Ako zvládnuť nevhodné kamarátstva medzi deťmi?
Ahojte, prosim o rady, ako vysvetliť matke dcerinej spoluziacky v skolke, ze nechcem, aby spolu travili cas aj po skolke. Jej dcera a moja dcera su totiz ako dva magnety, pritahuju sa a potom robia spolu zle. Ucitelka mi to uz davno vravela, ze ked Janka nie je v skolke, moja dcera je anjelik, dava pozor, nekrici, robi vsetko co ma. Ked pride Janka, zapne sa jej prepinac a iba spolu kricia, robia hluposti, smeju sa, nedavaju pozor. Okrem toho badam na dcere, ze aj doma skusa Jankine spravanie (napr ona je podla mna drza k mame, oslovuje ju krstnym menom, nema problem jej ppvedat bud ticho, nakricat na nu a pod, coho som bola nie raz svedkom v satni a tak). Dcera bola ako med cele leto, co bola doma, teraz je v skolke par dni a uz je ina. No a do toho vsetkeho v kuse ked po nu pridem uz krici Janka na mna, ze ci sa moze ist moja dcera ku nim hrat a pod. To iste pocuvam od jej mamy, ze kedy pustim dceru ku nim. Uz sa vyhybam chodit po nu v tom case, ked chodi Jankina mama. Parkrat som sa vyhovorila, ale stale naliehaju.
@anonym_autor Povedala by som, že v škôlke sú spolu dosť. Teraz máte iný program alebo len jednoducho, že po práci chceš byť so svojou dcérou ty.
@anonym_autor Ježiš ja som si najprv myslela, že to nejaké nezvládnutelné teenagerky. 😃 A to malé soplavé detičky zo škôlky. 🤦♀️
@anonym_autor Ježiš ja som si najprv myslela, že to nejaké nezvládnutelné teenagerky. 😃 A to malé soplavé detičky zo škôlky. 🤦♀️
@anonym_d7ac39 jezis no admin zmenil nazov na uplne nevhodny
@anonym_autor nemusis to vysvetlovat, kedze sa s matkou Janky nekamaratis. mozes vzdy len povedat ze "Nie, teraz ideme domov" a vziat dceru domov. Vzdy povies, ze mas iny program, aj ked ten program je iba, ze chces byt doma s dcerkou a nic viac.
Kedze s tou zenou nemas ziadny blizsi vztah, vysvetlenia jej nedlzis.
@anonym_eaebdd dakujem 🙂 som len nechcela vyzniet nezdvorilo, ale tak v podstate na toto by sa nemala urazit
@anonym_autor Povedala by som, že v škôlke sú spolu dosť. Teraz máte iný program alebo len jednoducho, že po práci chceš byť so svojou dcérou ty.
@patka06 dakujem 🙂
@anonym_d7ac39 teda tak tvoja rada je najlepsia z celej diskusie 🙄
@anonym_autor no normálne dievčine povedz ze keď sa naučí správať, dcére ze keď sa prestane opicit a pani mame ze jej určite nebudeš dávať na krk ešte aj svoju dcéru ved predsa má len jedny nervy a oni sú dve
@anonym_d7ac39 teda tak tvoja rada je najlepsia z celej diskusie 🙄
@anonym_d41591 V podstate hej 😃 Neviem si predstaviť nezvládnuť škôlkara. Ale na drzú teenagerku už treba mať žalúdok.
Ten istý problém a ešte horšie.. plus v škole kydala na moju pred druhými dievčatami aby ju nechceli a bola moja len s ňou. Doteraz to nemá v škole moja až tak dobré ale tamta áno. Matky sa poznajú tak..ktovie co im jej matka natarala..
@anonym_autor paci sa mi rada od patka06, ale ja by som jej kludne povedala aj to, ze ucitelka sa stazuje, ze ked je jej dcera v skolke, ze vyrusuju a robia zle, ze netreba im davat este dalsi priestor po skolke
@anonym_autor mali sme niečo podobné. Ako rodiny sme sa poznali, stretávali na ihrisku. Dievčatá boli v triede ako dvojičky. Všade spolu, všetko spolu. Samozrejme, chceli aj po škôlke spolu na ihrisku. To som zakázala, vymýšľala som program, aby sme nechodili na naše ihrisko, išli sme na iné, išli sme na zmrzlinu… A potom veľa som dohovárala svojej dcére, že keď to tak iné deti robia (spolužiačka), neznamená, že to tak má robiť aj ona a u nás sa tak nespráva, tak nechcem, aby sa tak správala aj v škôlke.
A návštevy, že podľa teba ešte nie je vhodné, aby tvoja dcéra chodila k iným hrať sa.

@anonym_autor nemusis to vysvetlovat, kedze sa s matkou Janky nekamaratis. mozes vzdy len povedat ze "Nie, teraz ideme domov" a vziat dceru domov. Vzdy povies, ze mas iny program, aj ked ten program je iba, ze chces byt doma s dcerkou a nic viac.
Kedze s tou zenou nemas ziadny blizsi vztah, vysvetlenia jej nedlzis.