Aj dieta casom pochopi...
Ale prvorade je od neho odist.
Ak nemas kam,odkladaj si postupne dake financie-ak mozes,pomaly sa na to NENAPADNE pripravuj a vybav si starostlivost deti do tvojej pravomoci.
Aj vyzivne od manzela.
S niektorymi ludmi sa proste neda,takze dohodou to asi nedosiahnes,iba sudnou cestou...
Máš kam odísť bývať ?
@osky
@alickapusinka
@sona272 máme kam odísť, len museli by sme zmeniť a prekopať komplet život kvôli ním (ex ajeho rodine). Bojím sa s nimi zostať v jednom meste popravde za takýchto okolností a v druhom nemáme žiadne zázemie ani prácu nič. Malý dostáva ataky a odmieta všetky moje kroky tak ho jeho otec s rodičmi zmanipuloval.
@osky
@alickapusinka
@sona272 máme kam odísť, len museli by sme zmeniť a prekopať komplet život kvôli ním (ex ajeho rodine). Bojím sa s nimi zostať v jednom meste popravde za takýchto okolností a v druhom nemáme žiadne zázemie ani prácu nič. Malý dostáva ataky a odmieta všetky moje kroky tak ho jeho otec s rodičmi zmanipuloval.
@anonym_autor choď s malým (neviem koľko má rokov) k psychológovi, s tým, že Ťa nerešpektuje, otec ním manipuluje v Tvoj neprospech.....
Psychológ po pár sedeniach bude mať jasno, či je to naozaj tak a bude pracovať s Tebou aj s otcom dieťaťa. Objasní mu, že tým ubližuje malému, že to musí zmeniť, ale hlavne Ty budeš mať na papieri čierne na bielom, že to otec robí a budeš vedieť to neskôr použiť pri zverení dieťaťa do opatery.
@anonym_autor choď s malým (neviem koľko má rokov) k psychológovi, s tým, že Ťa nerešpektuje, otec ním manipuluje v Tvoj neprospech.....
Psychológ po pár sedeniach bude mať jasno, či je to naozaj tak a bude pracovať s Tebou aj s otcom dieťaťa. Objasní mu, že tým ubližuje malému, že to musí zmeniť, ale hlavne Ty budeš mať na papieri čierne na bielom, že to otec robí a budeš vedieť to neskôr použiť pri zverení dieťaťa do opatery.
@anonym_0f854e otec dieťaťa ku psychologičke nikdy nepôjde a dokonca to otočí všetko proti mne.
To by bolo u mňa ako posledné, keby niekto MOJE DETI proti mne hucká.
Konaj kým nie je neskoro, lebo Ti deti totálne zmagoria.
Joj, to by si neverila, coho je manipulator schopny. Aj k psychologicke pojde a este aj tu dokaze zmanipulovat. Tymto si prechadza kamoska. Vsetci vieme, aky je a ked som videla posudok, nechapala som - milujuci otec, citlivy clovek. Dostal striedavku, deti su uplne zmagorene z neho. A ona nema sancu.
@anonym_0f854e otec dieťaťa ku psychologičke nikdy nepôjde a dokonca to otočí všetko proti mne.
@anonym_autor Never tomu. Psychologovia a posudky budu v tvoj prospech. Ty ale potrebujes nejako to niekde mat podchytene, riesene. A nielen to, naozaj ti pomoze, ak bues mat aj ty sama pre seba sprievodcu takouto tazkou situaciou, psycholog vie diagnostikovat dieta, nie zmenit, zmenit sa moze pristup teba ako rodica, budes mat usmernenia, ako to prezit, ako sa spravat voci synovi a pod...
@anonym_autor tak choď s malým, ona z neho vytiahne kadečo. Nech si predvolá otca, ak odmietne spolupracovať, bude to na papieri.
Oblbne len neskúseného psychológa, ak by mu dala testy, tie neoblbne.
@anonym_autor Never tomu. Psychologovia a posudky budu v tvoj prospech. Ty ale potrebujes nejako to niekde mat podchytene, riesene. A nielen to, naozaj ti pomoze, ak bues mat aj ty sama pre seba sprievodcu takouto tazkou situaciou, psycholog vie diagnostikovat dieta, nie zmenit, zmenit sa moze pristup teba ako rodica, budes mat usmernenia, ako to prezit, ako sa spravat voci synovi a pod...
@jumama väčšina odborníkov všetko rieši pred deťmi a tým celú situáciu ešte zhoršia. To by chcelo ozaj odborný prístup psychologičky, aby som ešte po nej nej nelepila dieťa. Žiadnu overenú v našej blízkosti nepoznám a bojím sa aj presahov ex rodiny.
Joj, to by si neverila, coho je manipulator schopny. Aj k psychologicke pojde a este aj tu dokaze zmanipulovat. Tymto si prechadza kamoska. Vsetci vieme, aky je a ked som videla posudok, nechapala som - milujuci otec, citlivy clovek. Dostal striedavku, deti su uplne zmagorene z neho. A ona nema sancu.
@veklipo preboha 😥
@anonym_autor tak choď s malým, ona z neho vytiahne kadečo. Nech si predvolá otca, ak odmietne spolupracovať, bude to na papieri.
Oblbne len neskúseného psychológa, ak by mu dala testy, tie neoblbne.
@anonym_0f854e ex testy už mal a vyšla mu nízka hladina empatie. Rada by som sa s ním dohodla aj na môj úkor v prospech detí, ale odmieta. Vyslovene mi ubližuje cez deti.
@anonym_0f854e ex testy už mal a vyšla mu nízka hladina empatie. Rada by som sa s ním dohodla aj na môj úkor v prospech detí, ale odmieta. Vyslovene mi ubližuje cez deti.
@anonym_autor je to ťažké, skús nereagovať na akékoľvek provokácie od ex. Malému, čo sa dá, trpezlivo vysvetli, objasni. Na otca nenadávaj, nehuckaj malého voči nemu. Bude sa ho snažiť "kupovať", aby si ho získal, ale neboj sa, časom malý veľa veci pochopí. Vytváraj mu doma láskyplné prostredie, choďte spolu na výlety, majte spoločné pekné zážitky, ale trvaj na pravidlách a povinnostiach syna, aby nebol rozmaznaný a rodičov manipulujúci drzáň.
@anonym_autor a ešte, čím viac bude na Tebe vidieť, že Ťa raní, tým viac sa bude snažiť Ti ubližovať prostredníctvom syna. Nereaguj, usmej sa, najlepšie je ani sa s ex nestretnúť. Dieťa odovzdaj pred domom a žiadna debata, len nutné, čo sa týka syna.
@anonym_autor preco teda syna nevezmeš psychologicke? Na nete nájdeš plno urcite aj tu alebo vo fb skupinách. Na mk je aj anonymná psychologička poradňa pre deti tam by som hľadala tiez. Ake kroky si vlastne podnikla na ochranu syna? A ako dlho to uz trvá?
@anonym_autor čiže čo? Stiahneš chvost a necháš si zmanipulovať deti a zničíš tým vzťah s nimi?
@anonym_autor čiže čo? Stiahneš chvost a necháš si zmanipulovať deti a zničíš tým vzťah s nimi?
@anonym_f1128e psychológa hľadám aktívne už dlhšie.
Asi zavisi aj od situacie pri ktorej ti dieta povedalo, ze ma radsej otca...
A pri dlhsom aktivnom hladani psychologa, sa ti nepodarilo nikoho najst???
@anonym_autor a v čom je problem? Nenasla si žiadneho?
@anonym_autor https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
https://mojra.sk/ Tu je voľný termin dnes 18:00
Autorka je to naozaj tak ze sa snažíš pomôcť svojmu dieťaťu, alebo si ďalšia zo žien, ktoré sa sem pridu iba vyžalovať ale reálne neurobia nic? Lebo v dnešnej dobe je pomoc dobre dostupná len treba chciet
@anonym_autor https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
https://mojra.sk/ Tu je voľný termin dnes 18:00
Autorka je to naozaj tak ze sa snažíš pomôcť svojmu dieťaťu, alebo si ďalšia zo žien, ktoré sa sem pridu iba vyžalovať ale reálne neurobia nic? Lebo v dnešnej dobe je pomoc dobre dostupná len treba chciet
@anonym_160c35 vidno že si asi nemala skúsenosť s manipulátorom a spol.
@anonym_160c35 vidno že si asi nemala skúsenosť s manipulátorom a spol.
@anonym_autor ako to súvisi s tým ze uz dlhsie hľadáš aktívne psychológa? Snažila som sa ti pomôcť, keby si stala o psychologickú pomoc pre svoje deti urcite by si bola rada aj za tie linky. Chapem ze sa bojíš manžela ale neodpovedala si co s tým ides robit?
@osky
@alickapusinka
@anonym_autor pozri sa autorka, ja ako rozvedena matka ti hovorim, ze je ovela jednoduchsie vybrat a zmenit prostredie dietata kym chodi do skolky resp.na 1.stupen ZS.
A skor im to prospeje.
Autorka, je mi to velmi luto. Hovori sa ze voci narcistom a manipulatorom mas pouzivat techniku "seda skala" - na celu jeho komunikaciu odpovedat iba strucne, kratko, "ano", "nie". Toto mas asi zvladnute smerom k muzovi aj smerom k jeho rodine. Nenechaj sa vtiahnut do vysvetlovania, to nepomoze, ich nazory, postoje, ako iste vies, nezmenis.
Co sa tyka deti, ja by som v pripade ich manipulativneho chovania (lebo to co robia je okukane manipulativne chovanie) skusila jednak uznavat pocity - to casto velmi velmi pomoze, a potom aj tiez tu "seda skala" metodu:
- Ja chcem byt iba s ockom, iba jeho mam rad!
- Chapem, chyba ti v tejto chvili ocko. Teraz to nie je mozne s nim byt. Tak sme sa s ockom dohodli. Ak sa budes chciet hrat, citat si knizku, papat, cokolvek... som tu pre teba. Velmi ta lubim. Velmi rada sa o teda a surodenca staram...
Proste mu kludne priznaj, ze mu moze otec chybat on si o tom aj v tej svojej malickej hlavicke porozmysla.
Nie je to mozno uplne len manipulaciou, kazde dieta asi chce mat oboch rodicov, nech su hociaki. Ono to este nechape, co je manipulacia. Dokonca naozaj sa z neho moze v dospievani stat tiez narcis. Ak si ho otec bude kupovat darmi a podobne. Je to na rodicovstve strasne tazke, ze deti, aj ked malicke, urcite povahove rysy podedia, a je to nezmenitelne. Aj deti su nam casto zrkadlami, opakuju nam problem, co sme nezvladli s rodicmi, partnermi...
Ja by som na tvojom mieste skusila mozno nejaku online psychologiu, cez tie webove stranky ksebe alebo hedepy. Mas tam vzdy aj taky medailonik psychologa, oblast na ktoru je zamerany, hodiny praxe... aj podla foto si mozes vybrat sympatickeho pre teba, alebo podla ceny za sedenie... Podla mna je to dobry krok, ze umoznili aj takto online sa stretnut, mozno toaj zbura lady v cloveku trosku.

Máš kam odísť bývať ?