Ako zvládnuť nevhodné poznámky na deti v rodine?
Ako reagujete keď vám niekto z rodiny rozpráva do výchovy ? Konkrétne ide o môjho svokra. Ja mám dve deti 3r dievča a 8r chlapca. Nemám s nimi žiadny problém, presne rovnica vek=správanie. Sú veľmi slušní, vedia pozdraviť, poďakovať, a podobne. Len dedko má vždy s niečím problém. Ten keď tu príde- najlepšie aby si deti sadli a čušali celú návštevu. Deti sa vedia krásne zahrať spolu, starší syn vie perfektne zabaviť mladšiu, ale to sú hry aj ako skrývačky, naháňačky, s čím je spojený aj teda hluk krik hlasný smiech. Podľa dedka “ by si to zaslúžilo preplieskať aby skrotli” kde to niekedy si deti toto dovolili. Bordel v izbe? Skáču mi po hlave! Prečo sú hračky rozhádzané ? Vravím dedko, je to ich spoločná izba oni sa tam hrajú večer upracú…neexistuje.. celý byt nám padá na hlavu, bordel… a tá trojročná ? S tou bude v škole veľký problém, nevie obsedieť a nevie sa sústrediť ! teraz som mala narodeniny..33 rokov.. blahoželal mi, slovami, aby som bola konečne prísna na nich, aby mi už toľko neskákali po hlave, lebo to s nimi dopadne zle a mala by som si to uvedomiť … ..je mi z toho veľmi smutno a neviem už ako ho zrušiť aby to takto nebral…. Sto krát mu vysvetľujem, on si ide svoje. Nechcem byť protivná, predsa už ide o človeka 75+r…len mi je veľmi smutno z toho .
čo ti je smutno? proste on chce mať kľud pri deťoch 🤷♀️ jedným uchom dnu druhým von…
@anonym_autor Stari ludia uz nemaju tolko trpezlivosti. Ich vsetko rozculi a su haklivi na hluk a krik. Jeho reci si neber k srdcu. On uz zabudol,ake boli jeho deti alebo on sam,ake bol dieta. V kazdom storoci boli deti hlucne,ked sa zabavali. Len za jeho cias vypustili na luku. Za nasich cias si hluku uzijeme doma.
čo ti je smutno? proste on chce mať kľud pri deťoch 🤷♀️ jedným uchom dnu druhým von…
@biba_18 z toho celého, a najviac že si to neodpustil ani na narodeniny
@anonym_autor v jeho veku ťažko očakávať nejakú zmenu, ber to tak, že je to človek v rokoch, ktorému idú deti na nervy. Návštevy obmedzte NS maximálne hodinu a počas nej by si deti mohli skrývačku a nahanacku odpustiť. Ak príde on k vám, tak ste zrejme v byte, tiež by sa dnu takto hrať nemuseli. Zbytok by som neriesila, jedným uchom dnu, druhým von, aj na narodeniny. V jeho veku ti mohol povedať aj niečo horsie
@anonym_autor v jeho veku ťažko očakávať nejakú zmenu, ber to tak, že je to človek v rokoch, ktorému idú deti na nervy. Návštevy obmedzte NS maximálne hodinu a počas nej by si deti mohli skrývačku a nahanacku odpustiť. Ak príde on k vám, tak ste zrejme v byte, tiež by sa dnu takto hrať nemuseli. Zbytok by som neriesila, jedným uchom dnu, druhým von, aj na narodeniny. V jeho veku ti mohol povedať aj niečo horsie
@anonym_914434 áno , lenže on tu chodí často, aj tri krát do týždňa. lebo ženu už nemá, má len nás, bývame na prízemí v trojizbovom byte .. zakázať mu nezakážem, ale mohol by rešpektovať nás keďže sme u nás. A nie, deti celé poobedie do večera sedieť na gauči nebudú.
Vek nic neznamena, a co ze ma 75, nezasluzi si respektujuce slova, pri jeho chovani, povedz co si myslis. Mne uz tito stari tak lezu na nervy… co stary to debil, cest vynimkam. Vsade musia pchat svoje nepotrebne nazory, ani jemne naznaky nechapu lebo si myslelia, ze zozrali vsetku mudrost sveta.
@anonym_914434 áno , lenže on tu chodí často, aj tri krát do týždňa. lebo ženu už nemá, má len nás, bývame na prízemí v trojizbovom byte .. zakázať mu nezakážem, ale mohol by rešpektovať nás keďže sme u nás. A nie, deti celé poobedie do večera sedieť na gauči nebudú.
@anonym_autor nebudem riesit deti lebo uz nemam ani ja trpezlibost, ale teda ak deti nie su ako z divych vajec by som mu normalne slusne povedala ze my sme tu doma a on navsteva, a ak sa mu nepaci nikto ho u vas nedrzi.
Nrpises ako to vidi tvoj muz
@anonym_autor ja nie som ani stará a nevykryvam také deti. Prepáč, ale vek nie je výhovorka, aby návšteva musela toto trpieť. Bud nech deti vystrajaju zatvorené v izbe ale aby lietali hore dole keď máme návštevu? Asi by som na takú návštevu nechodila.
Preco nevyberies na tu chvíľu hry pri ktorých nekricia a nebehaju? Nejakú plastelinu, malovanky, lego, ...?
@anonym_autor ja nie som ani stará a nevykryvam také deti. Prepáč, ale vek nie je výhovorka, aby návšteva musela toto trpieť. Bud nech deti vystrajaju zatvorené v izbe ale aby lietali hore dole keď máme návštevu? Asi by som na takú návštevu nechodila.
Preco nevyberies na tu chvíľu hry pri ktorých nekricia a nebehaju? Nejakú plastelinu, malovanky, lego, ...?
@simona20201309 tak zasa navsteva 3x do tyzdna na par hodin je uz pomaly zdielane byvanie. 😁
@anonym_autor teraz čítam ze je u vás často. Tak to by mi liezlo na nervy, aj keby nemal tie blbé poznámky. Nemôže vziať deti von na ihrisko? Zahrá sa s nimi?
Ja by som nezvládla akúkoľvek návštevu na pravidelnej baze
Prestaň hovoriť všetko v rukavičkách. Decká sú doma a on má svoje bývanie, pozvala by som ho na kávu a nie na celý deň k sebe. Keď sa mu nepáči môže ísť domov. Zas odtiaľ potiaľ.
a keby niečo robili spolu? hoci nech s nimi hrá človečko alebo karty, niečo tvoriť, vyrábať, majstrovať, čítať príbehy... nie len nadávať
@simona20201309 načo sa tam trepe skoro každý deň keď ma iba nervy? Sú to deti a teda určite by som ich kvôli ufrflanemu dedovi nezatvarala do izby a neobmedzovala ich.. ak by na to nebol dáky vážny dôvod.. keď sa mu nepáči, nech tam nechodí.
@anonym_autor no ja by som mu povedala nazor razne a asertivne ved ked sa mu nepaci nemusi k vam tak casto chodit. Preco by deti u seba doma sa nemohli hrat ako chcu? Pokial nejdu "zburat dom" ale to by uz logicky vadilo aj rodicom a zasiahli by. Takze normalne ho zrusit pri takych reciach a povedz mu ze ty si svoje deti vychovas ako uznas za vhodne.
@anonym_autor Koľko rokoch má dedko?
@anonym_autor Koľko rokoch má dedko?
@viera012345 76.. a manžel, ten to len mávne rukou a že si ho nemám všímať..že on to berie jedným dnu druhým von.. no teda áno všímam si to že vkuse hučí a donáša negatívnu energiu do našej rodiny
@anonym_autor Dedko už ne stary a zabudol, ake to je mat doma dieta. Ja tiez nehucim po deťoch keď sa primerane hrajú, a je normálne keď dieta vydá aj zvuk. Nehovorím o vrieskani
Pri najbližšej gratulovacke jemu by som mu zaželala aby prestal toľko hundrat ako stary cap, lebo babke a okolozijucim z toho rupnu nervy.
@simona20201309 Asi ste neprecitali pozorne, ale ten svokor chodí k ním! Nie sú oni ta návšteva. Tak keď sa k niekomu dotrepem 3x týždenne celé poobedie, tak nebudem očakávať ze budú skakat podľa mna, keď sú doma oni.
@anonym_autor "ja mam dve deti?"
Tak ked muz to bere jednym uchom dnu a druhym von tak ty sa pridaj alwbo povedz, nech nefrfle a nech pije kavu a oddychuje bez kometara
To je proste staršia generácia, ak si nejaký akože "problém" vtlčie do hlavy má ho tam nonstop a nonstop ho rieši. Chápem, že ťa také blahoželanie zamrzelo od neho, ale vyplýva to z toho čo píšem v prvej vete.
@anonym_autor Dakujem za Tvoj nazor dedko, ale my to mame takto. Nam to takto vyhovuje.
@viera012345 76.. a manžel, ten to len mávne rukou a že si ho nemám všímať..že on to berie jedným dnu druhým von.. no teda áno všímam si to že vkuse hučí a donáša negatívnu energiu do našej rodiny
@anonym_autor .. manžel Vám chce dobre,lebo ľudí neviete zmeniť,len svoje zmýšľanie
Dosť by mi vadilo že je u nás nasačkovaný 3x do týždňa a komentuje. Ty si s tým naozaj v poriadku že je u vás tak často? Keď nepríde v dobrom sa pohrať s deťmi…
Ja by som mu povedala na rovinu, že deti vychovávam ja tak, ako ja chcem, a už mám dosť jeho poznámok. Pokiaľ chce mať kľud, môže ostať u seba doma, nikto ho nenúti k vám chodiť.
@anonym_autor Ale nad tym musis naozaj len mavnut rukou. Moji rodicia nemaju este ani 70 a vydrzat s nimi je uz velmi tazke. To je len kritika na vsetko,hluk deti neznsaju hned su nervozni a hucia po vnucatach,kritizuju. Tie starsie k nim uz ani nechcu chodit,lebo ich stale kritizuju. Deda nezmenis,zmenit vies len svoje nastavenie.
Buď mu syn vysvetlí alebo ty, a ak sa mu nepáči, nemusí chodiť, nech si má to ticho. Ticho má u seba, u vás je bežný rušný deň ako všade kde sú deti.
Mňa by to asi eventuálne dožralo, ak by si nenechal povedať aj keď som ho o to 100 krát prosila, a potom by som bola hnusná a drzá. Ideálne by som použila jeho vlastné slová že tu nie je doma a preto mi nebude "skákať po hlave". A ak by ma dožral až moc, tak že možno by sa mu tiež hodil preplesk aby skrotol a naučil sa trocha rešpektu. On si už vychoval. Ak sa mu nepáči, tak tu nemusí byť. A ak sem plánuje chodiť len aby buzeroval mňa a moje deti, tak sem vlastne chodiť nemusí. Nadeleguje sa mi sem aby čo? Kazil mi deň. Nech si uvedomí že vy mu robíte službu, keď nikoho iného nemá. Keď chce ticho, nech sedí doma.
Dedo zabudol kde má miesto.
Co chces od starej fosilie nar. 1950,v casoch 1000 politickych poprav, on to sice nevnimal, ale nasiakol tym, len osvieteni a statocni sa vedeli od tej surovosti nejak mentalne odseparovat, holt povojnova genetacia, klacat na polienko, palicou po rukach, drat, az im bude carky koze lietat...dedo je vdovec? 🌠

A čo na to tvoj muž?