icon

Ako zvládnuť partnera závislého na alkohole?

viktoria1751
20. apr 2025

Ahojte no potrebujem sa vyrozprávať lebo ja mám také nervy a hnevám sa sama na seba že ešte to všetko tolerujem čo tu idem písať... Ja 25 r. Priateľ 26r máme 6 mesiacne bábätko,momentálne som u mojej mamy na sviatky on ostal doma nemusí moju rodinu... Každý deň musí piť aspoň pivo a dneska to až moc prehnal... Opil sa u jedného z dediny už ho dotiahol aj ku nám domov on je agresívny keď pije ešte mi aj posiela videá ako pije ??? Ľúbim ho do obeda mi písal že láska a čo ja viem čo teraz mi nadáva že si môžem ostať u mojej mamy ja by som aj plakala ale moja mama nemusí vedieť aký je on hajzel... Keby som doma tak si zlosť vybija na mne som rada že som domov ešte nešla lebo by som sa asi otočila... Prosím vás ako ho odnaucit aj bez toho piva???????? Vyhrážky že odídem od neho nepomáhajú že mám ísť on keď nepije je dobrý na mňa ale akonáhle si dá je to na hovno

Strana
z2
januska12323
20. apr 2025

Len to mamke pekne povedz aj tak sa ku nej zachviľu nasťahuješ.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
igiana
20. apr 2025

Presne. Bude to cim dalej tym horsie. Mas vyhodu, ze sa ti nevyhraza, ze ak odides, tak ti nieco urobi. Chod kade lahsie.

viktoria1751
autor
20. apr 2025

@igiana no vyhrážal sa zopárkrát s tým že som mu zobrala malého zato že som išla k našim

pribinak
20. apr 2025

Odnaučiť od piva? Zlatko, ty si este veľmi hlúpa a veľmi veľmi naivná

Uvedom si, že máš dieťa s alkoholikom

Na tvojom mieste sa pomaly ale isto zmierujem s tým že zostanes osamelou matkou a začni rozmýšľať nad zverenim dietata, výživným a tak

viestta
20. apr 2025

Ty len ostan u mamy, povedz jej preco. Nie kvoli tebe, ty si si sama a dobrovolne vybrala za partnera agresivneho alkoholika, ale tvoje dieta nemusi trpiet kvoli tomu aka si bola hlupa ked si mu otca vyberala. Takze to co tvoje dieta bude vyrastat s agresivnym alkoholikom alebo nie je tvoja zodpovednost.
A poviem ti tajomstvo: Kym on sam nebude chciet byt bez chlastu, tak bez chlastu nebude, mozes sa aj pokrajat. Teda kym sa sam nerozhodne liecit, kazda tvoja snaha je zbytocna. A ked je v takom mladom veku taky, casom to bude len horsie. Toto chces aby tvoje dieta prezivalo? Ty chces aby vyrastalo v strachu z toho co bude ked sa otec vrati domov. Moze ti on vypisovat laska, nelaska, moze byt za triezva taky alebo onaky, ked sa ozerie je agresivny zmrd. Ty sa spamataj a ries veci pre svoje dieta.

jaskolka
20. apr 2025

@viktoria1751 neoducis ho nijako,keď nechce a on očividne nechce. Takze buď to budeš trpieť alebo sa zbalis a zariadis si život aj s dieťaťom bez neho

ysseba
20. apr 2025

Pekne sa zdôver mamine a poplač si, uľaví sa ti a spolu určite niečo vymyslíte 🍀

enmery
20. apr 2025

Ty sa nemáš vyhrážať, ty proste odísť musíš. Inak pripravím pekelne detstvo svojmu dieťaťu a sebe pekelný život. Ženy, net plný takých príbehov a vy nič. Jediné, jediné čo alkoholika prinúti si priznať problém a ísť sa liečiť je pád na dno. Ale u veľmi málo z nich zaberie aj to-pad na dno vo vašom prípade je, že namiesto vyrážok definitívne odídeš. A niečo mi hovorí, že on aj tak neprestane.
Po ďalšej, netuším, v akom rodinnom prostredí si vyrastala, ale žiadny psychicky ok muž nebude agresívny na partnerku a matku aj jeho dieťaťa!Pre mňa sú to všetci chudáci a vyviezla by som ich na jeden opustený ostrov, nech nedychajú zbytočne s nami vzduch. Už to by bol dôvod nebyť s ním.

mamutka
20. apr 2025

@viktoria1751 ak si myslíš, že ty máš šancu odnaučiť ho od piva, tak budeš asi dosť naivná, slušne povedané. Ak si chceš zničiť život s ozranom, je to tvoja vec. Ale dieťaťu život nemas právo ničiť, tak radšej ostan u matky a vysvetli jej všetko. Je úplne vedľajšie a nezaujímavé, či ty k nemu nieco citis alebo čo. Dieťa nemá byt pri ozranovi. Nemalo by byt ani pri matke, ktorá vie, ze ožratý foter je agresívny a zvažuje život s ním, ale čo už. Si matka, tak sa staraj o bezpečnosť dieťaťa, nie o svoj vzťah s agresivnym ozranom

lindous
20. apr 2025

Jasné, že výhražky nepomáhajú, keď vie že sú to iba reči a neodídeš... musíš to aj naozaj spraviť, skôr ako si začne tú zlosť vybíjať aj na dieťati prípadne dieťa začne vnímať ako si ju na tebe vybíja... je to aj fyzicky? ak nie, potrebuješ aby to tam došlo?... zbal sa a odíď, nech vidí, že vás reálne stráca... buď to ním pohne a bude sa liečiť, vtedy si viem predstaviť dať veľmi opatrne druhú šancu alebo mu to bude jedno a bude nasávať ďalej, alev tom prípade naozaj o nič neprídeš, iba ak o roky trápenia sa

heln
20. apr 2025

@viktoria1751 pamata si ked je triezvy, ako sa spraval ked bol opity? kym neodides, nebude to brat vazne. kym nebude chciet on sam, neprestane a bude to len horsie.
ak mas normalnu mamu, povedz jej to, ziadna mama nechce, aby sa jej dieta trapilo.

olimuc
20. apr 2025

Priznaj sa mame, ze mas dieta s debilom. Mama mozno skonstatuje, ze si blba, ale pomoze Ti a tvoje dieta bude vyrastat v klude. Fakt jedno naivne dedinske dievca a miestny ozran … je brutalna kombinacia. Ak ostanu spolu to dieta normalne nebude a splodia ich este viac pri kazdom udobrovani… lebo ani jeden nema rozum. A teraz sa zamysli kolko rozumu mas a podla toho sa zariad. Dufam ze dost na to, aby si nenicila zivot dietatu ani sebe

15tibetan3
20. apr 2025

Priznaj sa mame a chod k nej na nejaky cas a jeho posli kade lahsie. On ked nebude mat vlastnu volu s nim nepohnes. Moj otec bol alkoholik, a to zacal pit az ked sme nastupili do ZS, aj napriek tomu, ze mama ho posielala k lekarom, chcela ist nim nemal najmensi zaujem a kedze boli zobraty, rozviest sa nemohla, lebo neviedlo by to k nicom kedze by ho nemala z coho vyplatit. A hadaj, kto na to najviac doplacal? Kto najviac trpel? ano my deti, doma sme si zazivali kadeco, spoluziaci sa smiali akeho ho videli ozrateho atd..... podla toho co pises ze priatel, este ste neni zobraty, tak ber nohy na plecia a chod od neho, lebo budes trpiet aj ty aj dieta......este je malicke, aby bolo v takomto toxickom vztahu

abbey1
20. apr 2025

@viktoria1751 Sama mám 25 ročnú dcéru. Pevné verím, že takto raz nedopadne.
Ak by nebodaj áno, v sekunde býva i s dieťaťom u nás a mladý muž by prah našich dverí neprekročil.
Bohužiaľ, síce mladá a s malým dieťaťom, ale radšej dostať rozum neskoro než nikdy.
Kvôli dieťaťu pozbietaj soli, mladého muža pošli kade ľahšie.

katica06
20. apr 2025

@viktoria1751 od kedy vlastne pije, lebo neverím že začal piť len niekedy v poslednom období

enmery
20. apr 2025

Tvoja mama by to mala vedieť ako prvá, ako zle žije jej dcéra a už by Ťa nikdy nemala pustiť naspäť k nemu. Ak raz nechceš preletieť cez sklenené dvere, lebo tento Ťa raz mlátiť začne.
Vypočuj si nejaké rozhovory so Simonou Salatovou, Ta baba, čo robí stand upy. Ona vyrastala v rodine, kde otec pil a časom matku aj bil jak chlapa. Tam ti ona pekne vysvetlí, aké peklo prežila a ako ju to poznamenalo a prečo sa hnevá na matku, že ich odtiaľ nevzala preč. Zobuď sa dievča.

kristinka92
20. apr 2025

Za prvé- dobrá antikoncepcia, nech sa ti odchádza lahsie s jedným dietatom začneš druhý život, Za druhé- začni to pomaly mame kúskovať, nech raz neprídeš s plačom za ňou s monoklom, a za tretie- začni si zbierať nahrávky a videá ako sa chova keď je ožratý aj s tými vyhrážkami, pre prípadný súd o dieta

balerina2025
20. apr 2025

@viktoria1751 lubis ho ale napises ze je to hajzel? vazne?

komplikovana
20. apr 2025

@viktoria1751 agresivny alkoholik sa nezmeni. Neexistuje nic na svete, co by ho prinutilo sa zmenit, iba on sam. Ocividne ale nechce. Vyhrazky uz nepouzivaj, nicomu nepomozu, mozu situaciu aj zhorsit. Chran predovsetkym svoje dieta, je to tvoja povinnost. Vyrozpravat sa nestaci, treba konat. Ak je hruby k tebe, bude aj k dietatu. Ak sa rozhodnes odist, rozhodne sa nenechaj ukecat sladkymi recickami.

danielahamar
20. apr 2025

Keď ho ľúbiš, nie je čo riešiť 🥱 len myslí nato, že aj láska pominie a potom čo? Lebo dieťa?

enmery
20. apr 2025

Dievčatá, táto si prišla po radu v štýle povedz mu "Bradavice starej opice" presne o polnoci pri breze a on sa zmení. Ako sem chodia ženy kurevnikov, finančných tyranov. Ony dúfajú v zázračnú vetu. Obávam sa že ani toto mladučké a pomerne hlúpo naivne dievča neodíde. A tak vychova ďalšia úbohu dušu v toxickom prostredí a ta osoba potom hľadať presne takého partnera.

cimage
20. apr 2025

Dobre ti tu radia, zdover sa mame. Urcite ti pomoze a zostanes u nej aj s dietatom. Nechci zit v strachu, ze ako a kedy sa panko ozerie, ci urobi bordel, alebo len zaspi na gauci. Nebodaj ta zmlati. Potom bude sekat dobrotu a liskat sa. Nie je to zdrave prostredie pre dieta. Vratila by som sa len v peipade, ze sa bude liecit a prestane s pitim. Inak nech ani nechodi.

monika988
21. apr 2025

Tu sa ťažko radi
Ja mam dcéru ktorá je už 10 rokov so svojím priateľom, je pravda ze nepijaval toľko iba keď sa oslavovalo a taka klasika malo ale v poslednej dobe dosť.
A to nemajú dieťa a odišla od neho už toľko krát a vrátila sa ku mne vždy a už to aj vyzeralo ze sa k nemu nevráti ale to som sa mýlila.
Pekne šikovné dievča je a urcite by si nasla rychlo dobrého priateľa druhého
Aj jej som vravela nech sa zameria na seba momentálne nech nemysli na neho
Ona ho miluje a uvedomujem si ze aký je ale poviem vám keď je niekto tak dlho vo vzťahu s niekym už má problém ako keby odísť a začleniť sa niekde inde
Co som sa ja nerozprávala jej a aj môj syn jej brat jej už dohovaral ale on ju vie tal spracovať naspet ale ja viem ze raz od neho odíde a som jej už povedala keď je spokojná s takými životom nech tak žije a nech trpí keď to potrebuje tak mat
Poviem vám Dievčence ze vždy je to na pevnom rozhodnutí Jej ci už si povie konečne a Dosť !
Toto sa ťažko radi naozaj a ani ja by som nebola pomyslela ze mňa stretne toto s mojou dcérou.
Mam pocit ze dnešný mladý sú slabé kusy po psychickej stránke, vidím to aj vo svojom okolí
Ja som bola silnejšia odišla som od muža a mala som 2 deti už a to nepil! a ma psychicky dával úplne na dno a trvalo mi to dobrých 13 rokov ale nikdy som nešla naspet k rodičom sama som sa postavila na nohy

monika988
21. apr 2025

Keď si Ty povieš a Dosť!takk odídeš a veľa síl prajem
A nemaj strach
Strach je brzda

martinadomianova
21. apr 2025

@viktoria1751 čakáš na zázrak ? Nebuď hlúpa. Mame povedz čo je vo veci. A od takého chlapa by som išla čo najďalej. A aký vzor bude mať dieťa vo svojom otcovi ? Načo sa zbytočne trápiť ? V takýchto situáciách treba používať rozum a nie srdce.

mk1111111111
21. apr 2025

Myslis, ze mama nevidi, ze sa trapis? To sa velmi mylis, nie len Ty a dieta trpite, ale aj ona, rada by Ta videla stastnu. Daj poslednu sancu, ak ho teda lubis, ak nedodrzi, nechaj ho sameho s alkoholom, ten mu je prednejsi, ako jeho rodina, ale nekompromisne, nie ze zasa povolis. To bude potom nekonecna story, on "chudacik" bude dalej pit a Ty budes cely zivot trpiet a nakoniec Ti povie, ze Ty si na vine, ze pije.

bubu4125
21. apr 2025

Môj nebohý manžel pil a veľa a často, mal dobrých kamarátov v dedine kde vyrastal. Kým sme tam len stavali a nebyvali tam, všetko bolo v poriadku. On síce agresívny nebol, ale dokázal sa spiť do stavov keď sa vymočil v posteli, do skrine... keby ho tak mladého nezobrala choroba, tak s ním určite nie som už.
Boli to strašné muky. A párkrát som aj obrúčku dala na stôl. Nič nepomohlo.
Taký človek sa nezmení len preto, že to chceš ty.
Buď odídeš a budeš v kľude, alebo budeš trpieť naďalej tieto stavy. On s tým neskončí

maja249
21. apr 2025

@viktoria1751 nijako, poslať ho do riti. Nezmení sa, ani kvôli Tebe ani kvôli malému.

ankare
21. apr 2025

@viktoria1751 určite povedz mame pravdu. Že Ti ona vravela, že sa s ním nemáš viazať? Odhod hrdosť a vyjdi s kartami von. Isto je takýto od začiatku Vášho vzťahu. Bola hlúposť urobiť si s nim dieťa. Prosím, len si neurob s ním ďalšie.
Nečaká Ťa žiadna pekná budúcnost s ním.
Ty ho nezmenis, to by musel on sám chcieť.
Držím palce, zvládneš to! Už len kvôli dieťatku....

Strana
z2