Ako zvládnuť nepochopenie partnera pri chorobe?
Ahojte , som onkologický pacient , prechádzam náročnými cyklami chemoterapie , vážim 40 kg pri výške 170 cm , som ako kostlivec. Liečim sa už 10 mesiacov , liečba je finančne náročná na doplnky , napríklad teraz mám po chemoterapii doslovne boľaky v ústach , všetko mám mixované a pijem cez slamku . Som vydatá a máme s manželom jedno dieťa. Zobrali mi kus žalúdka a v okraji som mala drobné metastázy ktoré sa snažia zlikvidovať chemoterapiou . Moje vyhliadky nie sú zlé , len musím vydržať . Dnes som chcela aby mi manžel kúpil také výživné kaše a dostal doslovne amok, že dokedy ma bude živiť a šplechol mi do tváre že aj tak zomriem , že len si to utrpenie predlžujem . Doslovne som onemela , zostala som stáť a pozerali sme na seba. Jediné čo zo seba vykoktal že no a je to vonku . Kaše mi kúpil , položil vedľa mňa ale nepovedal mi ani len slovo , ďalej robí akokeby sa nič nestalo . Som zavretá v izbe a plačem , ako mám teraz s ním existovať ?
Autorka nerieš manžela on zato nestojí rieš len seba a aby tebe bolo dobre, tento chlap je debil a debilom ostane takže teraz to musíš využiť že sa aspoň ako tak stará napr finančne a o malého a čo povedal nerieš kašli na neho
@nika523 @guudy
To lajkovanie si vlastných komentárov som do teraz nepochopila, že o čo tým ľuďom týmto ide.
Ide tu @viera na neho nakladať ale sama nie je lepšia od neho. Ide tu rýpať do ženy, ktorá je na hranici života a smrti a bez síl. Fakt medzi ňou a manželom diskutérky nevidím rozdiel, ani jeden neuľahčuje, iba nakladá, neúmerne. Ale ako sa hovorí, na druhých nám prekážajú najviac naše vlastné chyby.
Tvoj muž pozera na ludi cez benefity - čo môžem z toho človeka ziskat - ked šlape ako hodinky, všetko ok, ak sa pokazi nejake koliečko v systeme, tak uz je na odpis. To je jak s dostihovymi koňmi - dokiaĺ zarabaju peniaze, hej, ako zostarne - na odstrel..Ĺudia by mali byt viac ĺudskejši a bolo by tu krásne..
@karolinakr
Čo si písala to s tou modlitbou, verím tomu, že to pomohlo aj v tej diskusii, čo spomínala teodozia s jej dcérou čo si našla chlapca bezdomovca. Tiež tam písala, že prosila, veľa sa modlila, aj ďalšie za ňu.
Je mi to velmi luto, co Ti manzel povedal. Aj ze mas taku tazku chorobu. Nebudem sa manzela zastavat - ale ja to viem podla seba, ze niekedy take veci vypustim v krizovych situaciach z ust, ze koniec. Ze sa az hanbim za seba. Sme len ludia. Povedal naozaj hroznu vec, ale ja verim, ze ho to vnutorne zoziera.
A tiez verim, ze sa to vsetko da do poriadku.
A si super mamina, tiez mam prvaka doma. Zelam Ti len to najlepsie, aby sa to vsetko zlepsilo a bolo to uz len lepsie a vdakabohu za tvoju sestru, co ti pomaha.
Uvidis s manzelom, ako sa to vyvinie, ale sustred sa na seba a ja verim, ze to bude lepsie. Ak bude chodit aj zdr sestra teda, to by bolo super, pomohlo by ti to.
@katkami123 keby mi tak Pan Boh rychlo odpovedal ako teodozii, tak jupiii
Je to blázon,ja by som ho poslala,keď toto dokáže povedať chorému človeku 🙈
jak sa hovorí karma mu to vráti.
Ty ver v uzdravení a bojuj.Bojuj za seba a za tých čo ťa majú radi❤️Este sa uzdravis a budeš šťastná 🤗Verím v to🙏Hlavne buď usmiata a daj do toho všetko,psychika je najdôležitejšia🤗 želám skoré uzdravenie.A s ním by som komunikovala len preto lebo žijeme spolu ale na takéto slová sa zabudnúť nedá...už sa to vrátiť nedá 😏toto bude ľutovať ešte do konca života 🥴
Milá autorka, ako sa máš? Poteší nás tu určite viaceré, keď sa ozveš 🥰
@katkazuz nemám sa dobre, ale dá sa to prežiť. Prechádzam posledným cyklom chemoterapie , ďalšiu by som asi už nezvládla, by ma zabila. Muž dodržal čo povedal , doma už mám časť výživý čo mi robí dobre a udržím ju v žalúdku , od pondelka k nám nastupuje pani čo tu bude denne 4 hodiny, postará sa o domácnosť, navarí a pomôže mi so všetkým čo bude treba. Toto je jeho forma ospravedlnenia , viac z neho nedostanem. Ako také ako prepáč, nemyslel som to tak , to jednoducho nehrozí z jeho strany. Viem aký je , ja som momentálne rada aj za toto.
Aspoň že máš teraz dáku výpomoc v domácnosti a aj výživu. Teraz viac nerieš, sústreď sa na to, aby si sa čím skôr vyliečila a až potom uvidíš ako to s manželom vyriešiš. Ja by som už takého chlapa vedľa seba nezniesla, no to som ja, každý človek je iný. Teraz ti hlavne držím palce, aby si sa už cítila lepšie a mohla sa venovať svojmu prváčikovi.❤
to je paráda, nech ti pomáha so všetkým..neviem, ake mate hlboke city spolu, ale možno by plakal viac, než si dokaže pripustiť, keby ťa stratil
Ďakujem ti za odpoveď, super, že už máš posledný cyklus a že si vôbec niečo našla, čo môžeš zjesť.
Oddychuj čo najviac ako sa ti dá, využi služby panej-
hádam si budete rozumieť a venuj sa len synčekovi.
Aj ja to chápem, že sa ti týmto “ospravedlnil”
A rozumiem aj tomu, že ak v detstve mal studený odchov a nezažil láskyplné prostredie ťažko ho pretransformovať.
Posielam ti veľké objatie- si statočná žienka a pevne verím, že to najhoršie máš už za sebou 🙏🙏🙏
Zakladatelko jak jsi na tom?Nepotřebuješ pomoc?
Autorka, ahoj, ako sa máš ?
Ahoj,ako pokračujes v liečbe? Ako sa máš?
to som aj ja zvedava ako sa mas
Aj ja som zvedavaaa ako sa dari??
Mám sa celkom dobre, výsledky ako tak , niečo som pribrala, ale málo. Podstatne viac vládzem.Chodí mi vypomáhať pani a aj sestra, tá mi už viac robí spoločnosť. Manžel je aký je , emočne nevýrazný , ale mám čo potrebujem .
Drž sa, už to že si trošku pribrala je dobré znamenie, hlavne sa snaž nad ničím netrápiť, psychika je veľmi dôležitá , čo určite dobre vieš. Držím ti palce.❤
Tak to som rada, všetko dobré prajem ,držím place. ❤️❤️❤️❤️
Ahoj,ako sa máš,zlepšuje sa to naďalej? Držím palce.

@viera treba sa s tým zmieriť, aký je taký je 🤣. Akeho si ona nasla tak takeho má. Vsak vedela co je zac. Dokym bola zdrava bolo to v pohode aj si to zariadila, mali len jedno dieta, aby toho nemala vela. Keby vedela co sa jej stane tak asi hlada ineho co by ju na rukach nosil. Ako tvrdí autorka a ak je to pravda, že on robí čo je v jeho silách a viac nezvláda a robí svoje maximum tak ako z neho dostane viac? Teraz co ma ako robiť ísť v jej stave hľadať iného toho ideálneho? Keď ho bude nenávidieť tak to jej pomôže v liečbe? Však sama to napísala, uvedomuje si to ze su aj lepší ale aj horší. Teraz by potrebovala viac, ale nemá to ona odkiaľ z neho vytiahnuť keď on to nemá v sebe. Musí robiť s tým co ma k dispozícii.