Ako zvládnuť nadmernú starostlivosť svokrovcov a hračkovú záplavu?
Dobrý deň. Chcem sa vás opýtať, tie matky, ktoré majú častý styk so svokrovcami. Teraz s mužom žijeme v podnájme, asi 30 minút od nášho trvalého bydliska. Ja som chcela ísť do podnájmu kvôli výchove syna a súkromiu. Nemala som to tam jednoduché. Svokra je dosť náladova, trochu narcisticka. Môj muž je dosť taký, že odchádza stále od nás z podnájmu do rodného mesta, má strašne veľa záľub a aj školu, je vojak.
Mám dva extrémy. V podnájme som stále skoro sama so synom, čo mi aj vyhovuje, ale tak prijala by som pomoc niekedy. A u svokrovcov mám spoločnosť, už sa toľko do mňa nemiešaju a mám pocit, že ma viac začali rešpektovať, ale....
Mame sa tam vrátiť, lebo potrebujem aj doštudovať posledný rok výšky a je to v tom meste ako oni bývajú. Malý pôjde do škôlky. Teraz som bola u nich, lebo muž bol odcestovaný a malý dostal tri nové bagre behom troch dní. Svokor sa snaží malému dať maximum. Svokra mi často umýva riad a raz povedala, že nemám gény na to triediť odpad. Svoje vlastné deti si dosť rozmaznali, vždy majú navrch ako môj muž vo všetkom. A tie hračky tiež môžu podporiť túto výchovnú cestu... Už toľko hračiek od nich dostal... Ide o to, že malý strašne reve, keď tú novú hračku musí položiť na zem, keď sa ide jesť, na nočník, prebaliť a kvôli 5 minútam robí také scény, že mi aj odsunie tanier a podobne...je nahnevaný
Neviem, ako mám nastaviť už lepšie pravidlá v ich dome...aby tam už svokra neupratovala teraz, keď tam prídem bývať, aby svokor všetko nedával malému, čo si zmyslí, aby som tam nemala pocit, že som niečo menej. Som dosť sebestačná a dokážem si poradiť. bojím sa trochu... nepáči sa mi ich štýl hry, výchovy celkovo. ĎakuIch štýl hry a mi sme svokrsebestačnpripoznámku, že Odišli do od s
Prečo musíte žiť u nich? Choďte do podnájmu v tom meste.
Lepšie to u nich nebude, nešla by som.
Ked si sebestacna, preco chces byvat u nich?
Ja myslim, ze u nich mozes nastavit relativne pravdidla iba ohladom tvojho syna. Dom je ich, to ako sa soravaju k tebe, je tiez “ich”
Neviem, ako si to predstavujes.
Ja ked dostanem hracku, ktoru pre deti nechcem, hned ju davam prec.
Nájdite si iný podnájom v tom meste a k nim len na návštevy. Keď si sebestačná nemusíš byť u nich stále nasáčkovaná.
Ja osobne som nato veľmi prísna aby moj nedostaval hračky len tak bez dôvodu, takže toto by bol pre mna veľký problém. Chcem aby mal detstvo ako ja, že si dodnes pamätám presne akú hračku som dostala na Vianoce, akej farby mala bábika oblečenie, aký som mala Barbie dom, kočík pre bábiky, atd. Moj sa nevie hrať v kutiku kde je milión hračiek a skáče od hračky k hračke. Tri bagre za dva dni by u mna neprešli.
Neviem o com píšeš, ale jednu radu ti dám, nikdy, nikdy nechoď bývať k rodičom, ani svokrovcom. Si sa vydala, máš deti, máš vlastnú rodinu. Nespoliehaj sa na nikoho. Prevychovaj manžela, ani nie prevychovať, ale nechať mu nejaké povinnosti aj napriek tomu, že "má toho veľa". Aj on má deti, aj on býva s tebou pod jednou strechou. A svokrovci môžu prísť na návštevu, že donesú hračky, nech, odídu, odložíš.
"Neviem, ako mám nastaviť už lepšie pravidlá v ich dome...aby tam už svokra ne..."
Prepac, ale pocuvas sa? 🙂 Ich dom, ich pravidla.
Ved chodte do podnajmu v tom istom meste ako svokrovci byvaju. Budes si robit svoje pravidla a ak budete potrebovat nejaku vypomoc, su blizko. Hovoris ze si dost sebestacna a asi vsetko na nich si skritizovala. Ja nerozumiem potom preco sa im ides stahovat aj s dietatom do "detskej izby" do ich domu. To je cesta do pekla pre vase rodinne vztahy. Alebo vam vyhovuje ze usetrite aj na ukor vsetkeho. A v tom pripade az tak sebestacna nie si, ked Ti par stoviek zalepi oci a radsej si nechas rozbit vztahy v rodine blbou volbou.
Tak nesúhlasíš prakticky s ničím čo robia a chceš sa tam nasťahovať? Čože? To má aký význam, keď už teraz vieš, že nebudeš spokojná?
Ahoj, pohladajte si byvanie v meste, kde potrebujete. Manzel tam ma zaujmy, skolu, ty budes mat skolu. Aj tu si teraz casto sama.to by mne teda vadilo, keby bol muz stale preclebo zaluby v inom meste. Bud teda dochadzajte, co je asi casovo narocne alebo hladajte byvanie v tom druhom meste. K svokrovcom nie, to sa pokazia aj najlepsie vztahy.
..ja som to pochopila tak, že svokra jej ide na nervy,tak išla do podnájmu,kde si vlastne uvedomila, že jej na nervy nešla,lebo zistila, že ju potrebuje🤷
..ja som to pochopila tak, že svokra jej ide na nervy,tak išla do podnájmu,kde si vlastne uvedomila, že jej na nervy nešla,lebo zistila, že ju potrebuje🤷
@miskakyska a teraz sa vrátila ku svokre,kde zase zistila,že nie je spokojná vlastne nikde a s ničím 🙈🙈
Autorka,máš len dve možnosti. Bud budete v podnájme,kde budeš mať svoje pravidlá s svoj štýl výchovy,ale nebudeš mať pomoc. Alebo chces tú pomoc a budete u svokrovcov,kde nemôžeš diktovať,ako maju sa správať vo vlastnom dome.Lebo nehnevaj sa,ale mne príde,že ty nie si spokojná vlastne nikde a s ničím
Nebyvat pri svokrovcoch, to je uz tak rozsirena tema, ze to za chvilu budu vediet aj male deti.
Ty chces nastavovat pravidla v ich dome? Ty si tam navšteva,drahá...ty si pravidla nastavuj vo svojom dome.Bud tam vydržis a budes sa prispisobovat alebo si plať v tom ich meste svoj podnajom.Kde sa tvoj manzel a ich syn bude zdržiavať čadtejšie to skús hadať.Kaxdopadne ti nezavidim..
Keby si bola zrelšia tak ochotu svojrovcov vieš vyuzit vo svoj prospech.Na svokru sa pousmievaj a pistraži ti dieťa,aby si da mohla ty učiť.Ale nestaraj sa čo vtedy oni s vnukom budu robit.hlavne ak sa vedia postarať o jeho bezpečnosť...a tri bagre? Babka.nabuduce namiesto bagrov prosim kupite malemu postelne pradlo s jeho oblubenym motivom? Pišlem ti link ktore presne¿ Dakujem.si zlata....
Len to chce zmenit pristup
V dobrom ti to pišem
Keď ti to u nich nevyhovovalo, tak si sa odsťahovala. Teraz keď ti to vyhovuje chces ísť bývať zase k nim a nastoliť tam svoje pravidlá.
Wau 👏🏼👏🏼👏🏼 Byť tvojou svokrou tak ti nedovolím nasťahovať sa do môjho domu. Je to jej dom to znamená, že platia jej pravidlá. Ak chceš aby platili pravidlá tvoje, zostaň v podnájme. Jedonoduché.
Ja mám svoje bývanie a určite by som svojej potenciálnej neveste nedovolila hocičo meniť v mojom a nastavovať pravidla. Ja si žijem, ako to mne vyhovuje a robím, čo ja uznám za vhodne… aj som si to zaplatila, zariadila… takže každý nech ma pravidla v svojom…
možno som pribrzdená, ale doteraz som nepochopila, prečo sa k nim ideš sťahovať
musiš tvrdou rukou na nich - pokial budem byvat pod vašou strechou, bude to takto...! a dvakrát dupnúť na výstrahu..
"Neviem, ako mám nastaviť už lepšie pravidlá v ich dome...aby tam už svokra ne..."
Prepac, ale pocuvas sa? 🙂 Ich dom, ich pravidla.
Ved chodte do podnajmu v tom istom meste ako svokrovci byvaju. Budes si robit svoje pravidla a ak budete potrebovat nejaku vypomoc, su blizko. Hovoris ze si dost sebestacna a asi vsetko na nich si skritizovala. Ja nerozumiem potom preco sa im ides stahovat aj s dietatom do "detskej izby" do ich domu. To je cesta do pekla pre vase rodinne vztahy. Alebo vam vyhovuje ze usetrite aj na ukor vsetkeho. A v tom pripade az tak sebestacna nie si, ked Ti par stoviek zalepi oci a radsej si nechas rozbit vztahy v rodine blbou volbou.
@colsami lebo čaká ma ešte posledný rok štúdia a tá škola je blízko ich domu. Časom by sme šli do vlastného bývania. Syn by tam nebýval polku dňa, lebo by bol v škôlke blízko mojej školy. A potom kľudne aj preč... Aj podnájom je riešenie, ale chlap chodí často preč a teraz ok byť sama so synom, ale potom by som nezvládla školu aj dieťa naraz sama.... Takto mám aspoň pomoc u nich keď chcem.. samozrejme má to aj tie nevyhody
Keď ti to u nich nevyhovovalo, tak si sa odsťahovala. Teraz keď ti to vyhovuje chces ísť bývať zase k nim a nastoliť tam svoje pravidlá.
Wau 👏🏼👏🏼👏🏼 Byť tvojou svokrou tak ti nedovolím nasťahovať sa do môjho domu. Je to jej dom to znamená, že platia jej pravidlá. Ak chceš aby platili pravidlá tvoje, zostaň v podnájme. Jedonoduché.
@mimikarol To nie je jej dom. Ona sa tam prisťahovala z diaľky..
Ty chces nastavovat pravidla v ich dome? Ty si tam navšteva,drahá...ty si pravidla nastavuj vo svojom dome.Bud tam vydržis a budes sa prispisobovat alebo si plať v tom ich meste svoj podnajom.Kde sa tvoj manzel a ich syn bude zdržiavať čadtejšie to skús hadať.Kaxdopadne ti nezavidim..
Keby si bola zrelšia tak ochotu svojrovcov vieš vyuzit vo svoj prospech.Na svokru sa pousmievaj a pistraži ti dieťa,aby si da mohla ty učiť.Ale nestaraj sa čo vtedy oni s vnukom budu robit.hlavne ak sa vedia postarať o jeho bezpečnosť...a tri bagre? Babka.nabuduce namiesto bagrov prosim kupite malemu postelne pradlo s jeho oblubenym motivom? Pišlem ti link ktore presne¿ Dakujem.si zlata....
Len to chce zmenit pristup
V dobrom ti to pišem
@janinah Chápem, čo chcete tým povedať... Hore ona už nechodí hocikedy, lebo som povedala, ale chodí dakedy čistiť hore koše a riad, keď tam nie som
@miskakyska a teraz sa vrátila ku svokre,kde zase zistila,že nie je spokojná vlastne nikde a s ničím 🙈🙈
@jaskolka Samozrejme, ste hrdinka. Nemáte tú moju skúsenosť tak teda radšej sa nevyjadrujte. Teda situáciu.... Potrebujem si dokončiť svoje veci v tom meste, kde žiju. A myslíte, že podnájom pre mamy, ktoré za svoje úsilie dostávajú od tohto posrateho štátu úbohých 400 eur si môžu dovoliť ten podnájom?? Rada by som mala vlastne bývanie určite. A v tejto situácii som sa ocitla náhodne. Nie vedome... A určite nechcem tam naveky skysnut ako moja svokra, ktorá sa tam prisťahovala...
Ja mám svoje bývanie a určite by som svojej potenciálnej neveste nedovolila hocičo meniť v mojom a nastavovať pravidla. Ja si žijem, ako to mne vyhovuje a robím, čo ja uznám za vhodne… aj som si to zaplatila, zariadila… takže každý nech ma pravidla v svojom…
@oriesocek No, pokiaľ by tam vychovávala vaše dieťa a vyrodila ho z jej vlastného tela, musela by ste sa asi trochu prispôsobiť. Lebo vy by ste boli až tá druhá po jej mame, nemyslite??
ale mozes ist kludne do práce, nesediet doma za 400 eur, napr ja som nesedela. robila som na ciastocny uväzok, potom na plny a mala som slecnu na strazenie, kym som mala nejake stretnutia, telekonferencie... ale prepac, forma tvojej komunikácie je pasivno-agresivna, skus sa zamysliet, ci by si ty v svojom dome (áno je to jej domov, aj hoci sa evidentne pristahovala ako nevesta k manzelovi a neskysla tam, evidentne tam s manzelom a svojou rodinou žila) chcela nevestu, ktorá bude ako ty. Ja si svoje deti vychovám, aj im pomáham, ale chcem mat svoj dom a moje pravidla... ja chcem mat klud, ziadne hádky, žiadne žabomysie vojny, ako mozem pozriet na perspektivne buduce vnuca, ci ho mozem chytit, ze preco som nešla kocikovat, preco mam vlastny program, preco, preco... je to tvoj zivot, chcela si mat dieta, staraj sa o neho aj s manzelom, nezapajaj do svojej frustracie a vymyslených problemov svokrovcov...
Určite by ste teda asi nebola najlepšia svokra pre tú nevestu... Ak toto píšete...
Ja som tiež proti zahlcovaniu dieťaťa hračkami a aj proti kadejakým starodávnym výchovným metódam, nevyžiadaným radám... svoje dieťa si vychovávam tak, ako chcem ja a manžel. Takže ja na jednu stranu verím čo ťa štve.
Som za to, aby si si nastavila pravidlá. Ale nemôžeš ich nastavovať v cudzom dome. Riešte podnájom, lebo za bývanie u svokry draho zaplatíš. Možno nie peniazmi, ale vzťahy budú ešte horšie.
Autorka, ukľudni sa,lebo ak také správanie predvádzas aj u svokry,tak by som sa nedivila,keby vám sami navrhli hľadať si podnájom
Lebo ty na jednej strane tu vykrikujes,aká si samostatna a na druhej strane pomoc by sa zišla a ideš sa natrepat do v podstate cudzieho domu a ešte tam nahodiť svoje pravidlá 🙈.Lebo sa ti nepáči,že kúpili mu tri bagre..no to je obrovský problém, ukrižovat svokrovcov...
Aký problém je nájsť si podnájom v tom meste,kde budeš mať tú školu? A o dieťa sa starať sama,ak ti tak vadí,že svokrovci mu kupujú hračky? Ty nechápeš,že tam nie si vo svojom ,takže ani sa veľmi rozkrikovat nemôžeš?Daj si pravidlá,ake len chces,ale buď vo svojom alebo vo svojom podnájme.
A argumenty,že muž je preč,to veľmi neobstojí,lebo ja mám dve deti,dom,muž chodí do zahraničia a svokra je 150 km ďaleko. Takže veľmi dobre viem,čo to je fungovať sama.

Ja som z toho trochu jeleň...tak ste v podnájme,či zase u svokrovcov? Manžel išiel preč a ty si z akého dôvodu šla k svokrovcom? Preco tam potom chodís,keď nie si spokojná s ich spôsobom,ako žijú či zapájajú sa do výchovy vnuka?