icon

Ako zvládnuť náročné obdobie plné stresu a obáv?

5. mar 2025

Ahojte,
asi prvý krát za život mám taký pocit, že sa mi všetko akosi rozpadá a nemám nad ničím kontrolu a jediné, čo môžem, je čakať. Mám úplne stiahnutý žalúdok, cítim strašný stres a neviem, ako sa upokojiť alebo prosto veci uchopiť.
O čo ide - môj zdravotný stav je na viacero smerov zhoršený a čaká ma opakovaná návštevy rôznych lekárov a vyšetrení, ktorých sa celkom obávam ale viac sa obávam výsledkov. Som aj celkom hypochonder a hneď za všetkým vidím najhoršiu možnú diagnózu. Okrem toho mám aj chronické ochorenie, ktoré má na môj život veľký vplyv a dosť mi ho obmedzuje.
S manželom máme veľmi náročné obdobie, kedy sa veľmi veľmi často hádame, akoby sme sa vzďaľovali, nevieme nájsť spoločnú reč a o problémoch otvorene komunikovať.
Keďže popri práci zároveň študujem externe na vysokej škole a mám pred sebou ťažký semester, už teraz pociťujem stres z toho, ako to do leta zvládnem ustáť a všetko postíhať.
Finančne som na tom tiež horšie, keďže som prišla o druhú prácu na dohodu, ktorou som si ešte privirábala a teda som prišla o cca 300€ mesačne, čo mi spravilo celkom škrt v rozpočte.

Áno, je veľa vecí, za ktoré môžem byť vďačná, ale cítim, že ma momentálne skôr ovláda strach a stres a panika a naozaj jediné, čo momentálne asi môžem robiť, je čakať, ako sa vecí vyvinú - a to je pre mňa naozaj to najhoršie.

liv1
5. mar 2025

Navstiv psychologa v prvom rade. V druhom rade si uprac vztah s muzom. V tretom zdravie. K tomu ti poviem jedno. Ja mam tolko vysetreni za sebou a fakt ze vela vela, nakoniec to nie je nic hrozne, ani ti nebudem hovorit ake obrovske stresy som mala. Obrovske. Studium mozes aj prerusit, ak sa na to necitis. Proste chod salamovou metodou, postupne sa “upratat”. Tvoje telo ti dava najavo, ze dost, zvolni. Lebo existuje aj nieco take ako vyhorenie, urcite poznas, a to fakt nechces. Denne ai davaj vecer magnezium, chodievaj pravidelne na cerstvy vzduch, cvicenie by to veeelmi pomohlo a pestuj si dobre vztahy. Rob prijemne vevi co ta tesia. Obdivujem ta ze pri tom vsetkom si mala este dve prace. Pochval sa za vsetko co zvladas. Drzim palce ☺️

krasneleto
5. mar 2025

z toho co pises, do velkej miery ma na teba vplyv hypochondria... plus strata prace... pozri.. mas manzela... je strata tohoto prijmu tak vyrazna, ze ta musi aktualne kmarit? ak ano, skus najst inu podobnu pracu... myslim, z toho co pises, ze riesis naraz viac "problemov" a nevies sa tym padom sustredit ani na jeden, lebo idu tvojou hlavou subezne... sprav si prioritu, co je aktualne pre teba najdolezitejsie... prerusenie studia, tiez nie je najvacsia tragedia, manzel si moze tiez najst druhu pracu, ak vam vypadom tej tvojej na dohodu robi vazny problem... zdravie mas len jedno, to by som si dala ako prioritu cislo jeden... a samozrejme tento kolobeh stresu a problemov vyrazne vplyva na naladu doma... cize zdravie + partner... ostatne riesit potom ...

zmrzlinka8
5. mar 2025

ak si veriaca, nájdi si novénu odovzdanosti.
veľmi upokojuje

deti95060810
5. mar 2025

magnézium - minimálne...

zadda1
5. mar 2025

popri tom všetkom čo ti baby povedali ti chcem len doplniť aby si si stále opakovala, tak ako je z tvojho príspevku aj cítiť, že toto je len "obdobie" a raz prejde. 🤗 pomôž si ako len môžeš a naozaj si ver a zvoľ skôr ten spomínaný "salamiticky" prístup. tvoje zdravie možno naozaj len odráža to všetko co sa na teba práve nakopilo a postupne ako veci poriesis, bude dobre
...muža by som "poriesila" sexom 🤭 napätie medzi vami sa uvoľní a tebe to na psychiku tiež fajne pomôže 😉

grof_monte_christo
6. mar 2025

Momentálne tvoje obavy o zdravie aj chapem a pritom nie som hypochonder. Ale všade, kam sa vyberiem len na vyšetrenie, dopadne zlým výsledkom. Tento rok mam jednu operáciu už za sebou a jedna má čoskoro čaká, nezávisle od seba. Treba len vydržať. Drž sa.