Ako zvládnuť odchod od muža?
Ahojte, velmi zvažujem že odídem od manžela. Už dlhšiu dobu to medzi nami nefunguje. Je výbušný a agresívny a nevieme si nájsť spoločnú reč. Sme spolu 10 rokov a máme 4 ročného syna. Vždy ma ponižoval a urážal v súkromí a keď sme niekde v spoločnosti, tak sa tvári ako starostlivý manžel. Už dlhšie cítim, že nechcem takto žiť. Snaží sa ma odrezať od sveta a držať ma doma. Nikde nechodím a stále som len doma,, poslušne,,. Chcem od života viac a nakoľko som ešte mladá, nechcem celý život žiť v trápení sa. Boli už debaty o rozvode ale vždy to skončilo hádkou, že mi syna vezme a urobí pre to všetko. Nevýhodou je, že bývame vedľa svokrovcov a viem, že ma budú prehovárať a lámať aby som ostala. Viem, že držať ma nikto nemôže ale bude to veľmi ťažký odchod, nakoľko dom je na muža auto tiež. Čiže ako som prišla, tak aj odídem - s holým zadkom. Nemám žiadne úspory a žiadnu rodinu a on to vie. Už v lete som chcela odísť, ale ostala som lebo sľúbil že sa zmení... Nestalo sa tak. Sex je hrozný, na silu a v podstate proti mojej vôli. Ak mu nedám, vystrája ma a rozbíja veci, pričom mi hovorí že pôjde do bordelu.
Nemám nič a nikoho preto ma zaujíma, či už bol niekto v takejto situácii. Syna chcem do striedavky, nakoľko ma otca rád a mne to tiež pomôže pokiaľ sa dostavím na nohy. Je mi to ľúto takto pred vinanocami, ale správna chvíľa nikdy nepríde. Ďakujem
základná otázka - máš kde ísť?
píšeš že nemáš ani rodinu - čo je zvláštne že takmer každá čo tu píše napíše takúto info, nemáš peniaze, úspory.
prečo nechodíš do práce? dieťa má 4 r - chodí do mš? je zdravé a či ma diagnózu?
píšeš že nemáš ani rodinu - čo je zvláštne že takmer každá čo tu píše napíše takúto info, nemáš peniaze, úspory.
prečo nechodíš do práce? dieťa má 4 r - chodí do mš? je zdravé a či ma diagnózu?
@anonym_ea8135 našla som si prenájom. Mám stabilné zamestnanie a dieťa navštevuje MŠ.
Ja som v mladom veku prišla o rodičov, preto s tak dlho zotrvala v tomto trápení
@verony00 super, urcite od takeho odid, to bude pre tvoje zdravie len a len dobre.
poradu a pomoc ohladne penazi a podobne skus poziadat tu:
Over si, či máš nárok na bezplatnú právnu pomoc („bezplatná právna pomoc“): https://www.gender.gov.sk/zastavmenasilie/pomoc/
Obráť sa na organizácie, ktoré poskytujú právne, sociálne a psychologické poradenstvo: napr. Centrum Nádej v Bratislave,
Pomoc obetiam násilia,
Poradňa Bez modrín,
Aliancia žien Slovenska
Projekt Kália
Sem pozri: https://programkalia.sk/moznosti-pomoci/
aliancia zien - Non‑stop krízová linka: 0903 519 550
Ešte doplním, že keď som ostalaa neodišla od neho, tak sa mi nakoniec vysmieval, že ajtak nemôžem odísť lebo by som to sama neutiahla a čo by som robila sama.... Chcem nájsť silu odísť, lebo nemôžem ho ani cítiť už. Ako otec je dobrý. No ostávat s ním kvôli dieťaťu mi príde choré a nechcem to takto.
@verony00 ja len podotknem, že chlap, ktorý je takto sprostý na matku svojho dieťaťa, nie je ani dobrým otcom. je mi ľúto, ale musím ti napísať, že ti bude robiť skrz malého peklo zo života. plus, bude ho pretvárať na svoj obraz. už bude len na synovej povahe, či sa to otcovi podarí alebo nie.
@anonym_ea8135 našla som si prenájom. Mám stabilné zamestnanie a dieťa navštevuje MŠ.
Ja som v mladom veku prišla o rodičov, preto s tak dlho zotrvala v tomto trápení
@verony00 nezabudaj sa mat rada, kazdy den si dopraj aspon polhodku pokoja, polezania vo vani, na deke v parku, pustaj si z youtube nejaku "relax music", proste
sa posilnuj tym ze si doprajes,
odmen sa za to, ze si taka silna, ze aj po strate rodicov a tyrajucom manzelovi stale vladzes, fungujes,
hladas lepsi zivot - OBROVSKA SILA, poriadne sa kazdy den za to pochval a odmen, kup si kvetinku, cokoladku,
vezmi maleho na pekny vylet, do kina na detsku rozpravku, ak vydrzi🌹
Urcite to bude najlepsie riesenie, pretoze zotrvavat v nefunkcnom vztahu nema vyznam. Nech je to akokolvek narocne, zvladnes to. Mas pracu, poriesene byvanie. Dieta by som vsak nedala do striedavky ale do svojej vyhradnej starostlivosti. Inak ak ste nieco nadobudli pocas manzelstva, mas narok na polovicu. Drzim prsty
@anonym_ea8135 nie je to zvláštne, lebo násilníci si hľadajú ženy, ktoré nemajú stabilnú rodinu, nikoho kto by im pomohol a zastal sa ich pred psychopatom.
@verony00 prajem ti veľa síl, bez psychopata vám bude lepšie 🙂
Nahrávaj si jeho vyhrážky aby si to mohla použiť pri rozvode ako bolo spomenuté syna mu do striedavky nedávaj.
Nemám čo napísať, iba ze veľmi držím prsty znies ako silná žena, dáš to!🙂
Už len to, že máš stabilnú prácu a našla si si prenájom je veľké plus. Teraz už len urob ten veľký, ale veľmi potrebný krok. Držím ti palce, to zvládneš 💜
Takto ti poviem - si jedna z mála žien, ktoré sa snažia riešiť takúto situáciu. Veľa žien len potichu trpí a nevie sa postaviť tyranovi, s ktorým zdieľa jednu domácnosť. Veľmi ti držím palce, verím, že to zvládneš a postavíš sa na nohy. Takého toxického burana absolútne vo svojom živote nepotrebuješ. ❤
@verony00 budeš mat bývanie, mas prácu, neboj,nevezme ti dieťa, su to vyhrážky, ukaz mu ze sa ho nebojís
Žiadny sudca neodtrhne dueta od matky,pokiaľ sa stará,pracuje.
Nenechaj sa zastrašiť, ak mas financue, skus si dat jednk dve sedenia s právnikom nech ti vysvetli presný postup co sa bude diať.
Chod si za svojim, necuvaj, čaká ta este pekný xivit, píšeš, ze si mlada, ani nerozmýšľaj zostať.
Zvladnes, urcite. Ked bude najhorsie, posli mi sukromnu spravu. Vzdy sa bude dat nejako pomoct.
Len malá poznámka k tomu, čo tu zaznelo. Taký človek ti môže chcieť zobrať dieťa z pomsty, len aby ti ublížil. Ak opäť začne hovoriť, že ti ho vezme, pokojne mu povedz: „Ak tak rozhodne súd, tak to tak bude.“ Pravdepodobne odpovie, že sa o to postará. Vtedy mu povedz: „To ja nijako ovplyvniť nemôžem...."
Je zrejmé, že ide o toxického človeka, preto buď opatrná. Nedovoľ, aby zneužíval tvoju lásku k dieťaťu na to, aby ti ubližoval. Ty ho poznáš najlepšie, takže dôveruj svojmu inštinktu. Začni si nenápadne všímať, čo sa deje s vašimi spoločnými financiami a podobne. Možno by stálo za to zvážiť krátku konzultáciu s rozvodovým právnikom – majú skúsenosti s podobnými prípadmi, vedia, ako takíto ľudia reagujú, čo môžeš očakávať a aké dôkazy je dobré zhromaždiť. Posielam ❤
@verony00 Netreba sa zaoberať detailami ani druhoradými vecami. To, že aktuálny stav nie je správny ani dobrý, vieš aj sama. Odísť je ľahké, rovnako aj nájsť si dobré lacné bývanie a nejakú prácu/podnikanie. Musíš si ale uvedomiť to, ako budeš fungovať po tom - zmena. Pokiaľ si plne uvedomíš toto, nebude ti nič stáť v ceste za správnym a včasným rozhodnutím 😉. Hlavne už konaj.

Ešte doplním, že keď som ostalaa neodišla od neho, tak sa mi nakoniec vysmieval, že ajtak nemôžem odísť lebo by som to sama neutiahla a čo by som robila sama.... Chcem nájsť silu odísť, lebo nemôžem ho ani cítiť už. Ako otec je dobrý. No ostávat s ním kvôli dieťaťu mi príde choré a nechcem to takto.