Ako zvládnuť odsudzovanie iných pri problematickom dieťati?
Je mi tazko mame 3 rocne dieta. Je problemove. Nerozprava a preto svoje poziadavky vyjadruje rozne aj krikom. Snazime sa s nim pracovat intenzivne. Vyscetlujeme ucime atd. Ja osobne som z toho uz zufala. Najhorsie co ma ale trapi su ludia ktori nad nami krutia hlavami. Uplne cudzi. Na ulici , v obchode, na poste, v restike. Ved mi tiez potrebujeme zit a fungovat, vybavovat veci.. boli sme v inkluzivnom kine pre deti. Kde mozu deti chodit rozpravat.. a este aj tam sa nasla osoba co nad nami krutila hlavou a to vobec az tak nevystrajal..
Ako sa odosobnit ?
@deti95060810 ano aj...
@deti95060810 je tazko nevsimat ked clovek sa snazi, robi prve a posledne aby sa situacia zlepsila. A aby sa to dietq posunulo. Dennodene s tym bojujeme a tak clovek musi ist niekedy nakupit atd a este tam su mu takto nepriamo podkopane kolena..
Raz manzel povedal jednej rozhorcenej zene ze ma diagnozu.. tak jasne lebo v dnesnej dobe ai mladi co nevedia deti vychovavat vymysleli diagnozy.. lebo mna to bavi cele. Od chodenia po lekaroch a roznych centrach az po tie beznadejne stavy..niekedy sebecky takym ludom prajem take dieta ci vnuca aby sa uvedomili.. ze to nie je o tom kolko sa mu rodic venuje../nevenuje
Pozri, tvoje dieťa ťa učí mať druhých v 🍑.. úplne sa vykašli na to ako sa pozerajú na vás ostatní. Ty vieš, že robíš to najviac, čo môžeš. Tieto deti v cudzích ľuďoch evokujú rozmaznaných. Aj keď vôbec nie sú. Sústreď sa v takých situáciách len na seba a na dieťa, nebudeš mať v sebe potom nervozitu a aj problém vyriešiš rýchlejšie 🙂. Si úžasná mama a vždy na to mysli, keď bude najhoršie ♥️
Pozri, nad každým jedným výstupom dieťaťa ktorý som kedy videla som sa nikdy nepozastavila. A normálny človek sa ani nepozastavi.. Dnes si to ty, zajtra to môže byť moje dieťa a pozajtra zas iné. Deje sa to, deti majú rôzne výstupy kedy nedokážu ovládnuť svoje emócie.. A nie len deti...
Treba sa odosobnit od toho , co si druhy myslia, je to tvoje dieta, a ono ta potrebuje, nie je pre teba hanbou, ale velkou laskou, aj ked ma diagnozu, a vies co ? Ludia budu vzdy zazerat ;)
Áno. Pozastavim sa nad vyčíňaním dieťaťa niekde v meste, obchode, na ceste.
Ale určite nie odsudzujúco, ale v zmysle že danú maminku ľutujem.
Nikdy som nechápala maminky, ktoré išli po ceste a za ním plačúce dieťa... Dofrasa, prečo ich neutisia a môžu kľudne pokračovať... Nechápala som, nerozumela...
Až do doby vlastného dieťaťa, kedy sa môžeš aj na mihalnice postaviť a to dieťa proste chce revať, napríklad aj kvôli tomu že nebo je modré a ono chce mračiky😱..
Áno stále trochu nechápem hádzanie sa deti o zem,dní chcú niečo v obchode, lebo moje dieťa tak nikdy nerobilo, ale určite neodsudzujem.
My sme zase napríklad nikdy nesedeli v kľude v kočíku pri lekárke. Jeden sa postavil na jednu stranu chodby, druhý na druhú stranu a dieťa lietalo medzi nami ... .ona frustrácia vždy vrcholila, keď ostatné detičky v kľude kopkali nozkami na stoličke a moje tam lietalo hore dolu .. 🤷♀️
Na sťažnosť mojej mame, mi povedala, že bude rada , že nie je ležiak, aj to bolo od tehotenstva možné... Odvtedy som sa na to trochu inak dívala. Ale áno... Vnútorne to stále trochu trápilo.
Takže nevšímaj si ich. Oni nechápu, možno nezažili a na druhú stranu staršie ročníky zabúdajú a sú nervózni z niečoho čo ich vyrušuje.
no zlatko tak to si musis zvyknut, prave stari ludia vam to daju pocitit. teda ja mam takto odsledovane. co tu poradit. ja som prestala chodit so synom, mne to vadi, ze po nas vsade cumia, lebo proste nas je pocut. manzelovi to je jedno.
Bud rada ze aspoň v rodine mate podporu,teda dúfam, ze máte. Kamarátku takto zhadzuju svokrovci diagnóze PAS neveria a rodicia síce veria ,ale na prejavy majú tiež občas komentáre. Toto je oveľa horšie ako cudzie babky.
Je to ťažké, ale kašli na nich. Mala som tiež dieťa, ktoré do 4 rokov nerozpravalo. Tiež som sa stretla s kadecim. Od sťažnosti babičiek, že prečo nepozdravi cez debilné otázky, prečo ešte nevie rozprávať, veď už by mal a komentáre učiteľky v škôlke, že by sme sa mu mali viac venovať. Mám 3 deti, prvé dve sa naučili rozprávať ani neviem ako a tretieho som učila snáď každú jednu slabiku, každé jedno slovo a tu učiteľku som mala chuť vtedy uskrtit. No ale našťastie som sa ovládla.
Asi by som povedala tomu cloveku vzdy len.Prepacte nam tuto scenu,ale moje dieta nie je zdrave,nie je to s nim preto jednoduche a vase slova,vyraz tvare mi v tejto situacii vobec nie su prijemne.Verim,ze to nikdy nebudete musiet zazit,aby ste ma vedeli pochopit.
@maminkadeticiek ono to v takej situacii cloveka ani nenapadne takato diplomoticka reakcia a este cez ten krik dietata clovek nepocuje vlastne slovo. Asi by to bolo marne
nikomu nič vysvetľovať nemusíš. Mne poradili: urobte si bublinu 🙂 Predstavím si bublinu, v nej len ja a ukričanec. Aj tak sa on potrebuje sústrediť na mňa a ja na neho. Ostatní neexistujú, nie sú nápomocní. Chce to cvik 🙂 Hentakých zlých ľudí ešte stretneš veľa, vôbec na nich nemíňaj energiu a už vôbec kvôli nim nemaj zlý pocit zo seba alebo z dieťatka.
Pri prvom dietati to aj mna presne takto trapilo, ale teraz pri tretom, s ktorymi zazivame naozaj to prave hodenie sa o zem v obchode, som sa naucila jednoducho tych ludi ignorovat. Fakt - neodpovedam, nekomunikujem. Ak v tej chvili potrebujem riesit emocie dietata a aj svoje, nebudem marnit cas na nejaku “slusnost” voci cloveku, co zjedol vsetku mudrost sveta. Ani ja som prve dve deti nemala hadzajuce sa o zem, ale toto tretie je iny temperament a nevie sa vysporiadat s emociami. Nezrap sa tym, ci vase dieta ma/nema diagnozu, lebo kazde dieta ma svoje chvilky, len nie vzdy sa to prejavi na verejnosti. Mne pomaha uvedomit si, ze v tej konkretnej chvili, kedy sme napr v obchode a dieta krici, tak ono nie je moj nepriatel. Citim sa sice frustrovane a vadi mi, ze putame pozornost, ale snazim sa sustredit len na to, ako mu pomozem. Citim niekedy tlak od prizerajucich sa aby som mu “Ukazala co sa patri”, “Dala vychovnu”, ale ako vravim, naucila som sa to ignorovat, lebo by to nebolo najlepsie pre to dieta. Chapem ze krik nie je prijemny a ked vidim, ze sa situacia nezlepsuje, tak odchadzam von, alebo minimalne na take miesto, kde ho mozem v sukromi upokojit.
Nauc sa tu diplomaticku odpoved, ktora bola spomenuta a hned budes vediet reagovat (s pochopenim,toho zazerajuceho, nie arogantne.). Ja by som ju skratila na:
Prepacte, je chory a ja ho milujem. Mrzi ma, ze tak sprava, nevie inak kvoli diagnoze.
❤️
@majo111222 ved sa mozes opytat, ze co sa deje, ci mozes pomoct
@majo111222 nikto vam nekaze vediet ze dieta ma diagnozu.. ano nemas to odkial vediet. Ale za to nemusite krutit hlavami a cumiet ako vyorane mysi ze co sa deje..nic sa nedeje, dieta krici ( lebo nevie rozpravat, ) place, vzpiera sa....mimochodom.u deti to je normalne spravanie aj u zdravych...ono ked sa sprava blbo dieta je to na nic a vycerpavajuce , ale ked uz sa sprava blbo dospely clovek tak to je uz na zamyslenie.

je s diagn . pas?
najlepšie nevšímať..