Ako zvládnuť myšlienky na sebapoškodzovanie?
Čo mám robiť ak ma chytajú myšlienky o tom, že by som si mala ublížiť a že si nezaslúžim žiť na tomto svete? Nechcem si nijak ublížiť, ani si nechcem vziať život. Ale príde mi to na rozum…hlavne keď mi je ťažko. A hlavne keď príde nejaký taký pocit na nevydržanie? Nemám to takto stále. Príde to ako striedavé obdobie.
Podívej se, prosím, sem: https://www.modrykonik.sk/faq/zo-zivotnej-situacie-uz-nevidim-ziadne-vychodisko/
nie psychológ,toto je na psychiatra a čo najrýchlejšie
Daj sa hospitalizovať, je to akutne
@adriena85 neviem, či je to akútne, sem tam sa to však stáva. Mám dni keď viem normálne fungovať aj žiť a som v pohode aj mám dobrú náladu a cítim sa (aj) šťastne (chvíľkové momenty) a potom prídu myšlienky a stavy a zrazu takéto premýšľanie nad ubližovaním a nežitím. Myslím si však, že mám asi dosť silný pud sebazáchovy pretože som si ešte nejak extra neublížila.
vyhladaj odobornika, cim skor
Si dolezita, si na tomto svete pre nieco. Pozri sa do zrkadla kazde rano a pobedz si ze si uzasny clovek!
Mozno sa potrebujes porozpravat ,napis do chatu napr. na ipcko.sk
Potrebuješ terapie, toto sama nezvladnes. Vyhľadaj psychológa, psychiatra.
@stefanny ipcko som skusala velakrat :/ za mna nic moc
Mne keď zomrel kamarát, tak som si búchala hlavu o stenu. A vtedy som si pomyslela, že aha, to asi preto sa niektorí ľudia poškodzujú. Že tú veľkú bolesť čo majú v sebe potrebujú pocítiť aj fyzicky. Takže asi tieto myšlienky nebudeš mať len tak z ničoho. Čo ťa trápi? Ako tu píšu aj ostatní, najlepšie by bolo absolvovať terapiu u psychológa. Takéto myšlienky nie sú normálne. Zrejme pramenia z niečoho, kvôli čomu trpis. Poškodzovanie ti ale nijak nepomôže. Len tak zhmotnis to utrpenie vo vnútri.
Tak psychologa terapiu
Môžem sa opýtať mám to isté ako vy už tretí týždeň bola som u psychológa a aj na psychytrii a dal mi lieky no vysadila som ich nakoľko mi rodina vravela že ak nechcem skončiť v blázinci tak mám ich vysadiť tiež sa mi to stalo neviem ani ako mám štyri deti a mám rada svoj život no nerozumiem...môžete mi odpovedat
Môžem sa opýtať kedy a ako sa vám to prejavilo
@zuzana33355 no, ja to nemám stále…mne sa to niekedy tak prejaví, že prídu na mňa také nutkania. Ale nikdy si nijak neublížim. Len mám nutkavé myšlienky že by som si mala niečo spraviť
napis mi
@balerina2025 keď sa.mozem opýtať ako sa stoho dostávate napríklad mňa keď to zasiahne tak hneď začnem myslieť pozitivne a prejde to aké niekedy to neviem ovládať začne mi zvierat v hrdle a potom mi bije silno srdce a nakoniec triaška ale že hrozna ako keby som mala 40 horúčky takže fakt neviem ako ďalej
Môžu pomôcť kyslé cukríky...urobia nepríjemný pocit, hlavu šoknú, mohlo by to teda pomôcť pri chuti ublížiť si. Každopádne skús určite vyhľadať odbornú pomoc - terapie so psychológom, terapeutom, objednaj sa ku psychiatrovi a v prípade akútnych stavov - hospitalizácia. Určite to dáš, držím palce❤️
Ako taká úplne prvá pomoc: uvedomiť si, že myšlienkami, ktoré mi napádajú, sa nemusím riadiť. Áno, myšlienky môžu byť nepríjemné, dotieravé, ale ja mám nad nimi moc a ja rozhodujem o tom, či sa nimi budem riadiť, alebo nie.

Smer psycholog, sama to nezvládneš