Ako zvládnuť manžela, ktorý ma stále hnevá?
S mužom som 20 rokov, z toho 10 rokov manželia. Máme dvoch chlapcov 8 a 6. Muž má cca 7 rokov svoju firmu, veľa práce a tak ja som na deti sama, nepracujem, pomáham s formou a raz za čas brigáda, mladší nie je zdravý, starší adhd a poruchy učenia. S deťmi to je ťažké, ale snažím sa aby sme fungovali, aby sme boli šťastní. Muž zarobí, všetko kúpi, vie sa postarať o deti tak že navarí a dá ich spať, ak nie som doma (čo je Max 1x za rok) naposledy som bola vonku rok a pol dozadu, nemám už kamarátky, nemám kolegyne, mám len mamu. Posledné cca 3 roky má veľmi veľa práce, aj keď príde skôr, tak hneď Pc a rieši prácu, inak chodí tak 18:30 domov, s deťmi je denne Max hodinu a aj to po nich len kričí, chcel by stroje, ktoré spravia všetko na povel. Je večne podráždený, nepríjemný, na mňa nie je až taký ako na deti, ale akonáhle som ja v nepohode tak je on vytočený a nepríjemný aj na mňa. Ja nemám nárok byť smutná, nemôže mi byť zle. Ja musím držať všetkých v dobrej nálade, deťom dávať lásku aj za neho, on s nimi nedokáže nič bez kriku. Chcem ísť do práce, on mi nebráni, ale on sa nepostará o deti. Už som tak aj pracovala chvíľu a bolo to náročné, lebo ku všetkým povinnostiam pribudla práca a ja som nemala šancu to zvládnuť. Teraz keď poviem, že chcem do práce, tak mi povie, že aj tak to nezvládneš. Práve sme sa na tom pohádali a mne je hrozne z toho. Inak ku mne nie je taký
Nepracuje on preto tak vela aby s tymi detmi nemusel byt?
Ale prosím ťa,to tvrdenie,že si nezvládala prácu a všetko je výhovorka. Skús si predstaviť,že si reálne na všetko sama,že muž odíde,uvidíš,ako si všimnes,že nie,nie je to tak zle. Chlapa si poznáš 20rokov,nechápem,že si sa teraz spamätala,že ti niečo vadí
ahoj, ja by som sa len zamyslela, preco chcem ist do prace ked nemusim??? vela zien by ti zavidelo, ty si mozes svoj den naplanovat tak, ako chces. a to ze "musis" davat lasku a pohodu - no ved si mamina 🙂 zameraj sa na to, co mas a ake je to cenne.
vacsina muzov ti to nepovie, ale vsetko, co robia, robia viac menej pre rodinu, vaz si to. a ak vrci a je nervozny, kludne mu povedz, ze ta to zarmucuje, ked tak s tebou jedna. ale nikdy nie s krikom (vtedy muz musi reagovat len s krikom).. nasa zenska vyhoda je v tom, ked ukazeme svoju slabost..

@karolinakr a mať takého skvelého podnikateľa, ktorého nemá kto zastúpiť ani na 3-4 hodiny aby došiel k deťom? Každý podniká aby bol sám sebe pánom... a nie že vraj nemôže skôr opustiť firmu.... bludy