icon

Ako zvládnuť podnájom s obmedzeným rozpočtom?

4. máj 2024

Chceme sa stahovat do podnajmu, zla situacia kde prave zijeme(priatelovo dedicstvo kde su aj iny dedici a ine problemy).
Bojim sa ale ci to budeme zvladat, myslite ze 1200 plus 400 rodicak najom do 800eur, budeme asi chvilu zit z ruky do huby, ze? Ci myslite da sa to pohode zvladnut? Isli by ste do toho?
Som zufala

colsami
•
4. máj 2024

O ake mesto sa jedna? Centrum ci sidlisko? To 3izbak?
800 na najom moze byt ok ale moze byt aj dost vela v niektorych lokalitach.

pribinak
•
4. máj 2024

Je to dosť, ale dá sa to zvládnuť. Mizno by som časom hľadala lacnejší podnájom

jaskolka
•
4. máj 2024

800 eur je dosť, hlavne ak ty si podľa toho čo píšeš, ešte doma s dieťaťom a máš RP. To vám vlastne polovicu príjmu zhltne len nájom.
Skôr by som teraz niečo lacnejšie pozerala

olimuc
•
4. máj 2024

Ak polovica pojde len na podnajom, zarabate malo, alebo sa uskromnite s niecim mensim a lacnejsie. Ak nemate inu moznost, poobzeraj sa po jaslach a chod do roboty.

chodec15
•
Odpoveď bola odstránená
•
kitycat
•
4. máj 2024

@chodec15 pcividne u svokrovcov ci u rodicov neusetrili 10-20% k hypoteke

katkaseiner
•
4. máj 2024

pri takom plate platit 800€ za najom je totalny luxus... sami sa kopete do zadku

sidicek
•
4. máj 2024

S 1 dieťaťom vám netreba taky veľký byt , 800e je nad vaše pomery

mamina7070
•
4. máj 2024

je to nad pomery najdite si lacnejsi

sheila121
•
Odpoveď bola odstránená
•
mk1111111111
•
4. máj 2024

Ved sa uskromnite na cas, kym nepojdes do prace aj Ty. Nemusite byvat v byte za 800eur, ja byvam vo velkom meste a veru 800 eur je za luxusnejsi byt 3-izbovy v novostavbe

zuzanka.zuzu
•
4. máj 2024

čakám tu radu, aby si prenajali garzónku... lebo však každý prenajme 3 ľuďom = rodine s malým dieťaťom garzonku 😎

zaphyra
•
4. máj 2024

Suma za prenajom v BA bežná, ale vy mate podla mna naozaj nizky prijem, necitila by som sa komfortne keby polovica prijmu domacnosti isla na najom.

simona1994
•
4. máj 2024

My platíme v ZA nájom 570€ za 2izbovy byt chceme si čím skôr nájsť svoje žiť v drahom podnájme nieje ľahká cesta,ale človek je rád,že má kde hlavu skloniť

sasa1310
•
5. máj 2024

aspoň vidíš, akú výhodu ste mali, že ste bývali u rodičov. Čo sa týka podnájmu, treba sa buď uskromniť m2, alebo zvýšiť príjem. 800 eur pri príjme 1200 eur je veľa. Ale nevadí, tipujem, že ste si zatiaľ ušetrili dosť

apolka77
•
5. máj 2024

@chodec15 s príjmom 1200 plus materská im žiadnu hypotéku teraz už nedajú. Hlavne keď je ona na materskej ráta sa aj dieťa čiže 3 osoby...keby im aj čisto náhodou vyšla hypo a žijú napr.v BA tam im bude splátka hypo cca 800 eur plus energie ..na to budú mať?
Tipujem že žijú v BA keď píše o tak vysokom nájme a potom musíme rátať že aj byty sa tam predávajú úplne v inej rovine ako inde na Slovensku...a tým pádom hypo nebude 400-600 eur ale riadna palka 1000 eur minimálne...