Ako zvládnuť nadmernú starostlivosť svokrovcov a hračkovú záplavu?
Dobrý deň. Chcem sa vás opýtať, tie matky, ktoré majú častý styk so svokrovcami. Teraz s mužom žijeme v podnájme, asi 30 minút od nášho trvalého bydliska. Ja som chcela ísť do podnájmu kvôli výchove syna a súkromiu. Nemala som to tam jednoduché. Svokra je dosť náladova, trochu narcisticka. Môj muž je dosť taký, že odchádza stále od nás z podnájmu do rodného mesta, má strašne veľa záľub a aj školu, je vojak.
Mám dva extrémy. V podnájme som stále skoro sama so synom, čo mi aj vyhovuje, ale tak prijala by som pomoc niekedy. A u svokrovcov mám spoločnosť, už sa toľko do mňa nemiešaju a mám pocit, že ma viac začali rešpektovať, ale....
Mame sa tam vrátiť, lebo potrebujem aj doštudovať posledný rok výšky a je to v tom meste ako oni bývajú. Malý pôjde do škôlky. Teraz som bola u nich, lebo muž bol odcestovaný a malý dostal tri nové bagre behom troch dní. Svokor sa snaží malému dať maximum. Svokra mi často umýva riad a raz povedala, že nemám gény na to triediť odpad. Svoje vlastné deti si dosť rozmaznali, vždy majú navrch ako môj muž vo všetkom. A tie hračky tiež môžu podporiť túto výchovnú cestu... Už toľko hračiek od nich dostal... Ide o to, že malý strašne reve, keď tú novú hračku musí položiť na zem, keď sa ide jesť, na nočník, prebaliť a kvôli 5 minútam robí také scény, že mi aj odsunie tanier a podobne...je nahnevaný
Neviem, ako mám nastaviť už lepšie pravidlá v ich dome...aby tam už svokra neupratovala teraz, keď tam prídem bývať, aby svokor všetko nedával malému, čo si zmyslí, aby som tam nemala pocit, že som niečo menej. Som dosť sebestačná a dokážem si poradiť. bojím sa trochu... nepáči sa mi ich štýl hry, výchovy celkovo. ĎakuIch štýl hry a mi sme svokrsebestačnpripoznámku, že Odišli do od s
Vsak este studujes, tak kolko by si chcela od statu? A takto "dost sebestacna" matka urcite nevyzera..
Ja som asi nejaká pribrzdena, ale ja stále neviem co sa tu rieši.. Píšeš tak zmatocne.
Autorka prepana ale ved Ty si si vybrala ze najprv mas dieta bez vlastneho byvania a riadnej prace 🙈 tak sa tu nestazuj na 400 euro. K zvysnemu, no comment. Skoda reci. Chudera Tvoja svokra. Na byvanie aj pomoc sa Ti veru hodia. Ostatok si panicka.
Mala si si zarobiť svoje € na svoje dieťa a nečakať na posranych 400 od štátu, keď sú ti málo. A kde teda je tá tvoja sebestačnosť, keď nemáš svoje bývanie, nemáš dosť €, nezvladaš syna a školu . .
Pravidlá si môžeš nastavovať vo svojom obydlí, nie u niekoho . Vysloviť nejaké návrhy ok, ale oni ich dodržiavať nemusia
Načo tam chces ísť bývať? Veď choď do podnájmu, na daný deň, keď budeš v škole si nájdi opatrovateľku k malemu. A svokrovci nevieš povedať, že nemusí mať každú hračku, ktorú svokor vidí, tak hneď ju kupuje. Povedz, že teraz ma dosť, potom časom, keď porastie sa dokúpiť.

Okrem toho,keď argumentujrs,že zo 400 eur príspevku sa nedá podnájom..a kde je teda v tom všetkom manžel? A jeho finančna podpora?