icon

Ako zvládnuť partnerstvo s nevlastným dieťaťom?

bessdonna
26. dec 2023

ako to mate baby,ktore ste isli do vztahu s dietatom?partner akceptuje vase dieta?lubi ho ako vase spolocne deti?mna uz dlho tazi to ako to u nas je.zo zaciatku si sadlo a bolo fajn,no teraz sa len hadame kvoli mojej dcerke.ona je taka unavna,vela sa pyta(za 5minut 10otazok), ked s s nou sama,tak si na konci dna unavena....a este je taka ze sa casto rozlace kvoli malickostiam.nikdy to s nou lahke nebolo.a namiesto toho,ze by bolo teraz lahsie,tak sme zniceni dvaja.ja kazdu kritiku beriem ako vlastne zlyhanie.je mi tazko na srdci a nemam sa s kym o tom porozpravat.

Strana
z2
miggy
26. dec 2023

Ja mám dcéru mierne rozmaznanú - uvedomujem si to. A je tiež taká, že žiarli na iné deti, plače kvôli hlupostiam....ale mňa práveže priateľ naučil nepripúšťat si to. Keď plače naozaj neoprávnene, tak sa proste vyplace a ukľudní sa. A za ten rok ako spolu bývame všetci tak sa podstatne zlepšila. Už vie, že slzami nič nedosiahne, ako to bývalo dovtedy. Čiže moja rada.asi len fakt si to prestať všímať a riešiť.

A to že sa veľa pýta, ja viem, je to náročné, robí to aj moja. Ale zase tu si vždy poviem, že je skvelé že ju zaujíma svet okolo. Minule sa napr.pytala, prečo sneh padá na zem. Tak jej priateľ vysvetlil princípy fyziky 😅 Baví sa s ňou ako dospelou a vidím, že ona sa cíti dôležito 😅

Držím vám palce

terina25
26. dec 2023

@bessdonna ja mam 2 pubertakoch. Je to o drzku. No partner,bud ich bude akceptovat alebo nech odide. Bud ma lubi aj s detmi alebo ma nelubi. Uz som si zazila kadeco,preto na 1.mieste su moje deti.

bessdonna
autor
26. dec 2023

@miggy dakujem,no manzel bol na zaciatku tiez taky a vidim ze teraz je vyhoreny uplne.mame 10mesacne babo,ja takmer nespim,ale nejak on je unaveny viac😏prave odisla k otcovi,tak si oddychneme a snad bude lepsie

bessdonna
autor
26. dec 2023

@terina25 na prvom mieste su deti ale my mame aj spolocne.tieto problemy nie su na rozchod este ale na riesenie.len keby som vedela ako

mimi3008
26. dec 2023

Moja mama sa s mojim bio otcom rozviedla, ked som mala 5-6 rokov. Dala sa dokopy s "mojim ockom", ked som mala asi 7, vzali sa, ked som mala 10. Vychadzam s nim velmi dobre, potom mali spolu este 1 dieta, moju sestru, ocko medzi nami nikdy nerobil rozdiel, to skor mama, dokonca s nim mam ovela lepsi vztah, nez s mamou

deti95060810
26. dec 2023

koľko má dcéra?
syn mal už viac ako 10 r keď som ich zoznámila ....
ale zas syn bol veľmi intel. dieťa, slušný, samostatný...
s mm máme aj spoločné deti a už tie chodia na sš.... takže sme spolu dohodobo.
môj syn býva s nami...

karolina2121
26. dec 2023

@bessdonna a koľko rokov ma dcérka?

slavomira236
26. dec 2023

@bessdonna moj partner je so mnou od 7rokov mojej namstatsej dcéry. Ked mam pravdu nalisat ona si lepsie rozumie s nim ako so mnou. Uz ma 23

jakubkoanjelik
26. dec 2023

Tiež máme 5 ročného čo sa mu pusa nezavrie a , že vie byť otravný 🙆 . Ešte je aj dosť egocentrický a úprimne poviem, že si tiež oddýchnem keď je na víkend u svojho biologického otca... Manžel je s ním v pohode, vie mu liezť na nervy , ale ovláda sa a málo kedy to dá poznať. Tiež máme 10 mesačnú spoločnú dcéru ešte. Občas vidím na manželovi, že má toho dosť, vtedy vezmem deti niekam von aby sme mu dopriali chvíľu pokoja. Ak je niečo čo mu fakt lezie na nervy tak mi to v kľude večer povie, nech to poriešim. Rovnako aj ja, keď sa mi niečo na jeho chovaní k môjmu synovi nepáči,tak poviem, vydiskutujeme si . Medzi deťmi rozdiely nerobí. Ako k staršiemu tak aj k mladšej

alexandraas
26. dec 2023

Ja som sa dala dokopy s priatelom,ked maly nemal ani rok cca 7,8 mesiacov. Teraz ma syn dva roky a par mesiacov...ale keby neakceptoval mojho syna,nemal by k nemu ziadny vztah tak by som bola rozhodnuta odist..pre mna su deti na prvom mieste. Nestoji mi zato ziadny chlap,teraz sa nam narodilo druhe babatko,tak som zvedava 🙂

bessdonna
autor
26. dec 2023

@mimi3008 dobre sa to cita❤️urcite si bola dobre dieta a on tiez dobry clovek

bessdonna
autor
26. dec 2023

@alexandraas drzim palce.mate vyhodu,ze ho odalicka vychovava.ten moj spoznal moju dceru ked mala 5.

bessdonna
autor
26. dec 2023

@jakubkoanjelik super,takto to ma byt.neviem uprimne prave mala spi,velka je prec a my tu sedime ako dvaja cudzi a ja potrebujem sa objektivne na bec pozriet.lebo sa vidim ako ta chudera a on sa vidi tiez tak ako keby on mal pravdu.no a mam pocit,ze to dvaja nevyriesime.koho do toho zatiahnut?babku?vies na koho strane by bola.psychologa?boli sme.nepomohlo.ja uz neviem ako dalej.rozchadzat sa nechcem.

lucka_ke
26. dec 2023

prečo by ste sa rozchádzali? však aj druhé dieťa ke´d podrastie môže byť náročné... deti také sú, vyrastú a bude lepšie

heleninamama
26. dec 2023

@bessdonna Však občas dcéru upracte spolu a vysvetlite jej, že ste unavení, že jej správanie nie je ok a že sa môže hrať aj sama. Prestaň ju ľutovať a ofukovať a neobviňuj chlapa ani podvedome, že ju nemá rád, lebo zasa skončíš sama, ale s dvoma deťmi. My tiež máme takéto náročné dieťa a po narodení súrodenca - podotýkam vlastného, bola na nevydržanie. Hlučná, bezohľadná, rozmaznaná. Tak sme jej dohovárali spolu a musela sa naučiť fungovať chvíľu aj sama. Tiež máte právo oddýchnuť si, porozprávať sa a vypiť si kávu bez stáleho svedka, komentárov a prekrikovania. Predpokladám, že dcéra má izbu, hračky, knižky, kamarátky... Dokonca existuje aj TV, tablet, mobil a občas fakt pomôžu. Nedajte sa jej vycicať z energie. Nech sa vytrucuje, vyplače, časom to pochopí. Na prvom mieste ste vy a váš vzťah až potom dieťa. A je jedno, že je z iného vzťahu.

bessdonna
autor
26. dec 2023

@lucka_ke on si mysli,ze to podchyti a ona taka nebude....kym som nemala deti aj ja som strasne vedela vychovavat....vies on sa tvari,ze taketo dieta neexistuje,to len ona je taka

lucka_ke
26. dec 2023

@bessdonna vtipný 🙂 ja som tiež mala rôzne predstavy o výchove a dieťa je proste svoje, môj muž včera tiež povedal, že kde sme spravili chybu 🙂

bessdonna
autor
26. dec 2023

@heleninamama uplne presne si sa trafila do bodky do pismena.ano,vychovavat 2deti sama od 2muzov,proste nie,nechcem.vysvetlujeme jej dookola,proste mega narocne.urcite je rozmaznana,bola som na nu sama,tak to bolo ine.

lujza123
26. dec 2023

@bessdonna a co vám ten psychológ povedal ? Co poradil a prečo to nepomohlo?

Tu sa veľmi ťažko radi ked nevieme ako je to naozaj u vas. Ono občas sa stáva ze muž ked už ma svoje dieťa ide mu na nervy to cudzie, ale tak isto môže byt aj tvoja dcéra náročná.
Niektoré deti vedia byt hrozne otravne ako osina v zadku (prepáč za výraz). Ono je to taká kombinácia, na jednej strane extrovertné dieta co potrebuje neustály sociálny kontakt, na druhej strane rodič ktorý nevie jeho prejavy celkom dobre korigovať. Veľakrát rodič svoje dieťa lubi natoľko ze je až nekriticky voči nemu.
Pripadne sa to stane ked sú dlho iba sami dvaja a zrazu ked je tam aj tretí tak to dieta sa potrebuje naučiť ze mamina pozornosť nieje 24/7 iba iba jeho.
Občas pomôže doma dodržiavať také drobnosti, napríklad nedovoliť dieťaťu skákať do reči, učiť ho samostatnosti, aj sa sa mu intenzívne venovať ale zároveň ho naučiť aj rešpektovať “pauzu” napríklad ze si chceš vypiť kávu takže 10 minút ziadne požiadavky ani otázky. Postupne jej predlžovať čas kedy bude sama so sebou, nie ju odháňať, skôr vysvetlovat po lopate. “My sa teraz rozprávame dospely tak nás chvíľku nechaj ale za 30 min si spolu zahráme spoločenskú hru”
Na veľa otázok jej vieš odpovedať tak aby tu odpoved nedostala ale našla sama. Napríklad na Google, alebo ak ide o niečo praktické rozhodla sa sama (co si obliecť, co zjesť, atd)

jakubkoanjelik
26. dec 2023

@bessdonna môj manžel sa jedno obdobie správal podobne " a to nie je normálne čo robí" "to by sme mali riešiť" a fakt sa chytal každej blbosti. A potom sa sem tam posťažoval kamarátom, čo majú staršie deti a tí ho dokonale upratali. Rýchlo pochopil, že je to bežné správanie detí a aj jeho dcéra môže o 5 rokov byť taká istá. Možno keby chlap dostal pohľad na vec aj iných rodičov, otcov...

sense
26. dec 2023

@bessdonna koľko rokova. Dcéra teraz? Koľko ste spolu žili s novým. Partnerom kým. Prišlo ďalšie dieťa?

majlo1234
26. dec 2023

Ja som nevlastna mama a sama viem, ako mi tie deti lezu na nervy. Si zober, ze ti vlastna dcera vie liezt extremne na nervy, ale furt je to tvoja krv, tsk to preglgnes. Ale pri cudzich je to sakra tazke. A ja z mojej pozicie, ak sa raz rozvediem, asi nwbudem do vztahu tahat nikoho. Na sex si hadam niekoho najdem, ale vzdy by som v sebe riesila, ci partner bude mat rad moje deti

bessdonna
autor
26. dec 2023

@majlo1234 presne.ked mne lezie velakrat na nervy ako by som ju zniesla keby nebola moja?

bessdonna
autor
26. dec 2023

@jakubkoanjelik nemame nikoho doverneho....nebavime sa s cudzimi o takychto veciach.mne tak dobre padne sem niekedy napisat.

bessdonna
autor
26. dec 2023

@lujza123 ano snazime sa.vkuse ju karham,ze rozpravame sa,teraz nie,musis pockat....no ona ma vydrz a dookola to robi.bojim sa,ze co som ju do 3-4r nenaucila lebo som bola blba,to uz tazko napravime.myslim,ze vidim jej chyby,aj tie svoje,pripustam si ich.ale zas nie presne viem kde som to pokazila.dost tam bola taka vztahova vychova,dlhe kojenie,atd.tak mozno to preslo do extremu a mysli si,ze je moja sefka a stredobod vesmiru.malu sestru inak zboznuje,tak aspon ze tak.

nikaeli
26. dec 2023

@bessdonna sme spolu už 10 rokov.. keď sme spolu začínali, dcéra mala 6 a bola chvíľami naozaj tak protivná, že som mala chuť to zabaliť. Situácia sa ukľudnila, keď si po dvoch rokoch našiel prácu v našom meste a začali sme spolu bývať. Dovtedy sme sa stretávali víkendovo. Dnes sme už manželia, máme spolu syna, manžel sa dcére venuje na 100%, čo sa o jej otcovi povedať nedá. Dcéra mi časom povedala, že sa bála, že mi ublíži a budem zase smutná, ako keď odišiel tatik.

bessdonna
autor
26. dec 2023

@nikaeli moja neni na neho protivna.objima ho,tuli sa k nemu tak ako ku mne.ona je zas neznesitelna inym sposobom.on ju brava do skoly,rano ju budi,on ju uklada spat,obcas sa s nou uci....ale ked sme spolu cela rodina 24h tri dni vkuse tak je to s nou na nevydrzanie.alebo ist spolu na dovolenku,alebo len tak niekam na vylet,to je horor.

galioska
26. dec 2023

@bessdonna takto nieje to jeho dieta a lahsie sa znasaju maniere vlastneho dietata ako cudzieho.

matkahelka
26. dec 2023

@bessdonna moj muz mal ako slobodny frajerku, slobodnu mamicku so synom. ju zboznoval, bola prototyp dokonalosti, az do okamihu, kym nespoznal jej syna lepsie. jej syn bol podla muzovych slov narocny, zvedavy, vsade chcel byt, vsetko vediet, sekundu nebol ticho, sekundu nedokazal byt sam. vtedy muz zaradil spiatocku, uprimne jej povedal, ze on sa neciti byt otcimom a uz vobec nie takeho narocneho dietata a rozisli sa. my mame jednu dceru uz pubertiacku, od babatka bola idealne dieta, pokojne, tiche, rychlo samostatne. po rokoch sa nam narodila druha dcera, ma cerstvo 2 roky a to je sestrin opak - extremne narocna, hlucna, nervna, placliva, vyzaduje si 101% pozornosti. a muz skonstatoval, ze to mu panboh vratil, ze vtedy tu katku kvoli tomu jej synovi odkopol. ale vzdy sa usmeje a povie "to je ine, lebo je to moja krv."
Pomoct ani poradit ti zial neviem, ale suhlasim plne s komentom vyssie, ze inak sa vychovava a toleruje cudzie dieta a inak svoje.

majlo1234
26. dec 2023

@bessdonna nuz, potom uz je len otazne, ci to stoji za to vydrzat 🙂 tie decka tiez vyrastu, a nakoniec to bude partner, s ktorym stravis zvysok zivota. Mne to zatial za to stoji😂

Strana
z2